Öekilecek kısa filmin kararlaştırılması

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Post Reply
Alenthas
Forum Yöneticisi

Öekilecek kısa filmin kararlaştırılması

Post by Alenthas »

Evet, zaman gelip çatıyor. Ã?nümüzde bir buçuk ay kaldı. Seçimimizi yapmamız gerekiyor artık. Ve bu konuda sizin yardımlarınızı bekliyoruz.

Senaryoları buradan okuyabilirsiniz.
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Açıkçası Devrimk'nın hikayesiyle Clicks'in hikayesi arasında şaştım kaldım, çünkü Devrimk'nın hikayesi de hoşuma gitmişti fakat olanakların dışında kaldığını düşündüm.

Onun dışında net olarak Artemis'in hikayesi gerçekten muhteşem olsa bile neden bilmem hikayenin fantastik temalı olmasını istiyordum :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Olanaklar olarak düşünmemek lazım aslında. Pek zorlayacak bir şey de yok. Clicks fazla zorlayacak bir büyü hamlesi koymadım demişti, fakat aslında koysada bir şey değişeceğini sanmıyorum. Amatör bir şeyler yapacağız sonuçta. Zorlaması bir şeyi değiştirmez. Maksat ciddi olduğumuzu belirtelim :)
Image
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Artemis sadece anlatım güzelliğiyle değil aynı zamanda hikayenin duygusallığı açısından da yine birincilikte :)

Ben fantazi türünde bir şeyler çekmek istediğim için Ol kitabı dedim. Fakat dwaxer'ın senaryosundaki diyaloglar komedi filmine yakışır şekilde. Onu da çekmek isterim açıkcası, Firble ne dersin?
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

1. lik ile artemis zaten belirlenmiş. Daha neyi belirliyorsunuz anlamadım. edmond bana o sadece yarışmaydı dedi. yarışmanın amacı neydi peki? çekilcek kısa film için millleti senaryo yazmaya teşvik etmkti. eğer 1. nin filmi çekilmezse ayıp olmaz mı? artemis hadi gel birlikte çekelim :) oyuncu kadrosunu ben hallederim. kameraman da buluruz... :)
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Oğlum öyle diyip de şevk kırma :) ne tür film isteniyorsa o çekilir. İsteniyorsa birden çok senaryo da çekilebilir. Ama bu da oylamayla olacak iş değil bence, filmi çekecek olanlar kendi arasında konuşup anlaşmalı. Hangisinden zevk alcaksanız onu çekmeye bakın. Gerek benim senaryo gerek başkası, benden yardım istemekten çekinmeyin. Elimden geleni yaparım.

Edit: Catboy bir tane de sen yaz, ona da biz çekelim :)
Been there. Seen that. Got the scars.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Ayıp olup olmayacağı meselesi değil. Ã?ekilirken hangisinden daha çok zevk alacağımız meselesi :)

Olmadı hepsini çekeriz :P
Image
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Hangi senaryo olursa olsun farketmez yeterki hepsi elimizde kalmasın birini çekelim :P
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yarışmanın amacı hem kendimizi senaryo yazmaya alıştırmak hem de çekilecek senaryoların sayısını arttırmaktı. Ancak elbette çok çok süper bir senaryo üstelik de çok çok net bir şekilde nasıl çekileceği anlatılmış olmasına rağmen bir imkanın olmamasından dolayı çekilemeye de bilir. Ã?rneğin kız oyuncu bulamadığımız için...

Ben Artemis e katılıyorum. Açıkçası muhtemelen oyunu çekebilecek yeterli kadroya sahip tek grup İstanbul grubu ve bir Ankaralı olarak kararın bu gruba ait olması gerektiğini düşünüyorum. Ben belki bir iki toplantınıza belki çekiminize katılabilirim. Onun dışında Ankara'dan verebileceğim desteği verebilirim.

Bence İstanbul'da bu filmi çekecek ana grup içinde yer almayı düşünen arkadaşların bir araya gelip karar vermesi daha iyi olur bu başlık bir çeşit tavsiye başlığı olarak kalabilir. Senaryoların dördü de çekilebilir eğer imkan varsa bence gayet de güzel olur... FRPworld olarak bir adım hem de çok güçlü bir adım daha atıp daha ileri bir yere gelmiş oluruz.

Ancak ilk başta Ol Kitabı'nın daha rahat çekilebileceğine ben de katılıyorum. Ancak eğer İstanbul'daki arkadaşlarımızın sağlayabileceği ve benim bilemeyeceğim imkanlar diğer üç senaryodan birinin çekimini daha kolay hale getiriyorsa elbette o senaryonun çekilmesi daha iyi olur.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Post Reply