Senin dediğin daha mantıklı hem düşününce, çünkü eline kılıç almış var almamış var. Ya da düşünsenize epik karakter gidip bir köylüye yeniliyor felan
Fantastik Film
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Bilmiyorum onlar benim dediğim gibi olanını beğendiler ama onlara kalmış zaten. Ben fikrimi belirtirdim ama oynamamaya karar verdiğim için son söz oynayacaklarda olsun derim.
Senin dediğin daha mantıklı hem düşününce, çünkü eline kılıç almış var almamış var. Ya da düşünsenize epik karakter gidip bir köylüye yeniliyor felan
Ben ömrümde elime oktan başka silah almadım ama benim için sorun değğil, ben kaybetmeye dünden razıyım.Sonuçta hep kazanan sevilmez
,
(savaşta böyle düşünmediğimi anlayacaksınız
)
(savaşta böyle düşünmediğimi anlayacaksınız
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Müziğin amatör grupların hatta film için özel olarak besteledikleri bir müzik olması muhteşem olur bence...
Bu arada filmin bütün sahnelerinin aynı ilde çekilmesine gerek yok. Gezici bir ekip farklı zamanlarda farklı illerde çekim yapabilir.
Bu arada filmde sonuçta dövüşler planlı olacak değil mi? O zaman sonuç olarak kimin eline kılıç alıp almadığını hesap etmeye gerek yok. Ancak sahnelerin güzel görünmesi için kılıç kullanmayı bilmeyenlerin az da olsa kılıçla ilgili bir şeyler öğrenmeleri iyi olur tabii... : ) )
Bu arada filmin bütün sahnelerinin aynı ilde çekilmesine gerek yok. Gezici bir ekip farklı zamanlarda farklı illerde çekim yapabilir.
Bu arada filmde sonuçta dövüşler planlı olacak değil mi? O zaman sonuç olarak kimin eline kılıç alıp almadığını hesap etmeye gerek yok. Ancak sahnelerin güzel görünmesi için kılıç kullanmayı bilmeyenlerin az da olsa kılıçla ilgili bir şeyler öğrenmeleri iyi olur tabii... : ) )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
şimdi sanırım en güzeli
İlk önce bir prova çekilecek, prova da kazanıp kaybedene göre senaryo yazılacak, senaryoyu filme çekeceğiz.En güzel ve zevklisi.
Müzik için ben Cahit Berkay'dan şarkı öneriyorum.Açıkçası izin de isteyebiliyoruz.Allah'tan yaşıyor
İlk önce bir prova çekilecek, prova da kazanıp kaybedene göre senaryo yazılacak, senaryoyu filme çekeceğiz.En güzel ve zevklisi.
Müzik için ben Cahit Berkay'dan şarkı öneriyorum.Açıkçası izin de isteyebiliyoruz.Allah'tan yaşıyor
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Eeee iyi de kimin kazanıp kimin kaybettiği tüm senaryoyu bambaşka bir hale getirebilir. Hele ilgili sahne filmin ortalarında ya da daha beteri başlarında ise... Belki bunun yerine önce masa üstü RP ya da LARP oynanıp sonra oyunun filmi çekilebilir.
Yine de ben senaryolu filmin daha iyi olacağını düşünüyorum.
Yine de ben senaryolu filmin daha iyi olacağını düşünüyorum.
HARBE GİDEN
-
Lord_Feanor
- Kullanıcı

senaryosuz bir filmi çekmek ve sahneleri sıraya koymak işkence gibi olur ayrıca etkileyiciliğini yitirir, daha ilk denemede bu kadar değişik birşey denemek yerine efendi gibi oyuncuların da isteğine göre epik birşey yazılıp oyunculara da istedikleri roller verilirse iş daha rahat ve güzel olur sanki :plotting:
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
Belki kaybeden karakterlerin ya da filmin kötü ya da güçsüz karakterlerini oynamak isteyen kimse olmayabilir ve bu sorun yaratabilir. Her ne kadar ben bu tür karakterlere özellikle kötü değil de güçsüz olanlara talip olsam da... Bu eğer sorun haline gelirse çözmek için herkesin bir ana rolü bir de daha az istenen karakterleri oynadığı bir yan rolü olabilir.
Bunun yanında filmlerin frp oyunlarından farklı olduğunu ve kötü ya da güçsüz rolleri oynayan oyuncuların da bir çoğunun daha sonra efsane haline gelebildiğini de sanırım hatırlatmak lazım. : ) Arnold Swarzeneger bile Batman de kötü ve kaybeden bir karakteri canlandırdıktan sonra biz niye yapmayalım di mi? : )
Bunun yanında filmlerin frp oyunlarından farklı olduğunu ve kötü ya da güçsüz rolleri oynayan oyuncuların da bir çoğunun daha sonra efsane haline gelebildiğini de sanırım hatırlatmak lazım. : ) Arnold Swarzeneger bile Batman de kötü ve kaybeden bir karakteri canlandırdıktan sonra biz niye yapmayalım di mi? : )
HARBE GİDEN
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Kötü karakterlerin ünlü oyuncular tarafından oynandığı çok film var. Sorun olacağını sanmıyorum açıkçası hani başka bir yer olsaydı sorun olurdu ama burada öyle bir sorunun olacağını sanmıyorum. Sonuçta fantazinin en sevdiğim yönlerinden biride herkes eşit...
Senaryoya gelince sanırım haklısınız en baştan bir senaryo yazmak lazım.. Ama söyleyeyim bol bol iyi karakterde ölecek
Senaryoya gelince sanırım haklısınız en baştan bir senaryo yazmak lazım.. Ama söyleyeyim bol bol iyi karakterde ölecek
Orası basit, harbiden sen takma kafanı.
Anlaşılan bizim senaryo orada belli olacak, öyleyse Sinan Ã?etin işi yatar
Anlaşılan bizim senaryo orada belli olacak, öyleyse Sinan Ã?etin işi yatar
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Effektlerin nasıl yapılacağını tartışmak için deneyim sahibi olmak lazım.... : ) şu anda bu da bizde yok. Onun içinde önce daha ufak ve mütevazi filmler çekmemiz yerinde olur. O nedenle de arkadaşlar... Bu işe katılmaya hevesli olan arkadaşlar eğer senaryo yarışmasına katılıp mütevazi bir hikayeye eklenecek iki bölümle hikayeyi senaryolaştırırsa gerçekten önemli bir adımın atılmasına katkı sağlamış olurlar.
Bu arada mütevazi derken hikaye ille de mütevazi olmak zorunda değil. : ) ) Eğer destansı bir hikaye yazabiliyorsanız o da elbette güzel olur.
Senaryonun gittiğimiz mekanda belli olup olmayacağını şimdiden belirtmek zor. Amatör bir film çekiminde çekim şartlarını belirleme olanağımız zor olacağından senaryonun esnek olması elbette işimize yarayacaktır. Ki en büyük bütçeli filmlerde bile çekilemeyen sahnelerden dolayı değişen bölümler ve çıldıran senaristler oluyor.
Bir de bakalım eğer verirlerse bu dönem film tasarımı dersi alacağım... Son teknik dışı seçmeli dersi olarak belki işime yarar. Olmazsa dersi almadan sınıfa girip anlatılanları dinlerim, yapılanları da yaparım. : ) )
Bu arada mütevazi derken hikaye ille de mütevazi olmak zorunda değil. : ) ) Eğer destansı bir hikaye yazabiliyorsanız o da elbette güzel olur.
Senaryonun gittiğimiz mekanda belli olup olmayacağını şimdiden belirtmek zor. Amatör bir film çekiminde çekim şartlarını belirleme olanağımız zor olacağından senaryonun esnek olması elbette işimize yarayacaktır. Ki en büyük bütçeli filmlerde bile çekilemeyen sahnelerden dolayı değişen bölümler ve çıldıran senaristler oluyor.
Bir de bakalım eğer verirlerse bu dönem film tasarımı dersi alacağım... Son teknik dışı seçmeli dersi olarak belki işime yarar. Olmazsa dersi almadan sınıfa girip anlatılanları dinlerim, yapılanları da yaparım. : ) )
HARBE GİDEN
CLICKS eğer yazı yazmayı seviyorsan kısa film senaryosu yarışması için istediğin her hangi bir konuda kısa film senaryosu hazırla...
Ankaradaysan seninle gelecek haftasonu ödül olacak kamerayı belirleyelim.
Ayrıca diğer ayrıntıları da konuşabiliriz. Açıkçası yarışmanın sonunda elimizde çekilebilecek senayolarımız olursa onları martın 15 inden sonra farklı şehirlerde çekmeyi düşünüyoruz.
Bu açıdan bakıldığında ilk çekim çalışmalarımız 15 martta başlamasını planlıyoruz....
Ankaradaysan seninle gelecek haftasonu ödül olacak kamerayı belirleyelim.
Ayrıca diğer ayrıntıları da konuşabiliriz. Açıkçası yarışmanın sonunda elimizde çekilebilecek senayolarımız olursa onları martın 15 inden sonra farklı şehirlerde çekmeyi düşünüyoruz.
Bu açıdan bakıldığında ilk çekim çalışmalarımız 15 martta başlamasını planlıyoruz....
HARBE GİDEN