Düşün Düşün ZORDUR işin!!!
Düşün Düşün ZORDUR işin!!!
...İlginç ve son derece iyi niyetli bir düşünce olmasına karşın şenliklerde vb." Boyalı top" (Paint Ball) yerine (Bilkent'de vb.düzenlenmekteydi...) ODTÃ? ormanlarının(!) belli bir kısmında izin alınıp canlı Düşsel Canlandırma Oyunu oynanabilir;üstelik Odtü'de birçok değişik ve ilginç tarzda yapı da bulunmakta...(Bunlar Büyücünün kalesi,Deli Rahiplerin Tapınağı ... olarak oyun amaçlı olarak gayet rahat bir biçimde kullanılabilir.Ama ne yazık ki tatilde bizim insanımızın genel tavrına uygun olarak Düş Oyuncuları da oraya buraya sıvışmakta ve bomboş her türlü oyuna açık mekanlar(dereler,tepeler,ormanlar,bozkırlar,binalar_ODTÃ?'de) boş kalmaktadır. Ben ODTÃ?'lü arkadaşların bunu araştırıp arştırmadıklarını bilmediğimden tam gaz olaya daldım...Son derece uygun ve kıyak gözüktü.
Pyros'un özgün girişimini takdirle karşılarken,Odtü'lü arkadaşlardan da yorum,bilgi ve cevap gönderilmesini rica ederim...
Pyros'un özgün girişimini takdirle karşılarken,Odtü'lü arkadaşlardan da yorum,bilgi ve cevap gönderilmesini rica ederim...
Ã?ıktım açık alınla,yirmibeş yılda yirmibeşbin savaştan;
Ne bileğim,ne de ruhum,ama yüreğim burkulur insanlığın çarpıklığı ve ruhsuzluğundan.
Kendisiyle beraber insanlığÄÂ
Ne bileğim,ne de ruhum,ama yüreğim burkulur insanlığın çarpıklığı ve ruhsuzluğundan.
Vallaha ne ODTU'deyım nede Ankara'da ama 2 sene sora olucam.
belkı o zaman bır daha duzenlenır
belkı o zaman bır daha duzenlenır
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
...
AAAAHHH ULAAANN AHHHH !!!!!!! şöyle güzel bir açık alan Frp'si olsa da oynasak şöyle ormanlarda,kırlada...Molalarda da mangal güzel olur ha....
oyun kısmı da zevkli olur ama bir mangal sevdalısı olarak ben oyunun hemen bitip mangal başına geçme sevdasında olurum haber vereyimşöyle güzel bir açık alan Frp'si olsa da oynasak şöyle ormanlarda,kırlada...Molalarda da mangal güzel olur ha....
-
KiNg_Of_DaMnEd
- Kullanıcı

...şaka bir yana...
...şaka bir yana şu en başta bahsettiğim AÃ?IK ALANDA CANLI FRP MÃ?THİş OLURDU... 
-
KiNg_Of_DaMnEd
- Kullanıcı

...
ZATEN ISLANACAN,Ã?şÃƒ?YECEN Kİ CANLI FRP OLSUN;YOKSA MASA Ã?STÃ?NDEN NE FARKI KALIR Kİ?
Canlı FRP işi biraz zor. Birden fazla DM gerekiyor. Ancak açık alanda FRP olayı oldukça zevkli olur. Apartmanlarda sesizce oynamaktansa çayırlarda naralar atarak oynamayı isterim.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Arkadaşlar,ben ODTÃ? sınırları içinde bir etkinlikten bahsediyorum.Zindan Efendisi zaten oyunu baştan kurmuş olacak;mesela iki zindan efendisi ve iki grup olur ki aynı oyunu iki aynı zindan efendisi aynı şekilde oynatır.Değişen tek şey gruplardaki kayıplar,deneyim puanları veya gittikleri ağaçlık alanın veya binanın sırasıdır...Böylece aynı oyun birbiriyle kapışan iki gruba açık alanda oynatılmış olur;zaten bayramda seyranda;üstelik oynanacak tapınak,büyü kuesi(yani fakülte binalarını kastediyorum) ile irtibata geçilir ve Ze'nin sözünde çıkıp da binaların veya kampüsün içinde yaygara koparmadıkça sorun da olmaz.
Açık alanlar,koruluk alanların,sazlıkların insanlara ve yola daha uzak noktalarından seçilirse hem oyun daha bir içine çekecektir oyuncuları;hem de çevreden gelip geçen fazla insan da olmayacaktır
;bağıra çağıra da ağaçların arasında ve açık bozkırda veya sazlıklarda oynamanın zevki başkadır...
ODTÃ? bana kalırsa doğasıyla,taş döşeme yollarıyla ve binalarıyla bu iş için hayli uygun;şenlikler veya bayram tatillerinde vs. izin alınıp,göze batacak kadar bağırıp çağırılmadıkça[fısıldayarak demiyorum,lütfen geyiğe dökmeyiniz!](eh kapalı mekanların tümünde bu böyle değil mi )bence sorun yaşanmayacaktır...
Sonunda eğer iki grup da ayakta kalırsa,birbiriyle karşılaşma ve hatta kapışma veya beraberce hareket etme şansları da olacaktır...
Burada en önemli iş,Biribirlerinle temas halinde bulunacak ZE'lere düşüyor.En fazla iki grup olursa(her bir oyunda)ve her oyunun belli bir zaman süresi olursa;tabii ki de masa üstü gibi günlerce süremeyecektir.(en azından çok katılımcı olacağından)ve ZE'nin veya oyunu kuran kimse, o'nun hikayesine(oyuncularada önce oraya mı,yoksa buraya mı gidileceği hakkında söz hakkı tanınarak)sadık kalınarak oyun gayet akıcı ve zevkli bir şekilde oynanacaktır.
Biraz daha açarsak;mesela Han ve oradaki oyun,(anahtar NPC'ler de ZE ile aniaşmalı oyuncular olabilir! )savaş meydanı ve oradaki oyun,troll mağarası,elf sarayı,cüce madenleri...ve tüm bu mekanlar için hazır oyunlar,ZE'nin elinde hazır bulunursa ve oyuncular da bir şekilde sadece mekanların sırası dışında oyun genel hatlarıyla(baş ve son aynı elbette)oynanırsa,feci şekilde yaratıcı ve hem oyuncular,hem de zindan Efendisi için son derece esnek ve zevkli bir oyun olacaktır...Böylece hem oyuncuların,hem de ZE'nin tam katılımı sağlanmış olacak,hem de herkes sonuna kadar eğlenmiş olacaktır...

Açık alanlar,koruluk alanların,sazlıkların insanlara ve yola daha uzak noktalarından seçilirse hem oyun daha bir içine çekecektir oyuncuları;hem de çevreden gelip geçen fazla insan da olmayacaktır
ODTÃ? bana kalırsa doğasıyla,taş döşeme yollarıyla ve binalarıyla bu iş için hayli uygun;şenlikler veya bayram tatillerinde vs. izin alınıp,göze batacak kadar bağırıp çağırılmadıkça[fısıldayarak demiyorum,lütfen geyiğe dökmeyiniz!](eh kapalı mekanların tümünde bu böyle değil mi )bence sorun yaşanmayacaktır...
Sonunda eğer iki grup da ayakta kalırsa,birbiriyle karşılaşma ve hatta kapışma veya beraberce hareket etme şansları da olacaktır...
Burada en önemli iş,Biribirlerinle temas halinde bulunacak ZE'lere düşüyor.En fazla iki grup olursa(her bir oyunda)ve her oyunun belli bir zaman süresi olursa;tabii ki de masa üstü gibi günlerce süremeyecektir.(en azından çok katılımcı olacağından)ve ZE'nin veya oyunu kuran kimse, o'nun hikayesine(oyuncularada önce oraya mı,yoksa buraya mı gidileceği hakkında söz hakkı tanınarak)sadık kalınarak oyun gayet akıcı ve zevkli bir şekilde oynanacaktır.
Biraz daha açarsak;mesela Han ve oradaki oyun,(anahtar NPC'ler de ZE ile aniaşmalı oyuncular olabilir! )savaş meydanı ve oradaki oyun,troll mağarası,elf sarayı,cüce madenleri...ve tüm bu mekanlar için hazır oyunlar,ZE'nin elinde hazır bulunursa ve oyuncular da bir şekilde sadece mekanların sırası dışında oyun genel hatlarıyla(baş ve son aynı elbette)oynanırsa,feci şekilde yaratıcı ve hem oyuncular,hem de zindan Efendisi için son derece esnek ve zevkli bir oyun olacaktır...Böylece hem oyuncuların,hem de ZE'nin tam katılımı sağlanmış olacak,hem de herkes sonuna kadar eğlenmiş olacaktır...
Bence böyle bir iş yapılabilir ve yapılmalıdır da.Kurması bile çok hem de çok zevkli olacaktır...Dekor filan bana kalırsa zaten gereksiz,söylediğim gibi binalar,yollar,patikalar ve doğanın her tür mekanı sonuna kadar bize sunulmuş durumda.
Girişim olursa fikir alış-verişi için hazır beklemekteyim.Sadece lafı koyup geri çekilmem yani.Bu fikrin,ısrar ve inatla uygulanması taraftarıyım,tüm ODTÃ?'lü FRP'ci kardeşlerime ve siteyle irtibatta bulunan tüm deneyimli oyuncu ve ZE'lerine duyururum...
SELAAM OLAA BEEE HEEE HEEEYYYY !!!!!!
SELAAM OLAA BEEE HEEE HEEEYYYY !!!!!!