Drizzt keser, Drizzt biçer...

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

aslında çağlar konusunda haklısın turkleader ama anlayamadığım bişey var.
hem adamlardan ''birkaç zibidi'' diye söz ediyorsun hem kahramanlarının yaptıkları işleri olağan dışı ve fazlasıyla saçma buluyorsun.sonra da çıkıp kitaplarını seve seve okurum diyorsun. :???:
ben anlayamadım bu işi yani.
ayrıcadragonlance bana göre çok zevkle oynanabilecek taşı toprağı hikayelerle dolu güzel bi dünya.
adamlar ansalon un altını üstüne getirmiş olabilir ama bu yine de senin ansalon da oynamak istememenin bir sebebi olmamalı bence.
Saygılarımla......
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Ansalon'da oyun oynanmaz ama kitapları okunur... Bunu demek istiyorum...

Kimileri için arkaplanda kalmak çok zevkli bir olaydır... Onca oyunu sırf Caramon'u bir kere görmek için ya da Lord Soth ile tanışmak için oynayabilirsiniz... Onca yaptığınıza rağmen yine sizden üstün olacaklardır... Sizin seçiminiz... Ben ezik kalmayı kabul etmem oyun oynarken...

Ama kitap okurken, bana ne? İstediklerini yapsınlar... Bana dokunmuyor...

Bilmem anlatabildim mi?

Saygılarımla...
Türklider...
winterwolf
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by winterwolf »

Walla bana göre üstüne onca kitap okuduğumuz hiç bir dünya da oynamak keyif vermez. Yani, ya Turkleader'ın dediği gibi asıl karakterlerin yanında ezik kalırsınız ya da o kadar iş başarırsınız ki, kitaplarını okuduğunuz o karakterler gözünüzde birden özelliğini yitirir. "Ben Drizzt'den daha alasını yaptım..." gibi...

Gerçi elli undeath'i bu kadar şekil kesmek az zor ama :D :D
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

ben senin gibi düşünmek istemiyorum turkleader.bir insan niye karakterini sırf caramon u veya lord soth u görebilmek için oynatsın ki(hem de caramon pehhhhhh.suratına bile bakmam).ayrıca dm benim diyelim gerekirse mızrak kahramanlarının ölmesine bile göz yumabilirim.çünkü dünya zaten benim dünyam.istediğimi yaparım.
bence kurgulu bir dünyada oynarken çokta olaylara bağlı kalıp oyunun düzeyini indirgememek lazım.
winterwolf; bir dünya üzerine çok kitap yazmaka o dünya kurgulanmış ve bi daha oynanmayacak hale gelmez.
en basitinden forgotten realms i örnek verirsek;üzerine en çok kitap yazılmış dünya ama en çok beğenilen ve en çok oynanan dünyalardan biri.

inşallah sizi ikna edebilmişimdir.
Saygılarımla...........................
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

kesermi keser biçermi biçer laf yok o zaman 8) 8)
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Eldarin wrote:ben senin gibi düşünmek istemiyorum turkleader.bir insan niye karakterini sırf caramon u veya lord soth u görebilmek için oynatsın ki(hem de caramon pehhhhhh.suratına bile bakmam).ayrıca dm benim diyelim gerekirse mızrak kahramanlarının ölmesine bile göz yumabilirim.çünkü dünya zaten benim dünyam.istediğimi yaparım.
bence kurgulu bir dünyada oynarken çokta olaylara bağlı kalıp oyunun düzeyini indirgememek lazım.
winterwolf; bir dünya üzerine çok kitap yazmaka o dünya kurgulanmış ve bi daha oynanmayacak hale gelmez.
en basitinden forgotten realms i örnek verirsek;üzerine en çok kitap yazılmış dünya ama en çok beğenilen ve en çok oynanan dünyalardan biri.

inşallah sizi ikna edebilmişimdir.
Saygılarımla...........................
Ya senin ne yapacağın ya da yapmış olduğun beni ilgilendirmiyor... Orada o karakterlerin o Dünyaya, ayrılmaz bir parça olacak kadar işlemiş olması beni ilgilendiriyor... Kendin de diyorsun; "Ölmesine göz yumarım" ama hiç yokmuş gibi davranamıyorsun...

Forgotten Realms ise en az dünyamız kadar büyüktür ve Drizzt gibi bir adam sadece belli bir bölgenin kahramanı olabilir... O yüzden FR daha gerçekçi bir kere... Ve zengin de...

Fakat bir insanın yürüyerek günler içinde kat edebileceği bir kıta olan Ansalon, küçük ve kısıtlı...

Bir çok şey var ve kimse bana Dragonlance'ın kısır ve dar olmadığını ispatlayamaz...

Saygılarımla...
Türklider...
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Ben şahsen okuduğumuz diyarlardan oyun oynamak isterim.Özellikle FR de oynuyorsan (ki bu dünyada drizzti kuzeyde bir dağ ve yeraltı hariç hiç bir yerde tanımıyorlar) drizzt gibi bir efsane tek adam nokta gibi kalıyorsa bizim de zindancı başı abartıp dünya kurtarma meselelerini çıkarmıyorsa , çok ta güzel ezilmeden , hatta tanıdık yerlerde kendini hayal etmekten zevk alarak oynayabilrisin.Bunlar benim fikirlerim siznki tabii farklıdır ama belirtmek birbirimizle tartışma gerekliliği gösterdim.

Saygılar ve Sevgiler arkadaşlar...
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

ya uhuhuhuhuhuhu ya.abi niye anlamak istemiyorsun ik yaaa
neyse sana şunu sormak istiyorum.daha önce hiç Dl veya FR de oynadın mı?sanki sözlerin önyargıymış gibi geliyor bana çünkü.
bir insan Caramon ya da Drizzt ile konuşurken niye extradan bide etkilensin ki.çünkü sen zaten adamı ilk kez görüyorsun.bunun sende ''aaaa.bak bu adam kesin mızrak kahramanı buna fazladan bi ilgi gösteriyim ben.'' gibi bir etki yaratması bence çok saçma .ama sen böyle yapıyorsan bu senin pekte iyi role play yapmadığını gösterir.
yine tekrarlıyorum.forgotten realms ya da dragonlance de oynanır hem de çok güzeel oynanır.
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Yaa millet kendinizi kasmayın hiç... herkes kendi doğrusunu benimsemiş; ve böyle yazı yazarakta değişmez fikirler; uğraşmayın, keyfinizi bozmayın, ve en önemlisi aranızı bozmayın..
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
Ereshin
Başbüyücü

Post by Ereshin »

Ã?ptüm kulaklarından Thlyrotel ne güsel demişin öyle :)
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Hehe sivridir benim kulaklar batar biraz :D
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
paladine
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by paladine »

arkadasım ansalon dl nın sadece merkezdekı buyuk kıtası avrupa mısakı dragonların yasadıgı baska kıtalarda var malıste böyle bı yerden gelmıstır zaten ansalona hıc bı savasta yoktur ama tanrılar gıdınce fırsatı kullanmıstır kendılerı hem ansalonda bıde kımsenın bılmedıgı karanlık ırklar vardır kı bıtanesı buyu konusunda raıstlın cocuk kalır yanında bence bazı arkadaslar fr nın kucuk dusmanlarını sevmıs hem kım demıs faerun ansalondan genıs dıye dıyende cetvellemı ölcmus frde sadece 20-30 süper adam var ama dl de her insan ,her dwarf, her elf her,her,her kez kahraman o kadar güçlü dragonların arasında yasamak herkezın ısı degıl
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

Turkleader wrote:Adam drowların en kadimi değil... kadim demek eski demek... Kadim birini arıyorsan bu Baenre evinin başında yaşlılıktan çökmüş 1700 yaşında bi karı vardı... Ona kadim diyebilirsin... Ama drizzt kadim değil, sıradan bir drowdur...

İkincisi; abi TSR'den adil ve düzgün bir şey beklemeniz zaten doğru değil... Ben çook uzun zaman önce TSR'dan ümidi kestiğimden gayet de zevkle okuyorum drizzt kitaplarını... Dragonlance'a ise isyanım FRP ortamına uygun bir dünya olmaması... Yoksa onu da aşırı derecede keyif alarak okuyorum...

Saygılarımla...
O kadın 1700 değil 1000 yaşındaydı :) Arkadaş dövüş kosunuda en yeteneklisi demek istemiş sanırım. Gerçekten de öyledir arkadaşlar. Kara elflerin yetenekli ve çevik (insanlardan çok daha fazla) oldukları düşünülürse bu o kadarda abartı değil, hele kara elflerin en güçlü savaşçısı için hiç değil.
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

paladine wrote:arkadasım ansalon dl nın sadece merkezdekı buyuk kıtası avrupa mısakı dragonların yasadıgı baska kıtalarda var malıste böyle bı yerden gelmıstır zaten ansalona hıc bı savasta yoktur ama tanrılar gıdınce fırsatı kullanmıstır kendılerı hem ansalonda bıde kımsenın bılmedıgı karanlık ırklar vardır kı bıtanesı buyu konusunda raıstlın cocuk kalır yanında bence bazı arkadaslar fr nın kucuk dusmanlarını sevmıs hem kım demıs faerun ansalondan genıs dıye dıyende cetvellemı ölcmus frde sadece 20-30 süper adam var ama dl de her insan ,her dwarf, her elf her,her,her kez kahraman o kadar güçlü dragonların arasında yasamak herkezın ısı degıl
FR'nin küçük düşmanları? 5000 tane drow rahatça tüm Krynn'ı ele geçirebilir, bir kenara yazın. Red Wizards'ı duydun mu? Duymamışsın. Red Wizards'ın liderleri (zulkirler) nin en güçsüzleri bile raistlinden bir kaç seviye üstün. Ki her büyü okulunun bir zulkir'i var.

FR'de 20-30 değil, 15, taş çatlasın 20 kadar süper kişi vardır, (manshoon, szass tam, elminster, khelben, alustriel, simbul, vs. böyle gider) ki Elminster, tanrıları işin içinden uzak tutarsak rahatça tüm krynn'ı ele geçirebilir.
Krynn'ın ejderhaları Toril'in ejderlerinin yanında minyatür kalır, bir toril ejderine daha hiç hasar vermeden power word kill yapmaya çalışırsanız alacağınız cevap " hadi git çay koy " olur, oysa bir bakarız, krynn'ın o güçlü ejderhaları bir pwk ile hacımat olmakta, icabında maymun olmaktadır.
Krynn'dakilerin %90'ı level 3'ü hatta 2'yi geçmez, popülasyon olarak da FR den kat kat küçüktür, ve FR ile güç bakımından kıyaslanamaz, siz bu ikisini kıyaslıyor ve bir de üstüne üstlük " krynn güçlüdür " diyorsanız toril tarihi çalışmanızın vakti gelmiştir.
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Yüzölçüm olarak Ansalon küçüktür evet ölçtüm... İkisinin de haritası var bende...

Dört gün yürüyerek Liman kentinden Solace'a varabilirsin... bunların arası ansalon'u düz bir çizgiyle yatay bölersen yolun dörtte biri olur... yani kuş uçuşu 1/4'ü liman-Solace arasıdır. Bu durumda bütün kıtayı yürüme hızı ile uçarsan 16 günde geçebileceğin anlamına gelir. Başlı başına Icewind Dale Ansalon Kıtası kadar büyüktür. Daha bu işin Maztica'sı Land of Chult'u, Underdark'ı, Amn'ı, Tethyr'i var...

Forgotten Realms'da herkes belirli bir güce erişmek zorunda çünkü yan komşun thieves' guild ya da slaver lair filan çıkabilir her an... Forgotten Realms tehlikeli olduğu kadar zengin ve büyüktür ve bir kaç kişinin tekeline giremeyecek kadar anonim olmuştur...

Oyun açısından basar anlayacağınız... Ama hikaye açısından basar mı? Basmaz... Her zaman DL hikayeleri çok daha sürükleyici olur... Ama sıkıyor bir yerden sonra... En zevk aldığım kitap Kang'ın alayı idi... Çok da zevkli ve gerçekten "YAşAYAN" kişiler olduklarını bana ispatladılar Ejderanlar... Bu açıdan iyidir...

Fakat Drizzt de "DÃ?şÃƒ?NEN" bir kişi olarak kalbimi çelmiştir... Ama aksiyonu abartması ve anlatım yeteneğinin düşük kalması Salvatore'nin bu savaş sahnelerinde filan (Entreri ile Drizzt'in dönerek birbirlerine saldırdığı, sonra üzerlerine tavanın yıkıldığı kısım çok az kişi tarafından tam hayal edilebilmiştir. Ã?ünkü tasvir yetersizdir...)

Yani; aslında TSR bu işi yapamıyor ama "daha iyisini yapamıyorsan susacaksın" genel felsefemdir... Arada sırada bozarım; çok abuk bir durum olmadıkça bozmam...

Yapalım daha iyisini, milletin gözü gönlü açılsın...

Saygılarımla...
Türklider...
Post Reply