Harry Potter
tamam da bu yeni bişey diil sanırım, Pern serisini okuyanlar bilir, ord da güzel işlenmiştir bu konu, hemde daha fantastik bir tada sahiptir o seri....
saygılarımla...
saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Da Vinci şifresini okuduktan sonra Harry Potter kitaplarınını bir başka yönünüde keşfettim. Anagramlar. Sır değil bu, ama kitaptaki isimler üzerine biraz uğraşınca (mesela Severus Snape) anagramların anlamı olabileceğini gördüm.
Bu yazıdan çıkarılabilinecek sonuçlar;
1)Evet doğru anagramlar kitapta önemli yer tutuyor
2)Angramla mı uğraşacağım bir de?
3)Bir kitap bu kadar didiklenmez
4)Sen paranoyaksın!
Eveeet. Her cevabın doğruluk payı var galiba, biraz.
sizce anagramlar işe yarayabilir mi?
Bu yazıdan çıkarılabilinecek sonuçlar;
1)Evet doğru anagramlar kitapta önemli yer tutuyor
2)Angramla mı uğraşacağım bir de?
3)Bir kitap bu kadar didiklenmez
4)Sen paranoyaksın!
Eveeet. Her cevabın doğruluk payı var galiba, biraz.
sizce anagramlar işe yarayabilir mi?
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

-
LordAriakas
- Kullanıcı

-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

Beşinci kitabı bitirenlere bir sorum var.
(**spoiler**)
kitabın sonunda harry sandığını toplarken sirius'un ona verdiği hediyeyi buluyor, aynanın arkasında sirius ne zaman isterse bu ayna ile kendisiyle konuşabileceğini söylüyor.
harry sirius'2un tehlikede olduğunu düşündüğü zaman Umbridge'in şöminesinden onla konuşmaya çalışmış ve ev cini kracher onu kandırınca'da esrar diresine gidip sirius'un sonunu hazırlamıştı
şimdi bu durumda bu notu okuduğu zaman harry'nin "vay benim eşşek kafam bunu nasıl unuttum bunu unutmasaydın sirius nalları dikmeyecekti" deyip bunalıma girmesi lazım ama bu harry'nin aklına bile gelmiyor. Bu biraz eksiklik olmuyormu. Ben kitapta sadece bu noktayı anlamsız buldum. bu konuya bir açıklamanız varmı.
(**spoiler**)
kitabın sonunda harry sandığını toplarken sirius'un ona verdiği hediyeyi buluyor, aynanın arkasında sirius ne zaman isterse bu ayna ile kendisiyle konuşabileceğini söylüyor.
harry sirius'2un tehlikede olduğunu düşündüğü zaman Umbridge'in şöminesinden onla konuşmaya çalışmış ve ev cini kracher onu kandırınca'da esrar diresine gidip sirius'un sonunu hazırlamıştı
şimdi bu durumda bu notu okuduğu zaman harry'nin "vay benim eşşek kafam bunu nasıl unuttum bunu unutmasaydın sirius nalları dikmeyecekti" deyip bunalıma girmesi lazım ama bu harry'nin aklına bile gelmiyor. Bu biraz eksiklik olmuyormu. Ben kitapta sadece bu noktayı anlamsız buldum. bu konuya bir açıklamanız varmı.
Aynı şey benim de aklıma gelmişti ama orada sanıyorum ki bir cümle var. Ã?orabı çıkardı ve aynayı gördü onu ilk defa hatırlamıştı. Zaten o ayna arada verildi onun üstünde fazla durulmadı. Bi de Sirius un nalları dikmesine çok üzüldüm belki hayalet olarak geri döner düşündüm ama Nerdeyse Kafasız Nick'in açıklamsıyla yıkıldım belki harry yedinci kitapta sirius un ölmediğini sadece tutsak olduğunu bulur ya da ne bilim belki ölülerle konuşmanın yolunu bulur.
(**spoiler**)
Maalesef ben sirius'un ölmesine o kadar üzülemedim. Ã?ünkü seriyi benden önce okuyan ablam ben daha 4. kitabın başındayken sirius'un öleceğini ağızından kaçırmıştı. Bu nedenle ben 4. ve 5. kitap boyunca nezaman ölecek diye beklemeye başladım. Bu nedenle ölünce olaya çoktan alışmıştım.
Ama intikamım acı olacak. 6. kitap bir çıksın hemen alacam onadan önce okuyacam ve kitabın en heycanlı yerini agızımdan kaçıracam

Maalesef ben sirius'un ölmesine o kadar üzülemedim. Ã?ünkü seriyi benden önce okuyan ablam ben daha 4. kitabın başındayken sirius'un öleceğini ağızından kaçırmıştı. Bu nedenle ben 4. ve 5. kitap boyunca nezaman ölecek diye beklemeye başladım. Bu nedenle ölünce olaya çoktan alışmıştım.
Ama intikamım acı olacak. 6. kitap bir çıksın hemen alacam onadan önce okuyacam ve kitabın en heycanlı yerini agızımdan kaçıracam