benim ek olarak bir önerim var.
her oyuncu kendisine 3 karakterlik bir takım yaratsın karşılaşmaları 3'e 3 olarak yapalım.
ayrıca Illyra'nın da hazırlamakta olduğu bir arena üzerinde dövüşelim.
şimdi teknik detaylara girelim. Detayların altında da neden böyle düşündüğümü açıklayacağım.
Arena:
20x30 karelik (her kare 5 feet, standart d20 kareleri yani)
üzerinde iki tane rubble alanı (yürümeyi zorlaştıran) var. rubble alanı 10x2'lik yer kaplıyor. cam duvarların kenara doğru olan tarafında
ayrıca 3 turnde bir yükselip inen duvarlar mevcut. bu duvarlar herhangi bir kare kaplamıyor, camdan duvarlar. bu duvarlar yükseldiğinde arenanın yaklaşık 3'te birlik kısmını diğer bölümden ayırıyorlar. duvarların iki kısmında ranged attack yapanlar için herhangi bir penaltı vermeyen fakat savunmada total cover sağlayan pencereler mevcut.
ayrıca duvarlar yükseldiği zaman oluşan 3'te birlik kısımda iki tane gene yükselip inen platformlar mevcut bunlar 4x2'lik platformlar. platformlar da 3'turnde bir inip kalkıyor.
yani sol taraftaki platform kalkında sağ taraftaki duvarda kalkmış oluyor. 3 turn bunlar kalkık diğerleri inik oluyor, sonraki 3 turn bunlar inik diğerleri kalkık oluyor. akşama doğru resmini koyarız. ama genel mantık olarak world of warcrafttaki orgrimmar arena (ring of valor) gibi düşünün. http://www.wowwiki.com/Ring_of_Valor burdan bakabilirsiniz.
böyle bir arena düşünmemin sebebi, cover yapmak, saklanmak, kaçmak, yükseklik avantajlarını kullanmak gibi taktik öğelerinin uygulanmasını sağlamaktır.
takımlar 3v3 lvl 10 max.
bunun sebebi ise 3v3 durumunda controller, leader, defender gibi rolelerin efektif olarak kullanılmasını sağlaması. mesela benim bir önceki oyunda shamandan rogue'a geçmemin (gene de yenildik ama neyse
2 kere kazanan galip olur eleme usulü
bu durumda 3 maç yapma durumu var. iki takım maçlarını 1 gün içerisinde yapacak. dolayısıyla ilgili daily powerları bu 3 maçtan herhangi birinde kullanabileceğiz. bu da ek bir taktik düşünce yaratıyor. yoksa tek maçlı eleme usulü olsaydı daily powerların encounter powerdan kullanım sayısı olarak farkı kalmazdı.
benim düşüncelerim bu şekilde 3v3 takımların her elemanı için ayrı kişi mi olsun yoksa aynı kişimi konuşulabilir bence ama tek oyuncu daha iyi, şimdi mesela 5 kişi katılmak ister, 2 kişi açıkta kalır. ya da 6 kişi başlanır sonra biri gelmez falan bence her takımı bir oyuncunun yönetmesi daha iyi. gerçi bu durumda da her kişiye 3 karakter yaratma işi düşüyor ama bir seferde yapılıp bitirilecek bir iş bu.
ayrıca takdir edersiniz ki ben de oynamak istiyorum. dolayısıyla takımları belirlediğimiz zaman bir fikstür yaparız ilgili takımlar ve oyun yöneticilerini fikstüre yazarız böylece herkes oynayabilir diye düşünüyorum.
düşüncelerinizi bekliyorum yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederim