Ateş Işığında Mor Ejderler (Oyun tohumu ve Karak

Post a reply

Confirmation code
Enter the code exactly as it appears. All letters are case insensitive.
Smilies
:D :) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode is ON
[img] is ON
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

If you wish to attach one or more files enter the details below.

Maximum filesize per attachment: 256 KiB.

Expand view Topic review: Ateş Işığında Mor Ejderler (Oyun tohumu ve Karak

by Anchorite » Fri Jun 01, 2007 3:43 am

Lathander Rahibi

Baldur’s Gate’den buraya kadar gelmenin ana nedeni bu kuraklığın, Lathander inancından yanlış yola sapıp ayrıldığına inandığınız Searing Light mezhebi. Lathander’in ışığını bir kenara bırakıp artık yok olan ateşin tanrılarından bir tanesine yöneldiklerine dair şüphelerin var.

Yaptığın araştırmalar seni Cormyr’de bulunan en büyük Lathander tapınağının olduğu Eveningstar’a getirdi. Orada patriach ile yaptığın konuşmalar kuraklığı, tanrın adına araştırmak için Stonelands’e yönlendirdi.

Yolculuğun sırasında Arabel savaşını kaybedip dağılan Orc&Goblin ordusunun parçalarıyla savaşmakta olan Purple Dragonlara yardım ettin. Kendini çatışmalar sonrası Half-Hap’de bulduğunda Lord Ferlin Crownsilver sana kuraklığın sebebini araştırmak için küçük bir grup kurduğundan bahsetti.

Tanrının seni buraya doğru zamanda getirmesinin, karmaşık kaderinde Morning Lord’un yönlendirmesi olduğunu düşünüyorsun. Hayatında daha önce de tanrının kibar ve hafif dokunuşlarının seni yönlendirdiğini biliyorsun ve de bu da onlardan bir tanesi.

by Anchorite » Fri Jun 01, 2007 3:42 am

War Wizard Oyunucu İçin

War Wizard Konseyi:

Cormyr’in iki büyük gücünden biri olan War Wizardlar bir konsey sistemiyle yönetilir. Onlarca yıldır Vangerdahast konseye liderlik yapmaktaydı. Krallık kurulduğundan beri (yaklaşık 1300 yıldır) başa geçen 4. War Wizard lideriydi. Konsey başkanlarının uzun yaşamasının sırrı tam olarak bilinmese de War Wizardlar arasında büyücülerin tümünün bir soylu Netheril ailesinden geldiğine dair söylentiler vardır.

Vangerdahast birkaç ay önce kayboldu. Nedenleri tam olarak bilinmese de, halkın çoğunda gizli tutulan bir ejder grubunun saldırısını engellemeye çalışırken kaybolduğunu biliyorsun.

War Wizardlar kendi aralarında sıradan bir ordu gibi düzenlenmiş durumdalar. Rütbe olarak sen bir Lionar (Yüzbaşı) seviyesindesin ve Warden ünvanına sahipsin. Savaş durumunda altında 6-12 arası büyücü oluyor.

Tilverton:

Gölge şehri Anauroch çölünün üstünde yükseldikten sonra, Shadovarlar denilen bu şehirde yaşayanlar Stonelands bölgesinin kendilerine ait olduğunu ilan ettiler. Güçlerini göstermek içinde 6000 nüfus olan Cormyr ile Dalelands arasında geçiş olan Tilverton’a saldırdılar. Sonuçta ise yaptıkları büyülerin sonucu şehir devasa bir karanlıkla kaplandı. Birkaç ay önce olan bu olaydan sonra yapılan araştırmalar karanlığın nedenini henüz açıklayamadı.

Dalelands’deki Zentharim Tehlikesi

Tilverton bölgesindeki karışıklığı fırsat bilen Zentharim şu sıralar Tilverton etrafını kontrol etmeye çalışmakta.

Shadovarlar – People of Shades

Uçan şehrin, yüzyıllarca shadow plane’de kaldıktan sonra neden döndüğü bilinmiyor. Hala yaşıyor ise liderinin Telamont, Shadow Lord olduğu düşünülüyor. Arcanist adı verilen büyücülerinin gücü Tilverton’da gözükmüş olsa da, askerlerinin becerileri konusunda elde hala veri yok. şehir döndüğünden beri bilinen, shadovarların Anarouch üzerinde bazı yerlerde kazı çalışması yaptıkları.


Görev:

Ortadaki kuraklığın ve sıcakların sebebinin Shadovarlar olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. Ancak kaynağı konusunda elde hiçbir veri yok. Sadece uçan gölge şehrin gelişinin bu olaya neden olması olanaksız gibi görünüyor. Senin görevin, toplanan grupta War Wizardlar için bilgi toplamak ve mümkün ise kuraklığın kaynağını bulup onu yok etmek. Bu sebepten bir grupla beraber Halfhap’desin ve görevi verecek olan Lord Ferlin Crownsilver’ı beklemektesin.

Lord Ferlin Crownsilver: Saraya çok yakın bir soylu. Azuen IV öldükten sonra Obarskyr ailesine iyice yaklaşan Crownsilver ailesinin parlayan üyelerinden bir tanesi.

Birkaç genel bilgi

Mythallar: Netheril büyücülerinin yaratmayı başardığı, çok yüksek büyüsel güce sahip artifactler. Doğru ellerde bazı büyüleri kalıcı hale getirmeyi çok kolaylaştırdığı söylenir. Ayrıca bazı Netheril eşyalarının çalışması için güç kaynağı olarak kullanıldıkları biliniyor.

Desertmount Mountains: Anarouch’un Doğu sınırını kaplayan sıra dağlar. İki yüzyıl önceye kadar güçlü bir dwarf krallığına ev sahipliği yaparken, “Karanlığın Gelişi” adı verilen olay sonrası el değiştirdi. şu anki sahiplerinin ne olduğu bilinmiyor. Söylentiler cevap olarak ejderlerden, Nagalara kadar geniş bir hayal gücü sunuyor.

by Anchorite » Fri Jun 01, 2007 3:41 am

Kızıl Kuzgun Paralı Askeri İçin

Arabel merkezli paralı asker grubu olan Kızıl Kuzgunların bir üyesiydin. Son Arabel savaşına kadar hizmetleriyle ve becerileriyle ünlü organizasyonunuz büyük zarar gördü. Geçmişte gerçekleştirdiğin görevlerden dolayı hükümetin kaslarına ve sana güveni yüksek. şu anda da 1000 altın ve bir miktar toprak hakkı karşılığı yaptığın anlaşma ile bu gruba yardım etmen istendi ve görevi kabul ettin. Halfhap’e grupla buluşmak için geleli henüz 1 gün oluyor ve bu zamanı her zaman olduğu gibi paranı keyfin için kullanarak harcadın.

Aslında Cormyr topraklarından değilsin. Sembia’da köle olarak doğdun ve bir tüccar ailenin elinde önce yük işçisi olarak eğitilmeye başlansa da, sonradan fiziksel özelliklerin sayesinde zevk için dövüştürülmeye başladın. Hayatın para karşılığında Red Ravenlar tarafından alındı ve gene onlar tarafından hemen serbest bırakıldın. Bir süre başka işleri düşünsen de, yapabildiğin en iyi işe, öldürmek işine geri döndün. Beş yıldır Cormyr ve etrafında savaşıyorsun. Daha önce Tilverton etrafında bir orc kabilesini öldürme görevinde bulunmuştun, çevre konusunda bir miktar (yakınlardaki antik şehri, Cormanthyr girişindeki koruluk ve çevresini, Span denilen ufak köyün antik şehirle olan yer altı bağlantısını) bilgilisin.

by Anchorite » Fri Jun 01, 2007 3:41 am

King’s Agent Oyuncusu İçin

Cormyr şehirlerinin her karanlık köşesi senin gölgeni sakladı sayılır. Eğitimin sırasında Suzail, daha sonra Marsamber, Arabel, Wheelon ve diğer şehir ve kasabalar senin için ev oldu. Özel araştırma görevleri kadar, gizli casusluk işleri için bazı soylu ailelerle yaşadın. İki defa da süikast için görevlendirildin.

Kendini bildin bileli ailen diğer ajanlar ve kraliyet askerleri. Annen ve baban hakkında çok az bir hafıza sahipsin, onlar hakkında tek bildiğin bir korsan saldırısı sırasında Dragonsmere’de öldükleri. Kraliyete sadakatin sonsuz. Obarskyr ailesi sana bir yuva ve yaşama şansı verdi. Ayrıca Faerun’u gördüğün ve duyduğun kadarıyla Cormyr’in karanlıkta parlayan bir yıldız ve diğer tüm ülkeler için bir örnek olduğuna inanıyorsun. Küçük yaşlardan beri aldığın dersler sayesinde iyi bir oyuncu ve daha iyi bir gözlemcisin.

Bu görevin baş mimarı sensin. Araştırmaların sonucunda iki yıl önce Tilverton’daki yerel Zentharim grubunu çökertirken kullandığınız köstebek at bakıcısı Sasen, kuraklık konusunda bilgi istek mesajlarına olumlu cevap verdi. Sasen’in şu anda eski Tilverton’un kuzeyinde yerel ‘Span’ adı verilen ufak bir yerleşim yerinde yaşıyor olması, tedbirli gitmenin doğru olacağını düşündün.

Ferlin Crownsilver görevin ana sorumlusu ve birkaç gün içerisinde Halfhap’de bir grup kurmayı başardı. Sen de gruba destek vermek ve bağlantı ile iletişime geçmekle görevlisin.

by Anchorite » Fri Jun 01, 2007 3:40 am

Purple Dragon Knight Oyuncusu için

Orman Krallığı’nın doğusunu kaplayan büyük bataklığın kıyısındaki Ghars’da büyüdün. 10 Yaşına geldiğinde, sıkıcı ufak kasabadan kaçmak ve parıltılı Suzail hikâyelerinin peşinden koşarak askere yazıldın. Ordu eğitiminde fiziksel yeteneklerin, kişiliğin sayesinde Marliir soylu ailesinin sponsorluğu ile Suzail’deki Savaş Akademisine katıldın. Savaştaki becerin, etkileyici yapın, soğukkanlılığın sana hızlı rütbe şansı verdi. 9 Yıl önce 20 yaşında akademiyi bitirdiğinde, nispeten sakin Cormyr’de geleceği parlak bir subaydın.

Düzenli rütbe atlayarak Lionar (Yüzbaşı) seviyesine kadar yükseldin. Bir dönem Prenses’e korumalık da yaptın. Kendine hayat ve gelecek kurdun. Görevini elinden geldiği kadar hakkıyla yapmaya devam ettin.. ta ki geçen yıla kadar.

Geçtiğimiz yıl senin için bir yıkım oldu. Ã?nce annen ve baban bir goblin baskınında Ghars çevresindeki evinizde katledildi. Yılın sonuna doğru Kralın ölmesi ve soylular arasında çıkan tartışmalar sonrası, yan yana çarpıştığınız yoldaşlara karşı silahını savurmak zorunda kaldın.

Son 2 aydır kendi istediğinle Halfhap’desin; bir nevi sürgün ve kalabalık şehrin karmaşasından uzak. Lord Ferlin Crownsilver, kuraklığın sebebiyle ilgili ellerindeki tek bilgiyi kovalayacak bir grubu yönetmeni istediğinde pek istekli olmasan da, soyluyu geri çeviremedin.

Tilverton ve etrafında Zentharim aktivitelerinden haberdarsın. Daha önce Zentharim askerleriyle karşı karşıya geldin. Casusları ve suikastçıları kadar düzenli ordusunun da gücünü biliyorsun. Özellikle tower-shieldlerden kurdukları sıraları en iyi ağır atlılar bile delmekte zorluk çekiyorlar.

by Anchorite » Fri Jun 01, 2007 3:36 am

Oyunculara Dağıtılabilecek Ortak Giriş / Yakın Cormyr Tarihi:

Uzun yıllardır göreceli bir huzur içine yaşayan Cormyr 1372’de Devil Dragon'da denilen Nalavara ve uşakları çoğunluğu orc&goblinler oluşan bir ordu ile ülkenin en büyük üçüncü şehir Arabel’i aldı. Aynı yıl içerisinde Lord Lady'de namıyla anıla Arabel’in Laydisi toplamayı başardığı maceracılar, paralı askerler ve Cormyr askerleri Purple Dragonlar'dan kurulu kuvvet savunmakta yetersiz kaldığı kenti geri almayı başardı. Zaferin bedeli ağır oldu. Ã?atışmalar sırasında sevilen Kral Azuen IV, yaşlı ejderha ile olan savaşta hayatını kaybetti.

Kuşatma biteli yaklaşık 6 ay oluyor. Liderleri ölen orc ve goblinler Cormyr'de bulabilecekleri her deliğe kaçmış durumda. Çalışkanlığı, dayanaklılığı ve sadakati ile ünlü ülke halkının yeşil derililerle mücadeleyi kazanacağı kesin gözükse de Kral'ın ölümü ve velihattın bir bebek olması, otoritenin zayıflaması soylular arası rekabetinde büyümesine sebep oldu. Suikastlar, sürülmeler ve ülkeyi terk edenlerin sayısı uzun Cormyr tarihi için dahi, en yüksek seviyelerde.

Tanrılar Orman Krallığıyla kötü bir oyun oynarcasına, ülkenin problemlerine yakın zamanda bir tanesi daha eklendi. Nasıl olduğunu sizin de bilmediniz bir olay sonucu 8 bin nüfuslu ülkenin en kuzey şehri Tilverton, kenti kaplayan bir karanlığın içine hapis olmuş durumda. Karanlığa adımını atanların geri dönmüyor olması, şehir halkının kaderi konusunda en kötü ihtimalleri düşündürüyor.

Cormyr yüzyıllardır en tehlikeli sınırı olan kuzeyi yeni sorunlara gebe gözüküyor. Kış olmasına rağmen ülkenin kuzeyin’den esen çok yüksek sıcaklıktaki rüzgârlar krallığı etkisi altına almış durumda. Bu seneki hasatın kötü olması zaten çok güç zamanlar geçiren ülke ekonomisine vuracağı darbe açık... Aralık ayında kuzeyden esen sıcak rüzgârların doğanın eseri olmadığı bariz.

Aylardır krallığın adamları sıcakların sebebi araştırıyorlar ve en sonunda küçük de olsa ufak bir ipucu var. Belki de Halfhap’de senin de parçası olduğun toplanan küçük grup Cormyr’de yaşayan yüzbinlerin kaderini etkileyecek.

/ Oyunun Başlangıç Yeri Hakkında: /

• Halfhap Cormyr’in kuzeyinde Tilverton yolunda surlara sahip bir yerleşim yeridir. Tilverton’dan Dalelands’e giden ticaret yolu üzerinde olduğundan önemli bir merkezdir. Tehlikeli topraklarda ticaretin sağlıklı akması için yaklaşık 1000 Purple Dragon ve 20 kişilik bir savaş büyücü bölüğü bulunmaktadır. Sivil halk hemen hemen hiç yoktur.
• Halfhap’deki Mor Ejderler çevre bölgeleri tehlikelere karşı sürekli kontrol ederler.
• Kısa tarihte de belirtildiği gibi Tilverton büyük bir karanlık ile kapanmış durumda.

Ateş Işığında Mor Ejderler (Oyun tohumu ve Karak

by Anchorite » Fri Jun 01, 2007 3:34 am

Geçenlerde İzmirCon'da oynattığım oyunun basitçe bir genel hikayesini ve karakterlere dağıtılmış bilgiler.

---------------------

Cormyr bir süredir kış olmasına rağmen kuzeyden gelen sıcak rüzgarların sebeplerini araştırmaktadır. Bir krallık ajanı, eski bir bağlanıtısının konu hakkında bir şey öğrendiği belirtir. Hemen bir grup kurulur ve olayı araştırmak için yola çıkar.

Shadovarlar (Shades) dev çöl Anarouch'u tekrar verimli hale getirmek için kuzeydeki buzulları eritmektedir. Bunun için birçok farklı bölgede farklı çalışmalar yapmaktadırlar. Bu oyunda bu buz eritme çalışmalarından bir tanesi kullanılıyor.

Shadovarlar artık kaybolmuş bir tanrı olan Güneş tanrısı Amaunator'un tapınaklarından bir tanesi ele geçirmişlerdir. Bu tapınak içinde bulunan kuvveti tekrar canlandırmak için Mythall
kullanarak bir demon'ı hapis etmiş ve tapınağın bir kaç kilometre üstünde dev bir ateş topu yada ufak bir güneş yaratmışlardır.

---------------------------------

Hikaye oyuncuları önce Tilverton etrafındaki çatışmalara sonra Zent Köle toplama kampına
oradan (bir portal ile Anauroch'un kuzeyindeki)Shadovar kazı çalışmalarına, sonra da yukarıda bahsedilen tapınağa yönledirilir diye düşünülüp aşağıdaki karakter kağıtları hazırlandı.

Top