Black/Death/Nü/Progressive/Power Metal

Buyrun huzurumuza ey güzide müdavimler. Eşsiz ve sonsuz dehlizlerinde savrulurken, bırakalım ruhumuzu dinginliğinin tadını çıkarsın...
Ganthrak
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ganthrak »

Metal müzikte tür ayrımı yapmadan her grubu dinlerim ben ama öyle türler var ki onlar metal diil be kardeşim neymiş nu-metalmiş glammiş vs. tiskinirim resmen yane :D pek çok sevdiim grup var da aklıma gelen bi kaç tanesini yasiim
Morbid Angel
Obituary
Cannibal Corpse
Blind Guardian
Metallica (Metallica albümüne kadar)
Galadriel
Rhapsody
Iced Earth
Cradle of Filth
Warlock (Ahhh Doro aaahhh :P)
Six Feet Under
Death Angel
Deicide
Sentenced
Altar
Brujeria
Dio
Testament
Accept
Children of Bodom
Abigor
Slach
Gölge Ustası

Post by Slach »

Metal müziğin en nefret ettiğim tarzı nu-metaldir. o tür gruplara neden içinde metal geçen bir tarz ismi vermişler. işte en metal grubu dediğin böyle olur.

Blind Guardian
Iced Earth
Dream Theater
Megadeth
Dio
King Diamond
Anethema
Stratovarius
Sentenced
Nightwish
Therion
Dark Tranqulity
Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı şamatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
KUTBILTUNGA
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KUTBILTUNGA »

Ben müzikte ritm m tutmaktan veya tekerleme-şarkı vb. pop olayına grmekten hiç haz almadım.Melodik müzik kötü mü,hayır.Ancak müzikte ruh önemlidir,uzayan notalar,hem doğanın hem de müziğin parçasıdır ve müziğin temelini oluşturur.

Asıl basit ve yavan olan anaokulu müziği gibi şarkılara Barok enstrümanlar ve bitmeyen iniltiler korosu eklemektir..Beni bayan asıl budur.
Sonuçta beğenmeyenler,anlamayanlar olsa da bir Salvador Dali,bir Pablo Picasso,bir Van Gogh yorumu ve SANATI çok güçlü sanatçılardır.Benzer şekilde benim için de yorum ve yaratıcılık olmadan,duygu olamaz;sadece ses,dans ve tempo olur,notalar karmaşası olur...
Ã?ncelikle belirteyim,Klasik Müzik,Halk Müziği,Klasik jaz,New Age ve hatta Klasik Türk sanat Musikisini bile zaman zaman dinlerim.

Müzik,helecanlı ve hareketli olsa bile içinde ruhu titreten bir şeyler olmalıdır.Tekerleme-şarkı ve üzerine korolar vb.-Ses kalabalığı ayrı müzik ayrı...

Yeni tarz Arabesk-pop-tekno-rap-hiphop karışımı AşIRI melodik,aşırı kalabalık,aşırı bayık ve ruhsuz bulduğum,ritm ve şarkıyla duygusuzca rock geçinen Türk gruplarını ve özellikle yeni nesil Amerikan gruplarını hiç beğenmediğimi belirteyim.

Biz eski kafalıyız,ne yapalım.

Dinlediğim çok rock ve Heavy Metal grubu var ama ilkin:

MaNoWar, Accept, Running Wild, Judas Priest, Helloween, Gamma Ray, Udo,Blind Guardian, Virgin Steele, Iron Maiden, Gamma Ray, Overkill,Rainbow, Magnum, Guns N roses,Scorpions(eski hali), Annhilator,Twisted Sister,Motörhead,Crimson Glory,Pinkcream 97,Savatage,AcDc, Dio, Alice Cooper,Ozzy Osbourne,Aerosmith(Eski hali),Megadeth(Eski hali),Testament(eski hali),Slayer(eski hali)Bazı(eski)Metallica parçaları,parçaları,Candlemass,Moahni Moahna,Demons And Wizards,(bazı)Sepultura,Pantera ve Amorphis parçalarını......saymakla bitmez,halen inatla,ısrarla ve büyük bir zevk duyarak dinlemekteyim.

Everyone of us has heard the call! 8O
Brothers of True Metal,proud and standing tall!
...and the Power within Us Has brought us to this hall; :x
There is Magic in the Metal,There is Magic in us all; 8O
Hevy Metal! :twisted:
Or no Metal at all, :twisted:
Whimps and posers, :twisted:
Leave The Hall!!! :twisted:

Manowar;Metal Warriors;Triumph of Steel,1996
Yalnız geldik dünyaya;yalnız yürürüz yollarda.Bitmez yollar bizimdir;biziz kırılmaz irade gücünü yalnızlıktan alan.
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Konu, Cilveli Keçi Hanına uygun olmadığı düşüncesiyle Konu Ötesi Serbest Kürsü'ye taşınmıştır.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Beckett
Seçilmiş Savaşçı

Post by Beckett »

Nu-Metal tanımı benim gördüğüm en saçma müzik tanımıdır.Böyle bir müzik türü olduğunu zannetmiyorum bile.Türkiyede ki bazı yayın organlarının çıkardığı bir tür olarak görüyorum.En çokda bizim ülkemizde kullanılan bir tanım(Belki başka ülkelerde bu tanımı kullanıyordur ama ben görmedim.)Günümüzde Nu-Metal yapıyor denilen çoğu gruplar hardcore türü müzik ile uğraşır(bkz:Korn,SOAD,Slipknot,Deftones vs vs.....).Ve Hardcore kendi arasında birçok dala ayrılır ama bunların arasında ksinlikle Nu-Metal diye birşey yoktur(Bkz:Oldschool Hardcore,Newschool Hardcore,DC Hardcore,Power Violence vs vs.....).Yukarda saydığım gruplarda Hardcore türünün dallarındandır-onların içinde bulunduğu dalları yukarıya yazmadım-.Ben sadece fikirlerimi sundum,bu müzik türünü olduğunu söyleyen ve dinleyen arkadaşlar olabilir,normaldir.Burda son istediğim şey bir tartışma ortamı yaratmaktır.Bana illa bunu kanıtlamak isteyen olursa lütfen özel mesaj atsın. :!:
Bu İsaret Kaos Tanrısının
Bu,Kılıcların Tanrısının
Bu,hayatın
Bu da olumun
..... Bilmen gereken bunlar.....
Geliyor zamanı Tanrıların;
Hayatın ve Olumun...
Chade_Fallstar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Chade_Fallstar »

Bn fazla metal dinlemem ama ice earth çok hoşuma gidiyo bide demons and wizards aa bayılıyorum
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

=> Blind Guardian
=> Iced Earth
=> Demons and Wizard
=> Haggard
=> Nightwish

Bunlardan daha iyisini bulamazsınız :wink:
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
sphnx
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sphnx »

ganthrak ve slach arkadaşlara kesinlikle katılıyorum.Bu arada madem death seviyoruz arkadaşlara Amon Amarth ı da önereyim.Melodik death te geleceğin emin ellerde olduğunu hissetiren bir grup.

Dipnot:yanlız arkadaşlar yazdığınız gruplar güzel ama arada death neden yok anlamadım,üzüldüm...
Drakhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drakhan »

anathema
MY DYİNG BRİDE
dark quillity
dark throne
mayhem
lacrimas profundere
satyricon
iron maiden
death
sepultura
slayer
empyrium
PEARL JAJ
absu
exhumed
gorefest
forgotten tomb
shining
walla daa gelmedi...
Bazen bildiklerimizin ötesindeki arka planda onu bin kez daha iğrenç kılan gerçeğin şeytani imaları görülebilir... Lovecraft <br><br><br><br><br>
vanaheim
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by vanaheim »

ben hertürü takip ediyorum ama en iyisi thrash bence yani bana göre saolsun black metali cradle of filth denen sacmalık mahvetti ya sewende cok ha ama daha venom u dinliyen yok yada bathory
Drakhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drakhan »

venom u dinliyen yok yada bathory
kesinlikle katılıyorum.ama şu internet denen meret 2 gün önce rap ci olan adam bile zart diye en unde grubu buluyo.indiriyor bie albümünü dinlemiyor sonrada o grubu dinliyormuş gibi ortalarda geziyor.nefret ediyorum böyle tiplerden :evil:
Bazen bildiklerimizin ötesindeki arka planda onu bin kez daha iğrenç kılan gerçeğin şeytani imaları görülebilir... Lovecraft <br><br><br><br><br>
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Yaw Ben Umarım Görmemişimdir Kimse Overkill de dememiş bence onlarda Güzel Gruptur. :evillaugh:
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
Drakhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drakhan »

Yaw Ben Umarım Görmemişimdir Kimse Overkill de dememiş bence onlarda Güzel Gruptur.

onlar da çok iyidir ama ben kendi adıma pek sevmiyorum.Doom/Black dışında pek birşey dinleyemiyorum bu aralar.
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Umarım Popülaristlikle Suçlamazsınız Ama Ben Joe Satriani Ve Marty Freedman(Eski Megadeaht Gitaristi) Gibi Adamlarıda Dinliyorum Onlarında Katkısı Büyüktür Bu Aleme Bence.
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
Drakhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drakhan »

tabi ki orası tartışılmaz sonuçta onlar köklerimizdir.bu müziğe katkıda bulunup bugünkü haline gelmesindeki kilometre taşlarıdır onlar :D
Post Reply