Lantari e' HelRos: Bölüm I - Yeni Dünya (Yorumlar)

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Alenthas
Forum Yöneticisi

Lantari e' HelRos: Bölüm I - Yeni Dünya (Yorumlar)

Post by Alenthas »

Aslında buraya yazmam gerekenleri hikayeye yazdım ama... :D Neyse işte yazacağım pek bir şey kalmadı burada :P
Last edited by Alenthas on Sat Mar 20, 2010 9:27 am, edited 1 time in total.
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kardeş... şiir Defterimde bir şiirim var. Ã?yküsünü arayan adam diye.. Aslında başka bir arkadaştan esinlendim. Ama sana da çok uyuyor. : ) ) ) Yaz kardeş yaz... Durmadan yaz... Olmuş mu diye ara verme... Yazabildiğin kadar yaz...

Neyse güzel bir öykü güzel bir başlangıç olmuş... Hadi bakalım fare suratlı adam nasıl bir köle sahibi çıkacak. : ) )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Yok, aslında bu benim hikayem, yıllardır yazıyorum yani. Ama o kadar karışık ki. Başlangıçta elfler, cüceler, gnomlar, buçukluklarla dolu bildiğin D&D tarzında bir şeyler planlarken bunların hepsini çöpe atıp sadece insanların olduğu bir diyar yaptım, yapmaya çalıştım. Ama önceden herşeyi elflere, cücelere, gnomlara göre ayarladığım için şimdi allak bullak oldu. Doğu kıtasının (ismi yok daha, Asya, Avrupa, Afrika olarak düşünelim bu kısmı) haritası var. Hikayenin başladığı yerin *ismi* belli ama haritadaki yeri sürekli değişiyor. Aynı zamanda eğer şimdiki yerini değiştirmeye kalkarsam bu sefer kuzeyde olacak, ama ben başlangıcın sıcak bir yerde olmasını istiyorum. O yüzden kıta güney yarım kürede yapmak zorunda kalacağım. Bir de haritayı ters çevirip kullanmak gibi bir düşüncem var çünkü harita hâlâ içime sinmiş değil. Ters çevirirsem de ülkelerin yerini değiştirmek gibi bir sürü şey çıkacak. Ã?yle takıldım kaldım... He, hikayeyi yaz haritayı sonra düşün dersen de olmaz çünkü harita hikayede çok önemli bir kısım. İşte gemiyle yolculuk olacak çoğunlukla, bir sürü limanlardan geçilecek. Ondan sonra savaşlar olacak. Bunlara isim lazım, coğrafi koşullarını bilmem lazım da falan da filan!
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

şimdi sakın dediklerimi yanlış anlama alenthas ama gerçekten de bu öykün için büyük hedeflerin varsa dediklerime önem vermelisin.

ben de dini temalar üzerine odaklı ölüm zamanı isimli bir öykü yazıyorum. içinde seninki kadar peygamber, Kuran'ı andıran ayetler içeren kitaplar içermese de şeytan, melekler, tarikatlar gibi olaylar var ve insanlar daha okumadan önyargıyla karşılayabiliyorlar öykümü. ben de öykümü ileride bastırmak istiyorum, benim gibi fazla alıngan değilsen takmazsın ama bizim ülkede bu tarz öyküler ciddi manada yanlış anlaşılabiliyor bu yönden çok kalın sinir uçlarına sahip olman gerekiyor.

benim sinirlerim bayağı bir hassas olduğu için ben çabuk sinirlenebiliyorum, ama yine de uyarıyım daha ilk başta ayet gibi yazıları gördükleri anda önyargı duyan büyük bir çoğunluk olacaktır haberin olsun...
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Tabii ki yanlış anlamam! Beni hâlâ tanıyamamışsın kedioğlan! Zaten benim için yorum demek tavsiye ve eleştiri demektir.

Bir de ben sana bir tavsiye vereyim, öyle konuşanları fazla ciddiye alma. Ya yobaz ya da bağnazdan başka bir şey değillerdir (diye tahmin ediyorum). Böyle incik cincik şeyleri başka şeylere yoran insan ya fesattır, ya da fesatlık yapacak bir şeyler arıyordur. Eğer hâlâ biz Türkiyede dini tartışıyorsak onlar gibi gerikafalılar yüzündendir. Sen kimseyi dinleme, öyle saçma sapan konuşanlara da gerekirse küfür et. Ama sakın düşüncelerini engellemelerine izin verme. Bak ben böyle şeyler duyduğumda sinirlenirim ama başkalarının bana böyle ufacık, akıldan, mantıktan yoksun laflarını umursamam. "He" de geç ;)
Image
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Evet, ikinci bölüm geldi. Aslında burası çok daha uzun olacaktı ama anakarakterlerden birinin tavernaya gelişi ve burada cüce olan başka bir anakarakterle karşılaşması vardı. Cüceleri kaldırdığım için burada biraz daha oynama yapmam gerekecek. Biraz düzeltmiştim fakat çok baştan savma olduğu için kendime biraz daha zaman tanımayı uygun gördüm.
Image
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

AlenthasLeasess wrote:Cüceyle Laeros'un suratı o kadar yakındı ki ikisi de karşısındakinin kahvaltıda ne yediğini söyleyebilirdi.
Bu sahneyi çizdim, en kısa zamanda iki karakteri de görebileceksiniz :)

Yorumlarınızı bekliyorum.
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

paragraflar arası boşluk bıraksan daha iyi olur bence alenthas, böyle çok gözü yoruyor. bir zamanlar ben de çok yapışık yazardım, efla da hep uyarırdı beni bu konuda. :)
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Hemen editledim hepsini. Fakat sitedeki en büyük sorun paragraf başlarında boşluk olmaması. Neyse, konuşmalar biraz garip oldu ama iyi oldu sanırım...
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Çok alakasız bölümlerdi ya da benim beynim henüz alakayı kurabilecek kadar gelişmiş değil :D

Hikayen hoş başlamıştı, hoş, hikayenin ilk hâlini okumuş olmama rağmen ZERRE kadar hatırlamıyorum ne yazık ki :D Bir de bölümler arasında kurabildiğim tek ilişki kölelikti :D

Umarım bunları birleştirmeyi güzel yaparsın, çok alakasız geldiler gözüme, ben birleştiremezdim açıkçası :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Ya zaten dizi tadında yaptım, karakterden karaktere atlıyor, farklı karakterleri tanıyorum.
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Farklı karakterlerle ilerleyen kurgu denince aklıma hep heroes dizisi gelir nedense, ilk sezonda farklı karakterler ve bir sürü yan öykü işlenmişti ama bir de ana bir öykü vardı ve bu ana öyküde tüm karakterler dahildi, son bölümde de tüm yan öyküler sonuca bağlanmış ve ana öykü tüm karakterlerle beraber finalini getirmişti.

ikinci sezonda yine aynı metotu uygulayan senaristler daha fazla karakter ekleyerek yine diziyi devam ettirdiler, ama bu sefer bir sürü yan öykü birbiriyle alakasızca ilerlemesini sürdürdü ve çoğu karakterin ana öyküde bir etkisi bile olmadı, son bölüm geldiğinde ana öykü tamamlanmış ama yan öykülerin bir kısmı ana öyküye bağlanamamıştı. karakterlerin de çoğunun birbirinden haberi yoktu.

maalesef akıllanamayan senaristler üçüncü sezonda bir sürü karakter ekleyip, yan öykülerle sezonu sürdürdüler ve ana öykü bağlandığı halde çoğu yan öykü sadece bir kaç karakterin yaşadığı mini macera olarak akıllara kazındı ve ana öyküyü ucundan bile ilgilendirmeyen olaylar olarak kaldı.

Edmond yorumunda haklı aslında, bir sürü karakter ekleyip bunların yaşadıklarını bir yan öykü olarak sunmak başta okuru korkutur ve öykünün gidişatını anlayamayabilir. eğer bir kaç bölüm sonunda yan öyküleri birleştirme yolunda büyük adımlar atamazsan da okur acaba bu yan öyküler ana öyküye bağlanmayacak mı diye düşünmeye başlar ve öyküden de soğur. bu yüzden büyük bir risk alıyorsun alenthas, umarım heroes'un birinci sezonunu örnek alarak karakterleri en sonunda birleştirmeyi başararak öykünü ilerletirsin aman sakın diğer sezonları örnek alayım deme de... :)

tabi ki bir dizi veya kitabın örnek alınacağı yerler farklı olabilir, illa ben lost'u diyelim ki örnek aldım diye bir ada konseptinde bir şeyler yazacak değilim, lost'un anlatım tarzını örnek alıyorum ben mesela. karakterlerin geçmişlerindne yola çıkarak ana öyküyü ilerletme tarzı denilebilir aslında buna, neyse bunu heroestan bahsettin ama öyküsüyle ne alakası var alenthasın diye düşünmeyin diye belirttim... :D
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Ya ben aslında hem bir grup maceracıdan bahsederken aynı zamanda krallıklar, krallar, entrikalar gibi şeylerden bahsetmek istiyorum. O yüzden birbirinden haberi olmayan karakterler olacaklar ama bunların hepsi ana hikayeye bağlı olan karakterler olacak. Yani bütün karakterlerin yaptığı hareketler geleceği etkileyecek kadar güçlü şeyler olacak.
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

alenthas hep kendi ismini çocuk karakterlere verme hobin mi var yoksa? :D
hala yeni bölüm eklememişsin, ne zaman geliyor?
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Hayıır! :D Alènthas zaten bu hikayeye koyacağım bir karakterdi. İsmi bulduktan sonra çok hoşuma gitti ve bunu kullanmaya karar verdim. Hem Alènthas'ın dediği bir bakıma doğru, benim diyarımda çocuklar çabuk gelişir (insanlar çok daha kısa yaşıyorlar). Yani on üç yaşında olması demek bizim zamanımıza göre on yedi, on sekiz civarlarında oluyor. Orada "ben artık çocuk değilim, kocaman adam oldum" dediği çocukların yaptığı o trip değil yani, gerçek :D

Ve bu dünyanın yörüngesinin çapı bizim dünyamızın çapından biraz daha geniş, buradaki bir yıl dünyanın 1,5 katına eşit.
Image
Post Reply