Firble wrote:: ) ) ) )) ) ) ) Aslında burada bir kavram kargaşası var... Bu biraz da frpworld içinde oluşan bir terim oldu forum RPsi... Bunun daha doğru ifadesi diyar içi RP sanırım...
Başlangıçta site ilk kurulduğunda sitenin tamamı bir çeşit fantastik diyar gibiydi. Tüm başlıklar bu diyarın parçaları gibiydiler.
O kadar ki örneğin büyücü kulesinde bir büyü tartışılırken ben de bir büyücü tanırdım diye mesaj atardık.. Başka bir değişle sitedeki her mesaj aslında RPnin bir parçasıydı... : ) ) ) ) Ben bu arada bir gnom ozandım. Belki de tahmin edebileceğiniz gibi. Ve hala bir parça da gnom ozanı oynuyorum...
Sonra farklı nedenlerle diyarın tamamına yayılmış RPler yavaş yavaş azaldı. Son olarak Rpleri canlandırmak için bir proje yaratıldı. Diyar ( yani sitenin tamamında sanki içindeymişiz gibi davrandığımız diyar ) yok olacaktı. Bu sitenin tüm RP başlıklarında sanki bir kıyamet gerçekleşiyormuş gibi yapılan RPlerle forum RPsine ya da diyar RPsine yansıyacaktı ( kıyamet önce belli alametler gösterecek sonra diyar parça parça yok olacaktı) , sonra da kıyamet diyarı tamamen yok ettiğinde kalanlar yeni bir diyara geçecekti.
Bu arada bir grup arkadaş bu yeni diyarı daha ustaca tasarlama görevini üstlendiler... Bu konuda da epey uğraştıklarını biliyorum. Ancak farklı nedenlerle bu gerçekleştirilemedi... Ve frpworld forumunun tamamına yayılmış diyar gerçekten yok oldu... Ve yeni bir diyar da kurulamadı... : ) ) ) )
Bu eski diyarın kalıntılarını Bal likörü, Hırsız Loncası gibi başlıkların ikinci üçüncü sayfalarında görebilirsiniz. Diyar içi RP bölümü de yine bu eski diyarın kalıntısıdır.
Bu bölüm bizim forum diyarımızın bir çeşit özel görev alanı gibiydi. Diğer bölümler sabit istediğimiz zaman içine girip çıkabileceğimiz mekanlardı.
Elbette böyle bir sistemin yeniden canlanması güzel olur. Dediğim gibi tek kötü yanı insanı fazla içine çekmesi... : ) )) Dikkat edin bağımlılık yapar demek gibi oldu... Ama zamanında gerçekten ben kendimi aşırı kaptırmıştım. Ki kaptıran sadece ben de değildim. : ) )) )) Değil mi eski arkadaşlar... : ) ) ) ) Eh eğer yeniden canlanırsa buna dikkat etmek gerek.. : ) )
Mmmm...isterim, isterim