Heroes ve Sylar üzerine

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
_raistlin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _raistlin_ »

peter diyerek konuya tekrardan dalış yapmak istiyorum...(tatildeydimde)... :)
<div>the master of past and NOW!</div>
elhasimu
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by elhasimu »

ben syların birdahaki hedefinin hatilinin olcağından eminim çünkü adamın başına açabilirse tabi ki gücünü kullanmadan hiç kimse ona engel olamaz :schemes:
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Lord Necros wrote: Sylar - Chaotic Evil
sylar, geçen bölümde,
"birçok insanı öldürücem, durmalıyım. onları öldürünce bir KAZANCIM yok ki, öyleyse neden yapayım."

dedi...

Açıkça, Chaotic Evil değil. Adam , Neutral Evil.
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

son bölümden sonra Sylara bakış açım değişti. Sevdim sanki adamı. O kadar da manyak değilmiş.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
entreri2
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by entreri2 »

Micah ileride cok etkili olcak 1-2 bolum kaldı :roll:
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Sylar, annesini öldürdü. Neresi, seni etkiledi. Sonra oturup onun kanıyla oynadı.
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Bilerek öldürmedi sanırım.
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Deheyt, dağılın hüleyn! :mrgreen:

Hazır klavye bulmuşken yazayım.
Mark wrote:sylar, geçen bölümde,
"birçok insanı öldürücem, durmalıyım. onları öldürünce bir KAZANCIM yok ki, öyleyse neden yapayım."

dedi...

Chaotic evil kazancı olmadan öldürmez. Onları yerdeki cesetleri manyakça kahkahalar eşliğinde parçalayıp etleri yiyen ucubeler gibi düşünmeyin. Lawful evil amacına ulaşmak için çeşitli bağlantıları, anlaşmaları, sözler vs kullanır. Yeri geldi mi gözünü kırpmadan öldürür. Eğer Linderman'ın amacı dünyayı kurtarmak değil de kendine kazanç sağlamak olsaydı yaptığı şey lawful evil bir harekete çok güzel bir örnekti.

Neutral evil çıkarı için iş yapar, evet. Temkinlidir ama lawful evil kadar değil. Yeri geldi mi anlaşma sağlamaz.

"Seninle anlaştık. Anlaşma işime geliyor. O yüzden seni anlaşmadan sonra öldürmeyeceğim."

"Seninle anlaştık. Ama anlaşma işime gelmiyor. Bu yüzden seni öldüreceğim."

"Seninle anlaştık, ama umurumda değil. Varlığın bana zarar veriyor. Seni öldüreceğiö."

gibi şeyler neutral evildır.

Chaotic evil ise pek temkinli değildir. Yapacağını açıkça yapar. Amacı için yola çıkanları öldürür.

Patlamada ölecek olanları Sylar'ın yoluna çıkmamıştı, sadece tesadüfen oradaydılar. Ölümlerinin Sylar'a hiçbir getirisi olmayacağı gibi belki kaybettirecekleri bile vardı.

Mesela başka özel kişiler, ha? :wink:
Mark wrote:Sylar, annesini öldürdü. Neresi, seni etkiledi. Sonra oturup onun kanıyla oynadı.
Bilerek öldürmedi. Yanlışlıkla yaptı. Bu tip sahneler özellikle Türk filmlerinde olur. Eğer o sırada anneyi görseydik anne bir "HI!!!"efekti koysaydı ve gözleri faltaşı gibi açılıp yere titreyerek düşseydi o senaristlerden birinin Türk olduğuna emin olurdum.

Kanıyla oynamadı. Kanıyla resim çizdi. Resmi dikkat etseydiniz annenin bedeni zemindi ve onun üzerinde bir adet nükleer patlama mantarı vardı.

Ayrıca Sylar'ın psikopatlığının sadece hayatı için kararları babasının almasından kaynaklanmadığını, annesinin de gizliden gizliyebunun bilinçaltına gaz vermesinin de etkisi olduğunu gördük. Ezik adamken güçlü oldu. Annesine kar yaparken yüz ifadesi de bundan ne kadar büyük-ve akli sınırlar dışında-zevk aldığını gösteriyor.

Ve bir kez daha söylüyorum: Sylar rules.

Hepimiz Sylar'ız, hepimiz psikopatız! :mrgreen:
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Bilerek yapmadı :cry: :cry: :cry:

ya oturup, gülerek çok güzel annesinin kanıyla oynadı.... Doğru söylüyorsun, ben mazur görmemiştim. Tabi , yanlış ne var ki, nasıl olsa annesi ölmüş, hadi bir kanını kullanayıp, medyum gücümle geleceği göreyim , demesi.... çok anlaşılır bir durum senin için.

Pardon.

Yani mazur görüncek birşey di, "Evet anne haklısın , ben çok özel biriyim."

Ben, Sylar değilim!

Bence, O korkak, bir çocuk.
MarcusDagnarus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by MarcusDagnarus »

Mark wrote:
Lord Necros wrote: Sylar - Chaotic Evil
sylar, geçen bölümde,

dedi...

Dediğin biraz daha çıkarcılığa giriyo....Gerçek kötülükle alakası yok bence..

Bu tür bi çıkarcılığı yapması zaten lawful evil olduğunu gösterirdi...Eğer chaotic olsaydı nedensiz yere öldürmeye devam ederdi , neutral olsaydı sadece sadistliği yüzünden ( bunları öldürürsem daha kötü olurum hesabı ) öldürürdü..
Bloody orcs nearby , to kill!
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Gelelim Sylar'a...

Adam psikopat. Bunun nesini anlamıyorsunuz ki? Düşünceleri ve zihni normal insanlar gibi çalışmıyor. Annesini isteyerek öldürmedi, evet. Ama kanıyla resim çizmesi için benzer bir şey demedim. Çizdi, bilerek çizdi. Akıl sağlığını kaybetmiş bir kişi için bunlar çok normaldir. Sylar'ın düşünce tarzını kendi düşüncelerinizle karşılaştırmayın. Psikopat seri katillerin duygu ve düşünce yapılarının normalden çok çok farklı olduğu ABD'de bilimsel olarak kanıtlanmış bir şeydir.
Last edited by Lord Necros on Fri Jul 27, 2007 6:36 am, edited 1 time in total.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

sylar : dizinin başından beri "güç güç" diyereketen her kezi öldürdü. ben ise bu davranışı sadece kara elflerde gördüm. hatta clarie bile gidiordu neyse ki peter onu kurtardı ama arada diğer ponpon kız kaynadı. gelecekte clarie i ele geçirmek için nathan ı öldürüp başkan olduunua gördük. güç ya ihaneti yada adaleti çağırır. ya sylar kendine ihanet edecek yada adalet yerini bulacak. bunuda ilerki bölümlerde göreceğiz. herkesin kendi beğenisi. üzülen üzülür sevinen sevinir sonuçta. ama ben sevinenler tarafında olacağım çünkü gücü kısa yoldan kazanmak için kitle katliam yapan sylar pek sempatik değil (tabii yine bence, başkaları sempatik bulabilir)
Image
elhasimu
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by elhasimu »

size dizide izlerken gözüme batan bişey söylücem son bölümde peterin elleri parlamaya başladıktan sylar konuşmayı bitirince hani hiro geliyo ya onun elindeki kılıca dikkat edin ve ne olduğunu görün. :-o :D
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

sezon sonu bölümünde mi?
ombuspider
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ombuspider »

Bu konunun ilk mesajına bakarak cevap veriyorum;
Sylar, saatçi bi insan. İlk ortaya çıktıgı zamanlarda hatırlarsanız saatlerin sesinden bozuk olup olmadıgını anlayabiliyodu. Ve sonra hangi bölüm hatırlamıyorum, bi bölümde birisine, " Senin beynin nasıl çalışıyor öğrenmek isterim" diyodu. Yani kesinlikle diyebilirim ki, Sylar özel insanların beynin açarak nasıl çalıştıklarına bakıyo ve bunu uygulayarak kendisi de o yeteneğe sahip oluyo. Eden'ın yeteneğini alamama sebebi de budur. Eden, Sylar açıp bakmayadan önce kendi beynini dağıttı, bu sayede Sylar beyni inceleyemedi, bu yüzden o özelliği alamadı.
With the ocean above me .. And flames in my eyes !..
Post Reply