Silmarillion

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Drakhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drakhan »

walla ben okurken başlarda çok zorlandım.Ya kimdi bu şimdi diyip arkadan sözlük kısmına bakardım.Sonrada az önce okuduğumu unuturdum ama birkez kaptırınca sürüp gidiyor...
Bazen bildiklerimizin ötesindeki arka planda onu bin kez daha iğrenç kılan gerçeğin şeytani imaları görülebilir... Lovecraft <br><br><br><br><br>
Demian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Demian »

Ilk okudugum fantazi kitabiydi. Ben okurken herkes dalga geciyordu kimsenin bedava verseler okumadigi kitaplari okuyorsun diye. Ayni sahsiyetlerden bazilari sonradan benim etkimle fantezi hastasi oldular. Ilk elf resmimi bile kitaptan bir yil sonra görmüstüm. Hey gidi yillar hey dermisim.
BLACK HAND
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by BLACK HAND »

Yaa bu kitap Hobbitindei öncesini anlatıyo yoksa farklı şeylermi var?
Forest Metal Is Immortal..
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

şu anda baslarındayım ama bi garip geldi. sırf etrafımdakiler dayan dediği için devam edicem. ama basları sıkıcı gibi...
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
-zaman-
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by -zaman- »

BLACK HAND wrote:Yaa bu kitap Hobbitindei öncesini anlatıyo yoksa farklı şeylermi var?
Kitap Orta Dünya'nın kuruluşunu anlatıyor,ki sanırım bu Hobbit'in de öncesi anlamına geliyor :D .Ama ben "fark" ile tam olarak ne anlatmak istediğini anlayamadım.Bence -özellikle dili- Tolkien'in yazdığı bir çok kitaptan farklı(Güç Yüzükleri'ne Dair'i de Silmarillion'un içinde sayarsak).

Aredheliquas wrote:şu anda baslarındayım ama bi garip geldi. sırf etrafımdakiler dayan dediği için devam edicem. ama basları sıkıcı gibi...
İleride biraz açlır tabi,ama genel olarak kitabın dili ağır.Ama içindeki anlamı çıkarmaya bak sen :D (Bu arada ben de şiddetle devam etmeni tavsiye ederim ;) )
Özgür kalın...
BLACK HAND
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by BLACK HAND »

Sonunda kitaba başladım :D anladım.Yorumlarıda okudum bende beğendim vede tolkien abimin önünde 3 dakikalık saygı duruşu yapıcam birazdan bu kadar detaylı ve içine çeken bir dünyayı yaratıp diğer kitapların önünü açtığı ve elimizden bırakamayacaığımız kitapları bize hediye ettiği için.Yukarıda yorumların birinde olayın öznü kavrayın deniyor bende buna katılıyorum.Zira burdaki her ismi ezberlemeye kalkan insan çıldırır.Dl deki Fizbana döner :D Ama akılda çoğu kalıyo ya şimdiden kalanlar var :D neyse çok uzattım sonuç olarak harika bir kitap kitapların babası yazarların babasından çıkmış bir eser..
Forest Metal Is Immortal..
zeynikey
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by zeynikey »

beren diyor ya
elf kralları kızlarını satıyor :) süperdi orasına bayılmıştım adam lsahiden aşık
ianthe
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ianthe »

evet basları sıkıcı. okurken kendimi nasıl da kasmıstım okumalıyım! bırakmamalıyım!!
ama pişman diilim kesinlikle sabredin :)
Lomion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lomion »

yazılmış en ağır en güzel en acıklı en doğal en herşey olan kitap.4 kere okudum 5. için şu aralar gun sayıyorum.anlatımı okadar değişikki başta sıkılıyosun filan ama daha sonra 2. ve 3. okumadan sonra ne kadar mukemmel ne kadar şairane olduğunu anlayabiliyosun.içindeki destanlar kitabın mükemmelliğine mükemmellik katmış.tabiki benim favorimin Turambar Turine Dair olmasına rağmen Beren ve Lithuiven de bende baya bi iz ırakmış destanlardır.2 sindede baya bi ağlamama rağmen Turambar Turinde hem ağlayıp hem içimin cız etmesi hem sinirlenip hem sevinmem her şeyi bana 1 saatte yaşatan başka bi şey asla olamaz.sadece turambar turin ve beren&lithuiven için bile bu kitap 50 kere okunur.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

ben bi türlü kafamı toparlayamadım ya. sıradan bi kitap diil sağlam kafa lazım anlamak için. o sağlam kafada bende yok ama :(
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Ã?yle. Bir de herkes böle Lomion, gibi övmüyor kitabı. Tam başlayacam kuzen geliyor ben bitiremedim böyle sıkıcı kitap görmedim diyor heves kaçıyor. Okumak gerek sanırım.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Lomion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lomion »

kesinlikle baya bi sağlam olmak lazım.zaten kitabın girişinde karşı cinsten uzak durun yazıyodu ilk başta baya bi afallamıştım ama sonadan anladım kız veya erkek arkadaş olayı varsa kesinlikle okunmasını tavsiye etmiyorum.
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

O kadar sarıyor mu kitap :|

Ama komik ya, karşı cinsten uzak durun hemcinslerinize yakınlaşın. Ã?hm... neyse ilk fırsatta okuyacam.
Lomion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lomion »

aransayes wrote:Ã?yle. Bir de herkes böle Lomion, gibi övmüyor kitabı. Tam başlayacam kuzen geliyor ben bitiremedim böyle sıkıcı kitap görmedim diyor heves kaçıyor. Okumak gerek sanırım.
bu kitabı bitirmek gerçekten çok zor hele o ilk 50 sayfayı atlatmak gerçekten buyuk uğraş gerektiriyor.ama şunu çok iyi biliyorumki kitabı bitirdikten sonra iyiki okumuşum hayatımda okuduğum en iyi kitap diyceksiniz.ama once bitirmeniz gerekiyo ne yazıkki :roll:
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Zamanında reklamını iyi yapmadılar bana o yüzden hep uzak durdum. Ama madem 50. sayfadan sonra güzelleşecek denemeye değer.
Post Reply