HOBBİT

Post a reply

Confirmation code
Enter the code exactly as it appears. All letters are case insensitive.
Smilies
:D :) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode is ON
[img] is ON
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

If you wish to attach one or more files enter the details below.

Maximum filesize per attachment: 256 KiB.

Expand view Topic review: HOBBİT

by middle-earth » Mon Jan 21, 2008 4:20 am

kronolojik sıralama aynen dediğin gibidir ama ilk önce hobbit'i sonra yüzüklerin efendisini ardında silmarillion la güç yüzüklerine dairi ve kayıp öyküler kitabı1 ve 2 yi okumak en iyisidir.

by catboy » Tue Jul 24, 2007 9:06 am

arkadaşlar sırasına bakılırsa önce silmarillion gelir. Ama o biraz sıkıcıdır. Ve olayların yüzüklerle ilgisi yoktur. Orada Sauron hizmetkar olarak altında çalıştığı kötü tanrı Morgoth'la olan savaş ve yarıelf soyunun (Elrond ve Eros'un soyu) nasıl oluştuğunu anlatıyor. Ondan Güç Yüzüklerine Dair'den başlarsanız (İsildur ve babasının nasıl orta dünya'da gondor ve arnor'u kurduğunu ve güç yüzüklerinin nasıl yapıldığını anlatır. Son ittifak savaşı da burada anlatılır.) ardından Hobbit (yüzüğün Bilbo'ya nasıl geçtiğini ve Legolas'ın babası Thranduil'in de katıldığı beş ordular muharebesini anlatır.) ve ardından üçlemeyi okursanız bayağı zevkli olur.

by Arkenon » Sun Jul 22, 2007 10:50 am

Orta sondayken, arkadaşımın verdiği, aylarca çekmecemde durup tozlandıktan sonra elime aldığım, soluksuz okuduğum kitaptır. Ayrıca okuduğum ilk roman olma şerefine naildir kendileri. Yazarlığımı ona borçluyum...

by Dreamscape » Tue Apr 10, 2007 4:32 am

Hobbit yüzüklerin Efendisi serisinden daha güzel bence.Sebebide betimlemeler daha iyi yapılmış repliklerde çok iyi düzenlenmiş.

Filmi çıkçaktı ama hiç ses seda yok çıkarsa ilk giden ben olmak isterim :)

by BLACK HAND » Tue Apr 10, 2007 12:03 am

Mükemmel bi kitap harika bi başlangıç ama bende yüzüklerin efendisini okuduktan sonra okudum olsun ama yinede iiydi

by VanwaElen » Mon Jan 17, 2005 6:06 am

Harika bir masal kitabı.her YE hayrnın okuması gereken kitap.

by Sylvos » Sat Jan 15, 2005 4:42 am

yüzüklerin efendisi üçlemesinden önce okunursa daha da zewkli hale gelecek bi kitaptır. Maalesef ben tam tersini yapmıştım
Maalesef bende :) :(

by Qalme-Tari » Wed Jan 12, 2005 8:46 pm

Ya ne denebilirki okundukça okunası bir Tolkien başyapıtı daha. Masalsı anlatımının yanında o kadar etkileyici bir şekilde sizi hikayenin içine çekiyorki kitabın sonunda Fili ve Kili için günlerce yas tutacak hale geliyorsunuz :( Çizgi filmi var birde Hobbit'in. Çizimler falan berbat falan ama nede olsa taptığımız hikayelerden.

by burock » Tue Jan 11, 2005 7:23 pm

yüzüklerin efendisi üçlemesinden önce okunursa daha da zewkli hale gelecek bi kitaptır. Maalesef ben tam tersini yapmıştım; ama yeni okuyacak olanlara o sıraynan okumalarını tavsiye ederim.

by erchivist » Tue Jan 11, 2005 6:42 pm

Hobbit bence mükemmel bi kitaptır özellikle 1920 ler de ( yanlış hatırlamıyosam 1928 ) yazıldığını düşünürseniz :? ...

Havası, herşeyi farklı bir kitap ... Bence başyapıt 8) yani...

by Sylvos » Mon Nov 29, 2004 8:10 pm

hobbit çok güzel bi kitap.Yaw thorinin ölmesine bende çok üzülmüştüm resmen bunalıma girmiştim yaaa....

by CaRNeDuR » Sun Sep 19, 2004 8:36 am

Fantastik kurgu tarzinda okudugum ilk kitap olmasi dolayisiyla özel bir yeri vardir bende ve kesinlikle mükemmel okunmasi gereken bir kitaptir.

by haplo25 » Thu Sep 09, 2004 10:43 pm

Hayatımda okuduğum 200 Frp kitapları arasında 15 tane favori kitabım vardır. Bunlardan biri de Hobbittir. Eğer filmini yaparlarsa herhalde ilk giden ben olurum.

by Asuthay » Thu Sep 09, 2004 9:59 pm

Biliyorsunuzdur filmi çekiliyor hobbit'in.Gelecek sen falan gösterime girer herhalde...

by Quest_For_Tanelorn » Thu Sep 09, 2004 7:01 pm

İthaki yayınları çocuklar için resimli bir versiyonunu da yayınladı.

Top