DİRENİş (RP)
Almira, biraz sinirlenmişti ve karşısındaki cüceye "sinirimi bozamayacak kadar ufaksın be!" diye cevap verdi. "Ne sen, ne de bir başkası kiminle nasıl konuşacağıma karar veremeeezz" diye de sürdürdü sözlerini.
Cüce, masasına döndüğünde Almira konuşmayı kesmişti. Herhalde anladı hatasını diye düşündü. Ama bir daha bu tarz şeylerle karşılaşmak istemiyordu.
Almira; Arkadaşlarına dönmüş, artık dinlenmek ve yemek yemek istediğini söylerken, cücenin tekrar masalarına yöneldiğini farketti. Bu cüce de çok oluyordu artık. Arkadaşlarına seslenerek cücenin geldiği yönü işaret etti.
Cüce, masasına döndüğünde Almira konuşmayı kesmişti. Herhalde anladı hatasını diye düşündü. Ama bir daha bu tarz şeylerle karşılaşmak istemiyordu.
Almira; Arkadaşlarına dönmüş, artık dinlenmek ve yemek yemek istediğini söylerken, cücenin tekrar masalarına yöneldiğini farketti. Bu cüce de çok oluyordu artık. Arkadaşlarına seslenerek cücenin geldiği yönü işaret etti.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Yaşanan tartışmalar karşısında şaşılacak derece de sessiz kalmıştı ,yine sessiz kalarak sadece acıkan karnının gurultusunu dinliyorduki cücenin sesiyle hopladı.cüce onlara doğru sinirlenerek geliyordu Almiraya dönerek "Bu cüce kafayı bizle bozdu bence" diyerek güldü,takınabilecek en masum ifadesini takınarak cüceye bakmaya başladı...
Bir şehir,kalesini asla kaybetmez;
eğer onu taçlandıran duvarlar tuğladan
değil de insandan ise..
değil de insandan ise..
Ruby'nin bu sözüne yalancı bir gülümsemeyle karşılık verdi Almira. şu anda keyfi yoktu ama Ruby haklıydı bu cüce kafayı takmış görünüyordu. Kısık bir sesle "bakalım bu sefer ne diyecek?" diye homuradndı kendi kendine..
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Almira'nın uyarısıyla gruba doğru yaklaşan cüceyi farketti ve bir hışımla masanın en önüne geçip, cücenin karşısında dikilmesini beklemeye başladı. Anlaşılan iyi laftan anlamıyordu bu cüce. O halde onun anladığı dilden konuşması gerekecekti Falcon'un. Bu sefer yanlış kelimeler kullanmayacağını umuyordu. Ã?ünkü artık tevazu göstermeyecekti. Ne bir davet ne de hoş yaklaşım.. Sadece cücenin masaya gelipte neler söyleyeceğini beklemeye başladı. Eli, kınındaki kılıcının kabzasındaydı, ayakta duruyordu ve yüzünde bir savaşcının ciddiyeti vardı..
Only God can Judge me!
Salamone masaya yaklaşırken masadaki insanlardan birinin-daha önce o adamı fark etmemişti-ayağa kalkıp masanın başına geçtiğini gördü.Herhalde salamone yi o karşılayacaktı.Adamın elinin kılıcının üzerinde olduğunu gördü.Salamone adama bakarak burun büktü.İçinden 'Uzun bacak herhalde oyun istiyor' diye geçirdi.
Salamone adamın karşısında durarak adama ters ters baktı."Ã?nümden çekilsen iyi edersin.Buralarda herşeyleri yapıpta bana böyle NEZAKETLE davranman ne kadar güzel".Adama gözlerini dikmiş dehşet bir şekilde bakıyordu.Salamone silahsızda olsa kavgaya girebilirdi.Ã?ünkü kimse onu bu kadar aşağalamamıştı.İlk başta cücelere bir hakaret-her ne kadara şakar yaptıklarını söyleselerde,ardından şimdi bu hırsızlık olayı...Artık bunlar çok fazla olmuştu...
Salamone adamın karşısında durarak adama ters ters baktı."Ã?nümden çekilsen iyi edersin.Buralarda herşeyleri yapıpta bana böyle NEZAKETLE davranman ne kadar güzel".Adama gözlerini dikmiş dehşet bir şekilde bakıyordu.Salamone silahsızda olsa kavgaya girebilirdi.Ã?ünkü kimse onu bu kadar aşağalamamıştı.İlk başta cücelere bir hakaret-her ne kadara şakar yaptıklarını söyleselerde,ardından şimdi bu hırsızlık olayı...Artık bunlar çok fazla olmuştu...
Uçurumdan kurtulmanın tek yolu ona bakmak, derinliğini ölçmek ve kendini o boşluğa bırakmaktır.
Elessar çok sinirlnemişti daha önce. şimdi ise aklını kullanacaktı. Diplomatlığını konuşturmaya karar verdi."Sinirine hakim ol efendi cüce. Benim yapmaya çalıştığım gibi... Kavga istemem. Lakin sözlerine mukayet olasın. kişilerin gururuyla oynama. Sana son kelamım şudur: Bizle bir münasebetin olacaksa otur konuşalım. Bu ne kadar anlamsız bir kavga. Aşina olmadığımız bir diyarda bir hana geliyoruz. Bu mudur cücelerin dillere destan misafirperverliği? Yoksa anlattıkları dibi değil misiniz?"
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Handaki diğer cücelere şöyle bir baktı Falcon, kendi ırkdaşları bile artık bu cücenin böylesine sinirli tavırlarına anlam veremez gibi bakıyorlardı. Elessar'dan sonra Falcon söze girdi; "Cüceler misafir perverdir Elessar fakat gördüğüm kadarıyla sadece biri hariç. Bir istisna... ve istisnalar kaideyi bozmaz." dedi ve ekledi "Ben hala iyi niyetliyim efendi cüce fakat sen sınırları zorluyorsun. Eğer bizimle bir problemin varsa otur konuşalım. Eğer buna gönüllü değilsen kozlarımızı paylaşırız. Seni bir kere masama davet ettim ama beni duymadın ve cevap vermedin. Bunun üzerine bende seni bir daha masama davet etmemeye karar vermiştim ama düşüncemi ezerek şimdi yine seni masama davet ediyorum. Otur, bir bira iç ve sakinleş.." dedi. Kelimelerinin sonuna yaklaşırken ciddi olan yüzü yerini hafif bir tebessüme bırakmıştı.
Only God can Judge me!
Salamone insanın arkasından birisinin sesinin geldiğini farketti.Onu misafirperver olmamakla suçlamıştı.Ardından karşısındaki uzunbacak ta onu desteklemişti.Salamone burun büktü.Ardından adamın onu masasına davet edip onunla konuşmak sitediğini söylediğini duydu.Salamone bu lafı duyunca derin bir kahkaha attı.Ardından tekrar insana gözünü dikerek "Misafirperverliğimden şüphe etmem.Ama misafir dediğin bulunduğu yerdeki kişilere hakaret etmez ve ev sahibinin eşyalarını Ã?ALMAZ!!!".Salamone son kelimeyi aşırı derecede vurgulayarak söylemişti.Karşısındaki adam salamone nin sözlerini duyunca gözlerini fal taşı gibi açarak ona bakıyordu.Salamone adamın hiçbirşeyden haberi olmadığını gözlerinden anlamıştı.Bunun üzerine "Size o zaman misafirperverliğimi göstereyim.Ya benim olanı verin,ya parasını ödeyin ya da kavgaya hazır olun.Eğer parasını verirseniz davetinizi düşünebilirim."
Salamone sakalının arasından adama doğru gülümsedi...
Salamone sakalının arasından adama doğru gülümsedi...
Uçurumdan kurtulmanın tek yolu ona bakmak, derinliğini ölçmek ve kendini o boşluğa bırakmaktır.
"Peki" dedi Elessar. Aslında Bağırıp çağırmaya cüce başladığı için bunu onun başlattığını düşünüyordu.. Ama bunu belli etmeye niyeti yoktu şimdilik. Elflerin sözcüsü olamk ona bir diplomasi yeteneği kazandırmıştı. Cebinden bir kese çıkardı. "Ne kadardır bedli?" diye sordu. Cücemiktarı söyledi. Ucuz olmamasına karşın çok uygun da bir fiyat değildi. Ama kabul etmekten başka şansı yoktu. İstediği kadar parayı cücenin avcuna bıraktı. "şimdi."dedi"Bizle başka bir derdin var mı efendi cüce. Söyleyesin ki çözelim. Ama Sakın kimseye kötü bir laf demeyesin bir daha." Süzen bakışlarla cüceye bakıyordu hala. Bir sonuç vermesini bekliyordu yaptıklarının.
Chaos is the law of nature,
salamone elf in parayı hemen ödemesine o kadar sevinmemişti.Sanki hırsızlığı onaylıyormuş gibiydi.Salamone bu hırsızın tekrar çalmayacağını nereden bilebilirdi.Parayı aldıktan sonra tekrar masadakilere baktı.Sanki herkes ona bir böcekmiş gibi bakıyordu.Salamone derin bir nefes alarak insanın teklifini kabul etme kararı aldı.Hem hırsızı da göz altında tutabilir ve belki onu yaptıklarından dolayı pişman olabilirdi.Salamone insana bakarak"bana yaptığınız teklif hala geçerlimi??"
salamone nin sinir geçmiş gibiydi.Ama hala içini kavuran bir his ve öfke vardı.Herşey çok kolay olmuştu.Olamazdı böyle...
salamone nin sinir geçmiş gibiydi.Ama hala içini kavuran bir his ve öfke vardı.Herşey çok kolay olmuştu.Olamazdı böyle...
Almira bütün bu olanları hayretle izledi. Ruby'nin yaptığı şeye inanamıyordu. Elessar ve Falcon oldukça iyi konuşmuşlardı cüce efendiyle. Cücenin masalarına katılmaya karar verdiğini görünce Almira da yerine oturdu. Tekrar hana şöyle bir göz atmış ve herkesin rahatladığını görmüştü.
Almira hala açtı, yemek yemek istiyordu. Ve uyumak. Bütün bunlara engel olduğu için o cüceyi elleriyle öldürebilirdi. Hele ki bir daha yanlış bir hareket yaparsa hiç durmayacaktı. Kendini yatıştırdı ve tüm dikkatini masada konuşulanlara verdi.
Ruby'e de sadece onun duyabileceği bir ses tonuyla "seninle daha sonra görüşeceğiz küçük hanım" dedi.
Almira hala açtı, yemek yemek istiyordu. Ve uyumak. Bütün bunlara engel olduğu için o cüceyi elleriyle öldürebilirdi. Hele ki bir daha yanlış bir hareket yaparsa hiç durmayacaktı. Kendini yatıştırdı ve tüm dikkatini masada konuşulanlara verdi.
Ruby'e de sadece onun duyabileceği bir ses tonuyla "seninle daha sonra görüşeceğiz küçük hanım" dedi.
Kocaman yeşil gözleri irileşerek şaşkın şakın grup'a baktı,neden herkes imalı bakışlar atıyorduki kendisine?hele o Almiranın söyledikleri iyice kafasını karıştırmıştı.Herşeyi yeni baştan düşündü yaşanan bütün tartışmaları.Birden herşey kafasında netleşti.Hırsızlık!! benim hırsız olduğumu düşünüyolar diye içten içe sitem etti,ortada büyük bir yanlış anlaşılma vardı ve bunu düzeltmeliydi ama cücenin ne alakası vardıki bu işle? nazikçe belindeki kısa kılıcını okşadı sonra boğazını temizledi ve konuşmaya başladı " eğer hırsız derken beni kastediyorsanız çok yanlıyorsunuz" bu sefer gerçekten incinmiş görünüyordu " ben hiçbirşey çalmadımki,özelliklede bu cüceden" parmağıyla cüceyi işaret ediyordu...
Bir şehir,kalesini asla kaybetmez;
değil de insandan ise..
değil de insandan ise..
Salamone hırsıza baktı.Hırsız 'ben hırsızlık yapmadım ki' demişti. Hatta onu salamone den çalmadığını söylemişti.Salamone bir kahkaha kopardı."Tabi hatta o kılıç senelerdir sendeydi dimi.Demirhaneden aldığın kılıç bana aitti."Salamone keseyi çıkarıp salladı."Ama evet artık sana ait. Bu ara ben o demirhane nin sahibiyim.Bu ara..."Salamone hal a dönerek onu yanına çağırdı.hal yanına geldiğinde "Buda benim çırağım.Seni buraya kadar takip etmiş.Anlayacağın seni bu yüzden suçluyorum.Umarım bu şehirde bir daha hırsızlık yapmazsın."Salamone Hal a dönerek "Git sen demirhaneyi aç.Boş bırakma orayı".
Hal kafasını sallayarak hemen handan dışarı koşarak çıktı...
Hal kafasını sallayarak hemen handan dışarı koşarak çıktı...
Falcon Ruby'nin hırsızlık yaptığını düşünmüyordu. Bu nedenle onu bilip bilmeden onu suçlamak istemedi. Bunun yerine konuyu geçiştirmeyi tercih etti; "Efendi cüce, demek küçük dostumuz Ruby'nin hırsızlık yaptığına inanıyorsunuz. Gözümle görmediğim bişeye inanamamı beklemeyin. Ama madem bu kadar emin konuşuyorsunuz zaten Elessar kılıcın parasını size ödedi. Bu konuyu artık kapatalım. Size olan teklifim hala geçerlidir. Ben Falcon, yaratık avcısıyım." Tam karşısında boş duran iskemleyi göstererek "Lütfen oturun. Birlikte yemek yiyip, bir şeyler içelim.".. Bu sırada Grimble'nin handan içeriye girdiğini ve grubun bulunduğu masaya doğru geldiğini gördü Falcon.
Only God can Judge me!