Catboy ile OHA efekti ile Biten Öyküler Dizisi (Yoruml

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Catboy ile OHA efekti ile Biten Öyküler Dizisi (Yoruml

Post by catboy »

Kısa ama bir solukta okunacak, sonuna bakmadan tamamını okursanız çok beğeneceğinizi tahmin ettiğim sonuna gelince OHA efektini duyacağınız yeni bir öykü dizisi bu. Yorumlarınızı bekliyorum, lütfen kısa olmayan yorumlar olsun... :D
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

İlginç bir hikaye olmuş, sonuna kadar sıkılmadan okudum.

Sonunu gerçekten şaşırtıcı, ama aynı zamanda biraz anlamsız buldum.

Code: Select all

Sevgi'nin eşini öldürme sebebi yakalanıp öldürülmemek. Ama eşini öldürüp evden kaçarak sanki kimliğini çok daha belli ediyor? Sürekli hafızası resetlenen bir adamdan ayrıca niye bu kadar korkuyor?
Biraz daha açıklık getirilebilirmiş diye düşündüm. Benim tahminim şu yöndeydi:

Aslında Sevgi'nin psikologla bir ilişkisi olacağını düşünmüştüm nedense.
Başlık çok iddalı, yalnız böyle bir başlığında sakıncaları var. Mesela bu yazıları okuyacak herkes sonunda bir sürpriz bekleyecek. Sürprizin ise en önemli özelliği, eh, sürpriz olması değil mi? :)
Devamını bekliyoruz üstat.
Kalemin asla kırılmasın!
Been there. Seen that. Got the scars.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Baya iddalı bir başlık olmuş. =)

Her zamanki gibi sürükleyici olmuş. Eline sağlık.

Aslında ben Gökhanın aslında evli olmadığını yaşadığı olayları da uydurduğunu bir nevi şizofren olduğunu düşünmüştüm. Yani öyle bir son geldi aklıma ilginç olabilirdi.

Bu haliyle de gayet şaşırtıcı olmuş. Ama adam kadının katil olduğunu anlamamışken daha kadın neden adamı öldürdü tam anlayamadım. Ayrılıp gidebilirdi. Adamı öldürüp ortalıktan kaybolunca bütün dikkati üzerine çekecek. Kiralık katil için hiç iyi bir kamoflaj değil =)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Catboy ile OHA efekti ile Biten Öyküler Dizisi (Yo

Post by dwaxer »

catboy wrote:...lütfen kısa olmayan yorumlar olsun... :D
Peki sen kaşındın.

"Gökhan gece geç saatlere kadar televizyona bakıyordu boş boş" düşük cümlesi
"Gökhan ise gece geç saatlere kadar boş boş televizyona bakıyordu" şeklinde olsa daha iyi olacağını düşünüyorum. Ve aşağıdaki bazıları...

Ertesi günü Sevgi kahvaltıda tekrardan bu konuyu açtı:
Ertesi gün Sevgi kahvaltıda tekrar bu konuyu açtı:

Hep aynısın. Biraz kadınlar farklılık görmek isterler.
Hep aynısın. Kadınlar biraz farklılık görmek ister.

Belki de sorun budur, eşinize göre ilginç değil sıradan olaylar olarak yaklaşıyordur anlattıklarınıza." diye tahminde bulundu Hüsnü Bey.
Belki de sorun budur, eşiniz, ilginç değil sıradan olaylar olarak yaklaşıyordur anlattıklarınıza...

"Yemek odasında bir ışık süzmesi fark ediliyordu daha çok uçan bir sineğin kanadından yansıması sayesinde görebildiği."
Işık hüzmesi olacak. Sineğin kanadından ışık yansıması... Are you kiddin!..

Sevgi ama odadaydı ve... Ama Sevgi odadaydı.

Gördüğüm kadarıyla böyle ufak tefek cümle bozuklukları var, sanki kontrol edilmeden basılmış gibi. Hikayedeki esprili anlatımlar hoşuma gitti ama sonunda OHA filan demedim. Hatta katilin kim olduğunu da şıp diye tahmin ettim maalesef. :-P Benzer konulu filmler izlediğimden olsa gerek, hemen öyle bir şey aklıma geldi. :mrgreen: Eline sağlık, bir sonrakinde daha süpriz bir son bekliyorum.

.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ama Dwaxer Usta sen neredeyse tüm anlatım bozukluklarını saymışsın, birini gösterip buna benzer deseydin de yeterli olurdu :D başım acıdı burada :D

Orada emirler böyleydi demişim ya aslında Sevg, eşini kurtarmak için doktora başvuruyor, hipnozla unutsun diye ama sonunda unutmadığından patronları emir veriyor öldür diye.
Bir de bu kısa ama vurucu bir öykü olsun istedim, bazı şeyleri okura bırakmak istedim, neden Sevgi öyle oldu diye mesela. gerçi ipucularını veriyorum öyküde, farklılık arayışındaydım filan diyordu.

başlığın iddialı olmasının sebebi de şu: ne olacağı belli bir hikaye olacakmış gibi başlıyor ama sonu tamamen başka bir öyküymüş gibi bitiyor. Mesela burada romantik bir öykü gibi görünüyor, ama sonuna doğru değişiyor öykünün şekli şemali, bir yüzü kayıyor felan... :D
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Pek gerçekçi değil ama hoş. Ne olup bittiğini de pek anlayamadığım için oha falan demedim :P Ama psikologdan şüphelenmiştim -katil olarak değil tabii, aslında katil olabilme ihtimali olan başkasının çıkmasını bekliyordum ki bitiverdi. Kadının katil olabileceğini hiç beklemiyordum ama, sonuçta adam eşinin birisini öldürdüğünü görüp de niye gidip ona anlatsın ki?
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

AlenthasLeasess wrote:Pek gerçekçi değil ama hoş. Ne olup bittiğini de pek anlayamadığım için oha falan demedim :P Ama psikologdan şüphelenmiştim -katil olarak değil tabii, aslında katil olabilme ihtimali olan başkasının çıkmasını bekliyordum ki bitiverdi. Kadının katil olabileceğini hiç beklemiyordum ama, sonuçta adam eşinin birisini öldürdüğünü görüp de niye gidip ona anlatsın ki?
Pek anlamamışsın Alenthas, belki de ondan gerçekçi gelmemiştir... :-P

Adam sadece kaşrılaştığın ilginç bir anı olarak görüyor bunu ve eşiyle paylaşmak istiyor ama bilmediği şey aslında orada gördüğü katilin eşi olduğu. Eşi bu olayı unutması için onu dokotra götürüyor ama sonunda patronları adamın öldürülmesini istiyor. Bence gayet olabilir bir kiralık katil vakası, fantastik hiç bir öğe yok demek istediğim... :)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Psikologun hayvan resimleri çizdiğini söylemek gereksiz bir açıklama olmuş. Böylece sonunda OHA dememiş oldum çünkü psikologu kadın tavsiye ettiği için olayda bit yeniği olduğunu (20 günde 10 Agatha Christie okumamın etkisiyle) çözmüş olmuştum. Ayrıca şaraptaki olayın "iyi niyetli" olmadığını fazla belli etmişsin.

Yemek esprisi güzeldi. Pizza fena değildi :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

şaraptaki olay "iyi niyetli" idi ki kadın, kocasına kusursuz bir gece yaşatımak istediği için gece yapacakları aşk macerasında kocasının tam gaz olmasını istemişti sadece... Yani son ana kadar kadar kadının tek derdi kocasına kusursuz bir gece yaşatmaktı... :)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ben şunu anladım bu kadar ağır yorumun ardından, demek ki bu kadar yıl geçti eksiksiz kısa bir öykü bile yazamıyorum. Belki de yazar olmamam gerekiyordur, beceremiyorum baksanıza... :)
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Yanlış anladın. Konuşmalar falan çok gerçekçi değildi, o yüzden. Bir de madem adam katili, yani karısını görmedi o halde kadın neden adamı öldürdü ki? Bir de bu var :P
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

AlenthasLeasess wrote:Yanlış anladın. Konuşmalar falan çok gerçekçi değildi, o yüzden. Bir de madem adam katili, yani karısını görmedi o halde kadın neden adamı öldürdü ki? Bir de bu var :P
Onun yanıtını zaten veriyordum ki artı olarak bir daha yorumlarda bunu belirttim, okumadın galiba. Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak istemiyorum... :)
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

catboy wrote:
AlenthasLeasess wrote:Yanlış anladın. Konuşmalar falan çok gerçekçi değildi, o yüzden. Bir de madem adam katili, yani karısını görmedi o halde kadın neden adamı öldürdü ki? Bir de bu var :P
Onun yanıtını zaten veriyordum ki artı olarak bir daha yorumlarda bunu belirttim, okumadın galiba. Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak istemiyorum... :)
Ona görevi verenler dedi, tamam anladım da. Yaani... :roll:
Image
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

güzel olmuş güzel, kısa ama güzel. ben sonunda şaşırdım, kadının katil çıkmasını beklemiyordum. espriler iyi, alınma ama diyaloglara az daha dikkat et bence. bir de tasvir tabii ki :)

ben bu OHAlık hikayelerin var sa devamını okumak isterdim.
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Illyra wrote:güzel olmuş güzel, kısa ama güzel. ben sonunda şaşırdım, kadının katil çıkmasını beklemiyordum. espriler iyi, alınma ama diyaloglara az daha dikkat et bence. bir de tasvir tabii ki :)

ben bu OHAlık hikayelerin var sa devamını okumak isterdim.
Aklımda olan bir bölüm daha vardı, belki onu da yazarım ama bilmiyorum artık, gerçekten de kendimi yazar olarak görmez oldum...
Post Reply