Lord Grentus (Yorum)

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Post Reply
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Lord Grentus (Yorum)

Post by catboy »

dark_eternal isimli üyemizin öyküsüyle ilgili yorumları buraya yapabilirsiniz. öykünün altına yorumlar yazılmasın, daha derli toplu olur hem böyle.

ben de yakında yorumumu eklerim... :)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ã?ncelikle oldukça ilginç bir konu... Açıkçası Einstein ve Atom Bombası konusu benim hep oldukça ilgimi çekmiş bir konudur. Doğrusu biraz bencil bir istek ama bu konunun devam etmesi gerçekten benim çok hoşuma gider.

Açıkçası ilk baştaki üslubun ayrıca hoşuma gitti, söz konusu karakterin duygularını ve düşüncelerini tasvir ettiğin bölümlerle, fiziksel özelliklerin tasvir edildiği yerler çok güzel içi içe geçmiş.

Devrik cümleleri kullanman, benim gibi bir şairin yine hoşuna gidecek bir şey... Ama madem tam anlamı ile şiir yazmıyorsun, o zaman belki kurallı cümlelerin oranı biraz daha fazla olabilir belki....

Bir de mana gibi terimleri bence direk kullanmazsan daha iyi olur, sonuçta mana bir tür teknik terim... Bence tam anlamı karşılamasa bile daha sıradan bir insanın gözünden o terimin ifade ettiği anlamı anlatmaya çalışsan daha iyi olur. Tabii bu benim fikrim. Bildiğim kadarı ile oldukça fazla sayıda fantastik edebiyat yazarı bu tür terimleri sık sık kullanıyor.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
dark_eternal
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dark_eternal »

Firble wrote:Ã?ncelikle oldukça ilginç bir konu... Açıkçası Einstein ve Atom Bombası konusu benim hep oldukça ilgimi çekmiş bir konudur. Doğrusu biraz bencil bir istek ama bu konunun devam etmesi gerçekten benim çok hoşuma gider.

Açıkçası ilk baştaki üslubun ayrıca hoşuma gitti, söz konusu karakterin duygularını ve düşüncelerini tasvir ettiğin bölümlerle, fiziksel özelliklerin tasvir edildiği yerler çok güzel içi içe geçmiş.

Devrik cümleleri kullanman, benim gibi bir şairin yine hoşuna gidecek bir şey... Ama madem tam anlamı ile şiir yazmıyorsun, o zaman belki kurallı cümlelerin oranı biraz daha fazla olabilir belki....

Bir de mana gibi terimleri bence direk kullanmazsan daha iyi olur, sonuçta mana bir tür teknik terim... Bence tam anlamı karşılamasa bile daha sıradan bir insanın gözünden o terimin ifade ettiği anlamı anlatmaya çalışsan daha iyi olur. Tabii bu benim fikrim. Bildiğim kadarı ile oldukça fazla sayıda fantastik edebiyat yazarı bu tür terimleri sık sık kullanıyor.
DÃ?şÃƒ?NCELERİNİ BÃ?YLESİNE GÖZEL BİR Ã?SLUPLA DİLE GETİRDİğİN İÃ?İN SANA TEşEKKÃ?R EDERİM..
ÇOK FARKLI OLAYLAR YARATMAYI PLANLIYORUM Ã?YLE Kİ şAşKINA DÃ?NEBİLİRSİN AMA URADA FAZLA ZAMANIM OLMUYOR Ã?Ã?NKİ BEN şIRNAKTAYIM:)ASKERLİK GÃ?REVİMİ YERİNE GETİRİYORUM:)
YAZMAYA Ã?ALIşIYORUM..
Post Reply