Hazine Avcıları ....... Yorumlar, vs.

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Hazine Avcıları ....... Yorumlar, vs.

Post by dwaxer »

.
Oyunla ilgili kural sorusu filan sormak, vs yorum yapmak, ya da rakibinle dalga geçmek gerekirse diye de bu başlığı açayım.

Edmond, 18 çeşit canavarımız var, seviyeleri 1'den 5'e ve ona bağlı olarak canları da 10'dan 50'ye kadar değişiyor. Tahmin edebileceğin gibi yüksek seviye canavarlar en tehlikelileri. Tamamen tesadüf gelecekler.

Ayrıca benim oynadığım Hırsız karakterinin bir özelliğini de sana belirteyim de sonrada şaşırma:
Hırsız'ın özelliği: tuzak bölgelerinin üzerinden geçerken 1/3 ihtimalle tuzağı harekete geçirmeyebilir.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:]Fakat ben yaratık olayını anlamadım, bir de yaratıklardan bahsetmiştin.Nerede bunlar? Eğer yaratık çıkarsa ben GÃ?Ã?LÃ? VURUş özelliğimi yapacağım.

Labirentteki "summon" noktalarını görüyorsun değil mi? Ã?rneğin A10, C3, N14, T10'dakiler gibi summon noktaları var. Ve bunların etrafındaki kareler dikkat edersen hafifçe açık kırmızı renkte belli edilmiş. Bu kareler tuzak kareleri. Bu açık kırmızı karelere bastığın anda oradaki summon noktasında bir "Summon Monster" büyüsünü harekete geçiriyorsun! :mrgreen: Merak etme canavarlar o delikten zart diye çıkmıyor. Bir tur sonra geliyorlar. Yani sen tuzağa adımını atınca değil bir dahaki turda tekrar oynadıktan sonra gelen canavar hareketini yapacak. senin hızın 6, canavarınki de 4 olduğuna göre kaçacak zamanın olur.

şu anda oyuna yeni başladığımız ve henüz hiçbirimiz tuzak karelerine basmadığımız için henüz canavarlar ortada yok tabii. Sen C5'e giderek tuzağa bastın; bir sonraki turda c3'teki summon noktasından bir canavar giriş yapacak. Yani sen tekrar oynadıktan sonra oynayacak canavar. Bakalım ne çıkacak kısmetine. :mrgreen:

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Edmond sorunu burdan cevaplayacağım:
Edmond wrote:Yalnız ben yürüme olayını çözemedim.Mesela ben 10 attım, şimdi buradan iskelete kadar yürüyüp 10'luk bir vuruş yapabilir miyim?Yoksa yanına gidince bu 10 düşecek mi?

Sana gönderdiğim tanıtıcı yazıyı pek okumadın değil mi? :-P

Oyuncuların 6 kare yürüme hakkı var, canavarların 4 kare!
Bazı istisnalar yaratan güçler (power) vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz.
6 kare yürüme hakkın var ama istersen daha az da yürüyebilir ve hatta hiç yürümeyip durabilirsin.

Sen bu 6 kare hareketini istediğin gibi kullanabilirsin, hareket ile power zarının hiçbir alakası yok.
6 karelik Hareketini bölebilir, yapacağın poweri bu hareketin istediğin sırasında yapabilirsin.
Ã?rneğin iskelete 2 kare yaklaşıp vurursun (unutmayalım çapraz bitişik kareden vurabilirsin) ve ardından gerisin geriye kalan 4 kareni daha yürüyebilirsin. (10 attığına göre “şok Darbesi” powerini kullanarak yaratığı itebilir ve geri dönüp ölmese bile sana bir turda yetişemeyeceği mesafeye gidebilirsin yani.

Bir de Edmond, forumda oynadığımızdan koordinat yazarsan sevinirim, yanlış anlama olmaması açısından. Dediğim gibi hareketini bölebiliyorsun; yani şöyle yazabilirsin: “Ã?nce D8’e gelerek kılıç ve kalkanımla iskelete bir’şok darbesi’ vuruyorum, ardından E10’a kapının önüne geliyorum. Bir sonraki turda açılması için dua ediyorum!” gibi...

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron wrote:
dwaxer wrote:.
Var mı oynayacak gönüllü? Unutmayalım; amaç eğlenmek değil, oyunu test etmek.
.
Sitede kısa bir süredir sınavlar dolayısıyla yoktum dwaxer ama bende katılmak isterim...
Tamam sana özel mesajla oyunun kurallarını yolluyorum; okuyup öğrenirsin, başlatırız yakında

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Tamam ben sorularımı zaten özel mesaj ile attım cevaplarını bekliyorum cidden eglenceli olacaga benziyor
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Soru: Aegron
şimdi aldıgın tacı geri 2 nolu çıkış yerine götürmen gerekiyor değil mi? Eğer iki nolu yere götürmen gerekiyorsa tılsım büyümden sonra J13 e gidiyorum..

Evet Aegron, herkes başladığı noktaya götürmek zorunda. Yani ben 2 numaralı köşeye gitmeliyim, sen 1.

Ayrıca tacı taşırken ölürsen ve o 1 tur içinde rakip gelip senden tacı almazsa, ölen kendi başlangıç noktasına dönerken, taç da tılsımlı bir şekilde sandığın içine geri döner.

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Tamam ama bişey dicem biraz saçma olmuş bnm canım 40 snn 80 :S
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron wrote:Tamam ama bişey dicem biraz saçma olmuş bnm canım 40 snn 80 :S
Evet, bir dahaki sefere Barbarı seçersin, onun canı 120 :-P

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Oyuncu arkadaşları Edmond ve Aegron;
Gerçi bu oyun bildiğiniz gibi masaüstünde daha dinamik ve hızlı bir şekilde oynanmak için tasarlandı (ve kalabalık olursa daha iyi olacağını düşünüyorum) Daha yeni başladık sayılır, Ama şu ana kadarki izlenimleriniz nedir; oyunda aksayan, şöyle olsaydı daha iyi olurdu diyebileceğiniz bir şeyler var mı? Oyundan zevk alıyor musunuz yoksa sıkıcı bir oyunmu sizce. (sıkılsanız da devam etmek zorundasınız gerçi tester olarak)

Varsa izleyiciler de yorum yapabilir bu konuda.

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Oyuncu arkadaşları Edmond ve Aegron;
Gerçi bu oyun bildiğiniz gibi masaüstünde daha dinamik ve hızlı bir şekilde oynanmak için tasarlandı (ve kalabalık olursa daha iyi olacağını düşünüyorum) Daha yeni başladık sayılır, Ama şu ana kadarki izlenimleriniz nedir; oyunda aksayan, şöyle olsaydı daha iyi olurdu diyebileceğiniz bir şeyler var mı? Oyundan zevk alıyor musunuz yoksa sıkıcı bir oyunmu sizce. (sıkılsanız da devam etmek zorundasınız gerçi tester olarak)

Varsa izleyiciler de yorum yapabilir bu konuda.

.
Oyun gayet eğlenceli gidiyor :D Hele hele bana karşı kurduğun tuzaklar mükemmel :D Umarım sağ salim atlatabilirim bu savaşı :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Evet, birinin işi çabuk bitti. Söylemiştim bu oyun sadece şans değil, önemli olan strateji. :mrgreen:

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Evet, birinin işi çabuk bitti.
.
(Diğerininki geç bitecek ama bitecek söyleyişi?)Unutma ki taç ben hâlen bende :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:
Evet, birinin işi çabuk bitti.
.
(Diğerininki geç bitecek ama bitecek söyleyişi?)Unutma ki taç ben hâlen bende :D
:mrgreen: Yok ben öyle demek istemedim; senin çetin bir rakip olduğunu kabul ediyorum Edmond.

Ya bir de bunun dört oyunculusunu yapalım, yok mu gönüllü. Aegron sen de gelirsin umarım tekrar; bu sefer sana Barbar kartını vereceğim canı:120, kolay kolay ölmezsin, vurdun mu da iyi vurursun. :mrgreen:

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Hocam hiç savaşmadım ya :D Gerçi bu tur ejderha beni ağlatacak gibi ya, hadi hayırlısı, ama zaten arkamdan saldıracağı için bir sonraki tur kaçmama engel olamaz :)

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Hocam hiç savaşmadım ya :D Gerçi bu tur ejderha beni ağlatacak gibi ya, hadi hayırlısı, ama zaten arkamdan saldıracağı için bir sonraki tur kaçmama engel olamaz :)
Ejderha sana saldıramaz Edmond korkmana gerek yok (saldırabilse seni orada tutabilirdi) canavarlar bir iki istisna haricinde ancak 4 adım gidebiliyor, yani ejder o kapıdan çıkamayacak bile.

Ben ters tarafa kaçmakla büyük hata ettim, mucizeler haricinde seni tutamayacağız bu gidişle.

.
Post Reply