sizce oynattığınız karakter sizi yansıtmalı
-
winterwolf
- Kullanıcı

Ya bir kere şunu söylemek istiyorum ki rol yapmak, başka birilerini canlandırmak demek, tamamen kendinizden bağımsız olmak demek değildir. Oyunlardaki RP lerde, tiyatrolarda hatta sinamalarda, kişilerin oyunculuklarını birbirnden ayıran kendi karakterleridir. Eğer oynattığınız (veya oynadığınız) karaktere, kendinizden az çok bir şeyler katmazsanız, ortaya çıkan sonuçlar hep aynı olur. Benim veya başka birnin oynattığı paladin arasında (belki kitler dışında) fark olmaz. Kısa sürede bütün RP'ler belirli klişelere saplanıp kalır.
Eğer siz, kendi hayatınızdan olabildiğince farklı bir karakter oynatma istiyorsanız kişiliğinizin az bir kısmını yansıtmalı. Yok kendinizi oynamak istiyorsanız, kişiliğinizin büyük bir kısmının oyunda görülmesine izin verirsiniz.
Kısaca oyunu oyunu kişiye göre değişebilir. Ama ne olursa olsun kişiliğimizden az çok bir şeyler kesinlikle yansıtmalı.
Eğer siz, kendi hayatınızdan olabildiğince farklı bir karakter oynatma istiyorsanız kişiliğinizin az bir kısmını yansıtmalı. Yok kendinizi oynamak istiyorsanız, kişiliğinizin büyük bir kısmının oyunda görülmesine izin verirsiniz.
Kısaca oyunu oyunu kişiye göre değişebilir. Ama ne olursa olsun kişiliğimizden az çok bir şeyler kesinlikle yansıtmalı.
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
-
Par-Salian
- Kullanıcı

Bencede yatsıtmasına gerek yok. Güzel rol yapıpta canlandırdığı karakteri güzel oynatan bir çok insan var. Ama benim gibi rol yapmayı pek beceremeyenler mecburen kendine benzer bir karakter seçecektir. Mesela oyunda biri bana "hödük" deyince gerçekte sinirlendiğim için tepki veririm. Yada evil oynatıyorsam bunun bir oyun olduğunun bilincinde olmama rağmen bir çocuğu kesemem.
BanKai
her karakter insanın içinden bir şeyleri yansıtır bazen alt beynimizde olan şeyleri yansıtırız ve bundan kendimizin bile haberi olmaz hatta bazen içiizdeki piskopatı çıkarırız ki evil karakterler bende dahil bundan çok memnun olur fakat bununla birlikte aslında aramızda ceset gören adam sayıssı bile belki 10 u geçmez yani sonuç olarak içimizden bir şeyler zaten yansıtırız istesekde istemesekde !
-
Par-Salian
- Kullanıcı

Zaten konunun başlığı "oynatığınız karakter sizden bişeyler yansıtmalı mı?" direk kendimizi oynayıp oynamadığımızı sormuyor ki. Kendinizden bieşeyler katıp katmadığınızı soruyor.
Zaten ister istemez kendinizden birşeyler katmak zorundasınız. Karakteriniz kötü olursa;kötü birisi olsaydınız neler yapacağınız doğrultusunda hareket eder. Ayrıca karakterin zekası da oyuncunun zekasıyla ve düşünceleriyle doğru orantılıdır. Gerçek hayatta zekası pek fazla olmayan bir oyuncu oyunda süper zeka bir karakteri oynatamaz. Onun 8 int zekası karakterin 18'lik zekasıyla üretebileceği fikirlere erişemeyecektir. Bu sadece basit bir örnek. Ve oyuncunun karakter üstündeki izlerini beyaz bir cübbenin üstündeki kan lekeleri kadar açık gösteriyor.
Zaten ister istemez kendinizden birşeyler katmak zorundasınız. Karakteriniz kötü olursa;kötü birisi olsaydınız neler yapacağınız doğrultusunda hareket eder. Ayrıca karakterin zekası da oyuncunun zekasıyla ve düşünceleriyle doğru orantılıdır. Gerçek hayatta zekası pek fazla olmayan bir oyuncu oyunda süper zeka bir karakteri oynatamaz. Onun 8 int zekası karakterin 18'lik zekasıyla üretebileceği fikirlere erişemeyecektir. Bu sadece basit bir örnek. Ve oyuncunun karakter üstündeki izlerini beyaz bir cübbenin üstündeki kan lekeleri kadar açık gösteriyor.
-
Eldarin
Birde olaya şu yönden baksak nasıl olur;
Diyelim ki 18 int yahut 18 wis olan bir karakteri oynatıyoruz.
Peki gerçekten 18 int veya 18 wis oynatıyor muyuz karakterimizi?
Yahut 18 karizma...asalet,etkileyicilik ve soyluluk hakkında neler biliyoruz sizce?
18 karizma denince karakterlerimiz neden hep sarışın mavi gözlü 1.90 boylu oluyor.18 karizma sadece ve sadece bunları mı karşılar yani?yoksa çevremizde gördüklerimiz bizi 18 karizma konusunda onlara benzemeyemi teşvik ediyor?
Elminster ın int skoru 24 ...peki 24 int ne demektir?nasıl oynatılır?24 int ile neler yapılır bunu bileniniz var mı?Bence Ed Greenwood bile bu konuda handikapa düşebilir.çünkü olağanüstü(olağanüstü bile az bi anlam teşkil ediyor) bir rp ustalığı gerekmektedir.Ve muazzam bir düşünme yetisi...
Yani diyeceğim şudur ki 18 int rp si yapmıyoruz,sadece yapmaya çalışıyoruz.bu da kendimizin rp ye birşeyler katmasıyla gerçekleştirebileceği birşeydir.
Bu da karakterimiz bizi yansıtıyor demektir.ama az ama çok,bu tartışmaya değer.
Diyeceğim şudur arkadaşlar,deli bir barbarı oynatmamız için ruhumuz ve ya tecrübelerimiz onun hislerinden bi nebze olsun barındırmalıdır,ve büyücü oynatmamız için;
kendimizin de bir miktar zeka kıvraklığına sahip olması gerekir
...
yanlışsam söyleyin
.
Diyelim ki 18 int yahut 18 wis olan bir karakteri oynatıyoruz.
Peki gerçekten 18 int veya 18 wis oynatıyor muyuz karakterimizi?
Yahut 18 karizma...asalet,etkileyicilik ve soyluluk hakkında neler biliyoruz sizce?
18 karizma denince karakterlerimiz neden hep sarışın mavi gözlü 1.90 boylu oluyor.18 karizma sadece ve sadece bunları mı karşılar yani?yoksa çevremizde gördüklerimiz bizi 18 karizma konusunda onlara benzemeyemi teşvik ediyor?
Elminster ın int skoru 24 ...peki 24 int ne demektir?nasıl oynatılır?24 int ile neler yapılır bunu bileniniz var mı?Bence Ed Greenwood bile bu konuda handikapa düşebilir.çünkü olağanüstü(olağanüstü bile az bi anlam teşkil ediyor) bir rp ustalığı gerekmektedir.Ve muazzam bir düşünme yetisi...
Yani diyeceğim şudur ki 18 int rp si yapmıyoruz,sadece yapmaya çalışıyoruz.bu da kendimizin rp ye birşeyler katmasıyla gerçekleştirebileceği birşeydir.
Bu da karakterimiz bizi yansıtıyor demektir.ama az ama çok,bu tartışmaya değer.
Diyeceğim şudur arkadaşlar,deli bir barbarı oynatmamız için ruhumuz ve ya tecrübelerimiz onun hislerinden bi nebze olsun barındırmalıdır,ve büyücü oynatmamız için;
kendimizin de bir miktar zeka kıvraklığına sahip olması gerekir
yanlışsam söyleyin
YanlışsınEldarin wrote:Diyeceğim şudur arkadaşlar,deli bir barbarı oynatmamız için ruhumuz ve ya tecrübelerimiz onun hislerinden bi nebze olsun barındırmalıdır,ve büyücü oynatmamız için;
kendimizin de bir miktar zeka kıvraklığına sahip olması gerekir.
şimdi şöyle.. Deli bir barbarı oynatmak için ruhumuzda onun hislerinden bir nebze bile taşıyor olsaydık reel dünyada ortalık kandan geçilmezdi
"RP lerde karakterinin sizi yansıtmalı mı yansıtmamalı mı?" adlı konu nasıl göreceli bir tartışma haline geldi şaşıyorum valla
Role Play: Rol oyunu.. Sen olmayan bir karakteri canlandırmak..
Only God can Judge me!
-
Eldarin
Kentaky kimsenin kılına zarar vermedin tamam,
nedir peki deli barbarı oynarken onun gibi hissetmeni sağlayan?içindeki deliyi harekete geçirmediğini söyleyemezsin bana
Rol yaparsın evet ama neye göre rol yaparsın?hiç görmediğin veya tanık olmadığın birşeye göre mi?daha önce gördüklerini taklit etmezsin de ne yaparsın ki?
nedir peki deli barbarı oynarken onun gibi hissetmeni sağlayan?içindeki deliyi harekete geçirmediğini söyleyemezsin bana
Rol yaparsın evet ama neye göre rol yaparsın?hiç görmediğin veya tanık olmadığın birşeye göre mi?daha önce gördüklerini taklit etmezsin de ne yaparsın ki?
-
Eldarin
karakterimizi yansıtırız demiyorum zaten canım,ama ondan bir parça mutlaka ve mutlaka bulunur diyorum.ve tabiiki Kentaky ,dostum,tecrübelerimizdir bizi yönlendiren.kendimize* ait olan tecrübeler.yani yolumuz bir bakıma kesişiyor.
örnekleri de aynen verdim.
bu arada Elminster ın amerikan esprileri yaptığını yazan bir makale okuyorum şimdi.peki buna ne demeli
?
örnekleri de aynen verdim.
bu arada Elminster ın amerikan esprileri yaptığını yazan bir makale okuyorum şimdi.peki buna ne demeli
+1.. Katılıyorum dostum..VanwaElen wrote:Aliesini hiç düşünmeden katleden ve ölüleri üzerine bintürlü pislik yapan, Amacı için hiç kimseyi tanımayan ve yokeden.Bebek katili,tecavüzcü,katil,en ufak ızdırap veya acıma duygusu barındırmayan bir insanı oynatırsak ne olucak.hangi parçan ona benzer olucak?
Only God can Judge me!
-
Eldarin
hocalar üstte üstte ve daha da üstte yazdığım mesajlara bakın,orada dediklerimi göz önünde bulundurursanız;
Aliesini hiç düşünmeden katleden ve ölüleri üzerine bintürlü pislik yapan, Amacı için hiç kimseyi tanımayan ve yokeden.Bebek katili,tecavüzcü,katil,en ufak ızdırap veya acıma duygusu barındırmayan bir insanı
Ve de;
18 İnt lı yahut 18 wis lı karakterleri oynatamadığımızı sadece oynatmaya çalıştığımızı anlatmaya çalıştığımı göreceksiniz(anlaşılır bi cümle kurmuşumdur umarım
)
Aynı şekilde ruhunun bir köşesinde tecrübelerin veya hissettiklerin sana vahşeti ,bilgeliği ,yahut ince zekayı göstermemiş ya da öğütlememişse sende onun rp sini tam olarak yapamazsın diyorum...
Sadece yapmaya çalışırsın...
Yine de kendinden birşeyler katıyorsun demek oluyor bu
(bir sonraki mesajlarımda felsefi terimlere girmem gerekecek sanırım ,nerde bu felsefe kitabım benim du bi bakiim
)
Aliesini hiç düşünmeden katleden ve ölüleri üzerine bintürlü pislik yapan, Amacı için hiç kimseyi tanımayan ve yokeden.Bebek katili,tecavüzcü,katil,en ufak ızdırap veya acıma duygusu barındırmayan bir insanı
Ve de;
18 İnt lı yahut 18 wis lı karakterleri oynatamadığımızı sadece oynatmaya çalıştığımızı anlatmaya çalıştığımı göreceksiniz(anlaşılır bi cümle kurmuşumdur umarım
Aynı şekilde ruhunun bir köşesinde tecrübelerin veya hissettiklerin sana vahşeti ,bilgeliği ,yahut ince zekayı göstermemiş ya da öğütlememişse sende onun rp sini tam olarak yapamazsın diyorum...
Sadece yapmaya çalışırsın...
Yine de kendinden birşeyler katıyorsun demek oluyor bu