Fantastik Sinema

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

ya ölüm kapsısı serisini filmi çekilse ne hoş olur dimi gerçi onuın dizisiz olur :D
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yaa benim tek bildiğim o serinin çok uzun olduğu ama neden olmasın belki ilerde bizim site çeker.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Bence LOTR ve Star Wars dışında filme uyarlanabilecek hiçbir fantazi eseri yayınlanmadı, en azından okuduklarım öyleydi.
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

"Hidalgo" adlı filmi izleyen biri war mı aranızda? Eğer varsa film hakkındaki yorumlarını merak ettim!
Only God can Judge me!
Dareth
Başbüyücü

Post by Dareth »

Frank Herbert'in efsane serisi Dune'un uyarlaması olan iki film vardır adını anmak istediğim. İlki sanırım 1981'de çekilmiş ve o döneme göre şaheser bir filmdir. İkincisi daha yakın bir tarihte , sanırım 2000 den sonra çekilmiştir ve ilk filmin uyarlamasıdır. İkisi de izlenesi filmlerdir. Sonuçta ikisinin de temelinde Herbert'in dehası yatıyor. Ayrıca Dune serisini okumanızı da şiddetle tavsiye ederim. En yaratıcı bilim kurgu fantazi eserlerinin başında gelir kanımca.
lil'grin'brin'
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yaa yapma allah aşkına diyeceğim. Ã?ncelikle filme çekilen eserleri kısaca özetleyelim. Dune bir örnek.. Bunun dışında fantazi edebiyatından Peter Pan var ki o kesinlikle fantazi edebiyatı... Bunun dışında Unicornun yolculuğu vardı .. Muhteşem bir film ve pek çok fantazi ögelerini de barındırıyor. Bilim kurgu kanadında Star Gate ve Star Trek var ikisi de süper filmler bence.. İkisi de Star Wars da olduğu gibi film temelinden yaratılmış. Daha başka ufak bir sürü film var onları geçiyorum. Asimovun bir sürü kitabı var ki muhteşem film çıkar olnlardan. Özellikle de vakıf. Ben robot onun benişm fikrimce biraz ikinci planda kalan bir kitabı.. Blade runner zaten filme çekilmiş muhteşem bir bilimkurgu eseri. Hele kızın bir android olduğu ve bütün anılarının sahte olduğunu anladığı sahne gerçekten çok çapıcı idi. Sonuçta Star Wars ve Yüzüklerin efendisine indirgememek lazım. Yüzüklerin efendisi de filme uyarlansa saatlerce sürecekmiş gibi gözüken konuşmaları ile pek de film olmaya müsait değilmiş gibi idi. Ama iyi bir yönetmen bunu başardı.. Başka bir yönetmen başka kitapları da çevirmeyi başarabilir. Benim favorim Star Wars un yaratıcısı Terry Brooks un eseri Shannara serisinin ilk dört kitabı. Bence bu dört kitap filmleşmeyi kesinlikle hakediyor. FR DL temelli kitaplarda ise arka plandaki dünya o kadar ayrıntılı ki bu dünyayı bilmeyenler için filmi anlamak çok zor olabilir. Bu arada Semerkant Tılsımı süper becerilebilirse bence ondan da çok süper film olur.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
elithlarad
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by elithlarad »

Konuyu biraz geriden takip ediyorum ama;

Hellboy'u beğenmedim çizgi romanını-Yıkım Dölü'ndeki Anubis ile ilgili kısa öykü sinemada izlediğimiz filmden daha iyidir- tercih ederim.

D&D'nin çizgi filmi yanlış hatırlamıyorsam geçen seneye kadar Show Tv'de yayınlanıyordu.Sabah 6:00-6:30 sularınadaydı...

David Lynch'in Dune uyarlamasını izlemiştim.Hayran kaldığımı belirtmeliyim.(Filmin asıl halinin dört saate yakın olduğu,sonradan stüdyo tarafından kısalttırıldığı düşünülünce)
Patrick Stewart'ı pek Gurney Halleck olarak hazmedememiş olsam da Kyle MacLahlan'ı Paul,Sting'i Feyd Rautha olarak izlemek gerçekten hoş bir deneyim olmuştu benim için.

2005'te Otostopçu'nun Galaksi Rehberi'ni beyazperdede göreceğimiz gerçeğini de belirtip çekileyim artık.
Would you like my mask?
would you like my mirror?
cries the man in the shadowing hood
You can look at yourself
you can look at each other
or you can look at the face of your god
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Dune un dört saatlik versiyonunu izledim. Olaya biraz fantazi katmış olsalar da fantazi dışındaki tüm ögeler çok güzeldi. Özellikle sonunda imparatorluğa diz çöktürmesi adamın. Koskoca imparatora meydan okuyor ve kazanıyordu adam..
HARBE GİDEN
Telmor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Telmor »

Bu arada haberiniz varmı bilmiyorum ama amerikada Ursula Le Guin yerdeniz serisi "Lagend of earthsea" ismiyle dizi olarak yayına girdi.

detaylı bilgi için http://www.imdb.com/title/tt0407384/
Dareth
Başbüyücü

Post by Dareth »

Dune'un 4 saatlik versiyonu derken sanırım 2000'de gösterime giren ve "mini dizi" olarak cd versiyonu pzarlanan uyarlamayı kastedilmiş.

Her ne kadar modern görsel efeklerle süslenmiş olsa da David Lynch uyarlamasına göre (1981) biraz fazla yüzeysel kalmış kanımca. Asıl hayranlık uyandıran bu "eski" uyarlamadır bence.

Bir de bu tür filmler kitabı okunmadan izlenmeyecek filmler. Eninde sonunda zamanı kısıtlı olan sinema endüstrisi hikayenin arkasında yatan koca koca dünyaları aktaramaz hiçbir zaman.

Bir de firble'a Blade Runner'ı hatırlattığı için teşekkür etmek istiyorum. Gerek sinema uyarlaması , gerekse daha yakın tarihli tv dizisi gayet hoş yapımlar. Bilim-kurgu fantazi sinemasının çoğunlukla sınıfta kaldığı bir konuda , gotik atmosferle gelecek fantazilerini harmanlama konusunda çok başarılı çalışmalar.
lil'grin'brin'
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Dune un kastettigim dört saatlik versiyonu mini dizi olan degil. Ben evde video da izledim bunu araliksiz sabaha kadar.. Cok zevkli idi cidden.. Ama Dune un kitabini okumadim. Bilimkurgu konusunda bir yazari taparcasina fazla sevdigim icin digerlerini ihmal ediyorum sanirim.

Neyse Blade Runner in kitabini okuma sansini da elde etmistim ben. Kitap gercekten muhtesemdi. Cok hosuma gitmisti. (Asimovun yazmadigi ama benim okudugum bir kitap daha... ) Sonuc olarak herkese tavsiye edecegim bir film .. Tabii baska ornekler de var.. Ama konu fantastik sinema bilimkurguyu sanirim biraz daha geri plana atabiliriz.
HARBE GİDEN
elithlarad
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by elithlarad »

Tümce anlam ve içerik bakımından pek dolu olmayacak ama:

"Dune'u okuyalım-alt tarafı altı kitap- okumayanı uyaralım.Her bölümün başındaki aforizmaları not edip ayrı bir kitap haline getirelim." diyeceğim.

Bu arada öğrendiğim kadarıyla Coraline'in de filmi çekiliyormuş.
Darısı Dream ile Death'in başına(Bunları Neil yönetecek deniyordu bu kıstas çerçevesindedir yaptığım yorum.)
Would you like my mask?
You can look at yourself
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Simdi uc kitabi daha cikti Dune un hepsi de epey kalin kitaplar... Bilimkurgu konusunda onlardan once okumak istedigim epey de bir kitap var... : )) Biraz kucumsemis gibi oldum Dune u ama.. Oncelikle bilimkurgu edebiyatinda hayrani oldugum bircok yazar var onlarin kitaplarini okumak istiyorum. Dune soz konusu oldugunda film guzeldi ama kitap bana ek fazla bir sey katamaz gibi geliyor.
HARBE GİDEN
elithlarad
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by elithlarad »

Bahsettiğin üç kitap Kabalcı'dan çıkan hanedanlar olsa gerek onlar da iyidir lakin asıl seri için filmde gördüklerin sahildeki tek bir çakıl taşıdır desem yeridir.
Muad'Dib'den bir vecize ile sonlandırayım mesajımı da tam olsun:
"Tanrılarla insanları ayıran hiçbir şey yoktur;biri, hissedilmeden diğerine dönüşebilir."
Would you like my mask?
You can look at yourself
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

ah ah David Edding'in Ellenium serisi yada Belgariad serisi,
Salvatore'un Kara Elf yada herhangi bir serisi kaliteli film olsa ne hoş olurdu yaw,ama hiç te olmayacak gibi..

fikir ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Post Reply