Ufak bi Öadır

Frpworld forumlarındaki eski FRYO(Forum Rol Yapma Oyunu) başlıklarının tutulduğu arşiv.
Locked
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

"hahahaha gerçekten komiksin ufak varlık. Yanıldığın nokta burası, ben lordum oren dautry'e sadece onunla ortak çıkarları paylaşan müttefikler olduğumuzdan lordum diyorum, lordum Oren_Dautry de dahil hiçbir tanrının yamağı(rahibi(kölesi)) değilim. rahiplik dediğin müessesenin ne olduğunu sanıyorsun ufaklık, tanrının kölesinden başka bir şey mi olduğunnu sanıyorsun..." firble yeminer'in dehşet verici kahkahasını bir kez daha duyar.

Ağlamak mı, hayır ben sadece size güleceğim, her zaman yaptığım gibi ve sizde her zaman yaptığınız gibi kendi yaşamınızı elinde bir hayalden ötesini bulundurmayan bir tanrıya kölelikle geçireceksiniz.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Justarius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Justarius »

yeminer'in gnoma söylediklerini duyan drow bu düşüncelerden haz etmemiştir. O Lordu Dragonfire'a güvenmektedir. Lordunun önünde saygıyla eğilir bağlılığını sunar.
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

Ozan Firble...
İstediğin inancı sürdürmekte özgürsün ama unutmaki.. Kisiler tanrılara karşılık beklemeden bağlılık duyarlar siz ise verieln vaatler karşılığında inanıyorsunuz ya da bağlanıyorsunuz her neyse....
Benim bildiğim hediye ödül ayrıcalık artık nasıl adlandırırsan.. inanç sunulduktan sonra verilir...

Yeminerle Ortaklığımızda ben yeminere hiçbirşey vaadetmedim.. sadece adımı ortaya koydum o da beni yanımda yer almak için uygun bir ortak olarak gördü...

İnanç işleri beni boğuyor..
anlamsız birçok politika...
bir gün gelir de Lordunuz size verdiği sözleri tutamazsa ne olucak...

neyse..
Lordun beni karşısına almak istiyorsa bunu açıkca belirtsin, her işin bir yolu var...
tapınağımın kenarına çadır dikerek yapılmadığından eminim..

Bak kendisi benimle konuşmak için buraya gelme zahmetine bile katlanmadı....
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Lordum benim inancımı gerçekten yanlış anlamışsınız. Aynı şeyi saygıdeğer Yeminer'e de söylemek istiyorum. Bir tanrı olarak bilmeniz gerekir lordum birisi aldığı şeyler karşısında bir tanrıya bağlanmaz lordum. Herkesin tanrısı aslında onu kalbindeki sestir. Siz tanrılar da benim inancımca bizim kalbimizdeki seslerin ucud bulmuş hallerisiniz lordum. Ve Lord Dragonfire a inanan onca insan kalplerinde taşıdıkları o ruhun maddeleşmiş halinin Lordumun kendisi olduğunu anladıkları için onu seçmişlerdir. Ã?düllerden bahsediyorsunuz lordum ödüller. - gnom belinde duran flüdü çıkarır - mesela bu mu lordum zamanın fısıltısı lordum bu ödül dediğiniz hediyeler sadece başka insanlara kalplerindeki yolu göstermek için kullanılır. Beni gözleyin lordum bunu yapacak gücünüz var ve düşünün sizce bu güçleri kalplerinde lordumun temsil ettiği o ruhu taşıyanlara yol göstermekı dışında ne zaman kullandım bi ozan olarak bunu ünümü arttırmak için kullanabilirdim ama yapmadım. Lordum bu tür ianandığımız görevleri yapmamızı kolaylaştıracak hediyelere bir ödül olarak bakmayın lütfen gerçek ödülümüz sadece ve sadece doğru olanı yaptığımızı bilmenin verdiği iç rahatlığıdır.
İnanç işleri sizi boğuyor mu lordum kuşkusuz ardında bir bilgelik gizlidir bu sözlerin ama ben aciz bir gnom rahip olarak bir tanrının inanlarından inançlarından güç alan bir varlığın nasıl inanç işlerinden boğulduğunu anlayamadım.
Ve lordum en azından biz ölümlülerin acizane dünyasında ortaklık genelde çıkar ilişkisine dayanır ve benim mantığıma göre bu gerçek inanca en uzak şeydir. Yeminer kardeşim rahipliği kölelik sayman beni üzdü. Lord Oren Dautry nin rahiplerine köle gibi bakıp bakmadığını bilmiyorum. - Bakmaz diye düşünüyor olsam da bu konuda bir şey söylemeyeceğim- ama birçok tanrıda bu böyle değildir. Rahipler yollarını özgürlükle seçerler ve her adımı yine özgürlükle atarlar izledikleri yol kalplerinin onlara gösterdiği yoldur ve her canlının kalbinde böyle bir yol mevcuddur. Hatta sizin kalbinizde bile Yeminer. Ve gerçek mutluluk bu yolu bulup izleyerek yakalanır rahip olarak ya da olmayarak bu yolu izleyerek. Sizin de kalbinizdeki ruhun gücünü aldığı bir tanrı olduğuna eminim Yeminer ilişkininiz sadece ortak çıkarları paylaşan müttefikler şekilinde olduğuna göre bu Lord Oren olmasa gerek çünkü gerçek inanç sadece çıkarlarınız uyuştuğunda izlenen yol değildir. Gerçek inanç bütün varlığınızın ne olursa olsun izlemeniz gerektiğini size haykırdığı yoldur. Sizin yolunuz Lord Dragonfire inanaları ile aynı yol olmayabilir ama sizin de kalbinize ait bir yol olduğuna eminim bayım. Ve eğer isterseniz bu yolu bulmanıza yardım etmeye çalışabilirim.
Lord Oren biz inanları lordumla konuşmak istediğimizde sadece kalbimizin sesini dinleriz. Ancak sizin bu yolu kullanıp kullanamayacağınızı bilmiyorum. Ancak eminim bir tanrı olarak sizin de onunla konuşma yollarınız vardır. Sizin o yolu bulabileceğinizi düşünüyorum lordum. Ancak bu çadır bir meydan okuma değildir aksine küçüklüğü ile insanların genelde küçümseyip geçecekleri ve yalnız ve yalnız kalbinde gerçekten Lordumun inancı olanların içindeki gerçek gücü farkedebilecekleri bir tapınak bu lordum ve kalbinde lordumun inancını taşıyanlar zaten asla sizin inanınız olmayacaktır. Lord Oren eğer daha fazla sorunuz yoksa tapınaktaki bir töreni yönetmem gerekiyor. Lordum bir inanını şovalyeliğe yükseltmeyi kabul etti. O nedenle izninizi isteyeceğim ve siz saygıdeğer Yeminer bayım eğer isterseniz tapınağa girmekte özgürsünüz.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

yeminer wrote:". rahiplik dediğin müessesenin ne olduğunu sanıyorsun ufaklık, tanrının kölesinden başka bir şey mi olduğunnu sanıyorsun..." firble yeminer'in dehşet verici kahkahasını bir kez daha duyar.

.
Yanlış....
Rahiplik kölelik değildir, tanrı rahiplerine köle gibi davranmadığı sürece...

Benim aradığım ise Oren_Dautry' nin rahipleri değil..
Benim söylemek istediğim. rahipse gücünü Oren dan alan rahip olur..
Benle bir ortaklığa imza atmış olur ve ortaklıkta karşılıklı tarafların birbirine ciddi sorumlulukları vardır...

Yeminer benim ortağım ve bana karşı sorumlu , benim ona karşı sorumlu olduğum gibi...

Bu sorumluluk bir rahibin tanrısına karşı sorumluluğundan fazla da olabilir...

Ama bence Rahipler asla tanrıların kölesi değildir...

ama aralarında benim teklif ettiğim gibi bir ortaklıkta yok...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

neyse.. lordum. bu konudaki anlaşmazlığımız sadece terim uyuşmazlığından kaynaklıyor bence.

bir zamanlar aristo nun da dediği gibi kavramlardan herkes aynı şeyi anlasa tartışacak konu kalmaz dı.

ve lordum Oren'in de belirttiği gibi ben rahip değilim ve asla öyle birşey de düşünülemez. Lordumla karşılıklı anlaşmalarımız ve sorumluluklarımız var.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Sessizce konuşmaları dinledi. Dinledi ve kendini de sorguladı. İnancının nedeni güç müydü? Belki öyleydi ama ona başkası tarafından verilecek olan güç değil inanınca kendi kendinde bulduğu güçtü. Birşey söylememesi gerektiğini düşündü sabırsızlık ta duymuyordu. Bekledi.
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Cüce Grath ilk baş tereddüt içinde elinde baltasıyla çadıra girdi ama içinin bir huzurla dolduğunu hissedince baltasını sırtındaki yerine yerleştirdi. şimdi tanrısının önünde saygı ile eğiliyordu.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ã?yleyse Lordum sizle daha fazla tartışmamız anlamsız sanırım. Bir tanrı ile karşılaşmak gerçekten büyük bir şeref ama üzgünüm sorumluluklarım var..
Yeminere döner hoşçakalın bayım Lord Oren sanırım tanrınız değil bu konuşmadan bunu çıkardım umarım bir gün siz de kendi tanrınızı bulursunuz. Firble çadırın içine girer (rp dışı: arkadaşlar illa yapmak istediğiniz başka bi şeyler varsa beni tapınaktan çıkartın.)
Tapınağa giren gnom tapınakta onu bekleyen yeni Dragonfire inananları yüzyüze gelir. Hepiniz tapınağa hoş geldiniz baylar. Zamanın ve Büyünün Lordu adına sizi selamlıyorum. Kaosa giren diyarları bu durumdan çıkaran ve onları daha güzel günlere getirecek olanlar bizler olacağız ve Lord Dragonfire bunu yaparken hep bizim yanımızda olacaktır.
şimdi lordumun izni ile yeni bir rahiple yeni bir şovalye lordumun hizmetine kabul edilecektir. Üstad Majenta önünmde diz çökün Majenta ilerler ve gnomun önünde diz çöker boyu hala gnomun boyundan uzundur. Gnom elini kaldırır grup bir anda zamanın yavaşladığını ve durduğunu hisseder. Bir an sonra her yer görüntülerle dolar zaman sanki canlı bir varlık gibi onları eski çağlara götürüyor sonra çok ilerlerde gezdiriryor sonra tekrar oldukları yere geitiriyordu bunun da yanında kendi bedenlerinin ve ırklarının geçmiş ve geleceğini hissediyorlardı ve zamanın nasıl canlı bir varlık gibi hareket edebildiğini. Sonra herşey tekrar durdu. İzleyenler odada hissettikleri o canlı varlığın majentanın bedeninde yoğunlaştığını farkettiler sonra da herşey normale döndü. Majenta dedi Firble artık Zamanın ve büyünün lordunun rahibisin kardeşim dedi. Majenta boyu yarısına gelen gnomla kucaklaştı. Sonra gnom Paldyneey e doğru yürüdü. Paldyneey farkında olmadan diz çökmüştü. Lordumun şovalyesi olmayı istemiştin. Hala aynı fikirde misin diye sordu Paldyneey evet dedi. Bunun sorumluluklarının bilincinde misin? Paldyneey evet dedi. Gnom elini Paldyneey nin başının üzerine koydu. Mavi ve sarı bir ışık karışımı şovalyenin çevresini sardı. Lord Dragonfire seni kutsuyor savaşçı ve onun adına savaşma isteğini kabul ediyor. Ã?yleyse yerine getirilen sözlerin ödül ihanetinse gözden düşmeyi getireceğini bil. Lordum daima seninle olsun. Işıklar yok oldu ve gnom orada bulunan herkese evet dostlarım diye seslendi. Burada yeni bir güneşin gökyüzünde bir miktar daha yükselişini sizle izledik. Lord Dragonfire ın yükselişi sürdükçe diyarlardaki karanlık gittikçe daha çok güçsüzleşecektir. Gidin şimdi ve insanların kalplerindeki Lord Dragonfire olanlara yol gösterin. Lordum sizi her zaman takip edecektir.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Firble seremoninin ardından şovalyeye "seçtiğiniz yolun bir tanrı adına izlenecek en kutsal yol olduğunuzu bildiğinizi umuyorum" dedi. Sonra ona üzerine kutsal sembol kazılı kılıcı verdi ve bununla gerçek bir inanca sahip olduğu sürece savaş sırasında onun için zamanın yavaşlayacağını anlattı.
Ancak Firble tüm bu olanlar sırasında Torilde gerçekleşen yeni sıradışı olayı da biliyordu yeni bir tanrı yükselmekteydi Firble tıpkı lordu gibi bu olayı diyarları düzene sokacak yeni bir gelişme olarak yorumladı. Yeni tanrıyı lordu adına selamlaması gerektiğini düşündü. Diyarların tanrılar arası yeni bir savaşı kaldıracak bir durumu yoktu. Rahip Majentaya tapınağı emanet ederek Lord Quel Shinin tapınağına doğru yola koyuldu.
HARBE GİDEN
paldyneey
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by paldyneey »

üstad firble diye durdurmak istedi şovalye.tekrardan eğilerek rahibe şunları söyledi
bana şovalyelik ünvanını veren lorduma sonsuz saygılar sunuyorum... onun yolundan ayrılmayacağıma sonsuza kadar yemin ederim
Ã?LÃ?M HEPİMİZİN YOLUNUN SONUDUR,EN IYISI ONDAN YANA OLMAK
*MAEGLİN QUEDRETH
majenta
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by majenta »

Gnomun gidişinden sonra tapınaktakilere baktı."Kardeşlerim, Lordumun inanaları.Yola çıkmadan önce dinlenmek isteyenler kalabilirler. Ondan sonra Lordumuzun yükselişini duyurmalı ve kalbinde Lordumuzun inancı olanları bulmalısınız. Lordum hep yanınızda olacaktır."
Dediklerinin ardından tapınakla ilgilenmeye başladı.
Sıkıntılarla dolu hayat, yer kalmıyor yaşamaya.
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

( Merak edenlere: KAOSUN VE Ã?LÃ?MÃ?N TAPINAğI)

Oren kılıcı sıkıca kavradı ve Eski savaş tanrısı Malovan'ın gücünün benliğine akışını hissetti, gözleri zevkle parladı ve tapınağı yakın kasabalardan hatta Ufak Ã?adırdan bile duyulabilecek....korkutucu bir kahkaha kapladı.....
majenta
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by majenta »

Duyduğu kahkahanın ne olduğunu anlamaya çalıştı. Ne olabileceğini bulamadı ve tapınağın korumasında işlerine devam etti.
Ama huzursuz olan birkaç kişi ve kılıcını çekmiş şovalyeyi gördü."Sakin olun dostlarım.Lordumuzun kudreti bizi korur."dedikten sonra hiçbirşey olmamış gibi işlerine devam etti.
Sıkıntılarla dolu hayat, yer kalmıyor yaşamaya.
paldyneey
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by paldyneey »

rahip majentanın sözlerini duyan şovalye kılıcını-daha yeni aldığı kılıcını- yerine koydu.artık daha rahattı.lordu onu şovalyeliğe kabul etmişti
Ã?LÃ?M HEPİMİZİN YOLUNUN SONUDUR,EN IYISI ONDAN YANA OLMAK
*MAEGLİN QUEDRETH
Locked