heal ve harm gerçekçi büyüler mi ?

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

neyse yeminer sen neden elin rahibini yaklaştırdın kendine ben onu anlamadım
kesinlikle elin rahibi değildi tamam mı :)... koskoca nerull rahibi vardı lichin karşısında... her ne kadar özel bi durumu değerlendirecek değilsek de öle elin rahibi falan demeyelim lütfen :D

bu arada liche niçin liç denmesinin mantığını çevirmenlik başlığı adı altında tartışırsak hem çevirmen arkadaşlarımızdan faydalanır , hem de doğru işi doğru yerde yapmış oluruz ... :-P

yeminer in dediği gibi lichlerin fear aurası olmaz... hem daha önce dediğim gibi liclerle sınırlamazsak olayı benim bu büyüyü bi dragona bile yapmamı engelleyen bi kural yok... yani dengesizliği su götürmez bi gerçek arkadaşlar :lol
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

kesinlikle elin rahibi değildi tamam mı ... koskoca nerull rahibi vardı lichin karşısında... her ne kadar özel bi durumu değerlendirecek değilsek de öle elin rahibi falan demeyelim lütfen
Lich için tüm rahipler elin rahibidir :D adam ölmüş, çürümüş, kokmuş ama aynı hırsla yola devam, böyle bir tipin rahipleri benimsemesi abest olurdu zaten :D
Kargaşada doğdum...Entropi ile yoğruldum...
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Müdahale etme gerei duydum.

2e olarak bakarsak lichlerin korku(fear) aurası yoktur. Terror aurası vardır, ki bu beş beterdir... Yani bırak death knightlar kıskansın seni...

Bu arada standart lich yoktur, hepsi kendine özgüdür, aurası olmayan olabilecei gibi, aurası aşırı güçlü olanlar da olabilir...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

ben hepm 3. edition oynaduığımdan dolayı ve benim katrekterimi tanıtan kağıtta fear aura yoktur yazdığındaqn dolayı yazmıştım. b,ilgilendirmelerin için sağol kirath.
death knight lar beni zatten kıskanıyodu. nıhaha. çok güçlüyüm ya. nıha hah
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

The_KiRaTh wrote:Müdahale etme gerei duydum.

2e olarak bakarsak lichlerin korku(fear) aurası yoktur. Terror aurası vardır, ki bu beş beterdir... Yani bırak death knightlar kıskansın seni...

Bu arada standart lich yoktur, hepsi kendine özgüdür, aurası olmayan olabilecei gibi, aurası aşırı güçlü olanlar da olabilir...
çok doğru. lich templateini alan bi PC monster olmayacağından dolayı kendi özelliklerini korur ve dahi ek özellikler alabilir. mesela lich olduktan sonra seçilecek featler arasına turn resistance, improved fear/terror aura falan gibi şeyler eklenebilir. Böylece her bi lich unique olmuş olur. E hakediyolar ama
War, war never changes...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

ehe ehe evet hak ediyoruz di mi.
ara sen de lich oynatıyosun dimi (avatardan yola çıkarak byle bir çıkarımda bulundum)
güç amacın, k
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

yok abi ben tempus rahibesiyim. Sadece saygı duyduğumdan szass tam'ı koydum. İyi bi düşman yani
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

bu arada heal ve harm ı kullanmaktan siz rahipleri men ettiğim için umarım alınmamışsındır. çünkü benim yanımda kise o büyüleri kullamaz. ve sanırım birkez daha heal ve harm büyülerinin ne kadar saçma olduklarını açıkladıktan sonra ni katılımcılar gelene kadar bu başlığa bir kez daha ara vereceğiz. çünkü tahminimce herkes bu konuda bana katılıyordur.
katılmayan varsa fikrini belirtsin benim fikrimi sonuna kadar savunurum.(he he ben lich im benle tartışmaya yüzlercenizi ömrü yetmez :P . ve tartışmöa arzumun hiç bitmeyeceğini yine benim gibi bir undead olan scyte a sorabilirsiniz. onunla yaklaşık 2000 yıldır tartışıyorum ve devam edecem de. :D )
güç amacın, k
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

haklısın ömrüm yetmez. hem zaten ben de harmın no save olmasının iyi olmadığını düşünüyorum (yani sizin için). Ayrıca benim, sizi harcamak için bi heala ihtiyacım yok:

bir dua, bir balta yeter banaaaa-aaa! hehe

bu arada avatarımız şıkmış, hayırlı olsun. istersen bi ara benimkini de ödünç veririm?
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

Caramonun dedigi gibi "Güzel bi günün ardından arkadaşlarınla bir kadeh kaldıramadıktan sonra sonsuza kadar yaşamanın ne manası var".
Kargaşada doğdum...Entropi ile yoğruldum...
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Player's Handbook v.3.5 wrote:Harm
Necromancy
Level: Clr 6, Destruction 6
Components: V, S
Casting Time: 1 standard action
Range: Touch
Target: Creature touched
Duration: Instantaneous
Saving Throw: Will half; see text
Spell Resistance: Yes
Harm charges a subject with negative energy that deals 10 points of damage per caster level (to a maximum of 150 points at 15th level). If the creature successfully saves, harm deals half this amount, but it cannot reduce the target"s hit points to less than 1.
If used on an undead creature, harm acts like heal.

Heal
Conjuration (Healing)
Level: Clr 6, Drd 7, Healing 6
Components: V, S
Casting Time: 1 standard action
Range: Touch
Target: Creature touched
Duration: Instantaneous
Saving Throw: Will negates (harmless)
Spell Resistance: Yes (harmless)
Heal enables you to channel positive energy into a creature to wipe away injury and afflictions. It immediately ends any and all of the following adverse conditions affecting the Target: ability damage, blinded, confused, dazed, dazzled, deafened, diseased, exhausted, fatigued, feebleminded, insanity, nauseated, sickened, stunned, and poisoned. It also cures 10 hit points of damage per level of the caster, to a maximum of 150 points at 15th level.
Heal does not remove negative levels, restore permanently drained levels, or restore permanently drained ability score points.
If used against an undead creature, heal instead acts like harm.
Herhalde tartışma konusu olan noktalar artık çözülmüştür...

Hatalı ve dengesiz olan eski kurallar yerine 3.5Ed kullanılmış olsa hiçbir problem çıkmayacakmış demekki.
"Lovefull Evil"
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

hmm... 3,5ed.deki değişmeler çok müspet yönde olmuş bu konuda. özellikle dmg. için üst sınır koyulması güzel.
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

he ben hep demişimdir bu insanları seviyorum diye. sesimi duymuşlar da değiştirmişler. bu arada avatar değişikliği meten oldu. eski avatarımı kesinlikle değişmeyi düşünmüyordum ama bulama bulduğum zaman yine eski çirkin ve antikarizma avatarıma geri döneceğin olabilirsiniz. :D
güç amacın, k
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ya kardeşim ben bi lich ezemeyeceksem neden rahip olmuşum. Neyse turnde de değişim olmuşmu mesela artık destroy ediyormu.
Gondun rahibi içeri girer ve liche bağırır
- Geri dur tipsiz mahlukat (Turn undead)
lich ezilir büzülür, yerlerde sürünür.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

o kadar da diil, lichin de bi karizması var. ben bile, bir din adamı olarak, bi lichi şekilde görmek istemem
Post Reply