dan brown severler buyurun....
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

Bu arada negatif enerji diye bir şeyin olmadığını öğrendim. Steven Hawking zamanda yolculuk yapabilmek için negatif enerjinin gerekli olduğunu ispatlamış bir çalışmasında. Negatif enerji de olmadığı için zaman yolculuğu imkansız hale geliyor haliyle.
Ayrıntılı bilgi isteyenlere Steven Havking'in Zamanın Kısa Tarihi adlı eserini öneriyorum...
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein
arkadaslar peki siz fazla kapildiniz bu negatif enerjidir, bisidir durumlarina ama bi sorum olucak, suanda dan brown un yeni bi kitabi cikiomus bunun hakkinda bi fikri olan kitabin nasil bisi oldugun bilen varmi ? :plotting:
peki ya melekler ve seytanlarin da filminin cekildiginden haberi olan ?
hatta da vincinin sifresinde eksik kalan kurguyu bu filmle kapamayi dusunuyorlarmis 2 yonetmen mi ne calisicakmis bu sefer, ve daha bi aksiyonlu bi film olucagi yonunde soylentiler de mevcut bulunuyomus bakalim bu nasil bisey olcak
peki ya melekler ve seytanlarin da filminin cekildiginden haberi olan ?
hatta da vincinin sifresinde eksik kalan kurguyu bu filmle kapamayi dusunuyorlarmis 2 yonetmen mi ne calisicakmis bu sefer, ve daha bi aksiyonlu bi film olucagi yonunde soylentiler de mevcut bulunuyomus bakalim bu nasil bisey olcak
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

Dan Brown şu aralar Robert Langdon karakteriyle ilgili 3. bir kitap yazıyormuş. Bu kitapta Amerika'nın gizli tarihi keşfedilecekmiş. Kitabın ne zaman çıkacağı belli değilmiş.
Melekler ve şeytanlar filminin ise 2008 yılında gösterime gireceği söyleniyor. Aynı yönetmen çekecekmiş filmi. Bekleyip göreceğiz artık nasıl bir şey olacağını...
Melekler ve şeytanlar filminin ise 2008 yılında gösterime gireceği söyleniyor. Aynı yönetmen çekecekmiş filmi. Bekleyip göreceğiz artık nasıl bir şey olacağını...
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein
Vardır... Ben okudum gerçektende. BiliyorumBu arada negatif enerji diye bir şeyin olmadığını öğrendim. Steven Hawking zamanda yolculuk yapabilmek için negatif enerjinin gerekli olduğunu ispatlamış bir çalışmasında. Negatif enerji de olmadığı için zaman yolculuğu imkansız hale geliyor haliyle. Ayrıntılı bilgi isteyenlere Steven Havking'in Zamanın Kısa Tarihi adlı eserini öneriyorum...
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

Bilip bilmediğinizi bir öğreniyim dedim. Bende çok önce okumuştum bunu. Negatif enerjiyle zaman-mekan kırılması mümkün olacak diye biliyorum. Bu kadar... Ama gerçek.Biliyorsan niye bana sordun o zaman? Sen anlat ben de öğreneyim...
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Dan Brown'un Türkçeye çevrilen tüm kitaplarını okudum ve polisiyeden fazlasıyla hoşlanan biri olarak hepsini tavsiye ederim. Bu arada unutmadan söyleyeyim, Melekler ve şeytanlar kurgu olarak Da Vinci şifresi'nden önce geçmektedir. (Ancak ne yazık ki çoğumuz Da Vinci şifresini popüleritesi sebebiyle daha önce okumuşuzdur. =) )
Dan Brown'un kitapları her zaman birinci planda tuttuğum mantık tutarlılığı, ikinci planda tuttuğum akıcılık ve üçüncü planda tuttuğum bilmecelilik ilkelerine uyduğundan başucu kitaplarım arasındaki yerini büyük bir hızla almıştır. Her kitabında bilmecelerine biraz daha alıştığım için son okuduğum İhanet Noktası'nda sonucu az çok tahmin edebilmişimdir ve bir sonraki kitabının sonunu yarıya varmadan tahmin etmeyi planlamaktayımdır.
Normal konuşmaya geçersek, Robert Langdon'lı kitaplarını özellikle severim ve bir sonraki kitabında yine Robert'ı göreceğim için çok sevindim. =) Filmi hakkında yorum yapamayacağım çünkü -biraz da kitabı okumuş olanların eleştirileri yüzünden- henüz izleme fırsatı yaratamadım.
Not: Spoiler değil, hafif konudan sapma. =)
Dan Brown'un kitapları her zaman birinci planda tuttuğum mantık tutarlılığı, ikinci planda tuttuğum akıcılık ve üçüncü planda tuttuğum bilmecelilik ilkelerine uyduğundan başucu kitaplarım arasındaki yerini büyük bir hızla almıştır. Her kitabında bilmecelerine biraz daha alıştığım için son okuduğum İhanet Noktası'nda sonucu az çok tahmin edebilmişimdir ve bir sonraki kitabının sonunu yarıya varmadan tahmin etmeyi planlamaktayımdır.
Normal konuşmaya geçersek, Robert Langdon'lı kitaplarını özellikle severim ve bir sonraki kitabında yine Robert'ı göreceğim için çok sevindim. =) Filmi hakkında yorum yapamayacağım çünkü -biraz da kitabı okumuş olanların eleştirileri yüzünden- henüz izleme fırsatı yaratamadım.
Not: Spoiler değil, hafif konudan sapma. =)
Code: Select all
Hazır konusu gelmişken de sıkıştırayım, Stephen Hawking'in herhangi bir kitabını okumadım ama zaman yolculuğu bana oldukça saçma geliyor. Bunun birinci sebebi paradoks, geçmişe gidip bir şeyleri değiştirirseniz, hatta gidip hemen dönseniz bile (kelebek etkisi), gelecekteki zaman yolculuğunun gerçekleşme ihtimalini büyük ihtimalle yokedersiniz. Buna karşı paralel evrenler olasılığını gösterirseniz de bunun boyut değiştirmekle aynı kapıya çıkacağını ve sadece size ait molekülleri bir şekilde (artık nasılsa) bir yere (artık neresiyse) yerlerini ve devinimlerini bozmadan taşıma olasılığını gösteririm. Sanırım bir şeyler daha diyebilirim ama konunun yeri burası değil, eğer başlığı açılırsa oradan devam edebiliriz. Hatta konuyu fazla saptırmayıp bunu quote içine alayım en iyisi. =)Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Evet bu yüzden Melekler ve şeytanlar kitabını atlayarak Da Vinci şifresini okumuştum. Pişmanım şimdi bu kitabı okumadığıma. Bari bayram tatilinde okuyum.Melekler ve şeytanlar kurgu olarak Da Vinci şifresi'nden önce geçmektedir. (Ancak ne yazık ki çoğumuz Da Vinci şifresini popüleritesi sebebiyle daha önce okumuşuzdur. =) )
-
Drakhan
- Kullanıcı

bir şey merak ediyorum dan brown un dijital kale kitabının arkasındaki rakamların anlamını çözen var mı biz çok uğraştık bulamadık.hazır burada böyle bir imkan warken sorayım dedim...
Bazen bildiklerimizin ötesindeki arka planda onu bin kez daha iğrenç kılan gerçeğin şeytani imaları görülebilir... Lovecraft <br><br><br><br><br>
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Hiç dikkat etmedim o rakamlara, aslında Dan Brown gibi birinden böyle bir şey beklemek çok da saçma olmaz. =) Hatta Da Vinci şifresi'nin kapağında, kıvrılmış parşömenin altından görünen el yazısından çıkarımlar yapıldığını görmüştüm ama hiç hatırlamıyorum. =)
En iyisi Google'da bir şeyler yazıp aratmak olacak herhalde. İnternetin gücüne inanalım. =D
En iyisi Google'da bir şeyler yazıp aratmak olacak herhalde. İnternetin gücüne inanalım. =D
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..-
Drakhan
- Kullanıcı

bu melekler ve şeytanlar isimli kitabı bukadar konuşuldu merak ettim.gittim aldım baktım rafta da vinci şifreside var onu da aldım.param bitti.
başladım okumaya walla harika okumayanlara şiddetle de değil daha çok tavsiye ederim ilk sayfada yine başladı aksiyon.bence dan brown kesinlikle bir deha...
başladım okumaya walla harika okumayanlara şiddetle de değil daha çok tavsiye ederim ilk sayfada yine başladı aksiyon.bence dan brown kesinlikle bir deha...
Bazen bildiklerimizin ötesindeki arka planda onu bin kez daha iğrenç kılan gerçeğin şeytani imaları görülebilir... Lovecraft <br><br><br><br><br>