Aşk Hakkında

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Aeron
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aeron »

ciddi olan evlenmek değil, birlikte yaşamaya karar vermektir. Birlikte yaşayan insanlar, birbirlerine katlanmak zorunda kalırlar. Evlilik, sadece toplum önünde, resmi kanallardan "ben bu kişiyle birlikteyim" diye ilan etmektir. Konu aşk olunca, bunun ne kadar anlamı var, bilemiyorum. Benim açımdan, evlenmemin en önemli sebebi, sülaleye birşeyler açıklama derdinden kurtarmasıydı, başka birşey değil. Evlilik bir şey ifade etmiyorsa neden evlendin diyecek olanlar vardır belki, evet bir kağıt parçası, neden bir kağıt parçası için kendimi sıkayım ki, millete dert anlatmak daha zor.
Boşuna mutluluğu aramayın, ancak acılarınızı azaltabilirsiniz.
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

evlilik olayını basit bi kağıt parçası, insanlara ilan etmek gibi laflarla küçültmek bi işe yaramıyo maalesef. ben de eskiden öyle düşünüyodum ama öyle diil. hiç düşündünüz mü tvdeki yarışmalar katılan insanlar evliyse neden bunu adından hemen sonra söyler -ve tabi kaç çocuğu olduğunu da-, bekar olansa sorulmadıkça söylemez? Ewlilik bi statü sembolüdür. ewli olmayan adamı müdür yapmazlar, vs..
War, war never changes...
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

burock wrote:, Ewlilik bi statü sembolüdür. ewli olmayan adamı müdür yapmazlar, vs..
statünün benim için önemi yok desem..
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

başkaları için var. imaj her şeydir..
Aeron
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aeron »

Toplum açısından evliliğin anlamı yoktur demiyorum ve küçümseme gibi bir şey de aklımdan geçmedi. Sadece benim düşüncelerime göre fazlasıyla anlam kazanmış. Evliliğe kurum olarak değer vermeyen benim, toplum değil. Ve sadece topluma dert anlatmamak (hiç gereksiz yere bahsettiğin statüden mahrum kalmamak) için evlendim.
Benim değinmek istediğim nokta, önemli olan evlenmek veya evlenmemek değil, birlikte yaşamayı seçmek ya da seçmemek.
Eşimle evlenmeden birlikte yaşamayı da seçebilirdik ama niye canımızı sıkalım ki, attık imzaları, herkes mutlu.
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

ben 4 seneden fazla süredir sefkilimle beraber yaşıyoruz. başımıza öyle lanet olaylar geldi ki... insanın isyan edesi geliyo. bi imza mı istediğiniz, alın 5 tane atayım susun diyesi geliyo... ama kimse seni takmıyo ki. sen onun neyi oluyomuşsun bakayım? Aaargh!...
Aeron
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aeron »

Bahsettiğim tam da buydu.
- Kimseye birşey kanıtlamak zorunda değilim. Topluma evlilik hakkındaki düşücelerimi kabul ettirmek gibi bir derdim hiç olmadı. Ne gerek var, kendileri düşünsünler.
- "Evlilik aşkı öldürür" lafı bir yalan. Bu sadece evliliği aşkın sembolü olarak görenler için geçerli olabilir.
- En gıcık olduğum olay da, tatilde otellerde evlilik cüzdanı sorulmasıdır. Eğer çok yol yorgunu değilsem, evli olduğum halde değilmiş gibi yaparak hala kavga ederim. Bu noktada biraz kendimle çelişiyorum ama olsun.
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Kesinlikle birşey kanıtlamak zorunda değiliz,haklısın.Ancak bazen toplumun senin hakkındaki düşünceleri seni kısıtlayabilecek ve hatta hayatını çekilmez hale getirebilecek bir hal alıyor.Ã?rneğin bir ev tuttuğunda kız arkadaşınla birlikte yaşıyamazsın.Ev sahibiyken bile bu olabiliyor bazen.
Theodoric
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Theodoric »

insan hayatını etkileyen ve saman altından bütün davranışlarını kontrol eden insanın geçmişde yaşadıklarıdır.insan ana rahminden ayrılışından sonra daima yalnız kalma tehlikesiyle karşı karşıyadır."yalnızlık" insanın dünyadaki en büyük korkusudur.ölümden çok korkar insan yalnızlıktan.çoğu davranışı da yalşnız kalmamaya yöneliktir.arkadaş bulma,bi ortma ait olma vs.aşk da bu duygunun EN Ã?NEMLİ parçasıdır.bi bebeğin doğumundan ölümüne kadar davranışlarını inceleyin bunu siz de fark ediceksiniz.
insan doğar,çevresinde baktığında iki tanrısı olduğunu görür.baba,anne.anne sever baba yönlendirir.bi süre sonra bu iki tanrı insana yetmez ve yavaş yavaş yalnız olduğunu hissetmeye başlar ki bu da ergenliğe denk gelir.burdan sonra biriyle birleşme isteği duyar(maddi, manevi) sürekli diğer yarısını arar.bu diğer yarısını(yeni tanrısını) ararken sürekli eskileriyle karşılaştırma içindedir.erkek annesine,kız babasına benzeyen insandan hoşlanır falan.ve bu böyle devam ederitek isteği birine ait olmak ve o biirinin ona ait olmasıdır.tabi burda hayvansal güdüler sevgi çeşidini etkileyerek devreye girer.mesela erkek koruma içgüdüsüne sahiptir sürekli kadında korunma tabii.
aşık olup olmadığınızı anlamak için 2 genel kriter vardır.
1-cinsel ilgi (hayvansal)
2-manevi uyuşma(insansal)
eğer partneriniz ikisinden de geçer not aldıysa yeme de yanında yat yani.en kötü durum da bir insanın yalnızca 1. kriteri başka birinin de yalnızca 2. kriteri sağlamasıdır.ikisiyle de bi halt olmaz kısacası.tecrübeyle sabittir :)
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Çok doğru tesbitlerde bulunmuşsun mirim:)
Theodoric
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Theodoric »

eyvallah erethan :D .yalnız o tespitlerin tamamı bana ait değil.büyük bi kısmını erich fromm un "sevme sanatı" adlı kitabından öğrendim.
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

ah işte bu beni yıktı... :)
Theodoric
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Theodoric »

üzülme o kadar. :cry:
biluanders
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by biluanders »

en azından itiraf etmiş... :D
ne zaman içime biraz fazla baksam,yükseklik korkum depreşir....
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Aşk güzel şey... :oops:
Post Reply