Gecenin Gözü

Post a reply

Confirmation code
Enter the code exactly as it appears. All letters are case insensitive.
Smilies
:D :) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode is ON
[img] is ON
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

If you wish to attach one or more files enter the details below.

Maximum filesize per attachment: 256 KiB.

Expand view Topic review: Gecenin Gözü

by mikael » Tue Jul 18, 2006 11:19 pm

Gecenin gözünde aylar senin ilk dediğin şekli alıyorlar
Sorumun cevabını aldım teşekkür ederim.
ilk maddede bahsettiğin olay yalnızca bütün ayların dolunay olması değil aynı zamanda bir ekinoks oluşturması, bu da BENCE 512 günde bir olacak bir şey değil. Daha nadir olması gereken bir şey gibi geldi bana.
Böyle bir olay olduğunu Dragonlancein Campaing Setting kitabında okudum. Orda ayların periyotları, Krynne uzaklıkları falan da vardı istersen bi bak.

by occultsearcher » Tue Jul 18, 2006 10:46 pm

Dragon Lance'in bi tek romanlarını okudum, çok bilmem o yüzden amaaaa, senin ilk maddede bahsettiğin olay yalnızca bütün ayların dolunay olması değil aynı zamanda bir ekinoks oluşturması, bu da BENCE 512 günde bir olacak bir şey değil. Daha nadir olması gereken bir şey gibi geldi bana. Bilemiyorum. Bu yüzden evet, bunların hepsi bir arada dolunay olabilir ama ekinoks olmadığı müddetçe de görülebilemez. Ya da illa ekinoks olmasına gerek yok, Lunitari veya Solinari'nin üzerine bir ucundan Nuitari'nin binmesi doğrudan ayar edebilecek bir şey.
Büyük ihtimalle üç ay birbirlerinden ayrı yerlerde ortaya çıkıyorlar. Sonuçta bu 512 günde bir mantıki olarak olabilecek bir şey. Ama büyük ihtimalle Night's Eye da bu ekinoks durumuna verilen isim (en arkada bir beyaz küre, ortada bir kızıl küre ve en önde bir siyah küre=göööööz).
Nuitari evet siyahlar tarafından görülüyor da, bu Night's Eye'da (ekinoks hadisesi) gökyüzüne bakan herkes "ahanda nuitariiiiii" der. Bu da bence zavallı siyah cübbelileri acayip uyuz eder. E bu durumda, aslında Nuitari görülebilinmemelidir gibi geldi bana.

by Isaac » Tue Jul 18, 2006 10:44 pm

Gecenin gözünde aylar senin ilk dediğin şekli alıyorlar

Image

by Fioner » Tue Jul 18, 2006 10:14 pm

bilmiyorum acıkcası ama nuitarinin sadece kara cuppeliler tarafından gorulebildiğini biliodum. bu gecenin gozu olayında herkes gorebilio mu?(soruya soruyla cvp verdim ama kusra bakmayın artık :) )

Gecenin Gözü

by mikael » Tue Jul 18, 2006 10:05 pm

Dragolance dünyasında geçen bir oyun kurdum. Hikayedeki kilit olay 512 günde bir gerçekleşen üç ayın dolunay halinde çıkması, yani Gecenin Gözü (Night's Eye) zamanında gerçekleşiyor. Ancak şöyle birşey var, dolunay anında karakterlerden birisinin Nuitariyi görmesi durumunda hikaye değişebilir. Bu gecenin gözü olayında:
- Üç ay En dışta Solinari, içeri doğru sırayla Lunitari ve Nuitari olmak üzere bir nevi "Göz" mü oluşturuyorlar (Böyle bir durumda karakter Nuitarinin dolunay halinde olduğunu farkedebilir),
- Üç ay birbirinden bağımsız şekilde dolunay halinde meydana mı çıkıyor?

Top