Anaaa, şimdi gördüm vallahi yazıyıdwaxer wrote:Hakkatten masus mu yapıyorsun diye düşünüyorum bazen!.. :schemes: Sana diyorum 200gp karşılığında magic yapcam kılıcını işte, implement de olur böylece!Edmond wrote:Abi ben Magic Broadsword'u nereden bulayımBulsam eğer, onu Implement olarak kullanabileceğim
(yani galiba öyle) Magic Sword hakkında bir şey diyemem, diyebiliyor muyum yoks a.D
.
Islanda ...Hakkında......Yorum, soru, muhabbet, vs
Tamam, Silahı magic yapıyor musundwaxer wrote:Edmond senin ward bonusunu +3'e çıkardım, AC defansın 19 oldu! (maşallah) Deri giymiş biri için oldukça yüksek. Ama unutma; bir elin daima boş olmalı!
.
Evet, bu senaryoda cebinizde bozukluk taşımayın diye magic itemlere yükleniyoruz biraz. Babadan atadan, vs kalma eşyalarınız var. Ã?ünkü bi kere Terran ülkesi genelde mali durumu iyi bir yer (aslında bütün Islanda öyle yahu!) İkincisi siz Oswin kasabasının Fisnot takımı olduğunuzdan, size torpilli hediyeler vermeleri normal!
Kaddim Sai;
Lightning Broadsword+1 var. Daily power: vurduğun düşmana free olarak ve 2 yakındaki düşmanlara da 1d6 lightning dmg veriyor, ayrıca free action olarak dmgı normal/lightning çevirebiliyorsun
Banshee;
Delver's Leather Armor+1 var. Daily poweri beğenmediğin saving throwu +2'yle tekrar atabiliyorsun
Magic Bandana var. Diplomasi +2 veriyor ve hoş bir bayana şık bir aksesuar.
Jones;
Sun Disc of Pelor+2 var. Zaten +2 daha ne olsun. Ayrıca free olarak dmg:normal/Radiant çevirebiliyor.
Orbis;
Magic Orb+1 var
Magic Shell var. Listen:+5 veriyor.
Not: kimse benimki şöyle, onunki böyle diye itiraz etmesin sakın! Siz grupsunuz ne de olsa, birbirinize bağımlısınız.
şaka bir yana gerçekten de Kasabanın Fisnot takımı olacaksınız. (Fisnot: bir spor türü) Ve hepiniz birbirinizi tanıyacaksınız. Sevmek zorunda değilsiniz ama sevseniz iyi olur tabii. Oswin kasabası iyi, hoş, kendi hâlinde bir kasaba. Hemen herkes hâlinden memnun ve hır gür pek çıkmıyor. Atmosfere alıştırın kendinizi!
Perşembe başlıyoruz ona göre!
.
Evet, bu senaryoda cebinizde bozukluk taşımayın diye magic itemlere yükleniyoruz biraz. Babadan atadan, vs kalma eşyalarınız var. Ã?ünkü bi kere Terran ülkesi genelde mali durumu iyi bir yer (aslında bütün Islanda öyle yahu!) İkincisi siz Oswin kasabasının Fisnot takımı olduğunuzdan, size torpilli hediyeler vermeleri normal!
Kaddim Sai;
Lightning Broadsword+1 var. Daily power: vurduğun düşmana free olarak ve 2 yakındaki düşmanlara da 1d6 lightning dmg veriyor, ayrıca free action olarak dmgı normal/lightning çevirebiliyorsun
Banshee;
Delver's Leather Armor+1 var. Daily poweri beğenmediğin saving throwu +2'yle tekrar atabiliyorsun
Magic Bandana var. Diplomasi +2 veriyor ve hoş bir bayana şık bir aksesuar.
Jones;
Sun Disc of Pelor+2 var. Zaten +2 daha ne olsun. Ayrıca free olarak dmg:normal/Radiant çevirebiliyor.
Orbis;
Magic Orb+1 var
Magic Shell var. Listen:+5 veriyor.
Not: kimse benimki şöyle, onunki böyle diye itiraz etmesin sakın! Siz grupsunuz ne de olsa, birbirinize bağımlısınız.
şaka bir yana gerçekten de Kasabanın Fisnot takımı olacaksınız. (Fisnot: bir spor türü) Ve hepiniz birbirinizi tanıyacaksınız. Sevmek zorunda değilsiniz ama sevseniz iyi olur tabii. Oswin kasabası iyi, hoş, kendi hâlinde bir kasaba. Hemen herkes hâlinden memnun ve hır gür pek çıkmıyor. Atmosfere alıştırın kendinizi!
Perşembe başlıyoruz ona göre!
.
.
İşte oyunumuz Terran ülkesinin güney ucundaki Oswin kasabasından başlayacak. Seri imalat meyve likörleri ile ünlüdür burası.
Daha önce de yazdığım gibi sarı çizgili karelerin her biri 10 hızıyla gidilebilirse yaklaşık 10 saat sürer. Ama sizin grubunuz yürüyerek seyahat ederse ancak 5 hızında gideceğinden 20 saat sürer bir kareyi aşmanız. (yön önemli değil) Tabii yürüyerek ancak bir günde 1o saat ilerleyebileceğinizi düşünürsek; yaya olarak 1 kareyi 2 günde geçebilirsiniz.
Dikkat: Kasabaların olduğu kareler en emniyetli yerler olup bir karenin kapsadığı arazinin ne kadar tehlikeli olduğunu, en yakın kasabanın ne kadar uzakta olduğuna bakarak anlayabilirsiniz. Ã?rneğin dağlara gittiğinizde çok tehlikeli olacağından şüpheniz olmasın. Ayrıca dağ bölgesi difficult terraindir yani hızınız yarıya düşer.

.
İşte oyunumuz Terran ülkesinin güney ucundaki Oswin kasabasından başlayacak. Seri imalat meyve likörleri ile ünlüdür burası.
Daha önce de yazdığım gibi sarı çizgili karelerin her biri 10 hızıyla gidilebilirse yaklaşık 10 saat sürer. Ama sizin grubunuz yürüyerek seyahat ederse ancak 5 hızında gideceğinden 20 saat sürer bir kareyi aşmanız. (yön önemli değil) Tabii yürüyerek ancak bir günde 1o saat ilerleyebileceğinizi düşünürsek; yaya olarak 1 kareyi 2 günde geçebilirsiniz.
Dikkat: Kasabaların olduğu kareler en emniyetli yerler olup bir karenin kapsadığı arazinin ne kadar tehlikeli olduğunu, en yakın kasabanın ne kadar uzakta olduğuna bakarak anlayabilirsiniz. Ã?rneğin dağlara gittiğinizde çok tehlikeli olacağından şüpheniz olmasın. Ayrıca dağ bölgesi difficult terraindir yani hızınız yarıya düşer.

.
Yalnız ufak tefek farklar var tabii. Sahası, denizin içinde aşağı yukarı insanın dizine gelecek kadar sığlıkta kuruluyor. şamandıralı ağ ile çevirip saha belirleniyor. Sonra top yerine "Sümüklü Kaya Balığı" denilen bir balık kullanılıyor. Sümüklü Kaya Balığı, hemen hemen bir kavun büyüklüğünde, kahverengi, tombiş bir balık. Özelliği vücudunun sümüksü bir madde salgılaması yüzünden kaygan olması ve zor tutulması. Tabii suyun içinde panik hâlinde kaçmak istiyor hayvan. Takımların amacı da balığı yakalayıp karşı kaleye götürmek.dwaxer wrote:Sonradan bütün kurallarıyla anlatıcam size Fisnot oyununu. şimdilik amerikan futboluna benziyor diyeyim; yani topu karşı kaleye taşımak ve gol atmak, vs..Edmond wrote:Peki bizim oynadığımı şu Fisnot oyunu nasıl bir oyun? RP'de yazmak için.
.
-
Murwinduck
- Kullanıcı

.
Murwinduck, senin karakterde ufak tefek değişiklikler yaptım.
Sneak attack değeri +2d6'dır haberin olsun.
Bildiğin dilleri elven olarak değiştirdim kardeşinden ötürü.
Ayrıca paranı azalttım ama aşağıdaki piyasada bulamayacağın magic itemleri verdim sana.
Frost Hand crossbow+1: (2lb)(Free:Normal/cold dmg dönüşebiliyor, Daily Power:+1d8 cold dmg)
Magic Dice: 2 tane altılık hileli zar; sadece sen attığında istediğin sayı geliyor.
.
Bildiğin dilleri elven olarak değiştirdim kardeşinden ötürü.
Ayrıca paranı azalttım ama aşağıdaki piyasada bulamayacağın magic itemleri verdim sana.
Frost Hand crossbow+1: (2lb)(Free:Normal/cold dmg dönüşebiliyor, Daily Power:+1d8 cold dmg)
Magic Dice: 2 tane altılık hileli zar; sadece sen attığında istediğin sayı geliyor.
.
Bir de senin şu resmine ben bir şey uydurayım; çünkü o resim olmaz. Haritalarda gözükmez bile, çok bulanık olur; ben PHB'deki rogue resmini ayarlıyayım sana, güzel o?dwaxer wrote:.
Bildiğin dilleri elven olarak değiştirdim kardeşinden ötürü.![]()
.
.
.
Alenthas ne uyanıksın, güya bard olacaktın ama hazır format varken kim uğraşacak değil mi? :schemes: Biz de uğraştık didindik Troubadour classını açıkladık aramızda bir ozan olacak diye.
Yalnız 1,90 boyla sadece 80 kilo savaşçı mı olur?
Endurance'ı 2 kere yazmışsın yerine bir skill söyler misin.
.
Alenthas ne uyanıksın, güya bard olacaktın ama hazır format varken kim uğraşacak değil mi? :schemes: Biz de uğraştık didindik Troubadour classını açıkladık aramızda bir ozan olacak diye.
Yalnız 1,90 boyla sadece 80 kilo savaşçı mı olur?
Endurance'ı 2 kere yazmışsın yerine bir skill söyler misin.
.