En kaliteli kahramanlar.....(mitler)

Post a reply

Confirmation code
Enter the code exactly as it appears. All letters are case insensitive.
Smilies
:D :) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode is ON
[img] is ON
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

If you wish to attach one or more files enter the details below.

Maximum filesize per attachment: 256 KiB.

Expand view Topic review: En kaliteli kahramanlar.....(mitler)

by ElessarTelemnar » Wed Nov 01, 2006 12:03 pm

abi hicbiri degil bence o karakterlerden en babasi kesinlikle AGAMEMNONdur

by yeminer » Mon Oct 02, 2006 1:20 pm

Türk mitolojisi eskidir, ayrıca bir o kadar renkli ve zeka doludur. Bir deli dumrula hangi kahramanı değişirim bilmiyorum.

Neler yok ki bizim mitolojimizde, gökten inen kızlar, onla birlikte olup çocuk sahibi olan adamlar. Onların dünyalara bedel çocukları ...

Ama herşeyden önemlisi bizim efsanelerimiz biraz abartılmış olsa dahi temelde gerçekten yaşanmış olaylara dayanır. Yunanlılarınkiler gibi birşeyleri açıklayabilme içgüdüsünden kaynaklanmış işkembei kübradan gelişine sallanmış hikayeler değildir.

Bizde bir adamın anası gökten inmiştir denmişse o adam anası insan olacak bir kişinin yapamayacağı şeyleri yaptığı için denmiştir :)

Bu arada benden bir üstteki yazı da pek uzun değildi hani. Sen yaz dostum, biz sen çok daha uzun yazsan da okuruz :)

by utkuy » Mon Oct 02, 2006 12:51 am

bu listedekiler arasından en kaliteli kahraman olarak oddyseus u görüyorum, savaşçı sadece kas demek değildir zeka da gerekir ve oddyseus da aslında bir düşünce insanı arada savaşıyo o kadar : D
kahraman da sadece iyi savaştığı için olmuyo, karkteri de çok etkili e tabi hayatta kalması da önemli bunu için de savalması lazım o ayrı : )

onun dışında türk mitolojisinde de benden önce yzan arkadaşımın bahsettiği kahramanları çok takdir ederim, severim, sayarım en çok da boğaç hanı tabi ki.
boynuzlarıyla taşları toz eden bir boğa ile dövüşmüştür kendileri ve çıplak elleri ile yere sermiştir ama öyle çıplak el olmaz yani : ) bilirsiniz belki eski türkler isimlerini kazanırlarmış, yaptıkları yiğitlikler sonrasında isim verilirmiş ve en yiğitlerin ismini dede korkut verirmiş.

en yiğit savaşçıları yunanlı analar mı doğuruyor denmiş, aslında yunan mitolojisi kendinden önce var olmuş olan mitolojilerin bir "derleme"sidir ama günümüz eğitim sistemine kadar ellerini sokmuş olan avrupalıların ve amerikalıların romalılar zamanında "derlenen" bu mitolojiyi yayma çabası sayesinden kendi mitolojimizi dahi bilmez olduk.

Türk ve orta asya mitolojisini araştırmıştım zamanında ve tepegözden tutun yer altında yaşayan kötülük ve ölüm tanrısı erlikhan ( ya da erli kan gibi bişiydi unuttum şimdi) gibi mitlerle karşılaştım ve bu mitlerin tarihi yunanlılardan daha eski.

bu uzun yazımı sonuna kadar okuyanlarınız varsa onlara da teşekkür ederim birden celallendim yazıverdim : D

Özellikle türk mitolojisi ile ilgilenen arkadaşlar varsa konuşmak isterim. PM olsun MSN olsun bana ulaşırlarsa sevinirim.

by Blackthorn » Sun Oct 01, 2006 8:10 pm

Tanrıların oğlu Akhilleus...

by darkflarer » Sat Sep 23, 2006 9:38 pm

bence hektor zaten hektor ölmeseydi savaş truvanındı ama olsun artık olmuş olan :P

by ElvenBard » Mon Sep 18, 2006 11:38 am

sadece Yunan mitolojisi var ama.. peki, Odysseus

by Thorodin » Sun May 07, 2006 4:17 am

ben Oğuz kağan derim arkadaşlar 5 yaşında kılıç kuşanan, ata binen, bir kere süt emdikten sonra kımız içmeye başlayan vs.vs., başka babyiğit varmı :D

(hepsi yunan mitolojisinden oldu demişin, sizin ekleyceğiniz başka varsa ekleyin demişin, o bağlamda bir ek edeyim dedim)

by Walter » Fri May 05, 2006 12:14 am

Odysesus tabiki bütün saydığınadamlar arasında enzeki adam o üstelikte iyi bir savaşçı böylesi iki yetenek çok az savaşçı da bulunuyor malesef Bu arada o adam Truvanın düşmesini sağlayan tek adam diğerleri hiç bir şey yapmadı. Aşili o bulup getirdi bütün yiyecekleri o buldu. Üstüne üstlük mükemmel bir zekayla evine varıp karısına sarkıntılık yapan bütün adamları teker teker temizledi birde en baba kahramanın hektor olduğunu söylüyorsunuz. o aşilin karşısında truva surlarının önünde kaçan o adamı birde o o savaştan yolculuktan sonra hayatta kalan tek adam aşil miş hektormuş hepsi surların önünde yığıldı Ama Odyseus hayatta kaldı. :evil:

by seraphima » Fri Apr 28, 2006 9:01 pm

Ã?nce Herakles..Hemen arkasından Akhilleus.Üçüncü olarak da Hektor...

by ...lwnt.... » Wed Feb 01, 2006 3:55 am

hehhehe bide onların grubu myrmidon wardı galiba onun hakkında bişi biliyomusunuz?? :D

by barabus » Wed Feb 01, 2006 1:33 am

arkadaşlar iri kedinin Akhilleus ilgili bildikleri bunlarla sınırlı değil bu adamın bi kalkanı var ki ölee bi kalkan olamaz .. bence bi ara o kalkanıda anlatsın :D :D :D :D

by irikedi » Wed Feb 01, 2006 1:12 am

İlyada'yı okuduktan sonra Akilleus'a bakışım değişti.Daha erdemli,tanrılara saygısı çok daha fazla.Yeri geldiğinde ise şımarık,küçük bir çocuktan farksız.

Code: Select all

Sonra tanrı-benzeri Akhilleus tek başına uğultulu denizin kıyısında oturup ağladı.Ellerini kaldırıp annesi gümüş ayaklı Thetis'e yalvardı:"Göklerde gürleyen Zeus yaşamımın ne kadar kısa olacağını bilip, bana onur kazanma şansını vermeliydi.Ama her yerde sözü geçen Agamemnon Briseis'i alıp onurumu kırdı"

.................................................................


"şimdi lütfen bana yardım et, tanrılar kurulunun başı Zeus'a git.Benim için Trolayılara yardım etmesini, Yunanlıları öldürmelerini iste ondan. Ancak o zaman Agamemnon, Atreus'un gösterişli oğlu, Yunanlıların en iyisinden onur ödülünü esirgediğinde ne kadar kör olduğunu anlayabilir."
Akhilleus'un İlyada'da anlatılmayan maceralarıda var (Akhilleus hayranlarına okumamaları yavsiye edilir :P )

Code: Select all

Akhilleus'un truva savaşında öleceği biliniyordu.Bu yüzden Akhilleus eş-dost ricası üzerine, aile arkadaşlarının evinde kadın kılığında yaşadı.Odysseus kıvrak zekasıyla Akhilleus'un ortaya çıkmasını sağladı ve onu savaşa katılmaya ikna etti (Bu hikayeyi bulamadığım için hatırladığım kadarıyla yazdım).

Diğer taraftan Akhilleus'la Patraklos'un münasebetlerini sanırım biliyorsunuz.Bilmeyenlerde araştırabilirler.Gerçi o işin farklı bir yönü.Kimsenin cinsel hayatı kimseyi ilgilendirmez.Kahramanlık başka özel yaşam başka.Nede olsa Akhilleus, Büyük İskender'in çoğu yönüyle örnek aldığı büyük bir karakter  :P 
Hektor çoğu zaman sağlam bir karakter.İlayada'yı okuyunca hektor'a bakışımda değişti.

Code: Select all

Akhilleus yaklaştı. Peleus'un tanrı-benzeri oğlu babasının kül rengi mızrağı sağ omuzundayken ve tunç zırhı güçlü güneşin altında parıldarken, ürkütücü bir görünüşe sahipti. Korku Hektor'un yüreğini sardı ve kaçtı.Ayağı tez Akhilleus hemen peşine düştü.Dağlardaki en hızlı kuş olan atmacanın, titreyen bir güvercinin üstüne süzülmesi ve korkunç çığlıklarla onu izlemesi gibi Akhilleus da Hektor'u kovaladı.

.................................................................................

Troya'nın surlarını üç kez dolaştılar; Olympos Dağı'nın ölümsüz tanrıları da onları seyrediyorlardı. Av köpeğinin karacayı ininden çıkartıp ormanlarda, çayırlarda peşine düşmesi, karacanın birsüre çalılarda saklanıp, kokusunu alan köpeğin onu bulana kadar koşturması gibi, ayağı tez Akhilleus da insan kesen Hektor'u izledi.

Hektor ne zaman Skaia kapısının yanına gelip surun üstündeki Troyalıların Akhilleus'a ok atmalarını sağlamak istese, Akhilleus içeriden koşuyor, onu ovaya doğru sürüyordu.Apollon, gücünü arttırıp Hektor'a son kez yardım etti ve bacaklarına güç verip, ayağı tez Akhilleus'un onu yakalamasını engelledi.

Bu sırada Akhileus Yunanlılara Hektor'u öldürmemeleri için işaret veriyordu. Peleus'un tanrı-benzeri oğlu bu onuru kendisi kazanmak istiyordu.

by FrontsideAir » Tue Jan 31, 2006 9:02 pm

Sadece Truva filmini izlemiş biri olarak Hektor diyorum.

Code: Select all

Gerçekten onuruyla yaşadı, kardeşinin aşkına saygı duydu ve bu yolda onuruyla öldü.

by uLtior » Tue Jan 31, 2006 8:34 pm

Türk destanları ile alakalı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. http://www.ozturkler.com/data/0001/0001_18.htm

by Darkgnome » Tue Jan 31, 2006 8:16 pm

Türklerin; Manas (destanı bile aynı isimle), Deli dumrul var(10 kişinin yediğini yer 10 kişinin içtiğini içer sabahları ayılarla güreş tutar), Basat var ("Basatın Tepegözü öldürdüğü boyu"), Mete han var( Avrupalılarında ejderha katili olarak bildiği kişilik, efsane değil gerçek bile olabilir), Boğaçhan var (Boğayı bir yumrukla deviren adam. Gerçi aslında biraz daha zorlanmış ama). (Dedekorkut ise hepsini gömen adam. Hepsinin karşısına çıkıyor beyaz koca sakallarıyla. Gandalf felan hikaye anlayacağınız :D )

Birde bunlar dışında anadolunun bağrından kopmuş türk dahi olmasada Herkülden 1500 yıl daha yaşlı olmasına rağmen onun yaptığı kadar kahramanlık yapmış gılgamış var.

Hani sadece bilgi olsun diye yazıyorum bende çok bilmiyorum, Keltlerin Meyv ve kohelenları vardı. Meyv savaşçı prenses Kohelın ise tam barbar savaşçı. Kohelen savaş öncesi kaslarını öylesine sıkarmışki kılıçlar bile kesemezmiş bu kılıçları.

Efsanelerle çok alakam olmadığpından benden ancak bu kadar.

Aralarında en iyisi bence Manastır. Hem çok cesur, hem çok güçlü, hemde büyük bir liderdir.

Top