Öırağın Mektubu - Yorumlar

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Post Reply
Dragon_Knight
Kullanıcı
Kullanıcı

Öırağın Mektubu - Yorumlar

Post by Dragon_Knight »

Biliyorum çok salak bir ismi var ama bu saaatte başka isim bulamadım :D İsmini boşverin. O kadar önemli değil :D

Devamı var ama defterimde. Bilgisayara geçirmem gerekiyor. Ne yaptıysam paragrafı kabul etmedi :)
Last edited by Dragon_Knight on Mon Aug 17, 2009 12:43 pm, edited 1 time in total.
Neden insanlar bu kadar acımasız ?<br>Neden dostum düşmanımdan farksız ?<br>Neden kaybedilince değerler anlaşılır ?<br>Neden güçlü hep duygularla oynaşır?<br>
Walter
Yönetici

Post by Walter »

Başlık sanki hikayenin gidişatını anlatıyor gibi, ben en azından çırağın sonu dendiğinde kahramanımızın öldüğü veya kötü bir şey olduğunu anlıyoruz. Ã?ykünün başında sonu ile ilgili ip ucu verirsen, merak unsuru azalır. sadece nasıl oldu ? sorusu kalır elimizde ve bu nasıl sorusunun cevabıda okuyucu için gayet atmin edici olmalıdır.

Başlangıç için, en azından nasıl sorusu tatmin edici olmuş. Bir kaç merak unsuru gözüme çarptı bunlar iyi şeyler. Anlatım tarzı değişik ama bence olmuş. Güzel bir hikaye ama bence başlığı değiştir :wink:

İyi şanslar....
Beş dakika süren savaşlar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaşta korkuyla değil tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan ağlayacak insan kalmış olur.
Dragon_Knight
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dragon_Knight »

Yorum için teşekkürler. Adını değiştirdim öykünün. Bir iki güne yeni bölümü eklemeyi düşünüyorum.
Neden insanlar bu kadar acımasız ?<br>Neden dostum düşmanımdan farksız ?<br>Neden kaybedilince değerler anlaşılır ?<br>Neden güçlü hep duygularla oynaşır?<br>
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Aslında şöyle çok güzel olur: hikayenin başında karakterinin öldüğün bir şekilde ima edersin, mesela -atıyorum- karakterin ve onu öldürmek isteyen kişiyi duvarda gölge olarak gösterirsin, sonra balta iner ama karakteri vurmaz, adam vazgeçmiştir. Ama bunu okuyucuya göstermezsin, sonra bu adamın ustası gelir, mektubu okur falan. Ã?ırak veda etmektedir, mektup bittikten sonra anlarız ki aslında çırak ölmemiştir...gibi.

Ama usta mektubu okurken mektup yazıyormuş değil de sanki bir hikaye anlatılıyormuş gibi yazarsan bizim gözümüzde mektup okuyan biri canlanmaz, hikaye canlanır ve şimdiki zamanda oluyormuş gibi hissettirir, yani mektubu okuyan kişinin hayalindeki canlandırması gibi olur, filmlerde yaparlar ya :D
Image
Post Reply