Heroes ve Sylar üzerine

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Sylar ın bilmediğimiz bir çok yeteneği olabilir.
Hatırlarsanız, ilk bölümde polisler katil olarak onu ararken, bir evde adamın birinin kafası kopmuş fakat donmuştu. Her yeri buz içindeydi.
Bir gücü de buz yapabiliyor. Zaten gelecekte, peter ile savaşırken, biri ateş biri buz olmuştu.
Ama bence Peter, Haitili nin yeteneğini çağırsaydı, yeterliydi. Sonuçta haitili diğer tüm yetenekleri etkisiz hale getiriyordu. Bunu yapıp, onu tekme tokat ve bıçak darbesiyle öldürebilirdi. Ama Haitili ölmüştü, acaba ölen birinin yeteneğini çağıramıyor muydu? (bilmiyoruz)

Hayır ama, necros biliyorsun, Hiro zamanı gerçekten değiştirebildi. Kendisi değiştiremediğini sansa bile.

Ã?ünkü, medyum olan (geleceği gören) adamın resmini gösteriyorlar, Gelecekteki Hiro, geçmişten gelene, şimdi o zaman gitmeliyiz bunu yapmalıyız diyor.

Ve telepat(polis), geçmişteki sorgulayıp(ağzını kırarken diyeyim), bu kehanetin hiç gerçekleşmediğini söylüyordu, Suresh.

Ben haitili(siyahlı), nin neden iki yeteneği olduğunu bilmek istiyorum?
şüpheleniyorum, acaba insanların beynine kısa voltaj attırırken(emerken diyeyim), o anıları kendi mi alıyor? Bu saye de mi diğerlerinin yeteneklerini (parazit diyorlardı) durdurabiliyor.......

//Necros--> Mesajlar birleştirildi.
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Buz olayını zaten ben söylemiştim. :)

Suresh'in dediği olay Hiro'nun katanasını Sylar'a saplayıp onu öldürmesiydi. Suresh bunun gerçekleşmediğini söyledi çünkü Sylar orada ölmemiş ve patlamıştı. Yani Matt Parkman'ın Hiro'nun zihninden bunu alamamasının nedeni, zaten henüz o olayların yaşanmamış olmasıydı. Ama gelecekteki Hiro katanasını Sylar'a sapladığını ama Sylar'ın sağ kaldığını belirtmişti.

Haitili'nin güçlerinin alınabileceğini sanmıyorum pek. Haitili'nin yanındayken tüm güçler pasifize oluyorsa, Peter'ın yeteneği kopyalama gücü de pasifleşecektir. Bu durumd Haitili'nin güçlerini alamayacaktır. :wink:
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

birinin illa yanında olmasına gerek yok ama dimi.

görünmez adam onu çatıdan attığında yanında claire yoktu.

uzaktan da eğer parazit yapabiliyorsa, yada almaya çalıştığında direk kendi güçleri de duruyorsa o komik işte :ayyyy!:
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Anlayamadığın bazı şeyler olmuş sanırım Mark. Peter gücünü kullanmak için birinin yanında olmasına ihtiyacı yok. O güçleri bir kere kendine kopyaladıktan sonra, onlara zaten sahip oluyor. Yani o gücü kullanabilmek için gücün sahibinin yanında olmasına ihtiyacı yok. Peter'ın asıl gücü başkalarının güçlerini kendine kopyalamak, ama Haitili diğer tüm güçleri pasifize ettiği için doğal olarak Peter'ın güçleri de pasifize oluyor ve Haitili'nin güçlerini kendine kopyalayamıyor. :wink:
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Siz, Heroes daki hangi gücü isterdiniz?

Görünmezlik (kafayı yemiş adam),
Duvarlardan geçme(Jessica nın exi :D ),
Telapati(Parkman),
Telekinezi(Sylar),
Herşeyi bilme, hızlı öğrenme, (kahveci kadın, ve Sylar),
Vucudunu yenileme (Claire),
Alev alma (claire in annesi)
Levitasyon yani uçabilme gücü, (peter in abisi vizyonu olan adam)
Radyo dalgalarını kullanabilme,
Atom altı parçaları kullanma; atom bombası, elektrik kesici dalgalanma vs (sevgilisini öldüren patheric)
benim favorim; teknolojiye ait herşeyi yönlendirebilme(jessica nın oğlu: micah)
Zamanı durdurma, geleceğe gidebilme, ışınlanma(Hiro Nakamura)
Hulk un gücü, hiç birşeyinonu durduramaması, duvarları kırma, tek parmağıyla bina yıkma falan (jessica),
Kahinlik, hertürlü şeyi önceden görme,(yazık öldü, keş, şimdi Sylar'in)
Hafızaları silme ve diğelerinin güçlerini etkisiz kılma (haitili adam)
Rüyalar arasında dolaşmak ve enderin sırları öğrenmek (küçük bir çoğcuk)
insanları buz kalıplarına dönüştürme, soğuğu kontrol ( Doktor Sylar aldı :D )
aktif gücün olmaması ama, gücü olanların beynini okuyarak onların gücünü almak tabi katil olman gerekiyor (Sylar)
Gücü olan kişileri ile tanışıp, suratlarını hatırladığında, onların gücünü kullanabilme, bunda katil olmana gerek yok daha iyi yani ama her defasında o kişiyi çağırman gerekiyor, iki güç istiyorsan, iki kişiyi aynı anda her an hafızanda tutman gerekiyor , 3 ise üçünü tutman lazım, ama syların öle bir problemi yok (peter)
şekil değiştirebilme, bu da ikinci favorim; ( bir kadın işte adını bilmiyorum)
Senin etrafındaki , bilmem kaç kilometre her yönden, herşeyi duyabilmek, yani süperman in gücü (Rap dinleyen kadın idi, artık Beyin açıcı Sylar ın)
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Bu aslında duruma göre değişir. Mesela Linderman'ın yerinde olan birisi için şifacılığa hiç gerek yok. Onun yerine Matt Parkman'ın telepati yeteneği çok daha işine yarar.

Ben hangisini tercih ederdim? Kesinlikle Sylar'ın anlama gücünü. Daha önce de dediğimiz gibi Peter aynı anda birkaç gücünü birden kullanamıyorken Sylar'da böyle bir sınır yok. Peter o güçleri tabiri caizse çalıyor, ama Sylar tamamen kendine mal ediyor.

Telekinezi benim de ilk alacağım güç olurdu. Teorik olarak telekineziyle atomları bile oyuncağımız yapabiliriz. (Bakın vurguluyorum, teorik olarak ve bu teori bilimsel bir teoridir. Ben sallamıyorum. Üstüme gelmeyin yani. :D ) Telekinezi ile Sylar ortlığı dağıtıp durdu. Kesinlikle telekinezi ikinci tercihim olurdu.

Ama Sylar'ın ana gücünü aldıktan sonra...eh, artık diğer hepsi de elimde sayılır ha? :evil:

Evet, o güce ben sahip olsam kesinlikle ben de seri katil olurdum.

Power demands sacrifice.
entreri2
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by entreri2 »

Isaac'ın resim çizme yeteneği isterdim..

Ayrıca telekınezide sylar'ın değil dikkat edin o yeteneğe sahip olan elemanıda Sylar öldürüyor..

Herkesi öldürüyor..ve spoiler vermekde istemiom daha ne yapcak kimbilir :D
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Bu arada internette karşıma çıkan bir resmi koyuyorum buraya. Anti-Sylar'cı arkadaşlar bunu avatar olarak kullanabilirler. :mrgreen:

Image

Power demands sacrifice.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Micah unutuldu, Ki ben güç seçsem o favorim süper birşey.
(Sylar in gücü şahane, ama katil olmak bana göre değil. o yüzden almim)

Linderman, ın gücü harika , nasıl bir insan bitkilere can verebilirken, insanların ölmesini tınlamaz. Ben Heroes daki güçlerin, kişilerin karakterine göre geliştiğini düşünüyordum. Linderman beni yanılttı. Adam bir soğuk katil. Ama gücü tam zıttı.

Konuya gelelim dimi...
Micah

Linderman, micah ı bir işi için istedi, hayır yanıtını kabul etmedi VE ALDI :D biliyoruz.
neyse

ona ne yaptırıcak acaba?
şu hiro nakamura yüzünden bu bölümde göremedik.

Bence, micah ın gücü sayesinde, dünyada istediğini yapabiliceğini biliyor, bilmiyorum, belki pentagona girer, çok gizli şeyleri öğrenmek için , teknoloji gücünü kullanır, micah sayesinde. Yada savaş gemilerindeki bombaları bile kullanabilir, uydular vs. Hepsini Micah kontrol edebilir.

not:1- önceki yazımda, linderman ın gücünü yazmayı unutmuşum :) o bitkileri vs belki de insanlar da dahildir (?) canlandırabiliyor. hızlı büyütebiliyor.
2- Necros, peter in, başkalarının yanında olmasına gerek yok güclerini çağırmak için biliyorum , tabi ki. Ben orda haitilinin yanında gücünü çalamicağı için, (absorb) belki uzaktan çağırsa işe yarar mı diye sormuştum. sonrada komik bulmuştum. :evil:
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Micah ile ilgili spoiler'dır. Dikkatinize.

Code: Select all

Nathan, Linderman'a bilmem kaç puan geride olduğunu söylemişti. Micah, sonuçların açıklandığı sırada sayımı yapan aleti kontrol ederek Nathan'ın ezici bir çoğunlukla seçilmiş gibi gösterilmesini sağlayacak. Böylece Nathan, senatoya girecek.

Power demands sacrifice.
darkelven
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkelven »

dizideki çoğu karakterin iyi mi, kötü mü,kaotik mi, kuralcı mı olduğunu biliyoruz. :D
ama ben Sylar ve Peterdan hala emin değilim, Sylar ilk bakışta neutral evil gibi ama işlediği cinayetlere yaklaşım biçimi yani ''doğanın kanunu'' şeklkinde; onu neutral yapmaz mı, ya da peter good değil tam olarak bence, fikirlerinizi bekliyorum .
''Nindyn vel'uss kyorl ninta ratha, thalra elghinn dal l' alust...''

Kimler ki arkasını kollar, ölüm onları önden bulur...

drow atasözü
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Seni ciddiye almıyoruz, darkelven. saçmalamışsın.

şimdi şunu tartışalım.

Kahin in ve peter'in sürekli uyardığı gibi (ayrıca Hiro nakamura da biliyor) şehirin içinde bir bomba patlicak. Peter patlicak. Peter herkesin gücünü absorb ettiği için patlicak.

Ã?yleyse neden, tüm güce sahip olanlar, tam da aynı noktada buluşuyor???
görünmez adam da, dahil. Herkes orada olacak. Peter hepsinin gücünü emdiği için dayanamicak ve patlicak. Ã?yleyse , toplanmamaları gerektiğini bilmeliler.

Ne sebep olmuş olabilir ki? hepsi orada toplanmak zorunda???? Yani zeki olan herkes farkeder. Der ki:

Peter orada olacak, Bu yüzden orada en az sayıda güce sahip insan olmalı yada gitmemeliyiz. Demeliler.
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Bence Darkelven güzl bir noktaya değinmiş. Ben de geçen buna benzer bir şeyler düşünüyordum. :)

Sylar - Chaotic Evil
Peter - Chaotic Good
Nathan - Lawful Neutral
Isaac Mendez - Neutral Good
Claude - Chaotic Netral
Hiro - Lawful Good
Haitili - True Neutral
Matt Parkman - Chaotic Good (Gelecekte CN)
Ted Sprauge - Chaotic Neutral
Claire - Neutral Good
Niki - Chaotic Neutral
D.L - True Neutral
Micah - Lawful Good
Linderman - Lawful Neutral

Power demands sacrifice.
Karanya-Memoria
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Karanya-Memoria »

Ben olsam olsam Claire olurum. Ondan sonra ne olsa farketmez. Hatun ölmüyor daha ne olsun?
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Hiro'nun gelecekte ki hali gibi olmak isterdim. Güç bakımından aynılar tamam ama karizmaları farklı.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Post Reply