Ödüllü 4. Frpworld Kısa Hikaye Yarışması

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Arkadaşlar kesin iptal edildi diye bir şey yok. Ertelendi diyelim
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Hmm şu anda söz vermeyeyim.

Artemisle de bir konuştuktan sonra. bişeyler yapabilirim. Zira çok güzel bi yarışma hazırladı. iptal edilmesini istemiyorum. siz hikayelerinizi yazın arkadaşlar. Hiçbi şekilde ziyan olmaz hikayeler :)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Ihm...şimdi ben yarışmaya katılmaya karar verdim.Hikayemi yazıyorum falan.Da bi sorun var şimdi ben ilk mesajda belirtilen son başvuru ve son hikaye gönderme tarihinlerinde yokum.Yani ertelenince o tarihler de yenilenecek di mi?m
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Arkadaşlar. Bogus hikaye yarışmasıyla ilgilenebileceğini belirtti. Artemisle konştum ben de iyi bir fikir olabileceğini düşünüyorum bunun. Zaten her seferinde Elimden gelen desteği yarışmalar için gösteriyordum. şimdi de Bogus'a yardım edebilrim sanırım.

Böyle güzel bir hiakye yarışmasının devame tmesi için gösterdiği özveri için bogus'a da teşekkürler...
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Hikayeleri aşağıdaki adrese gönderebilirsiniz.

E-Mail: canozer82@yahoo.com

Bazılarınızın herhalde iptal oldu bu yarışma diye düşünüp yazmaktan vaz geçmiş olabileceğinizi düşünerek son katılım tarihini

24 Ağustos'a erteledim. Ben de bu arada Jüri üyelerini toplamaya çalışacağım.

Katılanlar listesini değiştirme yetkim yok, ama endişelenmeyin hikayelerinizi kaybetmem, 24 Ağustos'a kadar hikaye gönderen her frpworld üyesi yarışmaya katılmış sayılır. Bu hikayeler 27 Ağustos'da yayınlanacaklar.

Tarih dışında Artemis'in belirttiği kurallar aynen geçerli, bunlara kitap ödülü de dahil. :wink:
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
LeSorcier
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LeSorcier »

İzlemekle katılmak arasında kaldım...
Sanırım bu sefer izlemekle yetineceğim.
Kolay gelsin, bol şans herkese..
<strong>“I reject your reality and substitute it for my own.”</strong> <br>Adam Savage
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

şu ana kadar bana gönderilmiş bir hikaye yok. Hikayelerinizi bekliyorum.

canozer82@yahoo.com

Keşke katılsaydın LeSorcier, daha vakit var. İzleme katıl sen de. Güzel yazıyorsun yarışmayı hikayenden mahrum bırakma.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
LeSorcier
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LeSorcier »

Fotoğrafların kelimelere ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Sınırlı geliyor fotoğraf üzerinden yazmak. Ã?yle hissediyorum...Lakin pekala, ekle.
24'üne daha çok var, yazmaya çalışayım.
Ã?Alışmakla da olmaz bu işler, akması lazım gelir içinden.
Çok konuştum, gidelim sorciyercim.
<strong>“I reject your reality and substitute it for my own.”</strong> <br>Adam Savage
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Fotograflaın kelimelere ihtiyacı olmadığı doğru sözcüklerind e görüntüye ihtiyacı yok. Fakat hepsi inın kafasında birşeyler canlandırıyor. Ve bu canlandırdığı çizgilerle ya da sözcüklerle ifade edilebiliyor. Buna da sanat deniyor.

Zaten bir eser her kişi için aynı şeyi ifade edemez. Yani bu resime bakan bir insanın kerem Beyit'le aynı şeyi düşünmesi imkansız. ZAten Kerem Beyit'in düşüncelerini de beklemiyoruz değil mi :) Kendinizi kısıtlamayın arkadaşlar rahat olun bence... Eğer bogus katılımın artması için daha iyi olacağına karar verirse pekala yarışmanınsüresini de uzatabilir.

Ã?nceki yarışmanın birincisinden yeniden bir önceki kadar güzel bir hikaye bekliyoruz...
KayKay
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Ödüllü 4. Frpworld Kısa Hikaye YarışmasÃ

Post by KayKay »

Bende katılmak istiyorum
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

KayKay, hikayeni gönderdiğin anda katılmış sayılacaksın. Ayrıca hikayesini gönderen katılımcıları da hikayelerini gönderdikçe burada Katılımcılar listesine ekleyeceğim.
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Jüri üyeleri belli oldu.

Jüri Ã?yeleri:

Bogus
Efla
Artemis Entreri
Parsival
WizardOfQuarks

Bu yarışmada ayrıca yeni bir puanlama uygulamasına geçeceğiz. 1., 2., 3. hikayeleri seçmekten farklı olarak 6 dalda hikayeleri değerlendireceğiz. Aşağıda yarışmacılara biraz fikir vermesi için değerlendirmede hangi kriterlere dikkat edeceğimizden kısaca bahsetmek istiyorum.

1) En İyi Karakter

Karakterinizin derinliği var mı? Fiziksel özelliklerinin yanı sıra duyguları ve düşünceleri de okuyucuya aktarılabilmiş mi? Karakterin geçmişi ve gelişimi hakkında bilgi veriliyormu? Karakterin derinliği okuyucuya yansıtılabilmiş mi?

2) En İyi Kurgu

Olaylar zinciri nasıl birleştirilmiş? Hikayenin farklı sahneleri, olayları bir araya geldiğinde nasıl bir bütün oluşturmuş? Kurgu tutarlı mı?

3) En İyi Anlatım

Anlatımın güzelliği Jürilerimizin insiyatifine kalmış.Yani göreceli.

4) En İyi Ortam

Hikayenin geçtiği ortam okuyucuya aktarılabilmiş mi? Tasvirler yeterli ve tutarlı mı? Karakterler ve olaylar ortama uyum gösteriyor mu? Ortam hikaye ile bütünleştirilebilmiş mi?

5) En İyi Ã?atışma (Conflict)

Hikayede etkileyici bir çatışma oluşturulmuş mu? (Ã?rnek: Ortam-Karakter, Karakter-Toplum, KArakter-Karakter, Karakter-Doğa gibi...) Ã?atışma iyi tasvir edilmiş mi, okuyucu bu çatışmanın içine çekilebilmiş mi? (Ã?atışma derken sopa bıçak fiziksel çatışmaları kastetmiyorum.

6) En İyi Hikaye

Bir anlamda yarışmanın kazananı. Bu bölüm %50 Diğer dalların sonuçlarına, %50'de Jürilerin bu kaleme verdiği puanlara göre belli olacak. Yani diğer dalları kazanan adayların En İyi Hikaye ödülünü kazanma ihtimali de oldukça yüksek. Ã?dül kazanan hikaye de bu ünvanı alan hikaye olacak.

Artemis ile katılımcı sayısına göre dağıtılacak ödülleri de arttırmayı düşünüyoruz, bunu da belirteyim.

Hikayelerinizi dört gözle bekliyorum! 8)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

ben hikayemi yarılamıştım ama hikaye iptal olacak diye devamını yazmadım. artık gönül rahatlıyla hikayeme devam edebilirim.
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Bende bayagı yazmıştım ama iptal olcak diye bırakmıştım şimdi tekrar geceler uykusuz klavye başında geçecek :) :) yarışma iptal edilmediği için görevlilere cok tesekkür ederim :)
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

İlk katılımcı LYDRONK oldu sevgili arkadaşlar. Kendisini tebrik ediyorum. Hikayeler elime ulaştıkça burada katılımcılar listesini güncelleyeceğim.

Katılımcılar:

1) Lydronk
Post Reply