arkadaşlar acele etmeyin herşey geometriyle başlamıştır..
ben ilk kurs günlerinde 2 ay boyunca elimde kalem geometri çizerdim
şimdi siz daha dünkü kursu hafife alıyonuz olmaz şimdi
ne bu acele..bu arada bu iş olmaz diyen arkadaşımıza not
burda kimseye ressamlık öğretmiyorum sadece onlarda yetenek var mı onu görsünler istedim...ben biraz geç başladım liseden sonra elime kalem aldım..
keşke küçükken birileri bendeki yeteneği ortaya çıkarsaydı diyorum..
neysem zaten gölge ustasının hatrına açıorum böyle bir kursu ilgilenenler gerçekten çok şey öğrenebilirler..
ilk dersimiz geometrik objeleri birbirinden ayırmaktı..kaçınız başardı bilmiyorum
ki burdan doğru benimle irtibata geçerken zaten çok şeyi farkediceksiniz..
ikinci kurs : gölge ve ışık oyunları ...
öncelikle çizdiğiniz geometrik cismin bir orantısı bir hacmi bir boyutu olmalı
kısaca 3d diye bahsediceğim bu yegane özellik aslında gerçek hayattaki görüntünün bir yansımasıdır..asıl zor olan 2d dir..onu da çok sonraki 2d çizgi kursunda bahsedicem..
şimdi herkes çizdiği geometrik cismi bir ışık kaynağına tutsun ..ama dikkat edilecek husus tek bir ışık kaynağı seçelim lütfen örneğin pencereden gelen ışığa doğru çevirin...sağdan üstten soldan gibi tek bir yönden gelmeli bu ışık
ışığı ayarlardık...ipucu:ışık soldan geliyorsa gölge sağda kalır..bu nedenle sağ tarafını daha koyu yaparız...
3d boyutuna da dikkat edelim..bu tıpkı bulutların dağlar üzerinde bıraktığı koyuluk gibidir...dağın çıkıntısına göre değişir...
kalemimizle şu an çok güzel bir tonlama yapamayız..henüz yeniyiz..ancak
boyamadan uzak durmalı tamamen çizgisel yapmalıyız...çizgiler tek bir yönde olursa monotonluk oluşur..elimiz çok serbest kafamız çok rahat olmalı...ama objelerin kenar çizgilerini kaybettirmemeliyiz...
şimdi herkes ışığın geldiği yönün tersine objemizin artık ne tarafı karanlıkta kalıyorsa çizgisel tonlama dediğimiz yukardan aşağı soldan sağa doğru ipucu:çizgisel tonlamada hafif meğilli çizgiler kullanırsak yani uçlarında spatula şeklinde birleştirmeler yaparsak daha tatlı tonlama elde ederiz..
ipucu:gölgelendirmeyi 4b kalemle yaparsak daha da etkili sonuçlar alırız..
gelelim ışık alan tarafa:çizgisel tonlamayı ışığın geldiği yöne doğru açarız..
ancak 2b kalemle yapmalıyız çünkü ışık alan taraflarda kağıdın beyazını kullanıcaz daha çok..
not:kimse gördüğü şeyi beğenmesin çünkü biliyorum berbat olacak...öyle de olmalı kimse resim çizmiyor şu an...
evet bu aşamalarıda denedikten sonra çizgi ve perspektif kursuna geçicez..
ama dediğim gibi ben sadece size bilgi veriyorum gerisi size bağlı burdaki kursları 1 ay ya da 2 ay boyunca günde 1 er saat tekrarlamadıktan sonra pek fazla birşey beklemeyin..
ama eğlenmek istiyorsanız vakit geçirmek için birebir..