davet

Frpworld forumlarındaki eski FRYO(Forum Rol Yapma Oyunu) başlıklarının tutulduğu arşiv.
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

tanrılar köle ararken iyi ama biz tanrılardan bişey isteyince neden tanrılar köle olsun ki ayrıca bazı kişileri sevmek nedensiz olabilir yada tanrım benim ona bu tavrımdan dolayı beni sevebilir tanrılar size sesleniyorum nerdeyse hepinizi tanırım ama hiçbirinizin umrunda bile değilim madem öyle nie umrumda olasınızki

unutmayın tanrılar inananlarıyla güçlüdür onlarsız hiçbirşeydirler :!:
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ben Tanrı olsam kafana ateşli bir dağ atar moleküllerini İstar'ın dibine gömerdim.

Seni umursamak zorunda olan seni bulmakla olan Tanrılar değil.
Kendi Tanrı'nı kendin bulmalısın... ve bulmak içinde onu aramalısın...
gandalfoftheday
Kullanıcı
Kullanıcı

Tanrılardan söz ediyorsunuz...

Post by gandalfoftheday »

Değerli dostlarım,
her ne kadar özgür iradeye ve tartışmaya sonsuz saygı duysam da sizi uyarmadan edemedim. Tanrılar köle aramaz, ihtiyaç da duymaz. Aynı şey biz insanlar için de geçerlidir. Seni karşılıksız olarak sevecek bir tanrı mı arıyorsun sevgili dostum? Elbette var. Tümü! şu anda ve hayatının her anında. seçimlerinin özgürlüğüyle korunuyorsun. tanrıların senden bir beklentisi yok. tanrının ışığını arayanlardan ise elbette çeşitli talepleri olacak. ancak kendileri için olmadığını, bunlara muhtaç olmadıklarını bilin yeter...
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

ben köle arıyolar derken güçlerini kendilerine inananlardan aldıklarını sölemek istemiştim
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Evet Tanrılar güçlerini kendilerine inanan dualarıyla güç bulan imanlı insanlardan alıyorlar...
Bunun kölelik gibi bir benzetmeye nasıl çağrışım yaptığını kavrayamadım ne yazıkki...
serinafairuza
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by serinafairuza »

Tanrılar güçlerini inanlarından alırlar belki ama kendilerine inanılmasa da, inanan dudaklar dualar fısıldamasa da Tanrılar var olur. Sevilmek, inanılmak, beğenilmek, güvenilmek ölümlü ırkların temel ihtiyaçlarındandır. Ama tanrıların böyle ihtiyaçları yok. Biz insanlar inanacak Tanrılar ararız çünkü zorda kaldığımızda sığınacak üstün bir varlığa ihtiyaç duyarız. Kaderimizin bizi düşünen bizden güçlü bir varlığın ellerinde olması kendimizi güvende hissetmemizi sağlar. Hal böyleyken Tanrıları köle aramakla suçlamak niye? Sonuçta onların köleye ihtiyacı yok ama bizim tanrılara ihtiyacımız var.
Nature protects me, cause I serve her.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

quote="serinafairuza"]Tanrılar güçlerini inanlarından alırlar belki ama kendilerine inanılmasa da, inanan dudaklar dualar fısıldamasa da Tanrılar var olur. Sevilmek, inanılmak, beğenilmek, güvenilmek ölümlü ırkların temel ihtiyaçlarındandır. Ama tanrıların böyle ihtiyaçları yok. Biz insanlar inanacak Tanrılar ararız çünkü zorda kaldığımızda sığınacak üstün bir varlığa ihtiyaç duyarız. Kaderimizin bizi düşünen bizden güçlü bir varlığın ellerinde olması kendimizi güvende hissetmemizi sağlar. Hal böyleyken Tanrıları köle aramakla suçlamak niye? Sonuçta onların köleye ihtiyacı yok ama bizim tanrılara ihtiyacımız var.[/quote]

Her kelimesine +1... Ama onların da güçleri maddesel düzlemdeki inanan sayısına göre etkileniyor bunu da göz ardı etmemek lazım. Örnek vermek gerekirse Güneş Tanrısı Pelor çok güçlü bir tanrı çünkü güneşe tapan çok fazla insan var!
Orc Tanrısı Gruumsh çok kuvvetli çünkü çok fazla Orc var!!!
Ölüm Tanrısı Nerull çok güçlü çünkü ona tapınan çok fazla adam ve ölü var!
Yani Tanrılar bize muhtaç değiller ama güçlerini onlara biz veriyoruz yani bize biraz da muhtaçlar... Tabii şu andaki Maniac'ın durumda bir tane ruh çok da fazla önem taşımıyor yüzbinlerce inanan düşünülünce...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

hayır katılmıyorum raistlin. eğer kendilerine tanrı diyiyorlarsa maniak ın dediği gibi olsunlar. ya da ortalıkta tanrıyım diye dolaşmasınlar. tanrılar da bizden yardım bekliyorlarsa, verdiklerinin karşılığını istiyorlarsa biz insanlardan ne farkları varmış. ben böylelerine tanrı değil anca yemek yeme zahmetinden kurtulmuş adam derim.

koyduğun kuralları kim çiğnemedi ki söyle?
günahsız bir hayatın tadı ne ki söyle?
yaptığım kötülüğü kötülükle ödetirsen sen
sen ile ben arasındaki fark ne ki söyle?
ömer hayyam
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

koyduğun kuralları kim çiğnemedi ki söyle?
günahsız bir hayatın tadı ne ki söyle?
yaptığım kötülüğü kötülükle ödetirsen sen
sen ile ben arasındaki fark ne ki söyle?
ancak bu kadar güzel dile getirilebilir bişey!Mükemmel söylemiş.
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

bende öyle düşünüyorum
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Dünyada günah ve iyilik dengede olmalıdır yoksa bildiğimiz düzen çöker... Çok fazla iyilik de tehlikelidir çok fazla kötülük de...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

tanrıların insanlara ihtiyaç duymadığı kesinlikle yanlış. insanların kendilerine tapmadığı bir tanrının değeri yoktur. insanlara ihtiyaç duymasalardı niye küçümsedikleri insanlara büyülü güçler verip ibadet etmelerini isterlerdi. tanrıların insanları küçümsemediğini düşünen yoktur herhalde
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

"insanların kendilerine tapmadığı bir tanrının değeri yoktur."

Bu sonuca nereden vardın peki?
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

tanrıların güçlerini inananlarından aldıklarını düşünürsek..
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Bence Tanrıların kullanrını küçümsemeleri saçma... Onlara güç vermelerinin tek sebebi olabilri o da onları önemsemeleri... Küçük gördüğün varlığı neden önemseyesinki?
Post Reply