.
Evet biraz karamsar bakmaya başladım konuya; bu tip işlere pazar araştırması yapmadan girilmez ve 2 sitede fikrimi açınca gayet güzel ve gerçekçi bilgiler aldım.
Benim yapmak istediğim "kafe" değildi aslında, (yukarda niyetimi tam ifade ediememiş olabilirim) tam bir FRP evi. Yani en az 6 oyun odası olan, kapıyı çekince büyük ölçüde sesten, dış etkilerden kurtulup oyuna konsantre olunabilecek bir yerden bahsediyorum. Duvarlarında Fearun ya da Westeros veya Eberron vs haritaları olan. Mekanın %90'ı oyun odalarına, kalanı ise toplantı salonu olan haftanın belli günleri örneğin 4.Ed gruplar arası arena turnuvası, Pathfinder maze'de define avı, vampir avı gibi (yemek ödüllü vs) çeşitli etkinlikler olan bir yer düşledim. Oraya FRP ile ilgili insanların gelmesi (ve arkadaşları) benim için en önemli nokta; alakasız insanların çay kahve içmeye girmesini istemem. Kafe işletmesiyle uğraşmak çok da istediğim bir şey değil aslında (gemi mühendisi olduğumu düşünürseniz) benimkisi idealist bir fikirdi, maksat ülkemizde bu hobinin gelişmesine katkıda bulunmaktı.
Ama anladığım kadarıyla FRP ülkemizde daha çok belli, küçük bir kesimin ilgilendiği, çok da yaygın olmayan (ve biraz da halkımızın kültürüne ters) bir hobi. Ã?niversite öğrencilerinin zaten okulda ya da bekar evlerinde rahat oyun ortamları var, işi ve parası olan kişiler ise kendi evlerinin rahatlığında oyunlarını oynayabiliyorlar, lise öğrencilerinden başka (o da bazıları) bizim mekana ilgi gösterecek kimse çıkmayacaktır. Zaten öğrenciden aidat almaya da benim gönlüm elvermez.
Neyse, daha tam kararımı vermedim (zaten başka unsurlara da bağlı) ancak şu FRP camiasının kaç kişi olduğunu henüz gözümde canlandırabilmiş değilim maalesef. İstanbulda aktif olarak 1000 kişinin FRP oynadığını (ya da oynayabilme potansiyeli olduğunu) bilsem içim rahatlayacak.
.
FRP kafe...
yapan yaptı zamanında..
bu kadar kötümser olmayın ..
sihir cafe çok uzun zaman devam etti.. istenirse olur.. biraz ticaret kafası olan, hesap kitap bilen insanın (bende en olmayan şey) yapamayacağı iş değil.. en sarsak konseptli yerler bile birşekilde ayakta dururken (kadıköyde alayı var, bir çok küçük kafe var böyle..) fantastik içerikli yukarıda yazdığım gibi bir kafe neden tutmasın..?
bu işi yapmak için biraz sermaye ve ticari kafa lazım.. ve bence en önemlisi de işi bilen, bu işi yapmış/yapan birileri ile de ortak olmak lazım..
keşke kafam bassa da yapabilsem.. ama hiç anlamam para işlerinden..
dediğim gibi yapan yaptı zamanında..
detaylar için bkz.
http://www.stillpsycho.net/SiHiR
bu kadar kötümser olmayın ..
sihir cafe çok uzun zaman devam etti.. istenirse olur.. biraz ticaret kafası olan, hesap kitap bilen insanın (bende en olmayan şey) yapamayacağı iş değil.. en sarsak konseptli yerler bile birşekilde ayakta dururken (kadıköyde alayı var, bir çok küçük kafe var böyle..) fantastik içerikli yukarıda yazdığım gibi bir kafe neden tutmasın..?
bu işi yapmak için biraz sermaye ve ticari kafa lazım.. ve bence en önemlisi de işi bilen, bu işi yapmış/yapan birileri ile de ortak olmak lazım..
keşke kafam bassa da yapabilsem.. ama hiç anlamam para işlerinden..
dediğim gibi yapan yaptı zamanında..
detaylar için bkz.
http://www.stillpsycho.net/SiHiR
Aurë entuluva...!!