yauv frpciler mühendis midir hep

Ben her konuda geyik yaparım diyorsanız…
seraphima
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by seraphima »

Daha önce de pek çok yerde belirttim, ben bir müddet inceledikten sonra siteye üye olmaya karar vermiştim.. Özellikle yarışmanın ilk açıldığı günlerde ''BU YARIşMA TÃ?RKÃ?E'YE Ã?VGÃ?DÃ?R' ' cümlesi ve yabancı kelimelerin KULLANILMAMASI konusunda gösterilen hassasiyet bu sitenin kesinlikle bahsettiğiniz türden bir yönelimin olmadığının açık bir ispatı bence..
Konudan fazla kaymadan, mühendislik konusunda bir yorum yapmak isterim, mühendisler daha analitik düşündükleri için frp konusuna ilgi duyarlar bence..
Vox populi vox dei....
Dienekes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dienekes »

Tıbbiye-i şahane ;)

Bizden de FRPci çıkar ....
oldun
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by oldun »

sonunda doktorda gelmişde bu anket sandığımdan korkunc oluyor benim tahminim 30% 35% kadar mühendis olur diyordum ama 50% cok fazla gerci 27 kişinin hiç bişeyi belli etmez ama neyse
Artex_Croma
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artex_Croma »

oldun wrote:sonunda doktorda gelmişde bu anket sandığımdan korkunc oluyor benim tahminim 30% 35% kadar mühendis olur diyordum ama 50% cok fazla gerci 27 kişinin hiç bişeyi belli etmez ama neyse
eder eder :D

hemen hemen her gördüğüm sözelci "second edition" ın yerine " third edition" geldiğinde;
"oh beee! Thac0 kalktı. Hesaplamak yok artık!!!" diye sevinirlerdi. Oysa mühendisler "to hit" in de gayet "thac0" ın tersten hesaplanışı olduğunu bildiklerinden ses çıkartmazlardı:P

Yani olsun... seviyoruz biz sözelcileri genede :D
"Kötü olan, amaca ulaşmak için yapılması gereken kötülük değil, kötülüğü becerememektir ve kınanması gereken de budur."
Niccolo Machievell
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

ya bende inşaat okuyorum ama bu inşaat mühendisi olacağım anlamına gelmez hatta beni tanıyan varsa olamayacağım anlamına gelir. zaten zorla okuyorum bu dönemde her dersten kalıcam oooh ne rahatladım.sakın inşaat mühendisliğine gelmeyin hiç bi anlamı yok başka mühendislerin görüp görebileceği her dersi alıyosunuz sadece isminiz inşaat mühendisi oluyo yani okumuş amele olmaktan fazla bi şansınız yok mimarlığı aşırı öneririm.
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Aarashian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aarashian »

Elektrik/Elektronik Mühendisliğinde okuyorum ben de.

Benim tanıdığım çoğu frpci mühendis, bir kısmı da fen-edebiyatta. Sözel alanlarda pek çıkmıyor frpci. Gerçek hayata daha çok önem veriyorlar herhalde, gerçi ikisini birden yürütmek daha iyi ama... :wink:
Ilfirin Osta Tel'quessir
----------------------------
Inde Ferunt, Totidem Qui Vivere Debeat Annos,
Corpore de Patrio Parvum Phoenica Renasci
kilerik
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by kilerik »

Bu konu metucon'da frp belgeseli için yapılan röpörtajda da geçmişti. Orada magic the gathering gibi oyunlarda mühendislerin daha başarılı olduklarını ama mesele frpyi sevmek-oynamaya geldiğinde mühendisliğin hiçbir farkı olmadığı geyiği yapılmıştı.

Ayrıca ultra kıro-hanzo bir yorum yapmam gerekirse mühendis adam "karıdan kızdan geçtim mühendisliği seçtim" mottosu ile yaşadığından ve frp de asosyal insan oyunu olduğundan olabilir. :-P

Tabi şu yukardaki laftan sonra bir elektronik mühendisi olarak afaroza uğrayabilirim. :D
Heresy grows from idleness...
Aarashian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aarashian »

kilerik wrote:Ayrıca ultra kıro-hanzo bir yorum yapmam gerekirse mühendis adam "karıdan kızdan geçtim mühendisliği seçtim" mottosu ile yaşadığından ve frp de asosyal insan oyunu olduğundan olabilir. :-P
Ultra kıro-hanzo yorumunu görüyorum ve bir arttıyorum :D :
Her frpci erkeğe bir frpci bayan olsa ( oran olarak yani :) ), ne güzel olur halbuki, değil mi? :D
Kendim için bir şey istiyorsam namerdim, benim zaten başım bağlı. (mı acaba? :evil: :D )
Ilfirin Osta Tel'quessir
----------------------------
Inde Ferunt, Totidem Qui Vivere Debeat Annos,
Corpore de Patrio Parvum Phoenica Renasci
Darktimes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darktimes »

Efla wrote:Ã?nceden oylamıştım yorum yazmamışım. Evet mühendis. Bilgisayar mühendisi...

YEminerin dediğine katılıyorum bilgisayarla uğraşmayı sevenler gelmeli. Eğer yeri geldiğinde bilgisayarın başından kalkmadan kendinizi dünyadan soyutlayarak kod yazmak size koyabilirse diğer tercihlerinize birdaha göz atın derim. Ama benim gibiyseniz: Doğru dürüst oturup ders çalışamadığınız halde bile bilgisayarda birşeyler yapmak size koymuyorsa o zaman doğru yerdesiniz.

Bilgisayar mühendisliğinin alanı bilinen klasik "bilgisayarcı" dan farklıdır aslında Fakat çoğu kişi bilgisayar mühendislilerinin mezun olunca internet kafe kuracağını ya da bilgisayar malzemesi satan dükkan kurup, gerektiğinde milletin bozunlan windowslarına format atma göre vini üstleneceğini düşünür. Halbuki bilgisayar mühendisliği de mühendisliktir. Hem de sağlam bir mühendisliktir. Problem çözme olayına dayanır.

Hah bi de tercih yapacak arkadaşlara bir not: Bilgisayar mühendisleri bilgisayar yapmaz :) O alanla ilgilenmek için elektrik - elektronik tercih edebilirsiniz. (Bir arkadaşım zamanında bana öyle sandığını söylemişti de :))
Bir arkadaşım war adam diyor ki: çok gereksiz şeyler öğretiyorlar.Pc nin içindeki tim parçaların ingilizce isimlerini bize ezberletiyorlar diyor.O yüzden üni yi bıraktı şimdi pc malzemeleri satan bir dükkan açtı çok daha rahatım diyor.Ama ben bu ve bunun gibi arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla üniversitede pratiğe dayanan hiçbirşey öğretmiyorlarmış.Bir makine mühendisliği mesela yeni bir eleman odtü den bilgisayar mühendisliği diplomasını almış olarak bir işyerine geliyor işe alınıyor.Ama ünili arkadaşım şaşkın ne yapacağını bilmiyor ..Ã?niversiteler pratiğe dayalı da birşeyler veriyor mu ?Yane iş hayatında kullanılabilecek şeylerden bahsediyorum.
Ultima bırakılmaz, ara verilir ;)
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Ã?niversiteler bilgi veriyor aslında(ya da almanızı sağlıyor neyse) Ama bu bilgi direk bi alana yönelik bir bilgi değil. Yani iş dünyasında kullanabileceğiniz doğrudan bilgiler değil. Bu bilgiyi kullanaiblme gücünüze ve o konuda kendinizi ne kadar geliştirdiğinize bağlı.

Eğer yapacağınız iş pc malzemeleri satan bir dükkan açmaksa bilgisayar mühendisliği okumanın gerçekten çok da anlamı yok. Zannetmiyorum ki hocalarım da piyasayı takip etsinler hangi markanın hangi modeli daha iyidir bilsinler sadece teknolojileri ve neye yaradıklarını biliyorlardır.

Neye benziyor biliyor musun. Doktorlar da ufacık kemiklerin bile ismini biliyor. ona göre tedavi öngörüyor nasıl çalıştığını biliyor. ama ilaç satmak için doktor olmaya gerek yok eczacılar da ilaç sata bilir. Hatta doktorlardan iyi bilebilirler.

şimdi pratiğe gelirsek.Bilgisayarda yapacağınız şeyleri çoğunlukla deneyerek yapabileceğiniz için bilgiler teorikten pratiğe dönüşmüş olur. Basit bir örnekle programlama dilini kitabın anlattığı gibi ezbere bilmezsiniz ama o dili kullanarak yazılım oluşturabilirsiniz. Tabi ki teorik yanları da olacaktır. Ã?niversitelerde özellikle Türkiyedekilerde çok da yüksek imkanlar sağlanmıyor.

Ã?niversieler direk eğitimle sağlamasalar bile çeşitli yollardan iş hayatına hazırlanmaya imkan sağlayabilir. Dikkat ettiyseniz hazırlar demiyorum :) öğrenci toplulukları bu konuda oldukça iyi işler yapabiliyor.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Darktimes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darktimes »

Arkadaşım resmen bıraktı ünisini.Yane bilmiyorum binlerce parçanın ingilizce anlamını ezberlemek cidden cazip gelmiyor.Belki biraz da hocalar delidir falan o yüzden bıraktı.şimdi işte pc malzemesi satıyor.Ama duyduklarımdan ben üniversitelerin adam gibi hazırlamadığını biliyorum.Verdiğin bilgiler için teşekkürler..
Ultima bırakılmaz, ara verilir ;)
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Ã?niversitelerin aracı öğrencilere birşeyler öğretmekten çok nasıl bilgiye erişeceklerini ve rasyonel mesleki düşünceyi kazandırmaktır. Bir mühendise piyasadaki her dili iyi bir şekilde öğretmeniz sizin iyi bir okul olduğunuz anlamına gelmez, 3 sene sonra o dil eskidiğinde mezunuzun hiçbir değeri kalmayacaktır.

Ölkemizdeki eğitim zayıf doğrudur ama yine de öğrenmek, başarmak isteyenler için o kadar da kötü değil. Bunun çok iyi örnekleri var.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
FaRaSTu
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FaRaSTu »

Valla bizim okulumuzun büyükleri bizim fakülteyi İİBF den ayırmışlar küsmüşler mi ordaki hocalara bilmiyorum ama ayrı bir İşletme Fakültesi kurmuşlar bende orda İngilizce İşletme okuyorum :) herhalde bizim tüm fakülteyi toplasan 10 frp sever yoktur herhalde benimki de böyle bir fakülte işte... Bahtsız bir adamım ben :)
To Live is To Die!
emerus
Site Çizeri

Post by emerus »

güzel sanatlardan :D

ama sanırım fazla çıkmıo güzel sanatlardan neden acaba :D
benim de arklar hep mühendis koca clubda iki kişiyiz frpci
:D gerisi mühendis :D
emerus "druid of elderlights"
was here...
madwolf
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by madwolf »

Ben de bilgisayar Programcılığı okudum ama ayıp etmişsiniz hocam bölümüm yok.
Post Reply