Türküler ve FRP
- Drizzt_Dourden
- Kullanıcı

CEVAP :erethan wrote:şu anki frp dünyalarının hiç birinde türkü'ye uygun bir atmosfer yok.
CEVAP : Abi... World of Darkness'in herhangi bir setting'inde, mekanı Anadolu, tarihi de son beş yüz yılda birşey yaparsanız Musiki, Türki, Halk Müziği ve benzeri "yerli" şeylerden yararlanabilirsiniz.. Açık olmak gerekirse, setting'i ne olursa olsun hiç bir oyunda sürekli fon müziği gibi tasavvuf, musiki filan kullanamazsınız. Kullanmayı denerseniz oyuncular ya şaraba, kedere filan vururlar kendilerini ya da mayışırlar.
YORUM : Ha siz dersenizki ben bi dünya yaratırım koyarım yeniçeri akıncı belki ozaman olur.
CEVAP : Mage the Ascenion, Order of Hermes, House Janissary... ( Order of Hermes'in içindeki YeniçerilerBen uydurmadım, reski kitapda var.. Traditions Gatehred 1 )
YORUM : Onun dışında Al-quadim'de bile türküler gerekli Atmosferi sağlayamaz.
CEVAP : Al-Quadim zaten "Türkü" kavramı ile asla bağdaşamaz... "Türkü" Anadolu'dan çıkma, Türk adet ve göreneklerine gçre yazılmış ve bestelenmesi halk ozanları tarafıdnan yıllar içerisinde oluşmuş bir müzik türüdür... Al-Quadim'e gelince, TSR'ın tamamen islamiyet öncesi arap stilinde piyasaya sürdükleri, hakkında son derece az araştırma yapma zahmetinde bulundukları bir setting... (Al-Quadim, okunuşu "El Kadim" oluyor ki o da "The Ancient" yani bizdeki sadece "kadim" anlamına gelmekte...) şimdi oradan "Abi tasavvuf çalaım o zaman şu al-quadim'de dediğinizi duyuyor gibiyim. Bu da tasavvuf musikisine yapılan esaslı bir hakaret olur. (öldürürüm yapanı). Belki Müslüm Baba olabilir...
YORUM : bu arada ben türküde dinlerim yani türkü sevmeyen bi adam değilim bunuda belirtiyim sebep böyle birşey zannedilmesin.ayrıca bard'lar türkü söyleyebilir hani savaşa giderken falan "yinede şahlanıyor aman..."
SON YORUM : Kısacası, bazı duygulu veya hafif noir, arabesk anlarda ki kimi oyunlarda bazen olur, oyuncuları içkiye vurmak için kullanılabielcek bir teknik sanırım
Sağolun
Vampire the masqurade tercihimdir ama bence hangi zaman olursa olsun vampire atmosferi daha çok gothic bir atmosferdir ve bu oyunun ortamına en çok chaos gate adlı oyunun müzikleri uyuyor.
Mage the asencion hakkında çok'da detaylı bi bilgim yok onun için bi yorum yapamıyacağım belki olabilir.
sonuçta düşüncem pek değişmedi ama bi yanlışımın olduğu kesin türkü'ye uyan bi oyun dünyası mevcuttur halis mulis türk yapımı İSTANBUL EFSANELERİ oynamıyan varsa bulsun oynasın gülsün eğlensin.
Mage the asencion hakkında çok'da detaylı bi bilgim yok onun için bi yorum yapamıyacağım belki olabilir.
sonuçta düşüncem pek değişmedi ama bi yanlışımın olduğu kesin türkü'ye uyan bi oyun dünyası mevcuttur halis mulis türk yapımı İSTANBUL EFSANELERİ oynamıyan varsa bulsun oynasın gülsün eğlensin.
şuna fantazi müzik diyelim olsun, arabesk hiç diil çünkü. bu arada frp ve fantazi müzik, hmm... Ayrıca insanın doğduğu yer diil doyduğu yer memleketidir. adam ankaralıyım diyosa öyledir. üstelik, albümlerinde ön plana çıkmayan parçalar arasında ankara yöresinden türküler de var hatırladığım kadarıyla. yaw bana ne ankaralı turguttan ki?
War, war never changes...
erethan wrote:Vampire the masqurade tercihimdir ama bence hangi zaman olursa olsun vampire atmosferi daha çok gothic bir atmosferdir ve bu oyunun ortamına en çok chaos gate adlı oyunun müzikleri uyuyor.
Gothic : Bir mimari akımı. 1000'li yıllarda Goth ve Vizigoth kavimlerinin Kuzey Almanya ve Kara Orman (Baudenweiler) yöresinden Tunus'a kadar onan göçleri sonucunda kendi mimari kültürlerini geçtikleri yol üzerinde Norman ve Saksonlara geçirmeleri sonucu, sürekli Tanrı'ya ulaşma kaygısı ile daha sivri, daha kubbeli, daha uzun ve daha ürkünç yapılan, filhakika dini mimari. 1400'lerin sonuna kadar etkili olmuş, ardından yerini Barok'a bırakmıştır.
Evet, erethan... aslında VtM'lerin daha "gothic" olması konusunda fikrini belirtmişsin. Vampir kavramı, zaten genelde batı menşeeli bir kültür. Ben cidden uzun süredir VtM işinin bile içindeyim (bundan gurur duymasam bile) ve ilk bir kaç senede sapına kadar rock-heavy metal- gothic vampir-kötü vampir daresinin içinde saplanmıştım. Biraz geniş düşünmeye çalış, VtM gothic bir oyundur demişsin ama bence "gothic - punk" bir oyundur. Oradaki "Gothic" kelimesi bende hayranlık bıraktı. Velhasıl, bütün bir dünyayı sen kuzeybatı avrupa'ya mal etmiş oldun böylece. Ama dünya, kuzeybatı avrupa'dan ibaret değil ki...
Bir kaç metucon önce 1600'ların Osmanlı'sında bi live hazırlamıştık... White Wolf live'i... Sürgün..
erethan, sakın amacımın seni gıcık etmek olduğunu düşünme, sadece konu hoşuma gitti...
sevgiler
Kesinlikle... ama bu "zamanla" sözcüğünü biraz açmak gerekirse, 1990'larda sanıyorum ki şu tipik eskiye dönüş modasında gothic de revaç bir akım oldu ve gerek edebiyatta gerek sanatta gerek müzikte belli bir ilgi görmüştür... haklısın.
sadece, "gothic edebiyat" diyebileceğimix Sheridan le Fanu, Bram Stroker gibi bir kaç yazar geçen yüzyılda ortaya çıktı ama unutmayın, bundan yüz yıl önce gothic, şimdinin magazini gibi uzun bir kavramdı...
zaman işte... şmidi kim gothic'e "ucuz" diyebilir ki?
sadece, "gothic edebiyat" diyebileceğimix Sheridan le Fanu, Bram Stroker gibi bir kaç yazar geçen yüzyılda ortaya çıktı ama unutmayın, bundan yüz yıl önce gothic, şimdinin magazini gibi uzun bir kavramdı...
zaman işte... şmidi kim gothic'e "ucuz" diyebilir ki?
tabiki zamanla kavramlar degisir aynen gothic de oldugu gibi onemli olan suan aldigi anlamdir bence bu sebepten dolayi gothic olarak tasvir etmemde bir sorun oldugunu zannetmiyorum.evet gothic-punk demek daha dogru olur haklisin tanimim eksik olabilir orasi ayri ama tum dunyayi kuzey batiya mal ettigim fikrine ise kesinlike katilmiyorum sonucta vampir olayinin ortaya cikisi gothictir kotu vampir heavy-metal rock musik gibi bir kisir dongum hic olmamistir genellikle iyi vampir oynarim atmosfer olarak onerdigim musikler ne rock nede metaldir daha cok kilise havasi vardir ama oda tam tanimlamiyor su an anlatamiyorum.ayrica bu settingin anlatimi tasfiri cogu yerde gothic gothic-punktir dogasi biraz bunu gerektiriyor buda yine turkuyu atmosfer muzigi olarak kullanissiz birakiyor kusura bakmayin ama ben vampire oynatirken veya oynarken turku dinliyerek havaya giremem.ayrica kesinlikle gicik olmuyorum tam tersine bu sitede world of darknessin bahsinin az gectigini dusunen bir insan olarak boyle bir muhabbete girmek hosuma gitti