Fallout Serisi!

Mucit Gnomların hayal makineleri, pc, konsol oyunları hakkında her sey..
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Ben bitirdim Toxic cave olayını şimdi derileri topluyorum ama dikkatimi bir şey çekti marketçiler yetersiz kaldı artık, kimsede düzgün mallar yok, önüme gelenle "barter" yapıyorum ama o da yetersiz.

Jet diye bir uyuşturucu var, çekince acayip dövüşüyoırsun ama birkaç kere kullanınca "addict" oldum, vazgeçtim kullanmaktan, şimdi Sulik'i jetliyorum yeri geldiğinde. :schemes:

Bir de şöyle bir olay oldu: Arazide giderken bir tüccar ve korumalarına rastladık, adam beni görünce "seni tanıyorum, sen millete iyilik ediyorsun, biz böylelerini sevmeyiz," diyerek saldırdılar. Gurur duydum doğrusu, demek alemde adımız iyi babaya çıkmış! :mrgreen:

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Yaa, bu Valut City başkanı First citizen denilen kadın ne kadar adiymiş yaa! :schemes:

"Repair" özelliğini baştan seçtiğime ne kadar da pişmanım ama kimse bana dedi mi ki tamir özelliğini almana gerek yok, Vic denen tipi kurtardığında her şeyi tamir edecek diye? Hayır bir şey değil, baştan seçtiğin üç özel yeteneğe bir puan veriyorsun iki artıyor. Bir de Science bilim özelliğim 101 oldu henüz hiçbir yerden hiç bir şey öğrendiğim yok. Keşke onların yerine throw & big veya enerji weapon seçseymişim. :roll:

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Arkadaşlar şimdi yine oynuyorum. Kafadan small guns özelliğine yüklendim ilk bir iki level zorlansam da artık attığımı vurduğumdan ilk oynayışlarımdan çok daha rahatım.
Fakat şöyle bir problem oldu: Eskiden oynarken çok iyi hatırlıyorum düşmanı9n eline koluna bacağına hatta gözlerine "called shot" yapabiliyordum. şimdi ise çok iyi nişancı olduğum halde özel noktalara ateş etme seçeneği çıkmıyor bir türlü? Nedir kaçırdığım; bir bilen varsa yardımcı olsun; bütün abilitylerim yüksek (gifted) yoksa bunun için bir perk filan mı almak gerekiyordu. Ama iyi hatırlıyorum daha giriş bölümünde karıncalara karşı savaşırken bile vardı bu özellik.

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:.
Arkadaşlar şimdi yine oynuyorum. Kafadan small guns özelliğine yüklendim ilk bir iki level zorlansam da artık attığımı vurduğumdan ilk oynayışlarımdan çok daha rahatım.
Fakat şöyle bir problem oldu: Eskiden oynarken çok iyi hatırlıyorum düşmanı9n eline koluna bacağına hatta gözlerine "called shot" yapabiliyordum. şimdi ise çok iyi nişancı olduğum halde özel noktalara ateş etme seçeneği çıkmıyor bir türlü? Nedir kaçırdığım; bir bilen varsa yardımcı olsun; bütün abilitylerim yüksek (gifted) yoksa bunun için bir perk filan mı almak gerekiyordu. Ama iyi hatırlıyorum daha giriş bölümünde karıncalara karşı savaşırken bile vardı bu özellik.

.
Fast Shot seçmişsindir trait olarak.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Fast Shot seçmişsindir trait olarak.
:mrgreen: Evet, ben de biraz önce farkettim. Daha çok ateş edeyim diye ilk seçtiğim perk oydu. Tüh kötü oldu ama ne yapalım, konseptim silahşör olduğundan katlanacağız. şimdi Rend diye bir yerde maden satın alıp alien tarzı yaratıkları madenimden temizlemem gerekiyor; metagame hilesi yapıp bu yaratıkların özellikle

Code: Select all

ayaklarından, bacaklarından
vurulursa daha kolay yenilebildiklerini okumuştum; adilerde DR filan var sanırım çok zor ölüyorlar.

.[/b]
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bazırlarına göre muhteşem bir traitken, benim gibi bazılarına göre ise berbat bir trait. elinde çok hızlı bir silah, roket atar veya ağır makinalı ile gitmeyeceksen hiç bir anlamı yok ki bence Fallout'un çok güzel bir yönü olan nokta atışlarını kapatıyor.

Seçim 3 nişanlı ateş mi, 10 normal ateş mi? Nian alarak ateş etmeyi tercih ederim.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Dwaxer devam et Fast Shot iyidir.

Tabanca olarak:
http://fallout.wikia.com/wiki/.223_Pistol

http://fallout.wikia.com/wiki/PPK12_Gauss_Pistol

Tüfek olarak:
http://fallout.wikia.com/wiki/Sniper_Rifle

http://fallout.wikia.com/wiki/M72_Gauss_Rifle

Kullanırsın rahatça herkesle başa çıkabilirsin.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Artık mecburen devam etcem tabii. Bazı durumlarda sniperlık yapıp özel yerlere ateş etmek iyi oluyordu sanırım ama olsun.

Yalnız bu gaus maus enerji silahları9 için ayrıca puan yatırmak gerekiyor sanırım ki, o da beni üzüyor; halbuki tabanca tüfek işte :-P

Bir de şunu soracağım: sanırım haritanın güney tarafları çok tehlikeli, kuzey tarafında mı dolaşmak lazım ilk zamanlarda? Aşağıya doğru giderken bir bölümde 3 tane koskocaman robot gözümüzün önünde bir aileyi ağır makinalı silahla kıymaya çevirdi; neden olduğunu da anlamadım ama buralarda fazla dolaşmayı gibi algıladım ben onu. :mrgreen: bir de Geckoların ejder gibi alev atanı var güneyde, yakıyor yani.

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Ã?rnek verdiğim silahlarda Small Guns yeteneğiyle atış yapılıyor.
Bahsettiğin olay hikayesel kısım, nerede dolaşırsan dolaş görüyorsun o hikayeyi. (Robot değil onlar Power Armorlu insanlar.)
Random Encounter'den çekiniyorsan Survival yeteneğini yükseltmeni tavsiye ederim.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Falloutta en kullnışlı 3 skill sanırım

Steal
Speach
Smallguns

Oyunda en çok şeyi görüp neredeyse herşeyi elde etmek için ideal. Ama

Steal: Bir yerden sonra marketlerin paraları bittiğinden elinde gereksiz birsürü eşya kalıyor.

Speach: Her şeyi konuşarak çözemiyorsun.

Smallguns: Üstteki işe yaramdığında buna sarılıyorsun.

Autdoors ile ona ait perkleri alırsan yolda karşına çıkacak iyi encounterları da daha rahat buluyorsun. Sana oyunun hiç bir yerinde bulamayacağın bazı güzel eşyalar kazandırıyor. Ama tek tük olunca tüm gruba kazandıraıyorsun. Tek kişilik oyunlarda ise bence harika bir seçim olabilir bu beceriye vermek.

Rend madenindeki uaratıklar seviyene göre güçlü çıkıyor gerçekten. Hele Sulik gibi Mandalar meleeye girmeye meraklı olduklarından daha da fena. Vic ise bunları vuramamakta inat ediyor. Sanırım tüm oyun boyunca en büyük yandaşın olacak Cassady ile tek başınasın :D

Science aslında işe yarar bir beceri. Başlarda köyden indim şehire olunca işe yaramaz gibi gözüküyor. Ama oyun ilerledikçe ve teknolojik cihazlar arttıkça science gerçekten yararlı hale geliyor.

Arcanum oynayan var mı? Onun içinde başlık açalılm mı? Herhalde atmosfer bakımından Fallout ile başçıkabilecek tek oyundur.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Random Encounter'den çekiniyorsan Survival yeteneğini yükseltmeni tavsiye ederim.
Ã?ekinmiyorum, aksine, çıksın; bol bol save alıyorum nasıl olsa! :mrgreen:
Darkgnome wrote:Falloutta en kullnışlı 3 skill sanırım Steal...
Steal: Bir yerden sonra marketlerin paraları bittiğinden elinde gereksiz birsürü eşya kalıyor.
:| :roll: "Steal" mi!.. Dünyayı ya da en azından kabilesinin geleceğini kurtarmaya çıkmış "chosen" bir kişiye hiç yakıştıramadım böyle bir şeyi. :-P Ben şahsen evlere girip eğer içinde oturan biri varsa ordaki dolapları bile karıştırmıyorum; ayıp yani. Ama satıcı "fuck muck!" diye konuşursa alnından vurup eşyalarını alıyorum tabe. :mrgreen:
Darkgnome wrote: Sanırım tüm oyun boyunca en büyük yandaşın olacak Cassady ile tek başınasın :D .
Cassady kimdir ya? :mrgreen:
Darkgnome wrote:Science aslında işe yarar bir beceri. Başlarda köyden indim şehire olunca işe yaramaz gibi gözüküyor. Ama oyun ilerledikçe ve teknolojik cihazlar arttıkça science gerçekten yararlı hale geliyor

Valla gördüğüm her cihazı kurcalıyorum bir şeyler öğrenirim diye ama henüz başarılı olamadım. 7.leveldeyim, yeni yeni Science'a vermeye başladım ama tabi tek tek zor yükselir bu skiller. 3 tane ana skillim small guns, big guns ve lockpicks (eyvah yakalandık! :mrgreen: hayır hırsızlık için değil, tuzaklar için :-P ) şimdi small guns 105 fian onu kestim lockpick abandım şimdi o da 100'ü geçti; artık big guns ve Sciense filan yatırıyorum ama firs aid, doctor filan da çok önemli, hem kendini iyileştirip hem de exp kazanıyorsun.

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

En ideal olarak
Small Guns
Lockpick
Doctor

olduğunu düşünürüm.

Ayrıca Doktor'u %60'a çıkartırsanız:
Living Anatomy +10% to Doctor and +5 damage to living creatures

perkini de almaya hak kazanabilirsiniz.

Speech Fallout 1'de çok iyiydi. Hiç kimseyle savaşmadan oyunu bitirebileceğinizi biliyor muydunuz?
Mr. Niceguy olarak oyun açıklaması (Walkthru) vardı.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Sneak, steal ve lckpick ile de bitirme vardı hatırladığım kadarıyla. :D Fallout'tan bahsediyoruz. :)

Hatta şu şkeilde demek gerek. Oyunun başında size seçtirilen 3 farklı karakterden seçtiğiniz herhangi biri ile bitirebiliyorsunuz. Hırsız, dedikoducu ve Brute ile :D

İleride pek çok tuzağı etkisiz kılmak için science gerekecek ama. Lockpick ile bunu yapamayacaksın sanırım. Ama lockpickte iyi seçim bence. :D

Science'ye başında verme. Kitaplardan da belli bir yüksekliğe kadar ulaşabiliyorsun. Int. 10 yaptıysan (Ki ben hep yapıyorum) Kitaplarla gerçekten oldukça yükseltebilirsin bu becerilerini.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Fallout Tactics oynayanlar için Awaken mod diye bir patch var. Amatör insanlar tarafından yapılmış, eski Fallout oyunları gibi senaryolu bir oyun.

Arcanum hakettiği yeri bulamamış çok güzel bir dünya ve oyundur bence de.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Yalnız Darkgnome bizi iyi gaza getirdin; sulik'in eline submachinegun verdik; şimdi -hiç aklıma gelmezdi- mermi sıkıntısı yaşıyorum, üstelik herif mermilerin yarısını da üzerime burst etti! :mrgreen: Üstelik işin ilginç yanı bu alien yaratıklarıyla baş etmek için military deneysel bir ilacı kendime şırınga ettiğimden fiziksel güçler tavana vurdu ama Int maymun düzeyine filan gerilemiş birden bire; Sulik'ten makineliyi geri alcam ama iletişim kuramıyorum, iki kelimeyi bir araya getiremededim, "hönk, oha, cöş!" gibi şeyler çıkıyor ağzımdan. Bari ilacın etkisi geçene kadar savaşayım diye tekrar madene indim ama olan oldu, Sulik kurşunları bitirdi ve üstelik benden başka hedefi de vuramadı. :mrgreen:

Daha önce de yemiştim ben bu submachine gun numarasını; yerli adam ne anlar makineli tüfekten halbuki. Reklamları abartıyo adiler. Vic de sayıyor sayıyor, "tabanca vs kullanırım," sonunda itiraf ediyor, "berbat nişancıyım!" diye. Verdik bir tabanca en adisinden, defansif modda savaşsın diye, adam tamirci savaşçı değil ki. Acaba ben bu Vic'i "Toxic Cave"e götürsem oradaki jeneratörü tamir edebilir mi ve edebilirse oradaki asansöre binince nereye gidiliyordu, yoksa 13 orası mı? :roll:

Yalnız o yaratıklar zor filan ama o madenden Mark-II metalik bir zırh çıktı arkadaşlar, güzel oldu yani. :mrgreen:

.
Post Reply