Arkadaşım ben bahsettiğin oyunlardan eskisini almış, yenisini de dün görme şerefine erişmiş biri olarak sorunu yanıtlayayım. Eski oyunu mevcut DnD kurallarının vasitleştirilmiş hali olan bir oyundur. Karakterler hazırdır HP'leri hatta initiativeleri bile hazırdır (zarı atılmıştır) ve içinde bir macera vardır. Oyunu yeni öğrenenler için başlangıç paketi olabilecek bir settir ama oyunu hiç bilmiyorsan tavsiye edebilirim, yoksa etmem.
Yeni çıkan yuna gelirsek, üzerinde 10+ yazan bu kutu oyunu öncekinden oldukça farklıdır. İçinde kurşun asker gibi plastik minyatürler vardır. Bir kart destesi ve değişik zarları var. Kart destesinden yaratık, eşya falan çekiliyor sanırım (LİÃ? kartı gördüm, yani bildiğimiz lich

) 10 tane 6 yüzle zarı var ve zarların üzerinde sayılar yok. Sanırım yapacağınız denemeye göre uygun zarı atıp zatın üzerindeki resme bakarak yapıp yapamadığınızı gösteriyor.
Ã?nceki setteki kuralların DnD kuralalrına daha fazla benzemesi ve zarlarının daha normal olması sebebiyle ben 1. oyunu tavsiye ederim ama yine belirteyim oyunu hiç bilmiyorsan ve öğretebilecek birini de tanımıyorsan (ki artık tanıyorsun, ben

) bu oyunu alabilirsin. Ama sonradan benim gibi pişman olma niye aldım diye.
Saygılar..