.
Eğlenceli ve yorucu geçen günün sonunda hepsinin üstü başı kirlenmiştir. Hana gidip banyo hizmetinden yararlanırlar ve ardından da akşam yemeği yerler.
Oswaldo bu arada kardeşiyle ilgili soruşturma yaptıysa da pek bir sonuca ulaşmamıştır. Söylediğine göre hancı onu hayal meyal hatırlıyormuş ama handan ayrılmış neticede.
Grup ertesi sabah kahvaltıda handa buluşmak üzere sözleşir. Oswaldo üst kattaki kendi odasında kalacaktır. Liero ve Tend’rin de koridorun diğer ucundaki bir odada. Edmond ile Valin manastırda misafir olacaktı. Ganrosh zaten kasabanın dışında ulu bir ağacı kendine mesken edinmişti. Aegron, Eric ve Dellanor da festival yüzünden kasabada geçici olarak kurulmuş çadır-hanlarda kalacaklardı.
Ertesi sabah bütün grup kahvaltıda handa buluşurlar. Ancak Oswaldo bir türlü ortalıklarda gözükmez.
Edmond wrote:Keşiş somurtarak dostlarına bakar:
"Beyler ben yukarı Oswaldo'ya bakmaya çıkıyorum.Umarım kapıyı çalınca açar, yoksa içeri dalmak zorunda kalacağım.Hiç böyle yapmazdı (galiba)"
(Eğer yukarı çıkıp kapıyı tıklattığımda açmazsa uçan tekmemi deneyeceğim)
Kapıyı kimse açmadı ve sen kilitli olup olmadığına bile bakmadan bir uçan tekme hareketiyle kapıya saldırdın. Dm:1d6+2=2+2=4
Ahşaptan basit bir kapıydı ama senin uçan tekmen hiç etkilemedi kapıyı. Üstelik darbe sana geri döndü. Bu arada yan odalardan 3 kişi çıkar ve “hey neler oluyor orada!” diye bağırırlar. Hepsinin ellerinde hançer, kılıç vs silahlar var. Bunlar müşteri.
Edmond wrote:"Yürürken ayağım kaydı da düşerken kapıya çarptım." Keşiş mükemmel bir yalan attığını ümit ediyordu. Sonra "Kusura bakmayın şimdi odama girmek istiyorum." Kapıyı açmaya çalıştı.
Edmond Bluff(6):6
Kapıyı açmaya çalıştın ama kilitliymiş!
Diğerleri asık suratla sana bakmaktadır. Ã?tedeki odalardan 2 kapı daha açıldı kafalar uzandı, herkes sana bakıyor.
- "Hey, o odanın senin oldduğuna emin misin!"
- "Anahtarı yok galiba hırsız filan olmalı!"
- "Biri hancıya haber versin, hırsız VAAR!"
- "Bu güreş yarışmasında birinci olan adam!" (-2 ün puanı - kötü şöhret kazandın)
.
Hancının karısı ve yanında bir yardımcısı Edmond ve Aegron'u durdurarak sorarlar: "Ne oluyor burada!"
Grup üyeleri Oswaldo adındaki arkadaşlarını merak ettiklerini söyleyince de hancının karısı, han kayıt defterine bakar ve bizimkilere, "arkadaşınız sabah erkenden hesabını kapatıp handan ayrılmış, yani gitmiş!" diye açıklama yapar.
Oswaldo'nun nerede olabileceği konusu tartışılırken, Edmond, senin dikkatini çeken bir şey oldu. Daha doğrusu aklına bir şey geldi: O kadar gürültü patırtı yaptığın hâlde, (hatta üst kattan inip senden şikayetçi olan bir iki kişiyi hancının karısı Esmeralda, "bir şey yok!" diyerek, yatıştırır) handa çalışan hiçbir fedainin gelip sana müdahale etmemesi dikkatini çekti. Aslına bakarsan bugün etrafta hiçbir fedai yok; hâlbuki dün en az 3-4 fedai bekliyordu bu handa. Ayrıca hancı Gerard da ortalarda yok sabahtan beri?
"Millet bir şey dicem, etrafta hiç koruma göremeyen tek kişi ben miyim? Üstelik Gerard da yok gibi görünüyor.Sanırım Oswaldo, Gerard ve fedailer ilginç bir geziye çıkmışlar."
Edmond Esmeralda'ya baktı.
"Gerard beyefendi'nin nerede olduğunu sorabilir miyiz?"
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.