Ravenlance Laneti (tanıtım ve yorum)

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Illyra
Forum Yöneticisi

Ravenlance Laneti (tanıtım ve yorum)

Post by Illyra »

evet, şu anda üzerinde çalışmakta olduğum öykü Ravenlance Laneti ile ilgili bir tanıtım yazısı.

kısaca, bizim dünyamızda son haçlı seferlerinin olduğu zamanda iskandinav krallığının güneyindeki bir dükalığa bağlı Ravelance baronluğunda bir gece içinde yönetici aileden tek bir kişi hariç hepsi şatodan kaybolur.

eski külte inanan insanlar Ravenlance ailesinin Oden'in gazabını çektiğine ve cezalandırıldığına inanır. henüz tam inancını kabul ettirememiş kilise ile, ailenin son geriye kalan ferdi, henüz reşit bile olmamış Sardonyx isimli en büyük Ravenlance kızının toprakları yönetmek için bir komplo düzenlediğine emindir.

herkes Ravenlance'in lanetli olduğunu düşünürken, baronluğun topraklarında daha kötü şeyler olmaya başladığı söylentileri yayılır. geceleri insanlar kayboluyor ve yakınlardaki ormanda bulunuyordur, güneş zaten yüzünü az gösterirken bu sisler diyarında, insanlar geceden korkar olmuştur...

peki gerçekler nedir?

sardonyx ailesini öldürdümü?
insanlar neden kayboluyor?

hepsi hikayede cevabını bulacak...

yorumlarınızı beklerim :)

( not = masaüstü bir oyundan uyarlamadır )
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Güzel bir öykü olacağına dair içimde muhteşem ve umut dolu bir his var! Ama keşke yazında birazcık da olsa başkarakterin nasıl biri oalcağını anlatsaydın, neyse artık onu da öyküden okuyacağız ne de olsa! :)
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

evet onu bilerek biraz daha az tanıttım, hikayeyi okuyana kadar baş karakterin gizemli kalmasını istiyorum çünkü :roll:
Image
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

çok güzel bir hikaye yazacağından eminim. :) sabırsızlıkla bekliyorum
Image
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

teşekkür ederim, umarım yeterince iyi yazabilrim :roll:
Image
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

O çağın İskandinavyasında Wod tarzı bir öykü epey ilgi çekici olur.

Merakla bekliyorum. Edebi açıdan okuru tatmin edici olacağına eminim. :)
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

umarım edebi açıdan hoşunuza gider. ilk bölümü az sonra siteye koyacağım. teşekkür ederim Lugtarias :)
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

İtiraf edeyim ilk başta uzun geldiği için tamamını okuyamam diye düşünüyordum, ama sonra bir solukta bölümün sonuna geldiğimde ise keşke biraz daha devamı olsa da okusam dedim.
pek fazla daha karakterleri tanımamız için fırsat yaratılmamış, ama olsun ana karakter sanırım bu öyküde yan karakterlerden çok çok daha ön planda olduğundan onun üzerinde durmuşsun hep.
bir de o çocuğun yakarışı ve hatasını telafi etme isteği bana biraz klişe ve yapmacık geldi. Daha farklı bir şey beklemiştim o sahnede. Ã?ocuğun birden beyaz bayrağı çekmesi gibi olaylar sadece hollywood filmlerinde olmuyormuş demek ki! Onun yerine locuk, boronesi karşısında bulmuş önce onunla tartışsaydı, ve ikisi arasında karşılıklı bir diyalog geçseydi. olayları iki görüş halinde okusaydın daha leziz olurdu. sadece baş karakteri haklı çıkartmak adına yapılmış bir hareket olarak gördüm o sahneyi.
Nordin karakterine şimdiden kanım ısındı. Küçük kızın da bir nevi ana karakterin manevi kız kardeşi figürü gibi yanında duracağını önceden sezebiliyorum.
Hoş, gerliimli, bir solukta okunan bir öyküydü benim için. Ama bayağı bir klişe sahne vardı yani. Devamını da merakla bekliyorum.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

şimdi aslında dediğim gibi bir masa üstü oyundan uyarlama bir hikaye bu. mesela çocuğun öyle birden beyaz bayrak çekmesinin nedeni, sardonyx'in oyuncusunun (yani benim) diplomasi için iyi bir zar atmam ve karşılığında martin'in yani npc nin kötü bir zar atmasıdır. genel olaylarda oyuna bağlı kaldığım için bazı şeyler daha tuhaf gözükebilir, ama daha buradaki npc davranışları benim olduğu kadar gm'e de aittir. yine de ben böyle iyi oluduğunu düşünüyorum, çünkü Oden'e inanan savaşçılar çok şeferli insanlardır ve karşısındaki insana yanlış yaptıklarını düşündüklerindei kendilerini affetirmek için gerekirse yaşamlarını verirler. ( evet tıpkı solamniya şövalyeleri gibi :( )
aslında bundan sonraki bölümlerde diğer karakterlerin fikirlerini biraz daha fazla yansıtmayı düşünüyorum. Martin karakteri hikayedeki ana karakterlerden birisi olacak..

kısa zaman içindede daha açıklayıcı olması için, bu başlığın altında o dönemin iskandinavyasını ve kült tanrılarını anlatan yazılar koymayı düşünüyorum.

teşekkür ederim catboy güzel yorumun için, bir solukta okumana sevindim !
Image
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Kısa İskandinav Tarihi

iskandinavya, o dönemlerde avrupanın kuzeyinde bulunan topraklara verilen genel isimdi. bunlar, norveç, danimarka, izlanda ve finlandiyanın bir kısmıydı. bazıları bu toprakların içinde faore adalarınında olduğunu iddia eder.

ortaçağda bütün bu ülkeler benzer dilleri ve dinleri kullanmıştır.

m.s. 1000 yılları civarında hıristiyanlık bu topraktan içeri adımını astada, eski kült inançlarını yıkmak çok kolay olmamıştır. (hikayedede bunu yansıtmaya çalıştım). hıristiyanlıktan sonra yüzeysel olarak beraberlerdi, ama 1200 lerde isveç, finlandiyayı kendi egemenliği altına almıştı, diğer yandan norveç, izlanda, faore adaları, iskoçya ve irlandanın büyük bir kısmını kendi himayesine almıştı

14. üncü yy de danimarka, norveç ve isveç ( finlandiya ile birilikte ) kalmar birliği adı altında birleşmiştir. önceleri danimarka öncü ülke olsada, 16ncı yy de isveç kendi bağımsız krallığını kurmuştur. danimarkanın norveç üzerindeki hakimiyeti 1814 e kadardır. bu tarihfte dan kralı norveçi isveçe vermiştir.

17 yy de isveç sömürgelerini kaydeberken, 1809 da, finlandiya rusyaya bağlanmıştır.

19uncu yy de isveç ve norveç birleşti. ancak 1905 te yeniden ayrıldılar.

birinci dünya savaşı ve 1917 rus devriminin ortasında finlandiya ilk defa bağımsızlığını ilan etmiştir. ikinci dünya savaşında ise izlanda bağlarını danimarkadan kopartmıştır.

1952 de ise nordik konseye kurulmuştur (aslında öncedende vardır ama, bu sefer iskandinavya sosyalizmi ön plandadır). böylece günümüzdeki iskandinav ülkelerinin yönetim şekli ortaya çıktı.

daha fazla bilgi için bulduğum bir linki paylaşmak istiyorum
http://www.yesilgiresun.com.tr/yazar.asp?yaziID=4509

aslında daha çok güneşin bu topraklarda az bulunmasından dolayı insanlar depresif ve içine kapanıktır. şimdi uykum geldiği için aesir tanrıları hakkındaki bilgileri yarına bırakıyorum:)

(p.s.: yazı derleme yada alıntı değildir. oturup kendim yazayım dedim, çünkü bu konuyu seviyorum)
Image
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Çok güzeldi, devam istiyorum. :)
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

teşekkür ederim mark en kısa zamanda devamını yazacağım :)
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Illyra sonunda hikayeyi okuyabildim. Hikaye kadar öykünün arka planında yatan tarihle ilgili yazdıkların da çok hoşuma gitti. Ã?ykünün başı resim gibi bir tasvirle başlıyor. İlk bölüm özellikle çok hoşuma gitti.

O yıllarda soylu bir kadının bizzat bu işlerle uğraşması belki hiç rastlanılmayan bir olay değil ama ilginç... Karakterlerden de Martin özellikle ilgimi çekti. Kafası karışık bir karakter gibi geldi bana... Hikayenin ileri ki bölümlerinde karakter farklı noktalara savrulabilir.

Sanırım bir fantastik kurgu için en elverişli ülkelerden birisi İskandinavya...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

teşekkür ederim firble, yeni bölüm salı veya çarşamba akşamı geliyor. umarım gerisi daha güzel olur.

martin hakkında, ölüm gören insanlar daha acıları tazeyken kafaları çok karışık olurlar, ne yaptıklarını pek bilmezler :)
Image
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Gayet sürükleyici ve hoş bi hikayeye geliyor ama sondaki ağlamalı diyolag banada catboy gibi yapmacık geldi azcık pembe dizi tadı vermiş gibi :D

Yinede süper ben okurum :clap:
Post Reply