Genç yazarlar birbirimize destek olalım

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Galat-tirin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Galat-tirin »

ha bu arada.. size bir kaç tüyo:
-) Dünyamız, çoğu dünyanın aksine, telif hakkı gerektirmez.
-) Bu dünya üzerinde yazma fikri bir çok fantazi yazarına (yanlış anlamayın), üzerinde dragonlar, savaşçılar, büyücüler (klasik anlamda ortalığa fireball atan sapık ruhlu tipler..) olmadığı için pek ilgi çekici gelmemekte, ancak unutmayın; çoğu basit öyküdeki çoğu basit karakter, kitabı her yerinden dragonlar sıçrayan romanlardan daha ilginç kılar.
-) Yani boş verin olayları, daha çok karakterlerle uğraşın bence..
şahsen ben dört yıldır bir dünya üzerinde çalışıyorum, uzun süredir de yazıyorum, okuyorum.. artık wampire tarzı bu dönemde geçen öyküler daha çok sarıyor beni.. yazması da belli ölçüde daha kolay ve eylenceli oluyor..

şimdi siz wampire, kitap çıkartmıyor diyeceksiniz.. içimden bir ses çıkartacaklar diyor.. :)
Desiratus Fatum..
Desiratus Bellum...
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Fantezi edebiyatının bence en güzel tarafı tamamen özgür olmanız. Hiçbir tarihe ve gerçeklerine bağlı kalmak gibi bi zorunluluğunuz yok, zaten amacı da farklı şeyler yaratmak.

Dikkate değer her türlü yeniliğe açık olmama rağmen yine de klasik FRP dünyalarından kopamıyorum. Bence en güzeli o dünyalarla yaşadığımız dünyanın harmanlanması, ikisinden de bişeyler içermesi, bunlara bir de kendi fikirleriniz katılınca ortaya kesinlikle kayda değer bi eser çıkacaktır.
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Ercanergur@hotmail.com

Arkadaşlar dediğim gibi beni bulursanız yardım edebilirim.
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

bulunmucak biri değilsinki cüce seni :D şaka şaka yardım lazım olursa ben burdayım...
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Yazmaya başlamadan önce hikayeyi uyduracağınız bi dünya olmalı ki bu işin en zor kısmı, hala üzerinde çalıştığım dünyamı yaratırken kendi fikirlerimle yaşadığımız dünyanın sentezini kurmaya çalışıyorum. Hem mitoloji, hem ortaçağ, feodalizm, hiyerarşi, hepsini kullanmaya çalışıyorum hepsi ayrı bir tat ve derinlik katıyor. Bi de frp oynatırken bu dünyayı kullandığım için bazı kurallara da bağlı kalmak söz konusu. En çok hangisini kullanmayı sevdiğime gelince frp ile en çok bağdaştığını düşündüğüm ortaçağ feodalizmi derim, siz ne dersiniz?
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Ya bir de isim vermek gibi olmasın bazıları (Spawn77) "GERÃ?EK DÃ?NYADAN ALINTI YAPIYORUM" diye on saat tantana ettiler başımda... İyi de nereden esinlenecem?!

Neymiş efendim, FRP dünyalarındaki sıradan kişiler koyunmuş, onların derinlikleri olamazmış, tavernacı adam organ mafyalığı yapamazmış...

Kesinlikle çekinmeyin alıntılardan... Hatta özellikle dünyamızdan alın yoksa klişe olursunuz...

Saygılarımla....
Türklider...
gregorian
Kullanıcı
Kullanıcı

slm

Post by gregorian »

The Twilight Is My Robe...
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Beş on tane A4 kağıt alıp her bölgeyi teker teker detaylı bir şekilde yazıp çizmek üzere büyük bi harita hazırladım (tam bitmedi-bitmez de) böyle yapınca daha iyi oluyo herşey yerli yerine oturuyo hem hep istemiştim böyle eşşek kadar (Faerun kadar) bi dünya yaratmayı :D

Galiba işe haritadan başlamak en iyisi.
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mefistofeles »

bende yardımcı olmayı çok isterim brikeç denemem var ama özellikle kendi sistemimizi yaratma konusunda çok farklı önerilerde bulabilirim
feanin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feanin »

arkadaşlar bence birbirimize yardım etmek için yapabileceğimiz en güzel şey,hikayeleri burda yayaınlayıp,yayınlanan hikayeleri "yapıcı" olucak şekilde eleştirmek,mesela benim bir dizi şeklinde hikayelerim var,önceden bi ultima online serverının forumunda yazmıştım,sonra bu siteyi buldum,orda rpyle falan ilgilenen çok az kişi var,burda dhaa çok kişi var,ama hiç eleştiri göremedim,merka ediyorum kimler ne düşünüyo,çünkü bu sitedeki hemen herkes çıok şey biliyor frp hakkında ve sizin fikirlerinize saygı duyuyorum,ondan eleştiri yazalım birbirimizin hikayelerine arkadaşlar,dünya yaratma konusuna gelince,ben ufak hikayeler yazdığım için,pek dünya yaratmakla uğraşmadım,daha çok ultima evrenini kullanıyorum ama araya d&d kuralları yada tanrıalrı falanda kattım,çok öenmli değil benim için dünya,karakterler daha önemli
rilley
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by rilley »

Valla bende yardım edebilirim. iki yıldır bir proje üzerinde çalışıyordum. Sonra iki ay önce aşk meşk işleri oldu bıraktım herşeyi yırtıp attım. Ama gene başlamak isterim ve bu sefer yalnız olmak isteniyorum bu arada bir arkadaşımız yazmış bir gün belirlesek bir yerde yada msn de buluşsakk öle yapsak daha ii olur bence
Demian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Demian »

abi feanin e tamamiyla katiliyorum iki hikaye yazdim ocakbasina tek bir olumlu yada olumsuz elestiri bile gelmedi tek bir yorum yazsaniz bile raziyim söz bende sizinkileri okuyup yorum yazacagim.
icq um yok.
hamdullahsahin@yahoo.com
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

İyi de arkadaşlar her şey karşılıklı değil :) Sizler hikayelerinizi yorum alabilmek ve kendinizi tatmin etmek için yazarsanız hiçbir şey elde edemezsiniz ama sadece kaleminizden döküldüğü ve ona engel olamadığınız için yazarsanız daha büyük bir başarıya ulaşırsınız. Ben Ocak Başı hikayelerinin hepsini okuyorum ve Kulaktan Kulağa bölümünde de insanları hikaye yazmaya teşfik etmek için hikaye başlatıyorum gördüğünüz gibi. Bir hikaye yazarak kendinizi bununla sınırlandırmayın. Sürekli dahasına gidin. Yorum gelmese bile yenilerini yazın.

Herkes yorumu yorum olsun diye yazmaz. Yorumu birilerine bir şeyler anlatabilmek için yazar. Bazı zamanlarda bir şeyler anlatmak istemez ve yorum yazmaz. Zorlama yorum olmaz arkadaşlar. Yorum değiş tokuşu ise hiç olmamalı bence :)

Kendinizi sınırlamamanız dileğimle...
nzl
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by nzl »

Bugüne kadar bisürü hikaye yazdım ama hepsinde bişeylere özenip başladım yeni izlediğim bi kitap duyduğum bi olay ya da yeni bi film.. Ve hiçbirini bitiremedim. Bazen içimden yazmak geliyo ama ne yazıcağımı bilemiyorum resim yaparken de aynı şey oluyo.. Geçen sene arkadaşımla beraber yazmaya başladık böle bi cümle veya bi paragraf ben yazıyorum biraz da o yazıyo istediği kadar.. Baya zevkli oluyodu ve aklımın ucundan geçmeyen şeyler yazıyodu, bazen takıldığım yerlerde çok farklı fikirler buluyodu. Ama bu şekilde yazmak doğru mu,bilmiyorum..? Bbugüne kadar 'iki yazarlı' olarak okuduğum tek kitap Ejderha Mızrağı serisinden bi kitap..
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Herkes farklı bir şekilde yazar. Bir şekil, bir düşünce, bir his vardır ama en önemlisi yazarken aklınızdan geçenleri değil, ruhunuzdan geçenleri yazmaktır. Hissederek yazmaktır. Arkadaşınla birlikte yazıyorsan neden olmasın ki? Elbette ki bu da bir yazın şeklidir... :)
Post Reply