Ben müzikte ritm m tutmaktan veya tekerleme-şarkı vb. pop olayına grmekten hiç haz almadım.Melodik müzik kötü mü,hayır.Ancak müzikte ruh önemlidir,uzayan notalar,hem doğanın hem de müziğin parçasıdır ve müziğin temelini oluşturur.
Asıl basit ve yavan olan anaokulu müziği gibi şarkılara Barok enstrümanlar ve bitmeyen iniltiler korosu eklemektir..Beni bayan asıl budur.
Sonuçta beğenmeyenler,anlamayanlar olsa da bir Salvador Dali,bir Pablo Picasso,bir Van Gogh yorumu ve SANATI çok güçlü sanatçılardır.Benzer şekilde benim için de yorum ve yaratıcılık olmadan,duygu olamaz;sadece ses,dans ve tempo olur,notalar karmaşası olur...
Ã?ncelikle belirteyim,Klasik Müzik,Halk Müziği,Klasik jaz,New Age ve hatta Klasik Türk sanat Musikisini bile zaman zaman dinlerim.
Müzik,helecanlı ve hareketli olsa bile içinde ruhu titreten bir şeyler olmalıdır.Tekerleme-şarkı ve üzerine korolar vb.-Ses kalabalığı ayrı müzik ayrı...
Yeni tarz Arabesk-pop-tekno-rap-hiphop karışımı AşIRI melodik,aşırı kalabalık,aşırı bayık ve ruhsuz bulduğum,ritm ve şarkıyla duygusuzca rock geçinen Türk gruplarını ve özellikle yeni nesil Amerikan gruplarını hiç beğenmediğimi belirteyim.
Biz eski kafalıyız,ne yapalım.
Dinlediğim çok rock ve Heavy Metal grubu var ama ilkin:
MaNoWar, Accept, Running Wild, Judas Priest, Helloween, Gamma Ray, Udo,Blind Guardian, Virgin Steele, Iron Maiden, Gamma Ray, Overkill,Rainbow, Magnum, Guns N roses,Scorpions(eski hali), Annhilator,Twisted Sister,Motörhead,Crimson Glory,Pinkcream 97,Savatage,AcDc, Dio, Alice Cooper,Ozzy Osbourne,Aerosmith(Eski hali),Megadeth(Eski hali),Testament(eski hali),Slayer(eski hali)Bazı(eski)Metallica parçaları,parçaları,Candlemass,Moahni Moahna,Demons And Wizards,(bazı)Sepultura,Pantera ve Amorphis parçalarını......saymakla bitmez,halen inatla,ısrarla ve büyük bir zevk duyarak dinlemekteyim.
Everyone of us has heard the call!
Brothers of True Metal,proud and standing tall!
...and the Power within Us Has brought us to this hall;
There is Magic in the Metal,There is Magic in us all;
Hevy Metal!
Or no Metal at all,
Whimps and posers,
Leave The Hall!!!
Manowar;Metal Warriors;Triumph of Steel,1996
Yalnız geldik dünyaya;yalnız yürürüz yollarda.Bitmez yollar bizimdir;biziz kırılmaz irade gücünü yalnızlıktan alan.