WOD Acil yardım

Post a reply

Confirmation code
Enter the code exactly as it appears. All letters are case insensitive.
Smilies
:D :) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode is ON
[img] is ON
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

If you wish to attach one or more files enter the details below.

Maximum filesize per attachment: 256 KiB.

Expand view Topic review: WOD Acil yardım

by Anchorite » Thu Apr 05, 2007 12:08 am

Rastgele atışlar... çok atışlar... daha çok atışlar...

- Yeni settingde bildiğim kadarıyla ya yok, ya da henüz çıkmadı.

- Hunter: The Reckoning kitabın tam adı

- Doğaüstü güçler medyayı, kanunu, birçok gizli devlet örgütünü kontrol altında tutmakta. İnsanları hala manupile ediyor ve onları kullanıyorlar. Kurdukları yapıya her saldırı ve bu yapıyı devirme çabasını bu dünyaya ait olmayan yaratıklar tarafından engelleniyor.

- Avcıları insanlardan ayıran en büyük fark artık gerçekleri bilmeleri 'Bliss of Ignorance' ('cahilliğin mutluluğu' gibi çevrilirmi bilmiyorum ama yakın bir zamazingo)a sahip olmamaları.

Dünya'daki doğaüstü güçler hakkında fikirleri var. Kukla olduklarının, kendi kaderlerinin bu dünyaya ait olmayan yaratıklar tarafından kontrol edildiğini biliyorlar.

- Hunter karakterlerinin birçok nedeni olabilir avcı olmalarıyla ilgili tabi. Hellsing Organizasyonu hikayelerinden, Papa'lık adamlarına, Devletin doğaüstü güçlerle ilgilinenen siyah giysili çocuklarına, vs...

- Oyunlarla ilgili en büyük problem genellikle ST (DM)'in bir ondan bir bundan (hadi vampir var, kurt adamda olsun ama wraith, yav mummy'de şık durur)alayım diyip konunun dağılması.

- Harika hikayeler yazılabiliyor. Malzeme fazlasıyla var. Kurguya göre bir dedektif grubundan, gizli ajanlara kadar birçok oyuncu varyasyonu düşünülebiliyor. Süper.. süper..

- Oyunda hunterlar her zaman zayıflar. O doğaüstü yaratıkların sahip oldukları müthiş güçleri yok. Bu yüzden hep bir grup çalışması istiyor. Diğer bir değişle masaüstü FRP için çok ama çok ideal.

- Hunterların bazıları da bilimum sebepten bazı ufak-tefek güçlere sahip oluyor. İlginç ironiler ortaya çıkabiliyor. Vampir kanı içmek zorunda olan bir vampir avcısı gibi.. veya bir avcı grubunun doğaüstü olduğuna ve yok edilmesi gerektiğine inanan başka bir avcı grubu arasındaki mücadele gibi.

- Hunter'ın en güzel ironilerinden bir tanesi de, yaratık veya canavar yok etmeye çalışan insanların birçok etik değere göre canavar, topluma uyunsuz veya psikopat gibi değerlendirilebilecek olması. Çok acımasız olanları var. Üç'e ayrılıyor genel hunter yaklaşımları (klanları değil).. feci yanılmıyorsam.

* Birileri her ne pahasına olursa olsun her doğaüstü yaratık yok edilmelidir.
* Işağa çekebileriz.
* şirin tavşan yaklaşımı olarak nitelendirebilecek arkadaşların olduğu..O yaratıklara önyargısız yaklaşmalıyız..

- Bir ton farklı setting yaratılabilir tabi. Dark Ages olanları da mesala çok ilginç olabilir. Engizisyonun adamları hesabı mesala.. Veya Kanuni'nin balkanlardaki şeh-ul İslam tarafından bakılan kutsal savaşçılar gibi..

- Teknik mevzuları hatırlamıyorum yıllar oldu en son kitabını kurcalayalı.. Ama tavsiyem torrent veya e-mule.

- Ayrıntı istemiyorum, zaten bir oyun oynatıyorum öylesine renk olsun diye 2-3 oyunluk hunter kullanacağım tarzı bir yaklaşım var ise.. öneri... Vampir kağıdı al bir tane yada elinde ne varsa WOD ile ilgili. Bütün süpergüçleri çıkar sadece yukarıdaki statlar ve skilller kalsın. Sonra adamlara genel basit birkaç özellik yükle.

Mesala adamların silahları kutsanmış ve agg.. vuruyor. Adamların üzerlerine özel dövmeler yapılmış, ısırılamıyor. Eski bir kutsal savaşçının kalkanını taşıyorlar. Vampirler kalkanı bakınca otomatik surat hatları falan geriliyor, werewolflar aynı kalkanı görünce insan haline geliyor.. gibi.

- Oyundaki en -şirin- ironilerden bir tanesi ise.. Her doğaüstü yaratığın iyi yada kötü çok feci zayıflıkları var. Yani hunterların en büyük güçleri insan olmaları, en büyük zayıflıkları da gene insan olmaları.

by Lord Necros » Tue Apr 03, 2007 7:15 am

Başlık Hazırcevap'a taşınmıştır.

by Murdoc » Tue Apr 03, 2007 5:25 am

Bilgiler için sağol Ramonia, varsa daha bilgin ara ara yazarsan sevinirim.

Kitapları bende istiyorum ama Torent denilen programı kuramam kurduğum zaman kendimden geçip aptal saptal şeyler indirip bilgisayarımı kirletiyor vede kotamı aşıyorum.Varsa rapidde falan bilen adresi yollarsa sevnirim.

by Ramonia » Tue Apr 03, 2007 5:08 am

torrent denilen sistemi kur ve kullanmayı öğren
bende baskı halinde tüm kitaplar var orjinal :)

by Gaara of the Sand » Tue Apr 03, 2007 5:05 am

Bana WoD un tüm kitaplarını bulabilecek bir arkadaş varmı acaba tabi bilgisayar ortamında yada nerden bulabilecegime yol gösterecek aacil lazımda

by Ramonia » Tue Apr 03, 2007 4:50 am

Selamlar...

şimdi Avcı derken Hunterları kast ediyorsun sanırsam...

hunter olayı vampir werewolf olayına göre daha başkadır.

İçinde bir çok bölüme ayrılırlar hepsinin özellikleri farklıdır..

Kimileri tam terör makinesi iken kimiside hepimiz kardeşiz sizlerde bizdensiniz niye sizi öldürelim diye gezen tiplerdir.

Hunter the reckoning oynamanı yada incelemeni öneriyorum şiddetle.


Hunter gerekli döneme geldiğinde bir ses duyar... bu ses ona sadece bir kere duyulmasını sağlar diyebilrim bu sese wod da " messenger" denilir uyanış sesi..
Bu messenger tam ne kimse bilmese de loyal host of angelstan geride kalanlar olduğu bilinir diye biliyorum bende..

ve hunterlar bu sese dokunamaz ve göremezler...
hunterlar bu sesle uyanır ve bir daha bu sesi duymazlar..


birde second sight diye bi olay var bunda da doğa dışı varlıkları sezebiliyorsunuz görebiliyorsunuz felan onlara karşı en büyük silahınız bu diyebilirim..


böle de böle işte canlarım :)

WOD Acil yardım

by Murdoc » Tue Apr 03, 2007 4:12 am

Arkadaşlar WOD'daki avcılarla ilgili çok acil yardım istiyorum azda olsa bilgisi olan birşeyler yazarsa sevinirim.

Top