Baldur's Gate
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

Yok dediğim gibi eğer SoA oynayıp level 6-8 seviyesinde başlayacaksak 3 class karıştırmanın alemi yok. Aslında 3 sınıf karıştırmanın hiç hiç alemi yok da, o ToB karakteri toplamda 36 level filan geliyorArtemis Entreri wrote:Menzilli silah kullanan bir savaşçı olmanı tavsiye ederim Aegron, Ranger veya Fighter'lardan birini seç bence. Dwaxer'da fighter/thief/mage olmasın direk thief olsun
Ancak thief tek başına da çok renksiz bir karakter BG'de, şavaşa giremez, zırh giyemez, vs. Evet tamam tuzak bulur, kilit açar o yüzden de çok gerekli (bir sürü kilit olduğu dikkate alınırsa) Ama dikkat ettim BG SoA oyununda "find trap" ve "open lock" 85'i geçtiğinde artık hemen bütün kilitler tuzaklar (arada ufak tefek kazalar olsa da) çözülebiliyor.
O yüzden, zaten cepcilik yapmam pek, bu ilk etapta Tuzak/Kilit=85 değerleri sağladıktan sonra, bir mage/thief kombinasyonu yapmakta sakınca olacağını sanmıyorum, hatta faydalı olur bence. Aslında mümkün olsa Cleric/thief, Druid/thief olmak istiyorum ama sanırım mümkünatı yok, hatta ranger/thief bile olmuyor. Kurallar 2.Ed olduğu için, yoksa 3,5 olsa istediğin kombinasyonu yapabilirsin ama BG'de multiplayer seçenekleri kısıtlı.
.
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

Her yerden potion patlıyor ya, onları kullanırız bol bol rest yaparız olur (:
2nd editiondaki thief sınıflarını 3rd le karıştırma ama Dwaxer, backstab olayı 2nd edition da çok vahşidir. Hele bir assassin olursan (ki istersen rolleri değişebiliriz ben assassin de olurum.) backstab damage'ın x7'ye kadar çıkabiliyor.
2nd editiondaki thief sınıflarını 3rd le karıştırma ama Dwaxer, backstab olayı 2nd edition da çok vahşidir. Hele bir assassin olursan (ki istersen rolleri değişebiliriz ben assassin de olurum.) backstab damage'ın x7'ye kadar çıkabiliyor.
Been there. Seen that. Got the scars.
Artemis Entreri wrote:Her yerden potion patlıyor ya, onları kullanırız bol bol rest yaparız olur (:
Backstab dmg: x3 olarak gözüküyor SoA başlangıç değeri; her 2 seviyede bir yükseliyor sanırım. 3,5 Edition'da da 1, 3, 5, 7... seviyelerde +1d6 eklenir yani aynı seviye örnek için +3d6 fazla hasar verir. Hımm, evet biraz da elindeki silahla ilgili, çünkü 2.ed direk çarpıyor verdiğin hasarı ama 3,5 edth dmg da az değil. Ama işte ben tam olarak bilmiyorum backstab dmg hangi koşullarda verilebiliyor. Düşmanın haberi yokken tamam ama flank edince de verilebiliyor mu acaba, çünkü bu bir bilgisayar oyunu, flank etti mi etmedi mi nasıl oluyor? Bir de grupta 3 adet melee karakter var bence 4.sü fazla gelir çünkü mekanlar fazla geniş değil bildiğin gibi. Ben önde 2 ve en arkada 1 melee karakter taşıyorum daima. Elimdeki jhaira gibi mele'ye rahatça girebilecek süper bir karakter olmasına rağmen, (Ac:-6, Str:18 ) onu sırf izdiham olmasın diye genelde sling ile ranged pozisyonda tutuyorum. (yalnız sling özel, Str modifierini de hasara ekliyor)
Bu arada benim en sık kullandığım numaralardan biri kapının dışında grup formasyonda beklerken, rogue karakter sessizce odaya sızıp düşmanlardan en güçlüsüne bir ok atar ve herkes buna saldırmaya davranınca hemen geriye grubun arkasına kaçar. Düşman yaratıklar kapıdan çıkınca grupla ve öndeki tank arkadaşlarla burun buruna gelir.
Valla Artemis canın çektiyse assasin ol; ben de wizard filan olurum o zaman ya da herhangi bir "caster" karakter. Büyü yapmayı seviyorum zaten.
.
Yani işte benim uyguladığım gibi (şu ana kadar hiç dmg miktarına dikkat etmedim ama) gizli gizli yaklaşıp ilk vuruşu okkalı yapabiliyoruz anladığım kadarıyla, sonrası normal.devrimk wrote:2.ed'da flank kuralı yok, hırsız sadece gizlenerek vurursa backstab hasarı veriyor.
Diğer türlü de olsa bilgisayarda çözülebilirdi ama 2.ed'de öyle bir sistem yok.
Dungeons & Dragons Online'da 3.5 kuralları var, onda hırsız kendine saldırmayan herkese Sneak attack yapabiliyor.
Bugün çeşitli thief versiyonları denedim;
Artemis son kararın nedir, assasin olmak istiyor musun?
.