PALADIN ROLE PLAY
Lawful Good sadıktır ve diğer good alligntmentlara göre daha hoşgörülüdür.
Neutral Good yada Chaotic Good bir karakter hizmet ettiği efendisi kötü yola sapmışsa onu hiç düşünmeden öldürür.Lawful Good daha bağışlayıcıdır.
Lawful Good ayrıca toplum kanunlarına ve yasalara saygı duyar.
Yaptıklarının bilincindedir ve sonuçlarını düşünür ama tek izlediği yol iyiliğin yoludur.
Gelelim Paladinlerin iyi olması koşuluna.
Zaten bir Paladin'in paladin olması için tamamen kendini iyiliğe adamış olması gerekir.Paladinlerin yetiştirilişi böyledir.Paladin aslında düzmantıktır.Deity'sine hizmet etmek ve iyilik etmek dışında fazla birşey düşünmez.
Eğer paladin başka yollara sapıyorsa.Evil olmasına gerek yok.Mesela Paladin'in gözleri önünde 15 tane serseri yaşlı bir adamı öldürüyor.Paladin müdahale etmiyor çünkü eğer müdahale ederse öleceğini biliyor.Yani evil bir act'a göz yumuyor hayatı uğruna.Bu mantıklı gibi gözüken karar bile onun tanrısı tarafından cezalandırılıp Fallen Paladin olmasına neden olur.
Nedir Fallen Paladin?
Bütün Paladin özellikleri(lay on hands,heart of valor,ıronheart,soul of mercy,lesser aspect of the diety vesaire....)kaybolur.
Ki bu çok kötü bir durumdur.Paladinin weapon masteryleri fighterdan daha az olduğu için özelliklerini kullanamayan bir paladin tek kelime ile güçsüzdür.
Tekrar Deity'nizin gözüne girmek için çok uğraşmanız gerekir.
Neutral Good yada Chaotic Good bir karakter hizmet ettiği efendisi kötü yola sapmışsa onu hiç düşünmeden öldürür.Lawful Good daha bağışlayıcıdır.
Lawful Good ayrıca toplum kanunlarına ve yasalara saygı duyar.
Yaptıklarının bilincindedir ve sonuçlarını düşünür ama tek izlediği yol iyiliğin yoludur.
Gelelim Paladinlerin iyi olması koşuluna.
Zaten bir Paladin'in paladin olması için tamamen kendini iyiliğe adamış olması gerekir.Paladinlerin yetiştirilişi böyledir.Paladin aslında düzmantıktır.Deity'sine hizmet etmek ve iyilik etmek dışında fazla birşey düşünmez.
Eğer paladin başka yollara sapıyorsa.Evil olmasına gerek yok.Mesela Paladin'in gözleri önünde 15 tane serseri yaşlı bir adamı öldürüyor.Paladin müdahale etmiyor çünkü eğer müdahale ederse öleceğini biliyor.Yani evil bir act'a göz yumuyor hayatı uğruna.Bu mantıklı gibi gözüken karar bile onun tanrısı tarafından cezalandırılıp Fallen Paladin olmasına neden olur.
Nedir Fallen Paladin?
Bütün Paladin özellikleri(lay on hands,heart of valor,ıronheart,soul of mercy,lesser aspect of the diety vesaire....)kaybolur.
Ki bu çok kötü bir durumdur.Paladinin weapon masteryleri fighterdan daha az olduğu için özelliklerini kullanamayan bir paladin tek kelime ile güçsüzdür.
Tekrar Deity'nizin gözüne girmek için çok uğraşmanız gerekir.
bu yoruma katılamıycam. bağışlayıcılık lovfulluk ya da kaotiklie dayanan bişiy diil, guudlua dayanan bişiydir. Yani LG de CG de yaklaşık olarak aynı derecede guuddur (tabi bunun dercelendirmesi olur mu derseniz dicek bişiyim yok, elaynmınt sistemini yapan ben diilim).The_exile wrote:Lawful Good daha bağışlayıcıdır.
Yannız burda şööle bi nokta var: Baışlanacak kişinin kabahati eer kanunları ihlal etmiş bi kabahtse, bu durumda LG olan bi char.ın bağışlayıcı davranmasını beklememek gerekir.
Paladinin davranış kodları konusunda, daha önce başka başlıklarda da yazdıım gibi, bi annaşmaya varmak mümkün diildir. Ã?ünkü, paladinlik çok geniş bi kavramdır ve tartışma özel bi tarikata indirilmedii sürece asgari müşterekler dışında (o da lovfulluk ve guudluk oluyo zaten) bi noktada annaşmak mümkün diildir. FRdan konuşacak olursak, mesela biri Helm'in biri de Torm'un paladini olan 2 paladini ele alalım. Bu 2 karakter birbiriyle aynı mıdır sizce? En basiti, Helm'in paladini temel olarak guuddan ziyade lovfuldur (Helm zaten LN bi tanrı), Torm'un paladini ise temel olarak daha guuddur. Düşünce temelinde 2 paladin arasında bööle bi fark varken, daha ne gibi farklılıklar olabileceini tahayyül edebilirsiniz sanırım.
Yukarda yazdıım nedenden ötürü, "generic" bi paladin oynanmamalı, oynatılmamalıdır. Yani hem tanrısı hem de varsa, bu tanrıya ait deişik tarikatların hangisine ait olduu net bi şekilde belirlenmemiş paladin, ancak klişe bi paladin olur.
Ayrıca, kitap ne derse desin, divayn büyü kullanan her karakter sınıfının mutlaka bi tanrıya bağlı olması gerekir diye düşünüyorum ben. Bu nedenle
görüşü benim de paylaştıım bi düşüncedir. Bu konuda daha detaylı tartışmaları okumak için tapınak bölümündeki "deitysiz cleric" başlıına bakabilirsiniz.changes wrote:paladin bir tanrı yolunda ilerlemezse nasıl olurda tanrısal güçlerle donatılır ona bu güçleri kim verir vs.Bu sorular benim kafamı kurcalar.Bu konularda da bir aydınlanırsam sevinirim
War, war never changes...
Lawful Good daha bağışlayıcıdır.
Ã?ünkü daha adildir.Tabii ki yasaları ihlal eden birşey yaptıysanız size çok acıyacağını sanmıyorum.
LG NG CG hepsi gooddur demek yanlıştır.
Nasıl Chaotic Evil ile Lawful Evil arasında çok fark varsa Good alligntmentler arasındada fark vardır.
Bu arada Tanrısız paladin olmaz.Tanrısız Fallen Paladin olur.Yukarıdada belirttiğim gibi.
Kötü tanrılı paladin olabilir.Onunda ismi "Blackguard"dır.Farklı bir classtır ama Paladinin tam tersi diyebiliriz.
Ã?ünkü daha adildir.Tabii ki yasaları ihlal eden birşey yaptıysanız size çok acıyacağını sanmıyorum.
LG NG CG hepsi gooddur demek yanlıştır.
Nasıl Chaotic Evil ile Lawful Evil arasında çok fark varsa Good alligntmentler arasındada fark vardır.
Bu arada Tanrısız paladin olmaz.Tanrısız Fallen Paladin olur.Yukarıdada belirttiğim gibi.
Kötü tanrılı paladin olabilir.Onunda ismi "Blackguard"dır.Farklı bir classtır ama Paladinin tam tersi diyebiliriz.
lovfulluk ve kaotikliin guudluu derecelendirmesi mümkün diildir. Bunlar arasındaki ilişki, sadece öncelikler düzeyindedir. bi önceki msjımda dediim gibi, mesela helm'in paladinneri "görev" kavramına öncelik verir. yani daha lovfuldur. daha da açmak gerekirse, karar vermeleri gereken bi durumda eer bi seçenekte görevini yerine getirmek, dier seçenekte de iyilik yapmak varsa, büyük ihtimalle görevini yerine getirmeyi seçecektir.
Bunu açıklayacak ii bi örnek de william tell'den verilebilir. vilyım abinin CG olduu şüphe götürmez. Peki, onu yakalamak için kral tarafından gönderilen şövalyeler, vilyım abinin halka ne kadar iilik yaptıını gördüünde en ufak bi geri adım attılar mı? hayır. şimdi bu şövalye abiler LG; ama görev bilinci önde olduu için o şekilde davrandılar. İşallah ne demek istediimi annatabilmişimdir.
netice itibariylen demek istediim şey, lavfulluun ya da kaotikliin, kişinin guudluk seviyesini belirleyici bi etkisi yoktur. sadece, iki seçenek arasında karar verilmesi gerektiinde bu durum önem kazanır; ama takdir edersiniz ki, bööle durumlarnan çok da fazla karşılaşılmaz.
Bunu açıklayacak ii bi örnek de william tell'den verilebilir. vilyım abinin CG olduu şüphe götürmez. Peki, onu yakalamak için kral tarafından gönderilen şövalyeler, vilyım abinin halka ne kadar iilik yaptıını gördüünde en ufak bi geri adım attılar mı? hayır. şimdi bu şövalye abiler LG; ama görev bilinci önde olduu için o şekilde davrandılar. İşallah ne demek istediimi annatabilmişimdir.
netice itibariylen demek istediim şey, lavfulluun ya da kaotikliin, kişinin guudluk seviyesini belirleyici bi etkisi yoktur. sadece, iki seçenek arasında karar verilmesi gerektiinde bu durum önem kazanır; ama takdir edersiniz ki, bööle durumlarnan çok da fazla karşılaşılmaz.
birincisi lovfull değil lawful olucak ikincisi paladin denilen karakter tanrısının düsturlarına göre davranır (kuraldan kasıt tanrısının kurallarıdır bulunduğu ülkenin değil) mesela 3.rd edition tanrılarından Heironeusun düstürları cezalandırıcılık,iyilik ve düzendir yani bu tanrının paladini bu 3 düstura sadık kalmak zorundadır yoksa fallen olabilir(!)[vurguya dikkat] onun haricinde paladin dediğin saftır biraz ama aptal diildir sorgulayıcılık çok fazladır savaşlarda taktikte yapar ama arkadan vurmak en son seçenektir onun haricinde asla zehir kullanmaz yalan söylemez ancak gerçekleri gizliyebilir. Paladinliğe en uygun ırk Aasimarlardır (içimden geldi fazla bilgi göz çıkarmaz^^)
birincisi lovfull diil zaten lovful. orda lovfulluk dediim için çift l ile yazılı; yoksa aslı lovful.Cryptwind wrote:birincisi lovfull değil lawful olucak ikincisi paladin denilen karakter tanrısının düsturlarına göre davranır (kuraldan kasıt tanrısının kurallarıdır bulunduğu ülkenin değil) mesela 3.rd edition tanrılarından Heironeusun düstürları cezalandırıcılık,iyilik ve düzendir yani bu tanrının paladini bu 3 düstura sadık kalmak zorundadır yoksa fallen olabilir(!)[vurguya dikkat] onun haricinde paladin dediğin saftır biraz ama aptal diildir sorgulayıcılık çok fazladır savaşlarda taktikte yapar ama arkadan vurmak en son seçenektir onun haricinde asla zehir kullanmaz yalan söylemez ancak gerçekleri gizliyebilir. Paladinliğe en uygun ırk Aasimarlardır (içimden geldi fazla bilgi göz çıkarmaz^^)
ikincisi, pılayers hendbuuku açıp herkesin 5 dakka içinde buraya yazabilcee şeylerden ziyade, paladinin rol yapmasına yönelik bişiyler yazarsan daha ii olur kanaatindeyim.
Zaten başlık da paladin ROLE PLAY, paladin KURALLAR diil
tamam yukarda yazdıklarımın hemen hemen hiçbiri kitaplarda yazmaz (zehir kullanma birde uygun ırkla ilgili söylediklerim hariç) onun haricindeklierin hepsi paladin roleplay ile alakalıdır yazılarda farkettiğim paladinin hep bir bölgenin (ülke) kurallarına uyması fln fln benim söylemek istediğimde bu bir paladin ülke kurallarına saygılıdır ama öncelikli olarak kendi tanrısının düsturlarına uymalıdır. (bu kitap kuralımı öylese affedin) paladin biraz saftır ama aptal değildir dedim (bu kitap kuralımı öyleyse affedin) paladin sorgulayıcıdır (Rp ile alakalı değilmi?) savaşlarda taktik yapar ama arkadan vurmak en son tercihidir. (bu hangi kitapta yazıyor?)
Saygılar...
Saygılar...
-
ElvenBard
- Kullanıcı

Paladin'in tek yaşam gayesi tanrısıdır ve bu yüzden yenemeyeceği bi düşmanla savaşa girmekten asla korkmaz çünkü ölünce tanrısının yanına gideceğini bilir. Bu onun için en büyük mükafattır fakat RP esnasında Paladin oynatan oyuncu genelde bunu tam anlamıyla uygulayamaz çünkü o ölürse partide bi kişi eksilir oyun dağılır ve büyük ihtimalle de oyun biter. 1 level bi paladin kendisiyle dalga geçen, aşağılayan ve kendisinden güçlü olan bi düşmana sırf bu nedenlerle saldıramayabilir fakat normalde paladin o adamı asla affetmez, ama oyun esnasında olayı ağırdan almayı veya duymamazlıktan gelmeyi seçmek zorunda kalabilir. Bu nedenle DM'in paladini kışkırtıcı davranışlardan uzak durması veya karşısına yenebileceği bi düşman çıkartması gerekir. Diğer karakterler güçlü bi düşmandan kaçabilir ancak paladin bir adım bile geri çekilmez. Ã?ekilmemelidir.
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Zaten üçüncü seviyeden sonra korku yemiyor (sindirme yani intimidate bile yemiyor.) o yüzden pek korku ile işi yok. Geri çekilme meselesi de; arkadaşları yarı yolda kalmasın diye belki işini sonraya erteleyerek olabilir... (Demokraside çareler tükenmez
)
Ama karşısındaki samimi ise (samimilik şart) diğer yönelimlerden bir tek Kuraltanımaz İyi kişiler belki bağışlayıcılıkta Kuralcı İyiler ile yarışabilir. Ã?ünkü samimi olduğuna inandıkları vakit zaten duyguları ile hareket eden adamlar kuraltanımazlar, o zaman baya bağışlayıcı olabilirler. Fakat Kurallarda tövbe vs. vs. var ve samimi ise belki cezası hafifleyebilir
Saygılarımla...
Ama karşısındaki samimi ise (samimilik şart) diğer yönelimlerden bir tek Kuraltanımaz İyi kişiler belki bağışlayıcılıkta Kuralcı İyiler ile yarışabilir. Ã?ünkü samimi olduğuna inandıkları vakit zaten duyguları ile hareket eden adamlar kuraltanımazlar, o zaman baya bağışlayıcı olabilirler. Fakat Kurallarda tövbe vs. vs. var ve samimi ise belki cezası hafifleyebilir
Saygılarımla...
Türklider...
-
Logan
- Kullanıcı

[quote="ElvenBard"]Paladin'in tek yaşam gayesi tanrısıdır ve bu yüzden yenemeyeceği bi düşmanla savaşa girmekten asla korkmaz çünkü ölünce tanrısının yanına gideceğini bilir. Bu onun için en büyük mükafattır fakat RP esnasında Paladin oynatan oyuncu genelde bunu tam anlamıyla uygulayamaz çünkü o ölürse partide bi kişi eksilir oyun dağılır ve büyük ihtimalle de oyun biter. 1 level bi paladin kendisiyle dalga geçen, aşağılayan ve kendisinden güçlü olan bi düşmana sırf bu nedenlerle saldıramayabilir fakat normalde paladin o adamı asla affetmez, ama oyun esnasında olayı ağırdan almayı veya duymamazlıktan gelmeyi seçmek zorunda kalabilir. Bu nedenle DM'in paladini kışkırtıcı davranışlardan uzak durması veya karşısına yenebileceği bi düşman çıkartması gerekir. Diğer karakterler güçlü bi düşmandan kaçabilir ancak paladin bir adım bile geri çekilmez. Ã?ekilmemelidir.[/quote]
ewet son sölediklerin dogru bir paladin bir adaım bile atmaz
ama paladinler tüm tanrılara tapar iyi olsun kötü olsun ama kötülere kızarlar sevmezler ama taparlar
ama baglı oldukları bir tanrı olur
bide paladinlre gücünü veren tanrı degil iyiliktir
tanrısı sadece yardım eder
bir death knihth bir paladini öldürse tanrısı kızar ve öldürdügü kişide ölür yada cezalandırılır...
ewet son sölediklerin dogru bir paladin bir adaım bile atmaz
ama paladinler tüm tanrılara tapar iyi olsun kötü olsun ama kötülere kızarlar sevmezler ama taparlar
bir death knihth bir paladini öldürse tanrısı kızar ve öldürdügü kişide ölür yada cezalandırılır...
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
kesinlikle ama kesinlikle katılmıyorum. Burda yazdıkların baştan aşaa yannış. paladin gücünü iilikten diil, tanrısından alır. ayrıca her tanrıya tapmaz, sadece dini bilgileri olduu için pek çok tanrıyı bilir, tanır, varlıklarını kabul eder; ama tapmak çok başka bişiy. Deet nayt dediin şey de sanırım antipaladinner ya da bılekgaardlar; çünkü deet nayt, andeed bi canavar, paladin öldürdüü zaman da ona kızacak bi tanrısı felan da yok. Antipaladinnere gelince, onnarın birincil öncelii paladinleri harcamaktır zaten. bılekgaardlar ise paladinneri öldürmeden önce biraz daha sabırlı olabilirler; çünkü paladinnikten bılekgaardlıa dönen paladinner görmek mümkündür. Bu durumlarda da tanrıların kızması söz konusu bile olmaz.logan wrote:ewet son sölediklerin dogru bir paladin bir adaım bile atmaz
-
Logan
- Kullanıcı

[quote="burock"][quote="logan"]ewet son sölediklerin dogru bir paladin bir adaım bile atmaz
bir death knihth bir paladini öldürse tanrısı kızar ve öldürdügü kişide ölür yada cezalandırılır...[/quote]
kesinlikle ama kesinlikle katılmıyorum. Burda yazdıkların baştan aşaa yannış. paladin gücünü iilikten diil, tanrısından alır. ayrıca her tanrıya tapmaz, sadece dini bilgileri olduu için pek çok tanrıyı bilir, tanır, varlıklarını kabul eder; ama tapmak çok başka bişiy. Deet nayt dediin şey de sanırım antipaladinner ya da bılekgaardlar; çünkü deet nayt, andeed bi canavar, paladin öldürdüü zaman da ona kızacak bi tanrısı felan da yok. Antipaladinnere gelince, onnarın birincil öncelii paladinleri harcamaktır zaten. bılekgaardlar ise paladinneri öldürmeden önce biraz daha sabırlı olabilirler; çünkü paladinnikten bılekgaardlıa dönen paladinner görmek mümkündür. Bu durumlarda da tanrıların kızması söz konusu bile olmaz.[/quote]
offf burda polemiyemi gireez abi ya ???
paladinler her tanrıya inanır lar
belki taparlar sözü yanlış oldu bu 1
2. paladinler gücünü iyilikten alırlar
3.antipaladin deatkniht degildir
4.antipaldinler yanix-paladinler paladinlik yeteneklerin kaybederler başka kötü tanrıya onları kabul etmesi için yalvarırlar yani antipaladiniler onurunu hiçe sayarler o yüzden onursuzlardır
ama şunu unutma paladinler gücünü iyilikten alırlar sadece tanrıları vesile olur
bir death knihth bir paladini öldürse tanrısı kızar ve öldürdügü kişide ölür yada cezalandırılır...[/quote]
kesinlikle ama kesinlikle katılmıyorum. Burda yazdıkların baştan aşaa yannış. paladin gücünü iilikten diil, tanrısından alır. ayrıca her tanrıya tapmaz, sadece dini bilgileri olduu için pek çok tanrıyı bilir, tanır, varlıklarını kabul eder; ama tapmak çok başka bişiy. Deet nayt dediin şey de sanırım antipaladinner ya da bılekgaardlar; çünkü deet nayt, andeed bi canavar, paladin öldürdüü zaman da ona kızacak bi tanrısı felan da yok. Antipaladinnere gelince, onnarın birincil öncelii paladinleri harcamaktır zaten. bılekgaardlar ise paladinneri öldürmeden önce biraz daha sabırlı olabilirler; çünkü paladinnikten bılekgaardlıa dönen paladinner görmek mümkündür. Bu durumlarda da tanrıların kızması söz konusu bile olmaz.[/quote]
offf burda polemiyemi gireez abi ya ???
paladinler her tanrıya inanır lar
belki taparlar sözü yanlış oldu bu 1
2. paladinler gücünü iyilikten alırlar
3.antipaladin deatkniht degildir
4.antipaldinler yanix-paladinler paladinlik yeteneklerin kaybederler başka kötü tanrıya onları kabul etmesi için yalvarırlar yani antipaladiniler onurunu hiçe sayarler o yüzden onursuzlardır
ama şunu unutma paladinler gücünü iyilikten alırlar sadece tanrıları vesile olur
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
-
Logan
- Kullanıcı

sana şöle acıklıyım abicim
mesala ben bir paladinim orene tapıyorum iyilik için savaşıyorum dimi ??
oren yeminerin yanına geçti diyelim ben iyilikten şaşmıyacamı söledim güçlerim bende kalır
ama bende orenle beraber geçersem kölülerin yanına geçersem paladin özeligim gider yani ben gücümü tanrımda degil iyilikten alıyorum
anladın mı ???
oren yeminerin yanına geçti diyelim ben iyilikten şaşmıyacamı söledim güçlerim bende kalır
ama bende orenle beraber geçersem kölülerin yanına geçersem paladin özeligim gider yani ben gücümü tanrımda degil iyilikten alıyorum
anladın mı ???
bu polemik diil, ben bu forumlarda ilk kez birisine yannış yazmışsın dedim; çünkü yazdıkların gerçekten tamamen yannış.
bi kere
bi kere
belkisi fazla, tapmak tamamen yannış.belki taparlar sözü yanlış oldu bu 1
Bu önermenden çıkrılacak şey şudur: Kendini adadığı bi tanrı olmayan paladin olabilir !!? Divayn güçleri de ona bööle havadan gelir. Olur mu hiç ööle şey?2. paladinler gücünü iyilikten alırlar
antipaladinin deet nayt olmadıını biliorum, bi önce msjımda ikisinin de noolduunu yazmıştım. Önemli olan konu, ne deet naytlar ne antipaladinner, paladin öldürdüünde senin dediin gibi3.antipaladin deatkniht degildir
cezalandırılır ya da öldürülür.logan 3 msj önce wrote:bir death knihth bir paladini öldürse tanrısı kızar ve öldürdügü kişide ölür yada cezalandırılır...
anladım ama gene de yannışsın. Bu durumda bağlı olduun bi tanrı kalmadıı için sana divayn güç sağlanmaz ve sen paladin yolunda dewam etmek istiyosan kendine, amaçlarına uygun başka bi tanrı seçip yoluna onun inananı olarak dewam edersin ve sana divayn güçlerini o sağlar.logan wrote:sana şöle acıklıyım abicim
anladın mı ???
Ama Birçok diyarda pantheon deişmesinin çok çok çok ender rastlanan bişiy olduunu belirtmeme gerek yok sanırım.