Bazı sorularım var ayrıca fighter için en kullan
Bazı sorularım var ayrıca fighter için en kullan
Beyler z&e de Tanrı olmak için kaçıncı level olmak lazım ben,m bir arkadaşım demişti tanrı öldürmek lazım mış diye böyle holidamara gibi yada onun kadar güçlü olmasada bir tanrıyı öldürmek için kaçıncı level hangi ırk ve hangi sınıf olmak lazım.
ayrıca ben fighter olcam belki bunun için en iyi özellikler yani
str
dex
con
int
wis
cha
işte bunların en uygunu kaç olmalı hem tolamları 80 halinde hemde 71 halinde yazın lütfen. vede fighter için en kullanışlı zırh böyle pataküte dalıcam işte hangisi
ayrıca ben fighter olcam belki bunun için en iyi özellikler yani
str
dex
con
int
wis
cha
işte bunların en uygunu kaç olmalı hem tolamları 80 halinde hemde 71 halinde yazın lütfen. vede fighter için en kullanışlı zırh böyle pataküte dalıcam işte hangisi
Öncelikle Tanrılık konusunda bir yardımım olamaz çünkü bilseydim ben de Tanrı olurdum 
Bence Düz Fighterda
Str 18
dex 13
con 18
wis 10
int 13
cha 8
toplam 80'de en iyi statlar olurdu...
ya da
Str 16
dex 12
con 14
wis 8
int 13
cha 8
toplam 71'de en iyi olurdu...
will save açığını iron will'le kapatırsın ama özel featleri almak için 4. levelda alman gereken stat pointle dex'i 13 yapmalısın...
int 13 olmasının sebebi expertise almaktır...
dex 13 olmak zorunda olmasının sebebi dodge, mobility, spring attack, whirlwind combosunu yapmaktır... (teknik bilgiler yani)
En iyi armor oyuna ilk başladığında paran olmayacağı için breastplatedir...
Fakat en sonunda savaşçının en iyi armoru olan full plate giyeceksin.
Ben savaşçılara normalde shield yerine greatsword öneririm ama con 14 olursa shield almalısın yoksa çok çabuk ölürsün...
Con 18 olursa greatsword ya da 3-4 feati harcarsan çift silah kullanmak da fantastik olabilir. Nasıl olsa canın fazla olacak, daha fazla hasar vermek senin için daha iyi olur...
Bence Düz Fighterda
Str 18
dex 13
con 18
wis 10
int 13
cha 8
toplam 80'de en iyi statlar olurdu...
ya da
Str 16
dex 12
con 14
wis 8
int 13
cha 8
toplam 71'de en iyi olurdu...
will save açığını iron will'le kapatırsın ama özel featleri almak için 4. levelda alman gereken stat pointle dex'i 13 yapmalısın...
int 13 olmasının sebebi expertise almaktır...
dex 13 olmak zorunda olmasının sebebi dodge, mobility, spring attack, whirlwind combosunu yapmaktır... (teknik bilgiler yani)
En iyi armor oyuna ilk başladığında paran olmayacağı için breastplatedir...
Fakat en sonunda savaşçının en iyi armoru olan full plate giyeceksin.
Ben savaşçılara normalde shield yerine greatsword öneririm ama con 14 olursa shield almalısın yoksa çok çabuk ölürsün...
Con 18 olursa greatsword ya da 3-4 feati harcarsan çift silah kullanmak da fantastik olabilir. Nasıl olsa canın fazla olacak, daha fazla hasar vermek senin için daha iyi olur...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
-
Baron_Sengir
- Kullanıcı

Wurolda Raist e katılıyorum abi naaptın sen??benim bildiğim de max 18 olması lazım.Tabii half orc diilsen...Raistlin wrote:str ve con nasıl 19 oluyorki???
max 18 olabilirler...
Benim bildiğim kadarıyla da tanrı tokatlaman lazım çünkü pantheonlar(yani"hangi tanrı ne işe baksın"muhabbeti)yaratılırken tahmin edilen hr işe bi tanrı bakıyo.Yani kadro açığı yok
Fighter a gelince,öyle pataküte dalcam diyosan Raistnkiler fena değil ama ben zevk almam öyle karakterden.Ve de Dm in izin verir mi bilmiyom öyle 2 tane 18'e falan.ben vermezdim heralde.Ama Baldur's Gate oynıycaksan hiç fena diil.Bu arada 2nd. ya da 3rd. dememişin karakterin için.Herkes 3rd yazmış gibi ben 2nd. ed uygun yazıyım...
STR 17
DEX 13
CON 16
INT 11
WIS 10
CHA 13
Bunlar toplam 80'e göre.Armor için de ne kadar ağır zırh olursa o kadar iyi.Istersen DEx.den kısıp başka bişeye verebilirsin.(int ya da cha tercihimdir.)Madem ağır zırh giycen(ki giymen lazım),o zaman kısarsın işte dex.den.Öünkü harbi iyi zırh lazım sana 2nd. ed.da bu statlarla armor'una bonus almıyosun ona göre.Ağır zırh giydin mi armor açığında olmaz,o STR ile de keser durursun milleti.eğer DM in izin veriyosa Raist'in falan yazdığı daha makul ama.haberin olsun...
Evil rises,darkness falls...
Hayıııııır naaptın!!!
Fightera int en az 13 vermen lazım!!!
Dexi çok yüksek tutmak hiç bir işine yaramaz çünkü armor giyince dex mod. kayboluyor dexi düşür inte ver!
Ayrıca Chayı 9 yapacağına 8 yap nasıl olsa yine -1 modifier alıosun
cha'dan aldığın statı da wisdoma ver böylece will save'in +1 artar ve bonusun +0 olur...
Dexi 16'dan 13 yap inti de 10dan 13 yap böylece en mantıklı statlar olur!
Tekrar yazıoyurm bak inti sakın küçümseme!!! Sen Fightersın zekice dövüşmelisin! Fighter featlerinden en önemlilerini almak için 13 int lazım!
Str 18
dex 13
con 18
int 13
wis 10
cha 8
cha'nın düşük olmasına üzülme alırsın intimidate şöyle 6 rank adam senie zmeye çalışırsa 2 tehdit edersin bak nasıl tırsıyor! Hemen adam olurlar intimidate attın mı! Neymiş o diplomacy'miş bluffmış yalan hepsi varya
Fightera int en az 13 vermen lazım!!!
Dexi çok yüksek tutmak hiç bir işine yaramaz çünkü armor giyince dex mod. kayboluyor dexi düşür inte ver!
Ayrıca Chayı 9 yapacağına 8 yap nasıl olsa yine -1 modifier alıosun
cha'dan aldığın statı da wisdoma ver böylece will save'in +1 artar ve bonusun +0 olur...
Dexi 16'dan 13 yap inti de 10dan 13 yap böylece en mantıklı statlar olur!
Tekrar yazıoyurm bak inti sakın küçümseme!!! Sen Fightersın zekice dövüşmelisin! Fighter featlerinden en önemlilerini almak için 13 int lazım!
Str 18
dex 13
con 18
int 13
wis 10
cha 8
cha'nın düşük olmasına üzülme alırsın intimidate şöyle 6 rank adam senie zmeye çalışırsa 2 tehdit edersin bak nasıl tırsıyor! Hemen adam olurlar intimidate attın mı! Neymiş o diplomacy'miş bluffmış yalan hepsi varya
Burada geçen yazılar bana kuarlların ne kadar gereksiz olduğunu bir kere daha gösterdi. Affınıza sığınıyorum dostlar. Bütün bu işlemlerden sonra işin ne mistik tarafı kalıyor? Bence '0'! oynamanın zevki kalmıyor...
(Bu benim fikrimdi. konuyu dağıttım; ama söylemem lazımdı.)
(Bu benim fikrimdi. konuyu dağıttım; ama söylemem lazımdı.)
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Hayır bence işin ilginç yanlarından biri burası...
Sonuçta mesela dex'i 13'ün altında olan biri yeterince çevik olmadığından "dodge" featini alamıyor...
Ya da int'i 13'ün üzerinde olmayan bir adam kendini saldırdığı kadar iyi koruyamıyor ve "expertise" featini alamıyor...
Sonuçta mesela dex'i 13'ün altında olan biri yeterince çevik olmadığından "dodge" featini alamıyor...
Ya da int'i 13'ün üzerinde olmayan bir adam kendini saldırdığı kadar iyi koruyamıyor ve "expertise" featini alamıyor...
Canın saolsun... Baldur's Gate 2'de fighter'ın bir alt prestige classı vardı "Berserker" diye bilmem hatırlar mısınız?
Bu class da bir tür barbar classıydı ama sadece adı farklıydı. Hem fighterın özelliklerine sahipti hem de rage'e geçiyordu üstelik heavy armor filan da giyiyordu...
Ben karakterimi half-orc yaratmıştım ve 1 saat 20 dakikalık bir zar roll işlemi sonunda statlarımı yaratmıştım... İşte bir half-orc fighter-berserker 2nd edition statları:
Str:19
Dex:18
Con:19
Wis:12
Int:10
Cha:18
Evet biliyorum imkansız ama zar işte geldi mi geliyor
Baldur's Gate 2'de tabiiki zorlandığım hiç bir encounter olmadı... Throne Bhaal Expansion'ında ise biraz zorlandım tabii oyunun sonunda 9 hells'in lordu Demi-God bir Demon'ı keserken baya kastım (Arkadaşın %150 magic resistance'ı ve -25 AC'si vardı da). Ama Sonunda Level 55 olan fighterım -15 AC'si ve 400 civarındaki hitpointiyle tam bir ölüm makinasıydı... Chaotic Neutral olduğunu söylemiş miydim
Bu arada bu diyarların bir fighter için en mükemmel magical item'ı bence "cloak of magic reflection"dır. Bunu giyen bir fighter 2nd edition'da neredeyse ölümsüz oluyor büyücüler karşısında. Kendisine yapılan bütün büyüler aynen karşısındakine yansıyor ve bana flesh to stone, finger of death, power word kill gibi büyüler yapan bütün büyücülerin otomatik olarak öldüğünü hatırlıyorum
Tabii çok dengesiz bir eşya olduğu için 3rd editionda gücü bayağı düşürüldü... Ki bence de gayet mantıklı bir iş yapılmış...
Pardon sen statları 19 yapınca aklıma bu karakter geldi de
Bu class da bir tür barbar classıydı ama sadece adı farklıydı. Hem fighterın özelliklerine sahipti hem de rage'e geçiyordu üstelik heavy armor filan da giyiyordu...
Ben karakterimi half-orc yaratmıştım ve 1 saat 20 dakikalık bir zar roll işlemi sonunda statlarımı yaratmıştım... İşte bir half-orc fighter-berserker 2nd edition statları:
Str:19
Dex:18
Con:19
Wis:12
Int:10
Cha:18
Evet biliyorum imkansız ama zar işte geldi mi geliyor
Baldur's Gate 2'de tabiiki zorlandığım hiç bir encounter olmadı... Throne Bhaal Expansion'ında ise biraz zorlandım tabii oyunun sonunda 9 hells'in lordu Demi-God bir Demon'ı keserken baya kastım (Arkadaşın %150 magic resistance'ı ve -25 AC'si vardı da). Ama Sonunda Level 55 olan fighterım -15 AC'si ve 400 civarındaki hitpointiyle tam bir ölüm makinasıydı... Chaotic Neutral olduğunu söylemiş miydim
Bu arada bu diyarların bir fighter için en mükemmel magical item'ı bence "cloak of magic reflection"dır. Bunu giyen bir fighter 2nd edition'da neredeyse ölümsüz oluyor büyücüler karşısında. Kendisine yapılan bütün büyüler aynen karşısındakine yansıyor ve bana flesh to stone, finger of death, power word kill gibi büyüler yapan bütün büyücülerin otomatik olarak öldüğünü hatırlıyorum
Tabii çok dengesiz bir eşya olduğu için 3rd editionda gücü bayağı düşürüldü... Ki bence de gayet mantıklı bir iş yapılmış...
Pardon sen statları 19 yapınca aklıma bu karakter geldi de
abariii ne şans varmış bee. O yundada iki saat karakter yaratmak çok zewkliydi be kardeşim. Hatırlamıyorum ama Baldurs Gate 3rd mi kuulanıyo yoksa 2rd mi? Son zamanlarda adam gibi bilg. oyunu çıkmıyo bende önceden verdiim ( ama sonra çok üzüldüğüm) klasikleri tekrar bulup bitireceğim. Baldurs Gate, Wampire The masquarade gibi...
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...