Ufak bi Öadır
Adamın yüzüne baktı. Gözlerinde ani hiddet parıltıları belirdi. Kafasını yavaşça iki yana salladı. Mırıldanıyor ve kendi kendine sadece kendinin duyacağı bir biçimde homurdanıyordu. Tekrar başını kaldırdığın donuk ifadesini yüzüne yerleşmişti.
- Eğer alacağım eğitim basit kılıç veyay felsefe eğitimleri ise yıllarım bu eğitimlerimi tamamlamakla geçti. Eğer istediğin bağlılksa sana bunu verdim. Zamanın Lord'una o Cüceden daha iyi hizmet edeceğim kesin!
Yüzündeki donuk çizgilerin yerine hiddetin çizleri oturdu ve adamın yüzündeki güzellik hidettin çizgileri ile belirginleşti.
- Eğer alacağım eğitim basit kılıç veyay felsefe eğitimleri ise yıllarım bu eğitimlerimi tamamlamakla geçti. Eğer istediğin bağlılksa sana bunu verdim. Zamanın Lord'una o Cüceden daha iyi hizmet edeceğim kesin!
Yüzündeki donuk çizgilerin yerine hiddetin çizleri oturdu ve adamın yüzündeki güzellik hidettin çizgileri ile belirginleşti.
Sıradan bir insanla bir savaşçı arasındaki fark,
savaşçının olayları mücadele kavramıyla eşdeger görmesi,
sıradan bir insanın ise olayları mutluluk kaynağı ya da felaket olarak ele almas
sıradan bir insanın ise olayları mutluluk kaynağı ya da felaket olarak ele almas
Adamın davranışlarındaki değişimi görmezden geldi."Nasıl bir eğitim alacağın sadece ustanlarına kalmıştır ve o ustalarından biri de Gorathdır." Gorath'ın yanına gitti. " Yaptığın yanlışlardan aldığın dersler seni şovalye olmak için yeterince hazırladı.Artık sen de tapınağın şovalyelerindensin."
Gorath'ın bedeni ışıklarla sarmalandı. Tapınaktaki herkes yoğunlaşan gücü hissedebiliyordu.Bir an sonra herşey bitmişti.Majenta Gorath'ın gözlerinin içine baktı."Artık Lordumuzun şovalyesisin.Bu ünvanı en iyi şekilde taşıyacağını umuyorum." Ellerini öne doğru uzattı ve bir balta oluştu."İhtiyacın olduğunda düşmanlarını yavaşlatacak bir güç barındırıyor. Bu gücü Lordumuzun yolunda kullanacağını ümit ediyorum.
Sonra Unholy'e döndü."Bağlılığını sunmuştun. Lordum bağlılığını kabul etti. Ve hala şovalye olmak istiyorsan Gorath'la birlikte karargaha geri dönebilirsin."
Sonra herkesin duyabileceği bir sesle konuştu."Lordumuzun koruyuculuğu üstünüze olsun. " Ardından ortadan kayboldu.
Gorath'ın bedeni ışıklarla sarmalandı. Tapınaktaki herkes yoğunlaşan gücü hissedebiliyordu.Bir an sonra herşey bitmişti.Majenta Gorath'ın gözlerinin içine baktı."Artık Lordumuzun şovalyesisin.Bu ünvanı en iyi şekilde taşıyacağını umuyorum." Ellerini öne doğru uzattı ve bir balta oluştu."İhtiyacın olduğunda düşmanlarını yavaşlatacak bir güç barındırıyor. Bu gücü Lordumuzun yolunda kullanacağını ümit ediyorum.
Sonra Unholy'e döndü."Bağlılığını sunmuştun. Lordum bağlılığını kabul etti. Ve hala şovalye olmak istiyorsan Gorath'la birlikte karargaha geri dönebilirsin."
Sonra herkesin duyabileceği bir sesle konuştu."Lordumuzun koruyuculuğu üstünüze olsun. " Ardından ortadan kayboldu.
Sıkıntılarla dolu hayat, yer kalmıyor yaşamaya.
Başı ile Majenta'a selam verdi. Tapınağın kapısına doğru ilerlerken arkasına döndü ve Majenta'a tekrar baktı.
- Lord'umuzun kararlarını tartışmam ama umarım doğru karar vermişsinizdir...
Tapınağın kapısından çıktı ve birkaç sözcük mırıldanarak sislere karıştı.
- Lord'umuzun kararlarını tartışmam ama umarım doğru karar vermişsinizdir...
Tapınağın kapısından çıktı ve birkaç sözcük mırıldanarak sislere karıştı.
Firble tapınağa bir defa daa baktı her şey yolunda gibi idi. şimdi yaklaşması muhtemel tehlikeleri halletmek için ayrılabilirdi. Just Win ve Majentaya kendisini çağırabilecekleri bir taş verir. Umarım buna ihtiyacınız olmaz der ama ihtiyaç duyulursa burada olacaım. Just Win Tapınaın ikinci rahibi majentadır ama o kuleden de sorumlu olduundan sen şu anda tapınaklı ilgili en yetkili kişisin. İkinizin de sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getireceine inanıyorum benimse şimdi belirme ihtiamli olan tehlikeleri önlemem lazım ve diyarı dolaşıp Draonfireın yükselişinin tüm ihtişamını görememiş kuytu köşelere de ışığı ulaştırmak. Gnom gülümser bir daha buluştuumuzda tapınakta bi şeyler de çalarım size zamanın fısıltısı ile zaten artık bunu yapmak da gerekecek der..
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Zamanın tapığının önünde sisler bir an için dalgalandı. Siyah tunikli siluet belirdi. Etrafına bakındı. Gözlerinde aynı donuk ifade ve aynı sessiz tavır hakimdi vucudunda. Mezar kadar donuk sesi yankılandı.
- Majenta ya da Firble konuşmam gerek sizinle..
- Majenta ya da Firble konuşmam gerek sizinle..
şövalye Cüce zaman kadar hızlı bir şekilde tapınağa geldi ve bir anda önünde şekillenen gereksiz kişinin yanından geçerek tapınağa girdi. Majentanın yanına giderek bir şeyler konuştu ve sessizce tanrısına dua etmeye başladı.
Ruhunda büyük bir huzurla duasına devam etti.Lordunun varlığı onu orada kutsuyordu ve içini büyük bir huzur kaplıyordu.
Ruhunda büyük bir huzurla duasına devam etti.Lordunun varlığı onu orada kutsuyordu ve içini büyük bir huzur kaplıyordu.
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...
Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
Tapınağın içine doğru ilerledi. Cüce'e aldırış etmeden yavaşça ilerlemeye devam ediyordu. Etrafı inceledi sol kolunu tuniğin altından yavaşça yükseltti. Boynundaki kolyeye gitti eli ve bir an kılıcının kabzasını yokladı. Beyninde Cüce'i yok etmesini gereken ses yükseldiğinde elini geriye çekti. Korkusuz ifadesi ile Cüce'i süzdü.
'Gereksiz bir canlı ama yine de ölümü yaşamından da gereksiz olacaktır ' sözcükleri antik bir dilde mırıldandı.
Etrafını incelemeye devam ediyordu.
'Gereksiz bir canlı ama yine de ölümü yaşamından da gereksiz olacaktır ' sözcükleri antik bir dilde mırıldandı.
Etrafını incelemeye devam ediyordu.
Gözleri bir an için Majentanınkilere odaklandı. Gözlerinde Korkuya dair bir iz bile yokken sadece acı vardı.
- Buraya neden gerçeğe yöneldiğimi anlatmaya geldim...Gorath beni bir çocuk yerine koyduğunda Zamanın yanlış yer olduğunu anladım. Ben geldiğim diyardaki gibi karanlığa aitim...
Ben buraya bildirmek için geldim. Majenta Karargaha yeni bir öğretmen bulun bir şovalye olsun ünvanıyla değil Ruhuyla...
Başını hafifce öne eğerek selam verdi. Geldiği sislere karışarak yok oldu...
- Buraya neden gerçeğe yöneldiğimi anlatmaya geldim...Gorath beni bir çocuk yerine koyduğunda Zamanın yanlış yer olduğunu anladım. Ben geldiğim diyardaki gibi karanlığa aitim...
Ben buraya bildirmek için geldim. Majenta Karargaha yeni bir öğretmen bulun bir şovalye olsun ünvanıyla değil Ruhuyla...
Başını hafifce öne eğerek selam verdi. Geldiği sislere karışarak yok oldu...
Gidişine baktı. Sislere karışmak....
Belki yüzüne yansımayan ama içinde yaşadığı korkudan dı.
Unholy'nin duymasını sağlayacak bir büyü yaptı."yüzünde korkuya dair bir iz yok ama kalbindeki korkuyu hissediyorum. Ve karargahtaki öğretmenimiz, komutanımız gayet iyidir.Görevini en iyi şekilde yapmıştır. Belki de görevini yapamayan sensindir?Gittiğin taraf ne olursa olsun, hatta kötülüğün kendisi bile olsa kalbindeki Lord Dragonfire inancını tekrar bulduğunda kapımız sana açık olacaktır."
Belki yüzüne yansımayan ama içinde yaşadığı korkudan dı.
Unholy'nin duymasını sağlayacak bir büyü yaptı."yüzünde korkuya dair bir iz yok ama kalbindeki korkuyu hissediyorum. Ve karargahtaki öğretmenimiz, komutanımız gayet iyidir.Görevini en iyi şekilde yapmıştır. Belki de görevini yapamayan sensindir?Gittiğin taraf ne olursa olsun, hatta kötülüğün kendisi bile olsa kalbindeki Lord Dragonfire inancını tekrar bulduğunda kapımız sana açık olacaktır."
Sıkıntılarla dolu hayat, yer kalmıyor yaşamaya.
pug'ın yanına gitti onun kafasına dokundu lordumuz seni kotsasın Ã?ocuğum dedi. Pug'ın duasını dinlemeye başladı oldukça kararlı içten we temiz dualardı bunlar içinde bir hoşnutluk hisseden Just_wiN gülümsedi çünkü doğru yolda bir kişi daha pürüzsüzce ilerliyordu duygulandı we o da pug'ın yanında dua etmeye başladı isteği ise birliğin bozulmaması we Lord Dragonfire'ın ışığının herkese ulaşmasıydı.
öyle içten dua ediyorlardı ki önce pug'ın ardından da Just_wiN'in gözlerinden sessiz we yavaş birer damla yaş aktı sanki bütün diyarı korumak istercesine birer küçük fedai gibi
öyle içten dua ediyorlardı ki önce pug'ın ardından da Just_wiN'in gözlerinden sessiz we yavaş birer damla yaş aktı sanki bütün diyarı korumak istercesine birer küçük fedai gibi
çok zaman geçti çok şey değişti...
düşündü ardından acaba "unholy"'nin bu kadar kinine ne sebep olmuş olabilir diye çünkü kendisinin hatırladığı duyduğu hiçbir olayda bu kadar kritik düşünceler dolaşmamıştı ortalıkta
tekrar düşündü nasıl bir insan diğerini öldürmeyi bu kadar fütursuzca düşünebilir farkında değil midir birinin kalan bütün ZAMANını ondan aldığını; ya da daha da garipseneni bu düşüncesini nasıl kendi dininden biri üzerinde düşünebilir
anlayamadı Just_wiN, açıklayamadı bunun nasıl mümkün olabileceğini kestiremedi...
tekrar düşündü nasıl bir insan diğerini öldürmeyi bu kadar fütursuzca düşünebilir farkında değil midir birinin kalan bütün ZAMANını ondan aldığını; ya da daha da garipseneni bu düşüncesini nasıl kendi dininden biri üzerinde düşünebilir
anlayamadı Just_wiN, açıklayamadı bunun nasıl mümkün olabileceğini kestiremedi...
Majenta gidene baktı ve gidenin gittiğini bilerek arkasını döndü.Dua etmekte olan arkadaşlarını gördü ve gülümseyerek yanlarına gitti.Biraz sonra oda onların ahenkli dualarına eşlik etmeye başladı.
Cüce Gorath gözleri kapalı tek dizinin üzerinde ahenkle duasını bir ilahiye dönütürdü.Tanrısının huzurunda kendisini tüy kadar hafif hissediyordu ki bu bir cüce için imkansız bir şeydi.Just win ve Majentada onun ilahisine eşlik etmeye başladılar.Tapınakta bulunanların içini huzur kaplayan ilahiler doldurdu havayı.Tüm herkez katıldı ilahilere.Bir süre sonra Firble'ın fülüdünün sesi duyuldu ilahilerle birlikte.O huzur dalgası geçti herkezin içinden.Bir mutluluk hakimdi havaya ve yere.Bir mutluluk hakimdi zamana...
Cüce Gorath gözleri kapalı tek dizinin üzerinde ahenkle duasını bir ilahiye dönütürdü.Tanrısının huzurunda kendisini tüy kadar hafif hissediyordu ki bu bir cüce için imkansız bir şeydi.Just win ve Majentada onun ilahisine eşlik etmeye başladılar.Tapınakta bulunanların içini huzur kaplayan ilahiler doldurdu havayı.Tüm herkez katıldı ilahilere.Bir süre sonra Firble'ın fülüdünün sesi duyuldu ilahilerle birlikte.O huzur dalgası geçti herkezin içinden.Bir mutluluk hakimdi havaya ve yere.Bir mutluluk hakimdi zamana...
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...
ilahilerle birlikte ortam coşuyor bu coşkuya çadır bile katılıyordu hatta havuzun suyu dalgalanıyor sanki bir girdapmışcasına dönüyor sonra durulup tekrar başlıyordu. ardından ilahilerle birlikte küçük bir rüzgar da doldurdu çadırı yer yer somutlaşıyormuş gibi oluyor çeşitli şekillere bürünüyor daha önce rüzgarın şekil aldığını görmemiş olanlar hayretle ona bakakalıyordu...