Gelecekte FRP...

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Gelecekte FRP...

Post by Dreamscape »

Bundan 100 yıl sonra teknoloji ile birlikte FRP nasıl bir şekil alır???
FaRaSTu
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FaRaSTu »

Matrix vari bi şey olursa süüper olur :ayyyy!: :ayyyy!:
(sanırım matrix in ne olduğunu herkes biliyor!??)
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

e bi zahmet. de iranç bi olur heralde cekilmez hiç öle bazukalı frp :-P
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
ShRuiKaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ShRuiKaN »

100 yıl sonra pek deişmez heralde :-P ama bikaçbin yıl sonra belki de şimdi kullanılan araç-gereç,silah vs fantastik aletler olarak kalır:) belki at,kedi,köpek falan da deişik yaratıklara dönüştürülür..büyü olsun ama o şart:P
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

belki yarattığımız karakter bizimle oynar halisülasyonla zuhahahah
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Açıkçası 100 yıl sonra teknolojinin şimdikinden çok ileri olacağını sanmıyorum. Teknolinin ilerleme hızı son on yılda gittikçe düşüyor...

Ama ileri teknolojinin frpyi taşıdığı son nokta internet üzerinden oynanan rp... Yüzlerce kişi aynı oyunda oynayabiliyor...

Daha ilerisi belki sanal gerçeklik olabilir. Gerçekten kendimizi o dünyada zannedeniliriz. Ya da sadece görüntü olarak o dünyayı görürüz.

O da zaten epey ileri bir nokta olur ama bence gerek yok.. Açıkçası yüzlerce kişinin bir arada oynadığı tarz oyunlardan bile uzak duruyorum. Kendini çok kaptırmamak en doğrusu...

Bu arada 100 yıl sonra DnD 58.5 uncu Edition ını çıkarıp ne bileyim sınıf sayısını 80 e yetenek sayısını 10000 e falan çıkarabilir. Artık kitap ve kağıtlar bu kadar yenetek ve sınıftan arananı bulmakta sıkıntı yarattığı için mecburen karakterler bilgisayar üzerinden hazırlanır...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Bence o zamanki FRP'de geçmiş olarak günümüzün teknolojisini kullanırız. Gelecek senaryolarını düşünemiyorum bile. =)

D&D'nin 58.5'uncu edition'ı da çok süper olur herhalde. Artık karakter kağıdı yerine karakter kitabı oluştururuz ve karakterimiz ölünce de eskisinden daha fazla üzülürüz. =D

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
FaRaSTu
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FaRaSTu »

Matrix vari bi şey olursa süüper olur
Matrix vari dediysek illa bol ateşli silahlı kavgalı dövüşlü bi dünya kastetmemiştim. Bilgisyar ortamında hazırlanan bir ortama Matrix tarzı bir giriş olmasını kastetmiştim. Yani Keanu Reeves ya da tayfasının siz, filmdeki ortamında Orta Dünya olduğunu düşünürseniz ben daha iyi anlarsınız. Bence D&D 58.5 edition çıkaracağına böyle sanal alemler kurabileceğini düşünüyorum ama hiç sanmıyorum... 1985 te 2000 yılı için arabalar havada yolculuk etmeye başlacak denmişti buda aynı tarz bi tahmin benimkisi : :D :( :D
To Live is To Die!
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Tom Clancy`nin bir kitabı var ismi En Ölümcül Oyun. Bu kitap gelecekteki frp oyunlarına ışık tutuyor bir bakın :ayyyy!:
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

Bu dünyanın 100 yıl ömrü daha olduğunu sanmıyorum ama neyse..

Bence belli bir süreden sonra kural kitapları en saf ve eksiksiz bir hale dönüşerek sabitlenir. Bunun yanında daha fazla prestij, skill, feat vesaire ortaya çıkar.

Ama ben gelecek nesillere güvenmiyorum. şu anda bile çoğu kişi frp den ziyada hayal güçlerini kullanmaktan acizcesine kendilerini online oyunlara kaptırıyorlar. Belki de online oyunlaa karşı olmamın ve oynamamamın sebebi de bu olsa gerek...
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
Squan
Seçilmiş Savaşçı

Post by Squan »

Bende pek fazla değişeceği yönünde emin değilim.
Ama kesin bilgisayar ortamı daha faza artacaktır.
Belki oyunlar internet üzerinden(yada o zamanda başka bir şey olur) türkiye nin herhangi bir yerinden gruplar kurulup oyun oynama imkanı olabilir.
Bunlar sadece bir tahmin tabiki...
Uçurumdan kurtulmanın tek yolu ona bakmak, derinliğini ölçmek ve kendini o boşluğa bırakmaktır.
Uranha
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Uranha »

Bilgisayar kavramından daha çok gerçekçilik sunan bir çeşit sanal dünya makineleri olacağını tahmin ediyorum. Karakterleri,büyüleri,eşyaları vb yükleyip sanal gerçeklik yolu ile o kahramana can verme türünde bir ilerleme olacaktır.

Kullanılan araç gereçler konusunda ise; ilerleme muhakkak olacaktır ki kullanılan araç gereçlerin daha teknolojik olacağını düşünüyorum.
Dalmer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dalmer »

En büyük hayalim bundan çook uuzn zaman sonra frpnin ders olarak verilmesi :D Komik geliyor ama iyice bir düşününce ünv de Fantastik Edebiyat ve Rol Yapma oyunları şeklinde bir branş olabilir zira frpnin bir yığın faydası vardır en büyük faydası belkide frp oynayanların %95inin Evrimleşip Maganda biçimi alan insanlardan olmaması %5 i kendini kaybedip Entel Maganda şekline bürünebiliyor
One Day You Will Be Death...

Why Not Today?
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Dalmer wrote:En büyük hayalim bundan çook uuzn zaman sonra frpnin ders olarak verilmesi :D Komik geliyor ama iyice bir düşününce ünv de Fantastik Edebiyat ve Rol Yapma oyunları şeklinde bir branş olabilir zira frpnin bir yığın faydası vardır en büyük faydası belkide frp oynayanların %95inin Evrimleşip Maganda biçimi alan insanlardan olmaması %5 i kendini kaybedip Entel Maganda şekline bürünebiliyor
Gayet hoş ve akılcı br fikir, ancak frp oynayanların büyük ve önemli bir kısmınının magandalaşmaktan kurtulup, metalci ce alternatif özentisi olmasını nasıl durduracaklar? Etrafta birbirinin kopyası "abi ya death sux, lanet olsun rap-pop-cix" deyip duran, başka kültürel aktiviteden uzak duran, hep aynı siyah şeyleri giyen, garip gümüş süs eşyaları takan, aslen rol yapmayı bilmeyen bir sürü tip görmek istermisiniz? Bir olaya her yönüyle bakmak lazım, götürülerini unutmayın :D :schemes:
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Demian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Demian »

Otherworld vardi sanal dünya üzerine bir seri. Onda elemanlar takiyorlardi basliklari giriyorlardi fantazi dünyasina oynuyorlardi. Düsünsenize mausla karakter yöneteceginize kendiniz karakteri oynuyorsunuz. Ufak tefek bir eleman orda barbar lorduydu hata.
Post Reply