Titanların Öarpışması ( Yeni Mitoloji Filmi)

Post a reply

Confirmation code
Enter the code exactly as it appears. All letters are case insensitive.
Smilies
:D :) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode is ON
[img] is ON
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

If you wish to attach one or more files enter the details below.

Maximum filesize per attachment: 256 KiB.

Expand view Topic review: Titanların Öarpışması ( Yeni Mitoloji Filmi)

by Firble » Tue Apr 20, 2010 6:42 am

Hmm ben cok anlamiyorum demek bu cekim isinden... Ama avatar sonucta gercek cekim degildi degil mi?

by catboy » Tue Apr 20, 2010 6:10 am

Firble wrote:Yav kardes ben mi bilmiyorum bilmiyorum ama bana sanki film uc boyutlu cekilmis gibi geldi.

Bazi sinemalarda 2 boyutlulari da vardi.

Avatar i acikcasi ben epey sevmistim. Elbette cok kisinin izlemesi icin bazi seylerden fedakarlik edilmis ama benim son zamanlarda izledigim en guzel filmlerden birisi idi bircok bakimdan..
film avatar gibi direk 3 d değil, avatar 3d çekilmişken bu film önce normal çekilmiş üstüne 3d efek eklenmiş sadece. Tamamen farklı yane... :D

by Firble » Tue Apr 20, 2010 5:48 am

Yav kardes ben mi bilmiyorum bilmiyorum ama bana sanki film uc boyutlu cekilmis gibi geldi.

Bazi sinemalarda 2 boyutlulari da vardi.

Avatar i acikcasi ben epey sevmistim. Elbette cok kisinin izlemesi icin bazi seylerden fedakarlik edilmis ama benim son zamanlarda izledigim en guzel filmlerden birisi idi bircok bakimdan..

by barabus » Sun Apr 18, 2010 8:47 am

film üç boyutlu çekilmemiş dolayısıyla avatar daki tadı vermiyor , gerçi avatarda da bi tat yoktu , bu arada çokk çok oldu herkese slmlar ;)

by Firble » Mon Apr 12, 2010 11:48 am

Evet 3 boyutlu izleyebilirseniz, daha da etkileyici oluyor sanırım.

Yunan Mitolojisinin çok da derinlerine inmiyor ama... Yani en azından bana öyle geldi...

by Efla » Mon Apr 12, 2010 7:31 am

Çalgı parşomen sahneye daha uygun sanırım konu =)

Bence film birkaç açıdan başarılı birkaç açıdan da başarısız. şimdi filmi izlememiş arkadaşlar yorumları okumasalar daha iyi olabilir. Spoiler alarmı =)

Code: Select all

Mitolojik bir film olması bile izlenmeye değer kılıyor bence. yani o zamanların havasını başarılı yansıtmışlar gibi geldi bana. Görsel efekleri de gayet başarılı buldum. Savaş sahneleri de hoşuma gitti.

Her şeyi bir yana bırakırsak fantastik bir film olarak hiç kötü değil.

Diğer yandan hoşuma gitmeyen yanları oldu. Fim çok fazla holywood olmuş artık. Adam yarı tanrı olabilir ama yarıtanrı olunca çok kuvvetli falan olur kılıcı eline aldığı gibi ustalık kazanmak biraz abes bir durum olmuş. Hiç savaşmamış birisine göre baya iyi.

Hades ve Zeus dışındaki tanrıların o kadar pasif kalması hiç de normal olmamış. Herkes kendi çapında olaya dahil olur böyle bir konuda yunan mitolojisinde. Diğer tanrıları yeterince göremek hayal kırıklığı oldu benim için. Apollonu bir an görebildim. işin içine aşk karışınca Aphroditin olaya karışmasını beklerdim mesela. Athena da boş durmazdı bence.

Bir kişinin kahramanlıkları o kişinin süper ötesi iyi giden şansıyla holywood tarzına fazla uyması biraz sıktı açıkcası.

Komik gelen şeyler de oldu. 
Mesela Zeus hades gelince bizi yalnız bırakın diyor. Sonra da hiç başka birşey söylemeden Krakeni serbest bırakın diyor. Milleti yolladın be adam kime sesleniyorsun. Eğer seni duyabiliyorlarsa niye yolladın :D

Sonra kahramanımıza yollanan kılıç tam ışın kılıcı değil mi. Star warsun yunan mitolojisi uyarlaması olmuş =)

Bunlar dışında olympos görüntüsünü sevdim. Tanrılara koydukları o garip efekler ilahi bir hava katmış zemin de sanki dünyanın kendisiymiş gibi. Hoştu bence

İzlememiş olanlar için. Eğer görsel efektlerden, yunan mitolojisinden, aksiyonlu filmlerden hoşlanıyorsanız izlemekle bir şey kaybetmezsiniz.

by Edmond » Mon Apr 12, 2010 4:32 am

Millet filmi izileyemedim ne yazık ki :( Umarım başka sefere.

by Firble » Sun Apr 11, 2010 10:03 am

Ne yalan söyleyeyim ben fragamanda Kraken i Dragon anlamıştım. Kraken, İngilizcede Krakın gibi bir şekinde okunuyor. Filmin fragmanında da Zeus'un Release the Kraken dediği bir sahne var, ben orda Dragon u bırak dediğini sanmıştım..

Bu Kraken Karayip Korsanlarında da ortaya çıkan yaratıktı sanırım, demek ki Perseus öldürmemiş yaratığı ya da bir tane daha çıkmış. : ) )

by Edmond » Sun Apr 11, 2010 5:16 am

Yarın sabah arkadaşlarla gitmek için sözlendik. Yarın akşam yorumlarımı yazarım :)

by Possessed » Sat Apr 10, 2010 11:24 pm

Ben de ders için zorla okuduğum hiçbir kitabı sevmedim. Zaten İlyada'yı kimseye önermem mutlaka okunmalı diye. Ağır, karmaşık ve uzun bir kitap. Meraklısı heves edip okumalı. Ama bence okuduğum en iyi kitaplardan biridir. Yazık olmuş... Odysseia da ayrı güzel, İlyada'ya pek benzemiyor aslında. Ã?ykü anlatımı çok çok üstün, günümüz kitaplarından bile müthiş. Düz ilerlemiyor konu, bir geleceğe bir geçmişe geçiyor. Umarım onu da zorla okutmamışlardır Firble...

Ya neyse konu neydi nereye kaydı. Filme geçelim:
Bence müthiş bir filmdi, iyi ki gitmişim. Yalnız mitolojiyi yorumlamışlar onu belirtmek lazım. Orijinal mitolojideki olaylar olmuyor. Yani yorumlamalarına bir şey demiyorum, aksine müthiş yorumlamışlar, çok beğendim. Ama Athena'nın olaylarda bulunmaması bana hayal kırıklılığı yarattı. Her öykünün içinde olan bu tanrıçayı unutmaları iyi olmamış. Hele ki Perseus'un orijinal öyküsünde de ona yardım eden kişi Athena'dır.

Bir de Kraken adını vermişler deniz canavarına; ama Kraken İskandinav mitolojisine ait bir varlık, ona Yunanca bir ad bulabilirlerdi. Zaten bildiğimiz Kraken değilmiş, gelince görüyorsunuz.

Kısaca, fantastik bir şeyler izlemek isteyenler gidip izlesin, çok iyi filmdi. Ama tekrar belirteyim, mitolojideki öykü değil bu, oradaki olayların aynısı olmuyor. Mitolojinin yorumlaması diyebiliriz.

by Firble » Fri Apr 09, 2010 11:52 pm

Yav Possesed kardeş, İliyadayı bize Türkçe dersinde ödev olarak vermişlerdi. Tahmin edersin. Bir kitabı ödev olarak verince, insan hızla kitaptan nefret edebiliyor?

Hani sınavda Hektor'un Aşille dövüşünün hikayeye kattığı sembolik anlam nedir diye sorulduğunda mesela...

Bir de İlyada bana biraz fazla ayrıntılara yer veriyor gibi geldi. Yani hikaye sürükleyici olsa da anlatımı çok sürükleyici bulmadım açıkçası.. Homeros üstaddan özür dileyerek yazıyorum.

Elbette bu kadar yüzyıl, hikaye hala okunuyorsa, muhtemelen benim paylaşamadığım bir çekici yanı vardır.

by Possessed » Fri Apr 09, 2010 11:35 pm

Ben Troya'ya kötü demedim?! Eğer mitolojik öyküyü anlatsalardı tadından yenmezdi onu dedim. Ã?ünkü onun o mitolojik dokusunu çıkarırsanız ortaya basit bir kale kuşatmasından başka bir şey kalmıyor. Filmi güzel çekmişler, ben de beğeniyle izledim; ama Troya kuşatması destanı olarak izleyemedim. İşte İlyada'yı okumamışlar ortaya çıktı :-P

Bu arada bu akşam gidiyorum Titanların Ã?arpışması filmine. İzleyip yorumlarımı paylaşırım.

by Firble » Fri Apr 09, 2010 12:00 pm

Aslında ben de Truva filmini epey beğenmiştim. Tarih filmleri genel olarak hoşuma gidiyor, mitolojik ögeler hikayeden arınmış olsa da, mesela Artur üzerine olan filmi de sevmiştim. şimdi de sanırım Robin Hood hikayesini daha hikayemsi noktalarından arındırıp film yapacaklarmış. Doğrusu klasik Robin Hood hikayelerinde Aslan Yürekli Ricard geldi, sorunlar bitti şeklindeki sonları genellikle sevmemişimdir. Özellikle İngiliz tarihine bakıp da, Ricard ın ölümünden sonra Robin Hood'un mücadele ettiği kötü kardeşinin yeniden tahta geçtiği, ve en sonunda da onun oğlunun kral olduğunu öğrenince... ( Tabii Magna Cartayı da onun imzaladığını belirtmekte fayda var )

Neyse bu hikayede bol bol, istenmeyecek kadar mitoloji var sanırım. : ) ) ) Mitoloji filmlerini sevenlerin bu yanı hoşlarına gidecek sanırım.

Aslında Truva Hikayesinin mitolojik versiyonunda geçen meşhur güzellik yarışmasını filmde görmek isterdim, Yunan Mitolojisinin en sevdiğim olaylarından biridir.

by lightflarer » Fri Apr 09, 2010 5:02 am

catboy wrote:Truva bir mitoloji filmi değildi ki, tarihi bir filmdi. Tüm mitolojik kısımları çıkartılmış salt tarihi gerçeklere dayanan bir filmdi, bu yüzden mitoloji meraklıları bu filmde aradıklarını bulamamış olsalar da hiç de boş bir film değildi. Neye göre bol ödüllü bir filme boş bir film diyorsunuz zaten, anlayamadım sırf mitolojik unsurları çıkartılmasından dolayı mı?
şunu taktir etmek gerekirki herkesin fikri farklıdır o yüzden çok kesin bir kanıymış gibi bi konuyla ilgili fikir söylemenin bir anlamı yok herkese söyluyorum bunu. Catboy'a katılıyorum güzel bir filmdi ve o kadar ödül almasının da bir nedeni var sonuçta kutuya ellerini daldırıp hangi kağıttaki filmin ismi çıkarsa onu seçmiyorlar ödül verirken. Ayrıca Truva filminde filmin sonunda Paris Truva kılıcını Roma'nın kurucusu olarak bilinen Aeneas'a veriyordu. Aeneas'ı bilmiyor olabilirsiniz belki ama Truva'dan kaçtıktan sonra önce Kartaca'ya sığınan, Kartaca kraliçesi Dido'yu kendine aşık ettikten sonra Roma'yı kurarken onun desteğini alarak Roma'yı sağlam temeller üzerine kurmuştur bir nevi. Zaten bakarsanız yönetim biçimlerindeki senato anlayışlarına kadar Kartaca ve Roma birbirine çok yakın devletlerdir. Ufak bir ayrıntıydı ama hoştu mesela.

by Possessed » Wed Apr 07, 2010 8:44 am

Zaten mitoloji filmi olmadığı için eleştirdim. Aynı kişilerle ve biraz da özel efektle bir daha çeksinler, bayıla bayıla izlerim. İlyada'ya göre çok boştu, onu demek istedim. Basit bir tarihsel savaş yok orada.

Top