Metal müzik ve frp...

Buyrun huzurumuza ey güzide müdavimler. Eşsiz ve sonsuz dehlizlerinde savrulurken, bırakalım ruhumuzu dinginliğinin tadını çıkarsın...
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

arkadaşlar blind guardianın albümlerini internetten indirebileceim bi site var mı, varsa tarif edin bi zahmet :P yada izmirde nerden edinebilirim, fiyat konusunda fikri olan varsa onu bi zahmet açıklayıversin? ama internetten indirsem çok daa ii olcak :?
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

abi kazaa da bizim tornacı kazımın bile sarkılarını bulabilirsin :D . hersey war
Kazanmak hersey degildir ama kaybetmek hicbir seydir.
_Nightfall_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _Nightfall_ »

alakasız olcak ama ben kuramadım o kazaa yı oyrıca ayrılmaz ikili METAL MUZİK & FRP HERSEYİMİZSİN
Artık insafsız olun... Gazap için... Yıkım için... Kızıl bir şafaga...<br><br>Değişik bişey isteyen <a href="http://s2.gladiatus.com/game/c.php?uid= ... IKLASIN</a>...
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

hımmm abi nasıl beceremedin bi anlatsana. :? ona göre bende sana napcanı söliiim :D
Kazanmak hersey degildir ama kaybetmek hicbir seydir.
Galat-tirin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Galat-tirin »

hımm. metalden ziyade metalin bazı kollarıyla paralellik gösteriyor bence frp.
Ã?rneğin power metal gibi türler.
Ki zaten bu türler aslen "daha iyi frp oynansın", "frp oynarken gaza gelelim" gibi nedenlerden çıkmışlardır. İçlerinde bunun "ve gitar rifleri- crosslar cart curt-" dışında metalle ilgili bir şey taşımazlar.
Bunu da ilk "Black Sabbath" başlatmıştır. İkinci albümlerinden itibaren insanların içini ürpertmek ve dehşet salmak amacıyla hafif fantastik öğelerden ve genel folklörden yararlanmışlardır. Ancak bunların da temel dışında frp ile bağlantısı yoktur. Yine toplumun suratına hatalarını çarpar, onları uyarır, küfreder vs. vs.
Zaten genel anlamda metal felsefesi de buradan doğmuştur. -Daha doğrusu doğduğunda tamamen muhafazakar kökenli olmakla beraber, çok kısa sürede yenilikçi ve karşıt bir müzik olmuştur.- Power, doom, gothic gibi türler daha bu on-on beş yıl içerisinde çıkmakta olan dallardır. Tarz benzerliği ve sonlarındaki "metal" lakapları dışında ise metalle bir ilişkileri yoktur.-Ha, ben bunların hepsini dinleyebilirim. Ne buna ne de dinleyenlere bir sözüm yok, alınmayın.-

Ama ben frp oynarken "SkidRow", "Irın Maiden", "Black Sabbath" ya da "Morbid Angel" dinleyen birine de henüz rastlamadım.. Tabi ki Blind Guardian, Iced Earth gibi müziklerle frp paralellik gösterir. Lord Of The Rings coverı yapıp da küresel ısınma karşıtı parça yazamazsın ya! 8)
ThePatryn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ThePatryn »

Bence ikisinin paralel gitmesi bir zorunluluk bir barbarın hiddetlendiği veya bir fightern öfkelenip savaşa girişmei sırasında çalınabilinecek veya oyun boyunca cesaret vermesi içinde çalınabilicek bir tarz. :wink: :wink: :wink:
Kötüler her zaman yenilgiye ve ölüme mahkumlardır.
Lye nuquernuva sen e dagor
Bunises
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bunises »

Uygun müzikte oyuncu gaza gelirse +2 saldırı bonusu veririz... Nasıl olur :wink: .

şaka bir yana ortamdaki diğer sesleri (sokaktan gelen "patates patates, kışlık kızartmalık patates geldiii...patatesciiiiii"") bir nebzede olsa uzaklaştırmak için güzel bir seçim olur;ama oyun ortasında oyuncular müziğe ritim tutarlarsa, müziğin sesini veya türünü değiştirmemiz gerektiğini bilmemizde fayda var... :wink: :!:

Saygılarımla Bunises.
<a href="http://bunises.deviantart.com/"><strong>Hayat, ölüm anında görülen bir düş değil midir? Kim bilir?<br></strong></a>
Ereshin
Başbüyücü

Post by Ereshin »

Bencede metal müzikle frp paralel çünkü Blind guardian gibi gruplar sayesinde dinleyici kitlesi bu alem eee güzelde oluyo yapsınlar ama oyun oynarken ben sevmem hatta DM bensem (ki genelde öyle oluyo) izin vermem dinlenmesine.
I break the silence now because I want the facts known. If I am to be judged let me be judged by the truth.
Galat-tirin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Galat-tirin »

ha bir de frp'den kastınız orta çağ, D&D tarzı ise Power'ı olsun, Gothic'i olsun oldukça güzel olur.. Ama yanılıp da sakın Wampire, Call Of Chutulhu gibi oyunlarda koymayın bu parçaları..
"And bards'song still remain.. lalalala" gibi şeyler çok kötü bozuyor konsepti aman dikkat! :) 8)
Desiratus Fatum..
Desiratus Bellum...
Galat-tirin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Galat-tirin »

ama bu tür, korku ve gerilim yüklü oyunlar oynuyorsanız da -ben dinlemem o ayrı- elektronik ağırlıklı insana huşu verici parçalar seçebilirsiniz, çok işe yarıyor (resident evil gibi) (x-files gibi)
AmadeusTheDark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AmadeusTheDark »

Ben frp oynamaya başlamadan çok önceleri metal dinlemeye başlamıştım ancak power veya gothic metal gibi tarzları dinlemeye başlamam frp ile birlikte oldu.
Bence frp ve metal müziğin paralel gitme olayı metal dinleyen insanların bu işe biraz daha elverişli olmasından kaynaklanıyor yani türk halk müziği veya arabesk dinleyen bir insanın 'abi frp diye bi muhabbet var sen biliyomusun bi araştırıp öğrenelim bizde oynarız'demesi bana biraz gülünç geliyor.
Zaten biraz düşünüldüğünde(1-2 saniye kadar)ikisininde ortak yönü fazla su üstünde olmaması metal müzikle televizyonda felan kolay kolay karşılaşamazsınız istisnai programlar var tabiyki ancak bunlarıda takip etmeniz gerekecektir yani demek istediğim(konu biraz saptı galib)bir insanın metal dinleyebilmesi için kaynakları araştırması gerekir sağdan soldan duyduğu grupların albümlerini alır internette arar bu şekilde öğrenir frpde aynı tsr şirketinin ürünlerini(players handbook vs)kolay kolay bulamazsınız buda bir araştırma işidir bence bu yöndeki insanları ikisinede ilgi duymaya elverişli kılan bu özellikleri,gözlemimce bu olaylara ilgi duyan insanlar genellikle fazla bilinmeyen azınlıklara hitap eden olgulardan hoşlanan kişilerdir.
Lunitari's idish, shirak, damen du!
_Nightfall_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _Nightfall_ »

ABİ şU METAL LE FRP Yİ TOPLAşTIRAN Bİ OYUUN OLSA ATLİCAM AMA YOKKİİİ BENİM PC DE FR OYNARKEN UYKUM GELİO şAHSEN
Artık insafsız olun... Gazap için... Yıkım için... Kızıl bir şafaga...<br><br>Değişik bişey isteyen <a href="http://s2.gladiatus.com/game/c.php?uid= ... IKLASIN</a>...
AmadeusTheDark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AmadeusTheDark »

yok hacı olmuo ööle frp oynarken veya frp ile ilgili pc oyunlarını oynarken metal gitmio daha doorusu şarkıda söz oldumu pek olmu enstrumantel olucak ve fazla sert olmıcak hatta pek ööle dinlemem ama kitap okurken veya frp oynarken klasik müzik çok ii oluo
Lunitari's idish, shirak, damen du!
_Nightfall_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _Nightfall_ »

ya abi şahsen klasik te dinlerim metalde ama su metal her moka gidio 8)
_Nightfall_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _Nightfall_ »

ya abi şahsen klasik te dinlerim metalde ama su metal her moka gidio 8)
Post Reply