sizce oynattığınız karakter sizi yansıtmalı

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

demarch wrote:...Biraz ayıp olacak ama yok böyle birşey.. Karakter size benziyorsa ve siz sadece kendinize benziyor diye rp yapmazsanız buna da frp denmiyor. Oyunun amacı olmadığınız birini ne kadar iyi oynatacağınız değil eğlenmek ve arkadaşlarınla hoşça zaman geçirebilmek bence...
tabii ki amaç eelenmek, neticede arkadaşlarımıznan oyun oynuyoruz. ancak bence de insan kendisini yansıtmadığı char.larla oynayarak daha çok eelenir ve daha youn tatmin elde eder; çünkü zihinsel bi emek vermiş olur char.ına. esas zevk de burdan kaynaklanır.

ben nice adam gördüm ki oynadıı her oyunda aynı sınıfı, aynı ırkı, daha önemlisi hemen her yönüyle aynı char.ı seçen... onlar da öyle mutludurlar karışmam. ama genelde belli bi tecrübe seviyesinin üstünde olan oyuncuların eğilimi, her oyunda farklı char oynatmaktır. ha, her oyuncunun kendisini daha yakın ve daha yatkın hissettiği ırklar/sınıflar olabilir, normaldr (sempati). örneğin ben ırklardan cüceleri, sınıflardan priest sınıfını daha üstün tutarım; ama her yeni oyunda farklı char oynarım.

bence yansıtmamalıdır yani, mümkün olduunca tabi.
War, war never changes...
Ongon
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ongon »

Bence kendinizden ne kadar farklı ve size zıt bir karakteri başarıyla oynamanız sizin ne kadar yetenekli olduğunuzu gösterir.Bu tiyatro da da böyledir.Frp oynamak da tiyatro değil mi zaten? :P
valhalla
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by valhalla »

Bence bu şart diil

Ben bazen yarı-org barbar olurken
bazende yarı-elf druid olabiliorum o günkü kişiliğime göre..
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

Benim oynattığım karakterler kişiliğimi yansıtmıyor. Sadece frp değil, neredeyse tüm oyunlarda evil karakterler seçerim. Ama aslında çok cici bir insanımdır :) . Teorime göre bünyem kötülüğe açlık duyuyor ve bu yüzden bu karakterleri seçiyorum. Ama artık daha değişik bir yol izliyorum ve tam ortası deyip neutral seçiyorum :)
Xsorenz_Exralion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Xsorenz_Exralion »

Gerçekleri konuşmam gerekirse ben genelde hep aynıyımdıR...Paladinn :)
Aslında FRP'de yeni olsamda aşırı bağımlılıK yaptı bazen kendi kendime keşke FRP efsaneleri gibi eski çağlarda yaşamak istemişim ama öteki yandanda bilgisayarımı asla bırakamam ortalarda öyle geziniyorumm kimi PC oyunlarında ise evil char açıp oyundaki insanları bile keserimm :evil:
Baron
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Baron »

Evet şu anda oynanan oyunda benim oynadığım karakter beni fazlası ile yansıtıyor.

Kalabalıktan ve gürültüden hoşlanmayan.Çok fazla konuşmayan

Drow bir Sorcerer
Sana Doğudan Gelip Kayıp Birşey Arayan Bir Yabancı Olduğumu SöylersemSana Batıdan Gelen Bir Yabancı Olduğumu Ve Aradığının Ben Olduğumu Söylerim
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

bence yansıtmalı, ama aynısıda olmamalı ki saten siz istesenizde istemesenizde secimlerinis kendi kişiliğinizi ortaya koyduğu için karakterinizede sizden bişiyler katıyo...
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Re: sizce oynattığınız karakter sizi yansıtmal

Post by siliterin »

bu konuyu açan arkadaşa çok teşekkür ederim. ben frp ye başladığımdan beri kendi kişiliğine ters düşen karekterleri oynamaya çalışan insanlar gördüm. sadece hayran olduğı için paladin olup daha sonra dark paladine dönüşen bir sürü acemi oyuncu tanıdım. bence oynadığımız karektwer az da olsa bizi yansıtmalı ma yine de iyi bir frp oyuncusu her karekteri oynaya bilmelidir.
ombuspider
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ombuspider »

Bi insanın içinde haras aşkı varsa , o oynadığı büyücü karakterde ne kadar başarılı olabilir ki ? Ya da nereye kadar dayanabilir ?
Ben kendi adıma olamam..
Kimsenin de karakterini yansıtmayan bi karakterle oynamaktan zevk alabileceğini düşünmüyorum..
With the ocean above me .. And flames in my eyes !..
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

ama bence bunun adı zaten role playing belki acemilik zamanlarında biraz zorlanabilirsin fakat biraz alıştıktan sonra bi oyuncu her türlü karakteri oynayabilmeli....ayrıca:
ancak bence de insan kendisini yansıtmadığı char.larla oynayarak daha çok eelenir ve daha youn tatmin elde eder; çünkü zihinsel bi emek vermiş olur char.ına. esas zevk de burdan kaynaklanır.
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
Blackthorn
Kullanıcı
Kullanıcı
Location: Outlands(arada birde Ankara'da görüldü&#240;üm olur )

Post by Blackthorn »

Bence yansıtıyor zaten bence karakteri yaratmaya kendimizden örnek alarak başlamalıyız yani hırslarımız, gücümüz örn; ben bir warlock hayranıyım onu sevmemin nedeni isehiç çekinger olmaması ve grupta her zaman yer bulması(misal:arkadaş gruplarında yer bulmak çok kolay) :D :D :D
Est Sularas Oth Mithas...
şerefim Hayatımdır...

(Bir Teknokratın ağzından bunu duymak ironik diy mi?!?!?) :D :D :D
Altarmos
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Altarmos »

bence farketmez. ister yansıtsın ister yansıtmasın maksat eğlenmek, iyi vakit geçirmek değil mi
Where is the horse and the rider ?
Where is the horn that was blowing ?
They have passed like rain on the mountains .
Like wind in the meadow .
The days have gone down in the west
Behind the hills into shadow .
How did it come to this ?
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NocturnaL_Soul »

Bence kendinden farklı oynatmak daha iyidir. Neden?

1) Bi kere kendinden farklı çok degişik karakterlere bürünmeye çalışırsın, ayrıca buda bi yetenektir. Oyunun amacı "kim daha yetenekli" degil tabi amaç egelenmek ama farklı oyunlarda farklı karakterlelerle oynayınca her seferinde farklı bir tat almış olursun.

2) Mesela kendi haytında çok iyi birisisindir. Tamam oyundada böyle olablirisin ama giderde kendini aynen oyuna yansıtırsan rol yapılcak pek bir tarafın olmaz. Ama kötü olup normal hayatta iyi bir insanın yapmayacagı seyleri yapmak güzel olabilir. ( tabi alışkanlık edinip gerçek hayata taşımayalımda! :D ) Hem belki oyun sırasında içindeki böyle kötü fikirileri uygulayıp kurtulunca sıkılırsın, böylece gereçk hayatta yapmazsın falan :D Tabi tartışılır bu en son cümle.

3) Ve ben oyunda mümkün oldugunca ucuk karakterler olurum. Sırf güçlü oldukları için degil, öyle bir gücü başka şekilde nerde nasıl kontrol edebilrsinki? Frp sana böyle bir imkan sunuyor kullanmak lazım :evil: Tabi belli bir süre sonra öyle karakterlr dışında normal sıradan karakterlerinde hoş olabildigi görünür oluyor biraz.

Sonuçta oynadıgım karakterler beni yansıtmaz. Yada ben yansıtmamaya çalışırım belki arada yansıyodur tabide, o kadarıda olsun artık :)
Akasha_Greywock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Akasha_Greywock »

yansıtıyor
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Oynadığım karakter beni değil olmak istediğim şeyleri yansıtmalı. Daha doğrusu bende öyle oluyor. ama sonuçta Altarmos un da dediği gibi maksat eğlenmek.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Post Reply