Oynatılması En Kolay Class

Post a reply

Confirmation code
Enter the code exactly as it appears. All letters are case insensitive.
Smilies
:D :) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode is ON
[img] is ON
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

If you wish to attach one or more files enter the details below.

Maximum filesize per attachment: 256 KiB.

Expand view Topic review: Oynatılması En Kolay Class

by Aegron Linwelin » Sun Dec 28, 2008 7:13 pm

Bence ilk başlayanlar için en iyisi ''savaşcı'' çünkü diğerlerine göre oynatılması daha basit bazı durumlar hariç..

by RedDawn » Sun Dec 28, 2008 5:25 am

"Oyuncunun olgunluğuna göre değişiyor bana göre. Paladin yeni başlamış yaşo küçük biri için oldukça zordur. Kısıtlamalar içinde çözümler bulmak hayat tecrğbesi kısıtlı insanlara zor gelir. Yeni başlayıp, paladin olan ve üstüne her gördüğüne sataşan, küçük yaştaki oyuncular gerçekten can sıkıcı olabiliyor"

Doğru söyledin... Sturm Brightblade, huzur içinde yatsın:D

by Darkgnome » Fri Dec 19, 2008 6:50 pm

RedDawn wrote:Ben durumu katliam olarak değil de role play olarak ele aldım ve şu sonuca vardım; fighter'ın oyunda ön plana çıkabilmesi için gerçekten iyi bir role play'e ihtiyacı vardır, yoksa arka planda kalmaya mahkumdur, dolayısıyla fighter bana hep zor gelmiştir. Kolayı düşünürsek, bana Paladin Rp'si hep makul gelmiştir. Küçümsediğimi sanmayın fakat, sürekli doğrudan yana olun, kötülere meydan okuyun, arkada kimseyi bırakmayın, tanrıların kutsal ışığı yolunuzu aydınlatsın.vs şeklindeki bir rp'nin yeni başlayan biri tarafından kavranabileceğini düşünüyorum...(tabi sizi diğer Paladinler'den ayıracak bir rp oluşturmanız yaratıcılığınıza bağlı...)
Oyuncunun olgunluğuna göre değişiyor bana göre. Paladin yeni başlamış yaşo küçük biri için oldukça zordur. Kısıtlamalar içinde çözümler bulmak hayat tecrğbesi kısıtlı insanlara zor gelir. Yeni başlayıp, paladin olan ve üstüne her gördüğüne sataşan, küçük yaştaki oyuncular gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Ayrıca paladinin kendi sözünü dinletebilme gerekliliği oyuncuyu çok zorlamakta. Akıllı bir hırsızın olduğu oyunda arkadaşlarından destek almayan bir paladin çok zor durumlara düşebilir.

Yeni başlayanlara en uygunu kısıtlamalar karşılığında bazı beceriler almış bir savaşçı olabilir. Kısıtlama olarak söyleyebileceğim tek gözlü olmak, dilsiz olmak, sadık olmak... Daha da açık olmak gerekirse geçmişi ve kişiliği iyi düşünülmüş bir karakteri oynamak en rahatıdır bence.

Büyücüler
Zorlukları: Büyü ezberleme, seçme, malzeme gereksinimi,
Kolaylıkları: Her duruma göre değişik bir taktik izlemedeki kolaylıkları

Serseriler
Zorlukları: Zamanı gelene kadar yararsız olmaları, zamanı geçince de yararsız olmaları, mecburen baş belası olmaları, oyuncuların güvensizliği
Kolaylıkları: Özgürlükleri, hareket çeşitlilikleri, taktiksel üstünlükleri

Dövüşçüler
Zorlukları: Düz mantıktan ilerlemeleri, aklına geleni uygulamak için bin derecen su getirme zorunlulukları
Kolaylıkları: Bütün grupça sevilmeleri, iyi ekipmanla güzel işler çıkartmanın zevki

Ruhbanlar
Zorlulları: Kısıtlamaları, kendilerinden çok çey beklenmesi ve bu sebeple yeri geldimi grubun göz bebeği, yeri geldimi de tankı olmaları, sürekli mürid toplamaya yönelik yapılacak vaazlar
Kolaylıkları: Gereklilikleri, sevilmeleri, savaşsal taktik üstünlükleri

Ozanlar
Zorlukları: Ciddi anlamda rolünün zor olması ve rolünde insanların beklentlerinin yüksekliği. Kendilerine asla tam bir yer edinememeleri.
Kolaylıkları: En çok yönlü karakter olduklarından her durumdan sıyrılmasını en iyi bilen karakter olma potansiyelleri

Bu tip ana zorluları var. Kişi kendisini hangisinde daha iyi görüyorsa o yöndeki bir sınıfta daha iyi olacaktır. En zor sınıf ise oynamayı istemediğin sınıftır. Paladin oynamk istemeyen bir karaktere ruhban yerine paladin oynaması için baskı yapılmamalıdır. Dıştan ikiside çok benzemesine rağmen aslında çok farklı karakterlerdir.

by RedDawn » Wed Dec 17, 2008 7:30 am

Ben durumu katliam olarak değil de role play olarak ele aldım ve şu sonuca vardım; fighter'ın oyunda ön plana çıkabilmesi için gerçekten iyi bir role play'e ihtiyacı vardır, yoksa arka planda kalmaya mahkumdur, dolayısıyla fighter bana hep zor gelmiştir. Kolayı düşünürsek, bana Paladin Rp'si hep makul gelmiştir. Küçümsediğimi sanmayın fakat, sürekli doğrudan yana olun, kötülere meydan okuyun, arkada kimseyi bırakmayın, tanrıların kutsal ışığı yolunuzu aydınlatsın.vs şeklindeki bir rp'nin yeni başlayan biri tarafından kavranabileceğini düşünüyorum...(tabi sizi diğer Paladinler'den ayıracak bir rp oluşturmanız yaratıcılığınıza bağlı...)

by lightflarer » Tue Sep 02, 2008 8:26 am

şavaşçı yeni başlayanlar için en iyi sınıftır çünkü yapıcak fazla bişi yoktur ve 3rd edition'dan ihtibaren hide, track gibi featler alabildiği için çok kolay oynanır, zaten savaşçıya ya zırhı döşeyip bide ağır bir silah verirsin toplu katliam yapan bir tank olur yada daha bi çevik yaparsın, hatta çift kılıç verirsin birde tatar yayıyla büyücü kabusu olur ki genelde oyuna ilk başlayanlar en çok büyücülerin yaptığı alana etki eden yada zihne etki eden büyülerden sorun çekiyorlar, ki savaşçılar gerek bulduğu eşyalarla gerekte artan levella büyüye karşı iyi bir oranda dayanıklılık kazanabiliyorlar.

by zalhonan » Tue Sep 02, 2008 12:13 am

ilk oynamaya en elverişlisi fighter sanırım..rp'si rahat ..paladin,monk veya druidinkisi gibi kısıtlayıcı değil..rogue ile ranger rp açısından daha rahat gibi gözükse de skill kullanımına hakim olmak gerektiğini düşünüyorum..cleric,wizard falan için de biraz büyülere hakim olmak gerekiyor..o yüzden en uygun yine fighter

by Firble » Fri Mar 26, 2004 12:27 am

Ana buarada ozan yok protesto ediyorum. Tamam oynatılması en kolay class olmayabilir ama zevklidir tabii diğer oyuncular bir işe yaramadığınızı idda edebilir ama olsun onların cahilliği.

by Raistlin » Thu Feb 05, 2004 8:48 am

Araştırmadan eşyaları kullanmaya çalışan büyücülere bayılıyorum...
Bir de eşya lanetliyse bütün gün dalga geçebilirim o büyücüyle :mrgreen:

by pyros » Fri Jan 09, 2004 11:21 am

nerde abi nerde o araştırmacı ruh

amcam allah la bunu sattım şimdi (atıorum) 1000 gp'e (ki kazık yemiştir hıyar!) kendime ne biçim silahlar, zırhlar alırım die de sevinmiştir herhalde

aslında 4 levela gelmişin dur bi sabret iki üç level daha anlıycan belki ne olduunu kendiliğinden

by Raistlin » Fri Jan 09, 2004 10:54 am

Bir sor soruştur nedir ne değildir diye araştır ama yok kardeşim.
Armut piş ağzıma düş. Yeni maceracıların hepsi böyle kardeşim. Bizim level 1 olduğumuz zamanlar biz böyle miydik hey gidi günler hey...

by pyros » Fri Jan 09, 2004 10:39 am

ewt kendin edemiosan
bari başkasına ettir di mi yani?

by Raistlin » Fri Jan 09, 2004 10:29 am

Hmm ama oyuncunun bir hatası yok eğer Dm mücevherin büyülü olduğunu söylememişse. Söylemişse oyuncu zaten onu identify etmeden satarak aptallık etmiş ve bu sonucu hak etmiş.

by pyros » Fri Jan 09, 2004 10:18 am

abi bu bahsettiğim adam
bu mücevheri aldığında level 4 müymüş neymiş
yani 8'den aşağısı da o mücevherin ne olduğunu anlayamazmış

dm, bunu buraya ilerideki bir sidequest için opsiyonel olarak koymuş
tabii herifler satınca alternatif bir plan falan düşünmüş
ve bu gerçeği oyuncularından epey bi süre gizlemiş

o side questi tamamladıklarında bundan bahsetmiş ve mücevheri satan oyuncu saçını başını yolmuş
neden mi?

dm kurduğu alternatif planda hepsine çok daha fazla gp harcattırmış da ondan

by Raistlin » Fri Jan 09, 2004 10:10 am

Evet çok mantıklı olur 1. level'ız 1000 altın bulduk yuppi :)
Yok abi oyuncuya direk en pahalı eşyayaı en güçlü bilmemneyi verirsen bayar. Gelişmenin zevkine varmalı... Hem hazine hem yetenek anlamında...

by pyros » Fri Jan 09, 2004 6:44 am

nie ööle dion

belki herifler yola çıktığı gün bir hazine bulurlar

bu arada bir kere bir arkadaş çok para eder die bulduğu
bir mücevheri, bu ne la bööle die satmış, dm hiç çaktırmamış tabii
meerse aletin içinde büyük bir büyü ustasının ruhu hapis haldeymiş ve kendisini kurtarana yardım edecekmiş fln fln

ehuehuehue
bazen oluo bööle şeyler

Top