Ödüllü 4. Frpworld Kısa Hikaye Yarışması
Arkadaşlar. Bogus hikaye yarışmasıyla ilgilenebileceğini belirtti. Artemisle konştum ben de iyi bir fikir olabileceğini düşünüyorum bunun. Zaten her seferinde Elimden gelen desteği yarışmalar için gösteriyordum. şimdi de Bogus'a yardım edebilrim sanırım.
Böyle güzel bir hiakye yarışmasının devame tmesi için gösterdiği özveri için bogus'a da teşekkürler...
Böyle güzel bir hiakye yarışmasının devame tmesi için gösterdiği özveri için bogus'a da teşekkürler...
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Hikayeleri aşağıdaki adrese gönderebilirsiniz.
E-Mail: canozer82@yahoo.com
Bazılarınızın herhalde iptal oldu bu yarışma diye düşünüp yazmaktan vaz geçmiş olabileceğinizi düşünerek son katılım tarihini
24 Ağustos'a erteledim. Ben de bu arada Jüri üyelerini toplamaya çalışacağım.
Katılanlar listesini değiştirme yetkim yok, ama endişelenmeyin hikayelerinizi kaybetmem, 24 Ağustos'a kadar hikaye gönderen her frpworld üyesi yarışmaya katılmış sayılır. Bu hikayeler 27 Ağustos'da yayınlanacaklar.
Tarih dışında Artemis'in belirttiği kurallar aynen geçerli, bunlara kitap ödülü de dahil.
E-Mail: canozer82@yahoo.com
Bazılarınızın herhalde iptal oldu bu yarışma diye düşünüp yazmaktan vaz geçmiş olabileceğinizi düşünerek son katılım tarihini
24 Ağustos'a erteledim. Ben de bu arada Jüri üyelerini toplamaya çalışacağım.
Katılanlar listesini değiştirme yetkim yok, ama endişelenmeyin hikayelerinizi kaybetmem, 24 Ağustos'a kadar hikaye gönderen her frpworld üyesi yarışmaya katılmış sayılır. Bu hikayeler 27 Ağustos'da yayınlanacaklar.
Tarih dışında Artemis'in belirttiği kurallar aynen geçerli, bunlara kitap ödülü de dahil.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
şu ana kadar bana gönderilmiş bir hikaye yok. Hikayelerinizi bekliyorum.
canozer82@yahoo.com
Keşke katılsaydın LeSorcier, daha vakit var. İzleme katıl sen de. Güzel yazıyorsun yarışmayı hikayenden mahrum bırakma.
canozer82@yahoo.com
Keşke katılsaydın LeSorcier, daha vakit var. İzleme katıl sen de. Güzel yazıyorsun yarışmayı hikayenden mahrum bırakma.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Fotoğrafların kelimelere ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Sınırlı geliyor fotoğraf üzerinden yazmak. Ã?yle hissediyorum...Lakin pekala, ekle.
24'üne daha çok var, yazmaya çalışayım.
Ã?Alışmakla da olmaz bu işler, akması lazım gelir içinden.
Çok konuştum, gidelim sorciyercim.
24'üne daha çok var, yazmaya çalışayım.
Ã?Alışmakla da olmaz bu işler, akması lazım gelir içinden.
Çok konuştum, gidelim sorciyercim.
<strong>“I reject your reality and substitute it for my own.”</strong> <br>Adam Savage
Fotograflaın kelimelere ihtiyacı olmadığı doğru sözcüklerind e görüntüye ihtiyacı yok. Fakat hepsi inın kafasında birşeyler canlandırıyor. Ve bu canlandırdığı çizgilerle ya da sözcüklerle ifade edilebiliyor. Buna da sanat deniyor.
Zaten bir eser her kişi için aynı şeyi ifade edemez. Yani bu resime bakan bir insanın kerem Beyit'le aynı şeyi düşünmesi imkansız. ZAten Kerem Beyit'in düşüncelerini de beklemiyoruz değil mi
Kendinizi kısıtlamayın arkadaşlar rahat olun bence... Eğer bogus katılımın artması için daha iyi olacağına karar verirse pekala yarışmanınsüresini de uzatabilir.
Ã?nceki yarışmanın birincisinden yeniden bir önceki kadar güzel bir hikaye bekliyoruz...
Zaten bir eser her kişi için aynı şeyi ifade edemez. Yani bu resime bakan bir insanın kerem Beyit'le aynı şeyi düşünmesi imkansız. ZAten Kerem Beyit'in düşüncelerini de beklemiyoruz değil mi
Ã?nceki yarışmanın birincisinden yeniden bir önceki kadar güzel bir hikaye bekliyoruz...
Chaos is the law of nature,
Re: Ödüllü 4. Frpworld Kısa Hikaye YarışmasÃ
Bende katılmak istiyorum
KayKay, hikayeni gönderdiğin anda katılmış sayılacaksın. Ayrıca hikayesini gönderen katılımcıları da hikayelerini gönderdikçe burada Katılımcılar listesine ekleyeceğim.
Jüri üyeleri belli oldu.
Jüri Ã?yeleri:
Bogus
Efla
Artemis Entreri
Parsival
WizardOfQuarks
Bu yarışmada ayrıca yeni bir puanlama uygulamasına geçeceğiz. 1., 2., 3. hikayeleri seçmekten farklı olarak 6 dalda hikayeleri değerlendireceğiz. Aşağıda yarışmacılara biraz fikir vermesi için değerlendirmede hangi kriterlere dikkat edeceğimizden kısaca bahsetmek istiyorum.
1) En İyi Karakter
Karakterinizin derinliği var mı? Fiziksel özelliklerinin yanı sıra duyguları ve düşünceleri de okuyucuya aktarılabilmiş mi? Karakterin geçmişi ve gelişimi hakkında bilgi veriliyormu? Karakterin derinliği okuyucuya yansıtılabilmiş mi?
2) En İyi Kurgu
Olaylar zinciri nasıl birleştirilmiş? Hikayenin farklı sahneleri, olayları bir araya geldiğinde nasıl bir bütün oluşturmuş? Kurgu tutarlı mı?
3) En İyi Anlatım
Anlatımın güzelliği Jürilerimizin insiyatifine kalmış.Yani göreceli.
4) En İyi Ortam
Hikayenin geçtiği ortam okuyucuya aktarılabilmiş mi? Tasvirler yeterli ve tutarlı mı? Karakterler ve olaylar ortama uyum gösteriyor mu? Ortam hikaye ile bütünleştirilebilmiş mi?
5) En İyi Ã?atışma (Conflict)
Hikayede etkileyici bir çatışma oluşturulmuş mu? (Ã?rnek: Ortam-Karakter, Karakter-Toplum, KArakter-Karakter, Karakter-Doğa gibi...) Ã?atışma iyi tasvir edilmiş mi, okuyucu bu çatışmanın içine çekilebilmiş mi? (Ã?atışma derken sopa bıçak fiziksel çatışmaları kastetmiyorum.
6) En İyi Hikaye
Bir anlamda yarışmanın kazananı. Bu bölüm %50 Diğer dalların sonuçlarına, %50'de Jürilerin bu kaleme verdiği puanlara göre belli olacak. Yani diğer dalları kazanan adayların En İyi Hikaye ödülünü kazanma ihtimali de oldukça yüksek. Ã?dül kazanan hikaye de bu ünvanı alan hikaye olacak.
Artemis ile katılımcı sayısına göre dağıtılacak ödülleri de arttırmayı düşünüyoruz, bunu da belirteyim.
Hikayelerinizi dört gözle bekliyorum!
Jüri Ã?yeleri:
Bogus
Efla
Artemis Entreri
Parsival
WizardOfQuarks
Bu yarışmada ayrıca yeni bir puanlama uygulamasına geçeceğiz. 1., 2., 3. hikayeleri seçmekten farklı olarak 6 dalda hikayeleri değerlendireceğiz. Aşağıda yarışmacılara biraz fikir vermesi için değerlendirmede hangi kriterlere dikkat edeceğimizden kısaca bahsetmek istiyorum.
1) En İyi Karakter
Karakterinizin derinliği var mı? Fiziksel özelliklerinin yanı sıra duyguları ve düşünceleri de okuyucuya aktarılabilmiş mi? Karakterin geçmişi ve gelişimi hakkında bilgi veriliyormu? Karakterin derinliği okuyucuya yansıtılabilmiş mi?
2) En İyi Kurgu
Olaylar zinciri nasıl birleştirilmiş? Hikayenin farklı sahneleri, olayları bir araya geldiğinde nasıl bir bütün oluşturmuş? Kurgu tutarlı mı?
3) En İyi Anlatım
Anlatımın güzelliği Jürilerimizin insiyatifine kalmış.Yani göreceli.
4) En İyi Ortam
Hikayenin geçtiği ortam okuyucuya aktarılabilmiş mi? Tasvirler yeterli ve tutarlı mı? Karakterler ve olaylar ortama uyum gösteriyor mu? Ortam hikaye ile bütünleştirilebilmiş mi?
5) En İyi Ã?atışma (Conflict)
Hikayede etkileyici bir çatışma oluşturulmuş mu? (Ã?rnek: Ortam-Karakter, Karakter-Toplum, KArakter-Karakter, Karakter-Doğa gibi...) Ã?atışma iyi tasvir edilmiş mi, okuyucu bu çatışmanın içine çekilebilmiş mi? (Ã?atışma derken sopa bıçak fiziksel çatışmaları kastetmiyorum.
6) En İyi Hikaye
Bir anlamda yarışmanın kazananı. Bu bölüm %50 Diğer dalların sonuçlarına, %50'de Jürilerin bu kaleme verdiği puanlara göre belli olacak. Yani diğer dalları kazanan adayların En İyi Hikaye ödülünü kazanma ihtimali de oldukça yüksek. Ã?dül kazanan hikaye de bu ünvanı alan hikaye olacak.
Artemis ile katılımcı sayısına göre dağıtılacak ödülleri de arttırmayı düşünüyoruz, bunu da belirteyim.
Hikayelerinizi dört gözle bekliyorum!
İlk katılımcı LYDRONK oldu sevgili arkadaşlar. Kendisini tebrik ediyorum. Hikayeler elime ulaştıkça burada katılımcılar listesini güncelleyeceğim.
Katılımcılar:
1) Lydronk
Katılımcılar:
1) Lydronk